I samarbejde med lokale bedemænd bringer migogvejen.dk en oversigt over afdøde i området.
- Detaljer
- Skrevet af Leif Christensen
Rundt i området er der mange frivillige, der fortjener en hæder for deres indsats.
En af dem er Margit Nielsen fra Andst, og hun er netop blevet hædret.
(læs videre under annoncen)
(tryk på annoncen og se mere)
Efter søndagens optog var der tid til at hædre årets blæksprutte i Andst, og valget faldt på netop Margit Nielsen.
- Kæmpe til lykke med blæksprutteprisen. Hvor har du da bare fortjent den. Tak for kager, tak for dig og tak for din utrættelige indsats år efter år.
Sådan lød det fra Rikke Ulbrant ved afsløringen.
- Andst er en skøn by, hvor der sker rigtig mange ting, især fordi der er mange frivillige, som gerne yder en ekstra indsats, lød det videre fra Rikke Ulbrant.
Blæksprutteprisen er overrakt siden 1989 og tildeles hvert år en person, som yder en positiv indsats for Andst by og omegn.
- Og det må vi i den grad sige, at der er slet ingen tvivl om, at årets blæksprutte gør - igen og igen, noterede Rikke Ulbrant.
Margit Nielsen er en ildsjæl, der altid er at finde, når der er arrangementer i byen. Intet er for stort. Intet er for småt, og hun har været frivillig i mere end 25 år.
- Medlem af et udvalg eller ej, så tibydes der hjælpende hænder, og hun giver altid et nap med. Hun er i den grad en ildsjæl, som har godt styr på tingene, lød det om Margit Nielsen.
Hun hænger ikke mindst uløseligt sammen med Andst UI, hvor hun er med i gymnastikudvalget og har været leder i en årrække.
Samtidig med, at hun selv er et forbillede, hjælper hun kommende trænere godt på vej. Hun er blæksprutten, der bestrider mangeartede opgaver og har et enormt overskud til også at hjælpe nye frivillige godt fra start.
Hun hjælper også hos spejderne, er altid klar til at give en hånd. Hun gør rent i klubhuset og hjælper med flagalleen, og til byfesten har hun været at se i spejderland, byfestkroen, slikvognen...
(Fotos: migogvejen©)
Margit Nielsen er årets blæksprutte 2023 i Andst.
Margit Nielsen fik diplom og buket overrakt af Annika Schelde.
Rikke Ulbrant kaldte Margit Nielsen en ildsjæl og roste hende for indsatsen for området.
- Detaljer
- Skrevet af Leif Christensen
Da Sukri Solayman sad i fængsel, var det aldrig vennernes numre, der lyste op på mobilskærmen.
Ingen opkald, ingen beskeder eller besøg.
Han er ensom, har fået en betinget udvisningsdom, og risikerer at blive sendt retur til Syrien, et land han ingen tilknytning har til, og med alt familie i Danmark vil det være et liv på egen hånd.
Men Sukri ved godt, at han skal lægge sit liv om. Det her er ikke, hvad han ønsker for sig selv. Men hvordan skal han finde vej ud af kriminalitet, og til uddannelse, job og en stabilt liv?
(læs videre under annoncen)
(tryk på annoncen og se mere)
Svaret finder han i projektet » Fodbold for Fremtiden«, som jobcentret i Vejen står for.
Her indgår en gruppe udvalgte unge i et fællesskab, hvor fodbold er et af midlerne til at få styr på livet, bearbejde de ting, der er med i bagagen, og ikke mindst skabe relationer og blive klogere på sig selv og sine drømme.
- Den første gang jeg var med i projektet, havde jeg en masse andre ting kørende. Det var ikke altid fodbold, der var det vigtigste. Jeg skulle altid nå en masse ting. Med min opvækst og omgangskreds var det svært, husker Sukri ifølge en pressemeddelelse fra Vejen Kommune.
Familien kom hertil fra Syrien for 10 år siden og har altid været en del af det kommunale system. Han har mødt mange forskellige voksne, der har forsøgt at hjælpe. Men ingen har tacklet ham helt, som Thomas Dinnesen vælger at gøre. Thomas er uddannelsesmentor på fodbold for Fremtiden.
- Da Sukri kommer med i fodboldprojektet, er der flere fagpersoner, der siger, det ikke kommer til at lykkes. Jeg møder en ung mand med rigtigt meget, han ikke har styr på, han er ustabil i sit fremmøde, men han vil gerne og vil gerne voksenkontakten, og han spørger også om hjælp. Jeg ser en god fyr, der er dejlig kammerat og går forrest, når vi er samlet, forklarer Tomas Dinnesen.
Efter første forløb kommer Sukri i fængsel, men da han kommer ud, får han en chance mere. Det potentiale, som Thomas har set, skal udnyttes.
- Da Sukri begynder på 2.0, er der sket noget. Han er mødestabil, er der hver eneste gang, vil gerne nogle ting, husker Thomas.
Og sådan har Sukri det også selv. Opholdet i fængsel, hvor ingen udover familie hjalp, det ændrer ham. På Fodbold for fremtiden møder Sukri voksne, der tror på ham.
- Jeg har mødt en masse voksne, som ikke rigtigt troede på mig, og jeg var også selv meget usikker. Men når jeg kom til fodbold, så ville Thomas og Ole altid hjælpe.
(læs videre under annoncen)
(tryk på annoncen og se mere)
Thomas Dinnesen har efterhånden haft mange unge gennem projektet, men Sukri har gjort et særligt indtryk.
- Der sker noget særligt, når man er sammen med mennesker, der stiller sig til rådighed, når de har det svært. Ingen her er forkerte, alle er der med det, de har med sig, man får lov til at være der som det menneske, man er. Det har kæmpe betydning i en forandringsproces, konstaterer Thomas Dinnesen.
Sukri fik lovning på et truckcertifikat, hvis han gennemførte fodboldprojektet, og det gjorde han.
- Jeg havde søgt job mange steder, men altid fået nej, og jeg tænkte, hvis jeg får truckcertifikat, så åbner det lidt flere døre og flere muligheder. Men faktisk fik jeg arbejde inden truckcertifikat.
Sukri så et opslag på Facebook, hvor plastvirksomheden Harpun i Rødding søgte medarbejder. Han ringede, kom til samtale og blev ansat.
- Jeg har aldrig haft et ordentligt job før, og jeg var meget nervøs i begyndelsen. Men efter en måned synes alt var spændende, og jeg glædede mig til at komme på arbejde. Det var det bedste, en helt anden livsstil.
Virksomheden tror så meget på Sukri, at han nu er ved at uddanne sig til plastmager samtidigt med jobbet.
- Nu drømmer jeg om at uddanne mig videre. Måske som robottekniker. Jeg føler mig meget mere glad, jeg er næsten aldrig stresset og føler mig fri. At jeg ikke hele tiden er afhængigt af nogen, jeg ved, jeg kan gøre alting selv. Det har ændret alt. Jeg har en større tro på mig selv. Jeg skal nå mange ting endnu.
Fakta:
Sukri Solayman er 20 år og bor i Haderslev. Han er kurder og kommer fra Syrien. Han kom hertil med sin familie for 10 år siden. Hans forældre, søskende, fastre og onkler bor også i Danmark.
Projekt Fodbold for Fremtiden er et samarbejde mellem Vejen jobcenter, FGU skolen, Vejledning Vejen, og Vejen SF.
- Detaljer
- Skrevet af Leif Christensen
Christian Lund har aldrig lagt skjul på, at han er mælkeproducent af hjertet.
Faktisk er han så engageret i sit erhverv, at han også med næb og kløer i årevis har kæmpet for at tilvejebringe de bedste rammevilkår for hans kolleger rundt omkring i landet.
(læs videre under annoncen)
(tryk på annoncen og se mere)
Den politisk bacille fornægter sig ikke, og trangen til at opnå indflydelse meldte sig tidligt.
Da Sønderjysk Landboforening afviklede sin generalforsamling i marts i år, var det Christian Lunds formandsberetning nummer 10.
Søndag 28. maj runder den markante formand et skarpt hjørne, når han passerer de 50 år.
Verden udgår fra Skatkær
I 2008 overtog han gården Skatkær i hjertet af Skodborg, hvor Hørlück-slægten i generationer forinden havde holdt til.
Det er her på gården, at den kommende fødselar bor med sin ægtefælle, Inge Marie, der er sygeplejerske. Sammen har de døtrene Julie, Lærke, Kirstine og Anna.
Skatkær er familiens private bopæl, mens aktiviteterne i Christian Lunds landbrug sker fra matrikler i den sydlige ende af Skodborg.
Bedriften overtog han efter sin far, Anker Lund, og med årene er både malkekvæg-besætningen og antallet af hektar udvidet betragteligt.
(læs videre under annoncen)
(tryk på annoncen og se mere)
Christian Lund, der er uddannet agrarøkonom, er rundet af sin opvækst på et landbrug.
Han værner om traditionerne, og han benytter ofte lejligheden til at opfordre landmandskollegerne til at fortælle de gode historier.
For ham er det vigtigere end nogensinde, at alle landmænd er engageret i at være en aktiv og positiv spiller i deres lokalsamfund. Forankringen kommer ikke af sig selv.
Som mælkeproducent er Christian Lund en del af et landbrug, som er under pres. Men stritter højlydt imod – ikke kun som formand for Sønderjysk Landboforening.
Fem år efter valget til formand i Sønderjysk Landboforening trådte Christian Lund i marts 2017 for alvor ind på den landspolitiske scene, da han avancerede fra næstformand til formand for Landbrug & Fødevarers sektorbestyrelse for Kvæg. Han afløste Peder Philipp, som havde siddet gennem 15 år.
Mange års medlemskab af Landbrug & Fødevarers primærbestyrelse er det også blevet til, og han har for længst slået sit navn fast som en kompetent skikkelse, der aldrig går af vejen for at kæmpe landmændenes kamp.
Omkring 600 af hans kolleger oplever nærmest pr. tradition Christian Lund som dirigent, når Landbrug & Fødevarer afvikler sit årlige delegeretmøde i Herning Kongrescenter.
Christian Lund har som bestyrelsesformand ofte sin gang i SLF-bygningerne på Billundvej i Vojens.
- Han kendes som en tilgængelig og tillidsvækkende formand, som ofte stikker hovederne ind til medarbejdere på forskellige kontorer for at høre, hvordan tingene står til. Han trives blandt mennesker, og humoren er oftest en sikker ledsager, lyder beskrivelsen i en pressemeddelelse
Trådte i karakter
Ingen skal dog være i tvivl om, at frontfiguren også kan træde i karakter.
De medarbejdere, der har været der længe nok til at kunne huske tilbage til 2018, vil vide, at Christian Lund også formår den svære side af ledelse, når der skal skæres til. Når de ubehagelige beslutninger skal træffes.
I et turbulent 2018 valgte en tidligere direktør at fratræde, og Christian Lund trak sammen med bestyrelsen for alvor i arbejdstøjet for at skære organisationen til. Et blodrødt regnskab resulterede i afskedigelser og frasalg af aktiviteter.
Det blev så samtidig vendepunktet, for år efter år siden 2019 har der blæst helt andre og mildere vinde over Sønderjysk Landboforening, som tilbage i begyndelsen af året kunne offentliggøre, at der for fjerde år på stribe blev landet et regnskab med million-plus på bundlinjen. Igen efter et år med kundetilgang og øget aktivitet.
I tænkeboks
Christian Lunds resultater fra sin formandsposter inden for landbrugserhvervet har også været synlige hjemme i lokalområdet. Ikke kun i Skodborg – men rundt i hele Vejen Kommune.
(læs videre under annoncen)
(tryk på annoncen og se mere)
Hans navn blev da også bragt i spil, da det stod klart, at den mangeårige borgmester i Vejen Kommune, Egon Fræhr, i 2020 meddelte, at han ikke ville genopstille.
Der var i Venstres bagland klare opfordringer til Christian Lund til at gå ind i kampen om at blive Venstres borgmesterkandidat, men han – efter at have været i tænkeboks – takkede nej for fortsat at koncentrere sig om formandsposterne i dels Sønderjysk Landboforening og dels Landbrug & Fødevarer Kvæg.
Om Christian Lund på et tidspunkt lader sig friste af lokalpolitik, må tiden vise.
Indtil da vil han utvivlsomt fortsætte sin kamp for landbrugserhvervet – både her i det syd- og sønderjyske og på landsplan.
Om nogle dage kan landmanden, familiefaren og formanden lade sig fejre.
(Foto: PR-foto)
Christian Lund er mælkeproducent af hjertet. (Arkivfoto: LLN Press©)
- Detaljer
- Skrevet af Leif Christensen
En gang hver måned uddeler Dansk Røde Kors en buket til en af sine mange frivillige rundt i landet.
Denne måneds buket er endt i Bække.
(læs videre under annoncen)
(tryk på annoncen og se mere)
Den er tildelt Asta Gormsen for sin indsats for »Nørklerne« i Bække-området.
En afdeling, der har eksisteret i 30 år, og som Asta Gormsen var med til at starte.
Sammen med 14 andre er hun med til at producere forskelligt håndværk til glæde for andre i både ind- og udland.
Alle er meget aktive, men Asta Gormsen skiller sig ud ved ikke alene at have været med fra starten, men også aldersmæssigt. Hun er født i oktober 1919 og er altså rundet de 103 år.
Derfor fandt lokalformanden for Røde Kors, Hans Kr. Skaarup, det naturligt, at hun var månedens modtager.
Buketten blev overrakt i forbindelse med en markering af 30 års fødselsdagen med lagkage og småkager på Tagskægget på Lindecentret i Bække.
Asta Gormsen modtog også en 30 års nål fra Røde Kors, mens der var en 25 års nål til Dora Christiansen og en 10 års nål til Johanne Johansen.
- Vi kan have nok så mange gode ideer i Røde Kors, men uden jeres hjælp ville det ikke lykkes. I er super-engagarede og har et super sammenhold, noterede Hans Kristian Skaarup.
(Fotos: migogvejen©)
Der var nåle til Dora Christiansen (25 år), Johanne Johansen (10 år) og Asta Gormsen (30 år).
Nørrklerne i Bække har været i gang i 30 år, og det blev fejret.
- Detaljer
- Skrevet af Leif Christensen
Listen over årets konfirmander i området - de sidste blev konfirmeret søndag,
Rødding Frimenighedskirke skærtorsdag 6. april 10.00:
Alberte Lange Prinds, Gram,
Alma Andersen Stenger, Harreby
Andreas Vium Strandridder, Københoved
Bolette Isabella Pedersen, Almind
Elias Rasmussen Gram, Rødding
Ellen Volder Adelholt, Rødding
Emil Haldrup Hauschildt, Københoved
Fabian Zeeb Ploug, Jels
Isabella Crista Sejerup Kristiansen, Lintrup
Jacob Agerlund Ravn, Brøstrup
Jeppe Helbo Mauritsen, Rødding
Katrine Vium Strandridder, Københoved
Mai Gehlert Nielsen, Lunderskov
Michelle Hansen Schultz, Rødding
Ninni Oline Roos Knudsen, Fæsted
Tobias Sørensen Kjær, Rødding
Tøger Rykind-Eriksen, Rødding
Victoria Rosa Beck Jørgensen, Rødding
William Møller Knudsen, Lintrup
Vejen Kirke lørdag 15. april 10.30 v/Peter Kiel Nielsen:
Alberte Høj Nielsen
Bastian Ladekjær Berg
Estrid Kjær
Felix David Korsgaard
Jasmin Kristine Estrup Bertelsen
Jonatan Wagner Mink Klockmann
Martin Cataquis Bolding
Matheus Alves Christensen
Matias Blak Skorstengaard
Max Bønneland Lillelund
Mia Nowak Birkø Madsen
Natalie Bjerg Nielsen
Noah Elmer Krabbe
Pricilla Bentine Teglgaard Andersen
Simon Haldborg
Sofie Lykkegaard Taylor
Stine Colin Læborg Clausen
Søren Basse Pedersen
Zander Wijnsma
Lintrup Kirke søndag 16. april kl. 10.00:
Laura van der Horst
David Valdemar Kühne Nielsen
Lasse Lund Hansen
Julius Engholm Sommerlund Kristensen
William Wind Langhanke
Carl Emil Capion Jensen
Casper Høier Langfrits
Mathias Clemmensen Johnsen
Vejen Kirke søndag 16. april 10.30 v/Henrik Skov-Pedersen:
Aksel Fredsholt Svendsen
Alexander Sønderby Albeck
Christian Finnemann Lautrup
Ea Skovmose Damkjær
Fabian Post
Freja Borup Abildgaard Nissen
Jacob Graasbøll
Karoline Elbæk Schou Hansen
Kaya Kloster
Kristian Fabricius Holmgaard
Lucas Bach-Toldshøj
Lukas Eduards Grunvalds
Lærke Fuchs Pedersen
Mads Bolding Jessen
Magnus Poder Kristensen
Mira Lykke Toudahl
Nikolaj Nielsen
Samuel Moltke Friis
Sarah Damgaard Flansmose Hammer
Øster Lindet Kirke 16. april 10.30:
Anders Byriel Kloppenborg-Skrumsager
Emma Børgager Jensen
Line Ernlund Madsen
Vejen Kirke lørdag 22. april kl. 10.30 v/Christina Daugaard Frandsen og Else-Marie Hoffmeyer:
Amalie Mørk Graasbøll
Anna Foli Møller
Alberte Ilsted Andersen
Amalie Kielsgaard Christoffersen
Clara Obeling Brødholt
Emilie Frost Staal
Eva Holm Poulsen
Kristian Skovbjerg Simoni
Kaya Sofie Krongaard
Lea Tirsbæk Jørgensen
Lucas Rosenberg Gram
Michelle Mechlenburg Christensen
Milo Waldemar Basile
Mathias Clausen
Noam Andersen
Nikoline Krægpøth Gude
Noah Aagaard
Oliver Dybdal Larsen
Pelle Emil Thorenfeldt
Rasmus Egedahl Skovbjerg
Sofie Rose Kammer Jensen
Sara Longmose Lund
Signe Skovsgaard Feddersen
Toke Vilhelm Zachrau
Zenia Kibsgaard Petersen
Zacharias Christian Boskowska Block-Olsen
Malt Kirke søndag 23. april kl. 10.00:
Mads Ransby Nielsen
Alberte Ustrup
Freja Trøjborg Hansen
Jonathan Schelde-Rathkjen
Marius Hans Bang Bennetzen
Merle Zornig Jepsen
Valdemar Bjerre Clausen
Aastrup Kirke, Glejbjerg, søndag 23. april kl. 10.00:
Emma Buus Vesterholm
Gry Lykke Nielsen
Katrine Sillesen Thomsen
Matilde Viuff
Micheline Friis Christiansen
Tilde Aalund Olsen
Kasper Lundgaard Nørregren
Philip Bach Olesen
William Uldal Müller
Tobias Beek Nielsen
Tobias Florander
Hjerting Kirke søndag 23. april kl. 10.00:
Mads Tobel Tryk
Læborg Kirke søndag 30. april kl. 9.00 v/Peter Kiel Nielsen:
Andreas Bay Lastein
Anton Schøler Straarup
Frederik Emil Schlünsen Preston
Ida Vodder Mariegaard Nørgaard
Jeppe Milkias Kjærsgaard Laursen
Martina Bornhøft Fyhn
Povl Schøler Straarup
Valdemar Ishan Damgaard Jakobsen
Veerst Kirke søndag 30. april kl. 10.00:
Jeppe Prüsse Jensen
Elliot Toke Christensen
Albert Weltz Straarup
Julie Dam Svendsen
Tobias Draaby
Oliver Hallgren Ankerdal
Jels Kirke søndag 30. april kl. 10.00:
Mille-Marie Bergmann
Dicte Muff Fyhn
Lea Lisskov Jahns
Sofia Cecilie Jahns
Mia Juul Hansen
Mille Hansen
Rikke Jeckel-Hansen
Andrea Nicolaisen Jensen
Freja Dahm Johansen
Ellen Johanne Lassen
Nanna Kobborg Lassen
Sofie Hessellund Ottosen
Aya Lykke Staub
Simon Korsager Andersen
Malthe Bach Dammose
Hugo Toftmann Høi Hansen
Malte Damgaard Hansen
Anton Bønk Sloth Haugaard
Oskar Ho Jun Jakobsen
Villas Bruhn Marcussen
Magnus Nikolai Lauridsen Thestrup
Tristan Thomhav Tjørnelund
Mikkel Walz
Vejen Kirke søndag 30. april kl. 10.30 v/Henrik Skov-Pedersen:
Alexander Hougaard Johansen
Caroline Wiig Damm
Cecilie Kistrup Holm
Christian Vodder Jørgensen
Dicte Windfeld Rosenlund Thyssen
Emilia Reifenstein
Emilie Ladelund Bennetzen
Erik Ingi Gudmundsson
Frieda Hynkemejer
Boglarka Hanna Martus
Isabell Elmetofte Rasmussen
Isabella Krasuska Fallesen
Kristian Mindedal Larsen
Leonora Fjord Toftdahl
Malte Agerfeldt Sommer
Marie Lund Møller-Larsen
Marius Hilligsø Hansen
Nyawang Tut Gatwech
Sarah Aaskov Fabrin
Stine Øland
Thea Fuglsang Mogensen
Tilde Gry Bak Zabel
Trine Volder Rasmussen
Læborg Kirke søndag 30. april kl. 11.00 v/Peter Kiel Nielsen:
Christine Foersom Holst Iversen
Frida Friis Thuesen
Ida Marie Smidt Arnfeldt
Isabella Damsgaard Henriksen
Lucas Gumpert Bundesen
Lucas Gadeberg
Malene Abild
Mie Haugaard-Boulund
Mille Rahbek Hasselstrøm
Simone Vonsild Truelsen
Tobias Kastrup Kristensen
Vejen Kirke fredag 5. maj kl. 10.30 v/Else-Marie Hoffmeyer:
Emma Prang Laage Norup
Felix Slabowski Ditlevsen
Jeppe Just Fuglede Hansen
Lorena Teng Hjorth Bærendorff
Miley Knop Johnsen
Oliver Alsted Christiansen
Oliver Lindahl Thrane
Sarah Klarskov Jensen
Tea Revsbech Smidt
Askov Kirke fredag 5. maj 09.30:
Mikkel Hahn Kristensen
Natasja Bisgaard Petersen
Jonas Bindesbøl Christensen
Mikkel Rennebo Agerbak
Julius Sørensen-Ørum
Ronja Victoria Nanoqsdóttir
Annabell Nedergaard Hansen
Mille Kjær Poulsen
Kasper Brink-Hansen
Frida Cordtz Andersen
Nellie Viola Moselund
Mads Frederik Jørgensen
Victoria Mathilde Lauritzen Juhl
Ane Nørskov Madsen
Sebastian Poder
Simon Juul Kjestrup
Savannah Alexandra Sønderby
Caroline Heberg Lavall
Mathilde Slangerup
Simon Lyngsø Andersen
Anna Van Nham
Føvling Kirke 5. maj kl. 10.00:
Angelica Egsgaard
Emil Gaarde Hentzen
Julie Vindbjerg Sørensen
Max Grejsen Wollesen
Sofie Baden Hvirring Bom
William Agergaard Hansen
Telegrammer bedes afleveret i konfirmandhuset, Møllebakken 1.
Lindknud Kirke fredag 5. maj kl. 10.00:
Andrea Didriksen
Liv Emma Raaby Daley
Thea Manly Egelund
Andst Kirke fredag 5. maj kl. 10.00:
Arthur Hjorth Withen
Babette Eybye Christensen
Bertram Kjeld Hofmann Schelde
Christine Millgaard Rose
Esben Nedergaard Kristensen
Ida Kjær Klyhn
Jens Kristian Alexander Svennild
Julia Norup
Liva Møller Dyrby
Lucas Møller Bøje
Mathias Ager Toft Jensen
Mikkel Gadeberg Birk
Natascha Bielefeldt Leerskov
Nickolaj Bielefeldt Leerskov
Niklas Bloch Dalsgaard
Noah Kiel Friis Larsen
Rødding Sognekirke St. Bededag 5. maj 10.30 ved Erling Kristensen:
Christiane Hansen Fuglsig
Jessica Liv Olsen
Karoline Munk Jensen
Malthe Benthin Schoubye
Marie Bramsen Olsen
Mikkel Fogtmann
Nicholine Moshage Knudsen
Silas Helsinghoff Andsager
Zelina Nørby Kloster
Føvling Kirke fredag 5. maj kl. 11.30:
Ida Marie Klitmøller
Telegrammer bedes afleveret i konfirmandhuset, Møllebakken 1.
Holsted Kirke fredag 5. maj kl. 10:
Lea Haugaard Andresen
Sara Johanna Anker
Annika Møller Hansen
Naja Ane-Sofie Luella Hansen
Amalie Grøndal Iversen
Nana Jensen
Natasja Thøstesen Tolbøl Krog
Karla Sommerstær
Mathilde Damsgaard Trautvetter
Elias Kaagh Bennani
Benjamin Madsen
Lukas Lancelot Mikkelsen
Johan Ertebølle Mørkeberg
Marcus Ruppert Thrane Nielsen
Andreas Moltesen Hessellund Ovesen
Tristan Hundahl Panday
William Jens Juelsgaard Hjorth Poulsen
Felix Rødgaard Simonsen
Folding Kirke fredag 5. maj kl. 10:00:
Anders Fuglsang Boulund Svendsen
Andreas Okholm
Andreas Thade Nørremark
Bertram Baltzer Palmgren
Caroline Grue Kjærgaard
Christian Geil Krusborg
Christoffer Hvidbjerg Valentin Sørensen
Emma Fridberg Larsen
Julie List Eskelund
Julie Stig Andersen
Line Læborg Sommer
Madeline Marie Christensen
Magnus Lund Potter
Mathias Gadeberg Madsen
Nikolai Allan Dideriksen
Oliver Inderan Christensen
Teodor Windfeld Poulsen
Victor de Place Schmidt Iversen
Askov Kirke fredag 5. maj kl. 11.30:
Line Uhrenholt-Lønne
Emma Friis Meyer-Jægersborg
Katrine Klockmann Eskesen
Liva Crafack Rattenborg
Alma Kirstine Kibech Wigant-Bjerre
Cecilie Meldgaard Hammelsvang
Thilde Bjørn Krogh Rudolph
Gry Kidholm Filtenborg
Sofie Park Christiansen
Magnus Dumont Stampe Achilles
Kaya Skov-Poulsen
Nina Thorup Aalling
Noah Emil Nordbeck
Frida Høhrmann Pedersen
Felix Rask Olesen
Mathias Schulze Marager
Signe Stücker Midtgaard
Ebbe Thuesen Andersen
Josefine Maack Søndengaard Eriksen
Sct. Peders Kirke søndag 7. maj kl. 9.00:
Samuel Sølsted Springborg
Nicklas Robert Anker
Jonathan Brus Pedersen
Anton Hieronymus Scherning
Jessica Leander Scheeres
Simon Juulsen Hahn
Felix Veng Christensen
Mads Haahr Jessen
Hjalte Koester vinther Isaksen
Julie Bohnfeld Snor
Gesten Kirke søndag 7. maj kl. 10:
Asta Marie Nørgaard Algren
Astrid Filippa Nørgaard Algren
Emma Nikoline Thygesen
Karoline List Kristensen
Katarina Liubita Balslev Wijnsma
Lucas Snitgaard Madsen
Lærke Fløe Knudsen
Nicklas Troelsgaard Rizak
Patrick Kiel Christiansen
Signe Herbst Nielsen
Simon Høegh Pedersen
Smilla Cecilie Friis Wehding
Tobias Freiberg Herbst
Valdemar Agergaard Brønd
Viktor Høj Nielsen
Stenderup Kirke søndag 7. maj 10.00:
Alexander Fyhn Kristiansen
Anne-Marie Asta Grønkjær
Silje Diget Nielsen
Thea Lund Hansen
Telegrammer afleveres i klubhuset ved Stenderup forsamlingshus.
Skrave Kirke søndag 7. maj kl. 10.00:
Calle Gejl Mittag
Josephine Beck Larsen
Thea Ivang Petersen
Lukas Reinhold Jørgensen
Hovborg Kirke søndag 7. maj kl. 10.00:
Anaya Kikkenborg Nissen
Johan Brennebjerg Petersen
Johannes Emil Pedersen
Tilla Brogård Bruun
Sdr. Hygum Kirke søndag 7. maj kl. 10.00:
Jesper Christensen
Marie Hansen
Jannik Eskerod Sørensen
Louise Fogtmann Brodersen
Lærke Bechmann
Bække Kirke søndag 7. maj kl. 10.00:
Lasse Meier Dansbo
Emil Emanuel Bering Larsen
Markus Øgendahl Sandholdt Hansen
Axel Kjærhus Svendsen
Stephanie Osei Owusu Afranie
Magnus Griffenfeldt Rasmussen
Julie Schmidt
Sofie Thuehøj Lundgård
Mikkel Fisker Andersen
Maja Guldbjerg Andersen
Neela Malou Pedersen
Mathilde Volter Skovrup
Sune Hagen Frost
Azuolas Leonavicius
Nikolaj Thomas Pedersen
Kristoffer Lind Klivager
Alexander Brohus Nielsen
Lærke Benkjer Jensen
Rødding Sognekirke søndag 7. maj 10.30 ved Erling Kristensen:
Andrea-Elisabeth Linnet Christensen
Andreas Johan Lunding Jacobsen
Asmus Damsted Gregersen
Hjalte Bech Jessen
Isabella Kongsted Christensen
Jessica Emilie Holbæk Pedersen
Martinus Manly Stausgaard
Sofie Elisabeth Dall Jensen
William Hede Kristensen
Sct. Peders Kirke søndag 7. maj kl. 11.00:
Helene Arpe
Louise Marie Bruun Boysen
Sara Aalund Brodersen
Maria Grazia Overholm Clary
Sara Gjerstof Heick
Mette Bjørkquist Helsinghof
Karoline Greve Nielsen
Nadja Foss Pedersen
Emil Gustav Celms
Oliver Møller Jacobsen
Sebastian Johannesen
Nicki Haahr Jørgensen
Adam Sønderskov Pedersen
Skodborg Kirke søndag 14. maj kl. 10.00:
Cilja Sølvbjerg Juhl
Mads Riis Johansen
Nick Edsem Kwesi Biney
Pil Boesen Nielsen Schwarz
Iben Rostgaard Andersen
Ida Mara Trägårdh Skipper
Isabella Schultz Lund
Maia Schmidt Stenild Jensen
Mikkel Lange Lund
Rune Vestergaard Skøtt
Malik Kleist Sørensen
Malou Corydon
Emil Fisker Bording Andersen
Karl Johan Jensen Kjelde
Tobias Just Antonius
Linnea Willesen Bjerregaard
Brørup gl. Kirke søndag 14. maj kl. 10.30:
Elias Aarup Skov Sørensen
Julie Schmidt Kidholm Andersen
Magnus Sørensen Andersen
Mathias Ryberg Jepsen
Silke Katrine Lykke Sefsik
Viktor Sørensen Andersen
William Emmanuel Kongsted Wehrenberg
Rødding Sognekirke søndag 14. maj 10.30 ved Joanna Pedersen:
Caroline Lyngholm Cordes
Celina Nielsen Warming
Daniel Emborg Lassen
Emil Otting Sørensen
Jonas Matthiesen
Laust Grønbæk Jensen
Rikke Müller Jensen
Marcus Krogh Aagaard
Ninna Elisabeth Nielsen Laasholdt
Signe Aaskov Miang
Brørup gl. Kirke torsdag 18. maj kl. 09.30:
Benjamin Heelsberg Baagøe
Christian Svenning Andersen
Emma Lystlund Birkelund
Noah Elberg Weifenbach
Noah Eskelund Holm
Patrick Heelsberg Baagøe
Samuel Gustav Cummins
Sebastian Langelund Barsballe
Søs Roest Andreasen
Victor Langelund Barsballe
Villads Asmus Nauheimer
Brørup gl. Kirke torsdag 18. maj kl. 11.30:
Adea Blaabjerg Schmidt
Alberte Kronborg-Jensen
Ellen Koustrup Nikander Andersen
Emilia Dizell Holm
Josefine Beck Juhl
Merle Bournonville Wester
Stine Schmidt Kjær
Victoria Johanna Damgaard Kley
Johanneskirken søndag 21. maj kl. 10.30:
Agnete Lillerøj Hedemann
Alberthe Højrup Jespersen
Cathrine Fabricius Guldberg
Emilie Andreasen
Fie Getz
Gustav Kaufmann Kølbæk
Ida Marie Ragnarsdóttir Schougaard
Maja Bechgaard Krabbe
Mikkel Lund
Niklas Riber Sørensen
Rasmus Peter Holst
Sebastian Laurids Boysen
Senia Passoni
Tilde Lykke Haagensen
Victor Østerberg Mauritzen
William Rechnagel
- Detaljer
- Skrevet af Leif Christensen
Stille og roligt sad han med guitaren i den ene side af lokalet på skolen i Askov.
Gudmund Jessen var klar til sangen, når overraskelsen på morgenmødet var overstået.
(læs videre under annoncen)
(tryk på annoncen og se mere)
Hvad han ikke vidste var, at han kort efter kom i hovedrollen og faktisk selv var overraskelsen.
Askov/Malt UI valgte at benytte morgenmødet til at overrække AMUI-prisen.
- Vi vil gerne give en anerkendelse til folk, der har gjort en særlig indsats for området, lød det fra bestyrelsesmedlem Signe de Place Knudsen.
Da hun begyndte at nævne musikken, lød det taktfast fra eleverne, Gudmund, Gudmund...
Og ganske rigtigt. Gudmund Jessen blev kaldt op for at modtage AMUI-prisen.
Om prisen lyder det:
»I AMUI sætter vi stor pris på et stærkt lokalt miljø. Derfor vil AMUI gerne anerkende og hylde lokale kræfter, der har engageret sig i lokalmiljøet og bidraget til trivsel og fremdrift.
Siden 1969 er AMUI’s Erindringspokal blevet uddelt. Fra 2023 skifter Erindringspokalen navn til AMUI-prisen.
AMUI-prisen tildeles en person eller en gruppe, der har ydet en ekstraordinær indsats for og i lokalområdet.
Prisen kan tildeles alle, der har tilknytning til Askov-Malt. Alle kan frit indstille kandidater.
Tildelingen og overrækkelsen foretages af AMUI’s bestyrelse og uddeles en gang årligt.«
(Fotos: migogvejen©)
Ved hæderen til Gudmund Jessen var klubben repræsenteret af Signe de Place Knudsen, John Jørgensen og Mads Holm.
- Detaljer
- Skrevet af Leif Christensen
Ladelund Efterskole har fået den nye ledelse på plads.
Det er dog ikke med folk, der er nye på skolen.
(læs videre under annoncen)
(tryk på annoncen og se mere)
- Vi har ansat Tina Bach Olesen og Jakob Ørnsbjerg Jensen (t.v.) som ny ledelse for Ladelund Efterskole. De to skal lede skolen sammen med Erik Kjær Carstensen i en fælles ledelse, som selv fordeler opgaverne iblandt sig, skriver skolen i en pressemeddelelse.
Der var 16 ansøgere til stillingen.
- Ladelund-lærerne Tina og Jakob søgte stillingen som ledelsesteam. Ansættelsesudvalget indkaldte fem til første samtale, hvoraf tre gik videre til anden samtale. Tinas og Jakobs store engagement for netop Ladelund Efterskole, deres mangeårige erfaring med og viden om vores skole samt deres fælles visioner, ønsker og drømme for Ladelund Efterskole - både som skole og som arbejdsplads, gjorde et stort indtryk. De har været på Ladelund i henholdsvis 18 og 15 år, lyder det videre.
De er begge i gang med en diplomuddannelse i ledelse og tiltræder i lederrollerne 1. august.
Om Ladelund Efterskole lyder det:
- Vi er en moderne grundtvigsk almendannede efterskole, hvor vi vægter udvikling, ansvar og nærvær i det forpligtende fællesskab. Vi vægter, med udgangspunkt i det hele menneske, kreative, praktiske og teoretiske aktiviteter ligeværdigt.
(Foto: PR-foto©)
- Detaljer
- Skrevet af Leif Christensen
Vejen Garden har fået ny formand.
Kim Jepsen (t.h.) har overtaget posten efter Sten Mortensen (t.v.).
(læs videre under annoncen)
(tryk på annoncen og se mere)
Ved gardens generalforsamling fredag aften takkede Sten Mortensen af ved at aflægge sin beretning nummer 15.
Han afløste Tove Gæmelke på formandsposten i 2008.
Nu tager Kim Jepsen over og har masser af erfaring med garden, hvor han indtil nu har været formand for gardens støtteforening.
- Jeg kommer ikke ind for at lave en masse om og glæder mig helt vildt til samarbejdet.
- Det kan dog være, vi skal se lidt på gardens struktur, og det er noget, jeg synes, vi skal tage en snak om, hvad der kan gøres anderledes, lød det fra Kim Jepsen.
Han lægger også op til en åben dialog med forældrene. De skal henvende sig, hvis der er noget, men han kan naturligvis ikke følge alle.
Den afgående formand, Sten Mortensen, noterede, at han er stolt af garden og dens bedrifter.
- Det er noget, vi er fælles om. Vi er alle en del af en kæde - en stolt tradition, noterede Sten Mortensen, der samtidig bebudede, at han gerne hjælper til på sidelinjen.
Et tilbud, Kim Jepsen gav udtryk for gerne at ville tage imod.
(Fotos: migogvejen©)
- Detaljer
- Skrevet af Leif Christensen
Vejen Garden benyttede aftenens årsmøde til at udpege årets garder.
(læs videre under annoncen)
(tryk på annoncen og se mere)
Valget faldt på 22-årige Nikolaj Skjøth Thielsen.
Ud over selv at spille styrer han også slagtøjsgruppen og tager gerne turen fra Odense til Vejen, når der er opgaver i garden.
Oprindelig er han fra Lunderskov.
Vandrepokalen blev overrakt af Bastian Larsen, der blev årets garder i fjor.
(Fotos: migogvejen©)
Gardens leder, Jørgen Schmidt, afslørede årets garder og ønskede til lykke med titlen.
- Detaljer
- Skrevet af Leif Christensen