Den ekstra hånd - top Skjern Bank - vi er lige i Bramming Antenneforeningen Vejen - topannonce

- Det er forhåbentlig en tidlig aprilsnar. 

 

Sådan skriver Allan Lauenblad, Vejen, i et debatindlæg om de kommunale besparelser i anlægget i Vejen. Han skriver:

migogvejen skriver følgende:

- Et råderumsforslag til budget 2022 er medvirkende til, at Vejen Kommune har valgt at nedlægge dyreholdene i Vejen Anlæg. Det gælder dels dyrehaven med dådyr i den centrale del af Vejen Anlæg og et mindre dyrehold med både geder og fugle i området omkring legepladsen i anlægget, skriver kommunen i en pressemeddelelse.

Det er forhåbentlig en tidlig aprilsnar. 

Eller er det et led i at skræmme børnefamilier væk fra Vejen kommune, ligesom man gør med de manglende vuggestuepladser. 

Nå, mon ikke det nye byråd kan finde en løsning. Ret hurtigt.

 

migogvejen har skrevet om besparelserne:

https://migogvejen.dk/vejen/6270-sparer-dyrene-vaek

Allan Lauenblad

 

I et debatindlæg og optakt til et møde i Vejen Idrætscenter i aften skriver Peter Mikael Jensen (Ø):

 

Hvorfor har Jobcentret og Frank Schmidt-Hansen svært ved at finde data for, hvor lang behandlingstiden er for dem, der har fået tildelt fleksjob fra første kontakt til tildeling?

Enhedslisten kæmper for ordentlige vilkår på arbejdsmarkedet og for arbejdsløse, bedre kontrol med arbejdsvilkår og samme rettigheder, muligheder og respekt – for alle.

Derfor undrer vi os i Enhedslisten over, at der er borgere, der oplever et rigidt system i mødet med Jobcentret.

Det er vi nysgerrige på, og derfor har vi invitereret en gruppe borgere, der ikke føler sig forstået, til møde. Sammen med en facilitator (en projektleder) vil vi forsøge at afdække, hvilke udfordringer disse borgere oplever i mødet med Jobcentret.

Hvorfor skal fx en borger, der er ledig og har et job på hånden, på kursus i jobsøgning?

Hvordan kan Jobcentret glemme en borger i systemet i tre år?

Hvorfor skal en borger vente fem år, inden han bliver tildelt flexjob, når nu hans situation ikke ændrede sig i løbet af de fem år? Han kunne være udredt langt tidligere, men pga. skiftende sagsbehandlere gik der altså fem år, inden borgeren blev udredt, mens han var ude i virksomheden.

Herefter droppede virksomheden samarbejdet med Jobcentret. Blandt andet fordi virksomheden skulle bruge unødig tid, hver gang en ny sagsbehandler startede forfra og skulle sættes ind i sagen.

Det må vi kunne gøre bedre!

De historier og data, vi indsamler, vil vi bruge i arbejdet i byrådet, for at Vejen-borgere skal opleve at blive mødt af mennesker og ikke af et system, når de skal i Jobcentret.

Møde i VIC mandag 15. november kl 19.

 

Jørgen Thøgersen A)S er den naturlige arvtager efter Egon Fræhr (V).

 

Sådan lyder overskiften fra skoleleder og kandidat på den socialdemnokratiske liste, Allan Lauenblad, i et debatindlæg, hvor han skriver:


Borgmester Egon Fræhr har valgt at takke af efter mange år, hvor han har stået i spidsen for et samarbejdende folkestyre i Vejen kommune.

For Egon har det brede samarbejde været det vigtigste.

Egon Fræhr og Jørgen Thøgersen har fulgt hinanden i mange år og samarbejdet konstruktivt.

Derfor er den naturlige arvtager til borgmesterposten Jørgen Thøgersen.

Sæt kryds ved en af de socialdemokratiske kandidater. Så sikrer du, at Vejen kommune fortsætter den stabile udvikling, som Egon Fræhr har været garant for.

 

Byrådsmedlem Martin Boye (LA) kommenterer gårsdagens omtale af Skovgårdsvejsagen, som du kan læse her - https://migogvejen.dk/vejen/5637-kostede-millioner:

 

Det kostede Vejen Kommune mere end to millioner kroner - yderligere, efter eksproprieringen af Skovgårdsvej i Højesteret blev erklæret ulovlig.

Vejen var lukket i et helt år på grund af byrådets håndtering af Højesterets dom og åbnede først, da Vejen Kommune fik endeligt medhold i Vejdirektoratet om, at den nye ekspropriering var lovlig.

Dette med udgangspunkt i, at Skovgårdsvej nu engang var etableret.

Dermed er der etableret præcedens for, at offentlige myndigheder kan få ret med tilbagevirkende kraft med udgangspunkt i, at det efterfølgende er for sent alligevel.

Et enormt tab for retsstaten, når den private ejendomsret ikke respekteres efter Grundlovens hensigt.

Grunden til, at Skovgårdsvej blev spærret, var udelukkende, at byrådet - efter at have tabt seks års juridisk tovtrækkeri - med det samme startede en ny krig i stedet for at tage sig tid til række hånden ud til en løsning – som jeg som den eneste foreslog.

Selvfølgelig skulle der findes en løsning, men når magtfuldkommenheden ikke rækker til at stikke næven frem, når man har tabt, så har man gjort regning uden vært.

At Vejdirektoratets endelige afgørelse lagde til grund, at Skovgårdvej allerede var etableret, gjorde, at den sidste rest af restfølelse forsvandt – og derfor blev afspærringen fjernet samme aften.

Vejen Kommune har gennem længere tid været i dialog med Banedanmark for at få dem til at påtage sig noget af det økonomiske ansvar i sagen, selvom det faktisk var på Vejen Kommunes opfordring, at Skovgårdsvej skulle anlægges, som den blev.

Banedanmark har imidlertid meddelt Vejen Kommune, at de ikke er villige til at være med til at betale udgifterne i sagen, som deres fælles ulovlige ekspropriering i sin tid udløste på trods af en aftale om at dele udgifterne.

Vejen Kommune ligger nok desværre, som de selv har redt og vi – borgere i kommunen - kommer til at betale regningen.

Elektrificeringsloven kunne bruges alle andre steder end i Vejen Kommune, hvor man som bekendt ønskede at benytte lejligheden til at etablere en ny vej. Resten er historie.

Gennem hele forløbet har jeg stillet spørgsmål ved borgmesterens og forvaltningens ageren omkring Skovgårdsvej, men jeg er glad for, at byrådet endelig har begravet de meget bekostelige stridsøkser.

At spilde så mange penge på at demonstrere sin magt i stedet for fra starten at have lyttet til lodsejeren, der gerne havde afgivet jord til at udvide den eksisterende linjeføring, må være slut nu.

Jeg ser frem til, at en ny borgmester i Vejen Kommune anlægger en mindre konfrontatorisk linje over for borgere og lodsejere.

Aldrig mere Skovgårdsvej.

 

Lad Bjarke Ingels bygge »The Big Wind and Light House« i Askov.

Sådan lyder opfordringen fra skoleleder og byrådskandidat Allan Lauenblad i et debatindlæg, hvor han skriver:

Askov er historisk visionernes by.

Det var her, Poul la Cour opfandt den trevingede mølle.

Danmark er vindmølleland nr. et i verden, og vindmølleindustriens vugge ligger i Askov.

Den danske vindmølleindustri tog sine første spæde skridt i Askov, da videnskabsmand, højskolelærer og opfinder Poul la Cour sidst i 1800-tallet foretog banebrydende forskning på Askov Højskole.

Han opfandt den trevingede mølle.

Al ære og respekt for Poul la Cour Museet, men har Danmark og Poul la Cour ikke fortjent et videnscenter af nogle helt andre dimensioner - a la LEGO House.

LEGO er en del af vores identitet - og det er vindmøllen - og højskolen også.

Den anden store Poul i Danmark er selvfølgelig Poul Henningsen, hvis ikoniske designlamper produceres i Vejen.

De to Poul’er fortjener selvfølgelig begge et fælles videnscenter om energi og lys.

Askov burde, med udviklingen af vindmøllen og højskoletanken, være på FN’s kulturarvsliste  – ganske som Christiansfeld.

 

 

Arne Madsen, Åttevej 24, Føvling, skriver:


Jeg har flere gange mødt Morten Thorøe og arbejdet sammen med ham i flere projekter. Jeg er slet ikke i tvivl.

I Venstre er vi glade for vores borgmesterkandidat, Morten Thorøe, som helt sikkert kan løfte arven efter Egon Fræhr.

Morten Thorøe er friskt pust i byrådet og markant yngre end de andre borgmesterkandidater. Som familiefar til tre skolesøgende børn, selvstændig erhvervsdrivende og med otte års erfaring i byrådet i Vejen Kommune mener jeg, at Morten Thorøe har den helt rigtige profil til at lede Vejen Kommune fremadrettet.

Vi skal fremover have endnu mere fokus på vores børn og unge.

Det kan Morten Thorøe. Han har fingeren på pulsen med børn og et stort netværk blandt forældre og børn.

Vi skal fortsat sikre erhvervslivet optimale vilkår, så vi får flere arbejdspladser, tilflytning og flere muligheder. Det kan Morten Thorøe. Han har drevet selvstændig virksomhed i mange år og har erfaring fra bestyrelsesarbejde i flere virksomheder.

Samtidig vil han være en god garant for, at vi kan fastholde en god service for vore ældre borgere.

Endelig skal vi også fremover have et bredt og konstruktivt arbejde i Vejen byråd, hvor vi får bred opbakning til vigtige beslutninger. Det kan Morten Thorøe. Han har erfaring fra både økonomiudvalg, forskellige fagudvalg og har taget medansvar for alle de store (og nogle gange svære) beslutninger, der er truffet i Vejen Byråd.

For mig er der ingen tvivl. Morten Thorøe vil blive en fantastisk borgmester for Vejen Kommune.

(Debatindlæg må max fylde 250 ord alt inklusiv. Er de længere, bliver der klippet nedefra. Indlæg sendes til Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.)

 

dagens nyheder i din mailbox

Når du tilmelder dig nyhedsbrevet, får du dagens nyheder sendt til din mailbox.

nyhedsbrev luft

-->