Antenneforeningen Vejen - topannonce Den ekstra hånd - top

En mere end 10 år gammel bog om seksuelt misbrug er igen blevet superaktuel.

Det sker, efter Lonnie Liv Henriksens meget personlige skildring, »Pigen i spejlet«, er blevet indlæst som lydbog.

 

(læs videre under annoncen)

Landklinikken

(tryk på annoncen og se mere)

 

 

Bogen kan nu høres på Mofibo, og det er der rigtig mange, der gør. Så mange, at bogen er blandt de 16 udvalgte, der er nomineret ved forlaget.

Det er lyttere/læsere, der skal stemme om, hvilke tre, der skal med i opløbet om at blive årets lydbog i kategorien »biografi og dokumentar«.

Det sker på siden https://awards.mofibo.com/dk/da/votings/biografi-og-dokumentar/voted/54353/?fbclid=IwAR0T5x4kONM2wuLgsTimD0pYoWLw1OGUUWIRxjqiiYkL3nJKoqneB62tI0Q, hvor der kan stemmes på den 44-årige Vejen-kvindes debutbog.

Lonnie Liv Henriksen skrev bogen sammen med Søren Flott, og det er Anne-Mette Johansen, der har indlæst den.

Beskrivelsen af bogen lyder på denne måde:

»Lonnie blev som lille pige gennem længere tid systematisk misbrugt seksuelt af sin far. Som det så ofte er, var hun flov over det, men på et tidspunkt tog hun mod til at fortælle om misbruget.

Faren blev dømt og kom i fængsel, men hermed var Lonnies mareridt ikke ovre.

De næste mange år røg hun ind i stofmisbrug, hun blev luder, rockertøs og fik ganske enkelt et rigtig dårligt liv, men med imponerende viljestyrke valgte hun at rette op på sit liv, tage en uddannelse og sørge ordentlig for sine to døtre. »Pigen i spejlet« er en så hudløst ærlig og sine steder næsten så ubærlig en bog, at det ikke er til at fatte. Men samtidig er den så livsbekræftende, at man mere end én gang kniber en tåre«, lyder beskrivelsen.

Afstemningen slutter 28. januar, og Lonnie Liv Henriksen er spændt på, om hun kan blande sig topstriden.

Bogen kom på gaden i 2011, men er - desværre - evig aktuel.

- Efter at have været gennem terapi sad jeg med en voldsom ensomhed, hvor en terapeut foreslog, at jeg skrev bogen for både at hjælpe mig selv og andre, siger Lonnie Liv Henriksen til migogvejen.

- Bogen har bl.a. hjulpet mig på den måde, at den har hjulpet mange andre til at komme videre. Jeg blev bl.a. kontaktet af en ung mand, der sad i fængslet. Her havde de bogen liggende, og han læste den. Han ønskede at komme væk fra det liv, han havde og konstaterede, at han ville have hjælp af Lonnie - altså mig, forklarer Lonnie Liv Henriksen.

- Det er vildt at opleve, at et  ungt menneske får hjælp af noget, jeg har oplevet og skrevet, konstaterer Vejen-kvinden.

Hun er selv kommet videre og brænder for at hjælpe udsatte mennesker.

- Der er desværre rigtíg mange, der lider af omsorgssvigt på den ene eller anden måde, beklager Lonnie Liv Henriksen.

Hun har indrettet en klinik på Brodal i Vejen og hjælper mennesker fra et stort område.

På sin hjemmeside forklarer hun:

»Jeg har en baggrund som både socialpædagog, pædagogisk koordinator, familiekonsulent, akut psykiatrisk plejepersonale og som Neuro-pædagogisk behandler. Jeg har været helt nede i mørket og kæmpet mig op derfra. Jeg har lært af livet fra skyggesiden. Her på den anden side giver jeg ud af den erfaring det liv har givet mig.

Noget der ikke kan læres fra en bog, kursus eller uddannelse.

Jeg har igennem mere end 10 år udelukkende arbejdet med udsatte mennesker, både individuelle og familier. Fra min bagage med omsorgssvigtet og seksuelt krænkelse i barndommen har jeg en balast som er sjælden og meget brugbar fra et fagligt perspektiv.

Min psyko-socialt belastede baggrund er årsagen til, hvad jeg laver idag, både personligt og fagligt.«

Om Lonnie Liv Henriksen har tjent penge på bogen - nej. De penge har hun løbende doneret til organisationen »Børns Vilkår«.

(Foto: migogvejen©)

Vejen Kommune - bund 

(tryk på annoncen og se mere)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kunderådgiver Lisbeth Høj Lauridsen kan 2. januar fejre 25-års jubilæum.

 

(læs videre under annoncen)

Vejen BC - 2020

(tryk på annoncen og se mere)

 

 

Hun startede som elev for godt 40 år siden, og efter et kort afbræk på et advokatkontor i Kolding har hun siden 1997 været tilknyttet Vorbasse-Hejnsvig Sparekasse, der i 2015 blev lagt sammen med Sparekassen Kronjylland.

Her rådgiver Lisbeth Høj Lauridsen  i dag private kunder inden for blandt andet pension, bolig, investering og daglig økonomi.

- Særligt den nære kundekontakt betyder meget for Lisbeth, der gør en dyd ud af at finde gode løsninger og følge med på sidelinjen af kundernes liv, skriver banken i en pressemeddelelse.

Privat bor Lisbeth Høj Lauridsen i Brørup med ægtefællen, Leif. Fritiden tilbringes gerne i naturen, og når ferie og tiden tillader det, kører de rundt i Danmark med campingvognen. Sammen tager parret også på ture med cykelklubben.

Derudover er livet i haven Lisbeths store interesse. Her kan hun slappe af og bruge mange timer.

(Foto: PR-foto)

 

I år har den nu 30-årige Carsten Bech mulighed for at fejre jul og nytår sammen med sine nærmeste.

Sådan var det ikke i fjor.

Her blev de to »højtider« markeret sammen med andre indsatte i fængslet.

Han var 11. december blevet varetægtsfængslet i fire uger sigtet for vold mod et spædbarn. Hans og kærestens dengang 10 uger gamle søn.

Episoden fandt sted i parrets hjem i Bække, hvor han passede sønnen, mens moderen var ude af huset.

- Jeg var ved at bade ham, da jeg glider med ham inde i badeværelset, fortæller Carsten Bech om episoden den aften.

- Han slår hovedet ind i brusenichen og bliver slået bevidstløs og trækker ikke vejret. Jeg får ham genoplivet med kunstigt åndedræt, forklarer Carsten Bech til migogvejen.

Oplevelsen sendte Carsten Bech i chok.

- Det kunne have kostet os sønnen, hvis jeg ikke havde gjort, som jeg gjorde. Far-instinktet betød, at jeg handlede på den måde, og jeg vidste, hans mor var på vej hjem, og derfor ænsede jeg ikke at ringe 112 efter en ambulance, fortsætter Carsten Bech.

Det fik moderen gjort, og Carsten Bech glæder sig over, at ambulancen var hurtigt fremme.

Den manglende alarmering kom dog til at koste Carsten Bech en periode bag tremmer og altså herunder i julen og nytåret.

- Drengen fik et mærke i tindingen, og på sygehuset blev der fundet en hjerneblødning, så han endte med at blive lagt i coma, forklarer Carsten Bech videre.

Episoden fik personalet på sygehuset og hos kommunen til at melde ham til politiet, da der kunne være tale om bevidst vold og med visheden om, at Carsten Bech ikke med det samme fik ringet efter en ambulance.

- Jeg bliver hentet på sygehuset af tre betjente og sigtet for grov vold og bliver i et grundlovsforhør varetægtsfængslet i første omgang i fire uger, inden jeg bliver løsladt 29. januar, fortæller Carsten Bech.

Episoden skete for mere end et år siden, men coronaen har betydet, at sagen endnu ikke har været for retten.

- Nu ser det ud til, at sagen endelig kan komme for retten, men ventetiden har ødelagt mig, for jeg er sikker på, jeg bliver frifundet, er meldingen fra Carsten Bech.

Han fortæller, at han flere gange efter løsladelsen har været sammen med moderen til barnet, men de bor ikke sammen i dag, mens hans store »jule-«ønske er at kunne få et godt samarbejde med moderen om barnet, der nu er rundet et år.

- Vi skal samarbejde om det og gøre, hvad der er bedst for vores søn, påpeger Carsten Bech.

- Og heldigvis er han sluppet helt uden varige mén efter uheldet, fortæller Carsten Bech.

(Foto: migogvejen©)

 

 

Det nye år byder på et formandsskifte i Folkeoplysningsudvalget her i kommunen.

 

(læs videre under annoncen)

KK Partner

(tryk på annoncen og se mere)

 

 

Formanden gennem de seneste otte år, Jan Møller Pedersen, Holsted, takker af.

- Det kniber med tiden, så jeg stopper, fortæller Jan Møller Pedersen til migogvejen.

Han har været formand de seneste otte år, men har siddet i udvalget siden kommunesammenlægningen og før det i Folkeoplysningsudvalget i Holsted Kommune.

Medlemmerne sidder i fire år lige som byrådsmedlemmerne, men i Folkeoplysningsudvalget sker skiftet ikke ved årsskiftet.

Skiftet sker 1. april, men allerede i januar indkaldes der til valgmøde for at sammensætte det kommende udvalg.

Det nye folkeoplysningsudvalg vælges 24. januar, hvorefter det formelt skal godkendes i byrådet, inden udvalget sætter sig sammen og vælger den nye formand.

Folkeoplysningsudvalget repræsenterer de folkeoplysende foreninger i kommunen. Det vil sige idrætsforeninger, spejdere, rideklubber, motorcykelklubber og andre fritidsrelaterede foreninger.

Desuden hører handicapidrætten under folkeoplysningsudvalget ligesom hele aftenskoleområdet.

- Jeg sidder i udvalget valgt af de ikke idrætslige-foreninger, som jeg ikke har så meget kontakt til længere, og derfor giver det også god mening at sige farvel nu, mener Jan Møller Pedersen.

Folkeoplysningsudvalget består også af to byrådsmedlemmer, og det vil fra årsskiftet være Peter Fallesen (A) og Marion Mortensen (V).

(Arkivfoto: LLN Press©)

Vejen Gymnasium - åbent hus

(tryk på annoncen og se mere)

 

 

Den konservative Frank Schmidt-Hansen, Rødding, overtager ved årsskiftet borgmesterposten i Vejen Kommune.

 

(læs videre under annoncen)

CS Pølsemageri - smørrebrød

(tryk på annoncen og se mere)

 

 

Det ligger fast efter eftermiddagens konstituerende byrådsmøde og kommer ikke som nogen overraskelse.

Der lå en aftale om konstituering, og 24 af de 27 byrådsmedlemmer stemte for Frank Schmidt-Hansen som ny borgmester i stedet for Egon Fræhr (V), der ikke genopstillede.

Martin Boye fra Liberal Borgerliste, Nils Brøndumbo fra Dansk Folkeparti og Peter Svane fra Nye Borgerlige undlod at stemme.

En afstemning, der blev foretaget af Bodil Staal (A), der som det længstsiddende medlem styrede løjerne, til borgmesteren var valgt.

- Det her er en festdag for demokratiet, noterede Bodil Staal.

Byrådet tager nu hul på den femte periode efter sammenlægningen.

- Byrådet er kommunens øverste organ. Det er et privilegium, men er også et stort ansvar, som vi skal løfte sammen, noterede Bodil Staal.

I valgkampen har hver især kæmpet for stemmerne, men hun håber, at der nu bliver et byråd, der kan samarbejde.

Martin Boye vil også gerne samarbejde:

- Vi vil bidrage konstruktivt og glæder os til samarbejdet, men vi kan ikke stemme for en borgmester, der fører socialdemokratisk politik, lød det fra Martin Boye, der hentydede til den aftalte skattestigning.

- Selv om vi har fået et tydeligere borgerligt flertal i byrådet, bliver det med et socialdemokratisk aftryk, men forbilledligt arbejde af Jørgen Thøgersen (A), der satte sit ønske om at blive borgmester over styr for at få mere politik igennem, fortsatte Martin Boye, der ønskede alle til lykke med valget til byrådet.

Efter afstemningen var der en buket blomster til Frank Schmidt-Hansen, der takkede for valget.

(Fotos: migogvejen©)

  

 

byråd 21 01

Bodil Staal stod for at få borgmesteren valgt. I midten er det Jørgen Thøgersen (A). (Foto: migogvejen©)

 

 

To byrådsmedlemmer skifter plads i det nye byråd.

 

(læs videre under annoncen)

Vejen BC - 2020

(tryk på annoncen og se mere)

 

 

Det er de to Venstre-medlemmer, Henning Aaskov (t.v.) og Jørgen Lastein, der får sæde i andre udvalg end oprindeligt planlagt.

Henning Aaskov siger farvel til udvalget for sundhed, kultur og fritid og træder ind i udvalget for teknik og miljø.

Jørgen Lastein går så den modsatte vej og får plads i udvalget for sundhed og kultur.

- På den måde får vi mest ud af vores ressourcer, lyder det fra Venstres Morten Thorøe.

Fra andre partier i byrådet har der været stillet spørgsmålstegn ved netop Henning Aaskovs placering i det konkrete udvalg. Det harmonerer skidt med hans job som centerleder i Medius i Holsted.

(Fotokollage: migogvejen©)

 

migogvejen bragte tidligere listen over udvalgene i byrådet, der træder til efter årsskiftet:

https://migogvejen.dk/vejen/6150-formaend-kan-fortsaette

Gadeberg Begravelsesforretning 377 x 300

(tryk på annoncen og se mere)

 

 

 

 

- Der er en tid for alting.

 

(læs videre under annoncen)

MC Syd bundannonce

(tryk på annoncen og se mere)

 

 

Sådan lyder det fra Allan Lauenblad, der nu har sat slutdato på for sin ansættelse som skoleleder på Østerbyskolen i Vejen.

- Jeg har gået og spekuleret på, hvornår det skulle være, og det kom til mig i efterårsferien. Det skulle være nu, fortæller den 72-årige Allan Lauenblad til migogvejen.

Officielt fratræder han Østerbyskolen 1. marts, men der er ferie på kontoen, så allerede i starten af februar takker han af efter 30 år.

- Jeg har været super glad for jobbet og hver dag elsket at gå på arbejde, men nu er tiden inde, konstaterer Allan Lauenblad.

Dermed siger han farvel til folkeskolen efter at være startet i skoleverdenen i 1956.

Inden han kom til Vejen, var han 17 år på Sct. Michaels Skole i Kolding.

Ud over skolen blander Allan Lauenblad sig også i andre aktiviteter og er bl.a. medlem af Vejen Menighedsråd og stillede op til byrådet i sidste uge uden dog at blive valgt.

(Foto: migogvejen©)

377 x 300 Gadeberg Auto ny

(tryk på annoncen og se mere)

 

 

 

Anni Matthiesen (V) har tirsdag modtaget Ridderkorset.

Hun blev udnævnt til Ridder af Dannebrogordenen af Hendes Majestæt Dronningen, da hun 15. september i år kunne fejre 10 års jubilæum i Folketinget for Billund/Vejen-kredsen.

 

(læs videre under annoncen)

Antenneforeningen Vejen - topannonce

(tryk på annoncen og se mere)

 

 

Ridderkorset blev på partiets gruppemøde overrakt af gruppeformand Karsten Lauritzen.

- Det vidner om 10 spændende år i Folketinget, der har budt på en række forskellige ordførerskaber, lyder det i en pressemeddelelse.

Siden valget i 2019 har Anni haft posten som Venstres indenrigs- og kommunalordfører samt turismeordfører.

Hun er desuden formand for Folketingets erhvervsudvalg og medlem af Venstres gruppebestyrelse.

Gennem årene er det desuden blevet til adskillige andre ordførerskaber som uddannelses- og forskningsordfører, børne- og undervisningsordfører og socialordfører – og en række delordførerskaber som f.eks. naturordfører, idrætsordfører, ordfører for efterskolerne og de frie skoler, som fortsat ligger Annis hjerte nært.

- Jeg er meget taknemmelig for mine nu mere end 10 år som repræsentant i Folketinget for mit syd- og sønderjyske ophav, som jeg også den dag i dag kan kalde mit hjem. I mere end ti år har jeg arbejdet for at sikre de bedste muligheder i kredsen, og jeg har løftet rigtig mange lokale sager på Christiansborg – og det vil jeg med stolthed også gøre fremover, siger Anni Matthiesen i pressemeddelelsen.

(Fotos: PR-foto)

 

anni m ridderkors 21 01

 

Der blev mandag uddelt hæder på Skodborg Børnecenter.

 

(læs videre under annoncen)

377 x 300 Dagli brugsen åben alle dage

(tryk på annoncen og se mere)

 

 

Brigitte Thomsen, kaldet Gitte, modtog dronningens fortjenstmedalje i sølv efter 40 års tjeneste ved Vejen Kommune.

Hun havde faktisk 40 års jubilæum 1. oktober i fjor, men har valgt først at modtage medaljen nu.

Den blev sammen med en buket blomster overrakt af borgmester Egon Fræhr (V).

- Gitte er en meget afholdt, dygtig og omsorgsfuld pædagog, som vil blive savnet af både børn, forældre og kolleger, når hun går på efterløn ved udgangen af 2021, lyder det fra souschef Trine Elkjær.

 

gitte thomsen 21 01gitte thomsen 21 03

 

Ikke færre end 11 nye sætter sig fra årsskiftet til rette i byrådet i Vejen.

 

(læs videre under annoncen)

377 x 300 Gadeberg Auto ny

(tryk på annoncen og se mere)

 

 

En af dem er bundproppen fra Sdr. Hygum, Martin Clausen (S).

Han endte nederst på den lange liste fra Socialdemokratiet og kaldte sig i valgkampen som bundprop.

Med 252 stemmer sikrede han sig fra bunden af liste A en af pladserne i det nye byråd.

Han træder ind i byrådet sammen med 10 andre nyvalgte.

Det gælder:

Tanja Vestergaard Skøtt (A), Skodborg
Mike Straarup (C), Askov
Jesper Vera Christensen (C), Vejen
Rasmus Sandvej (C), Andst
Peter Svane (D), Vejen
Allan Thomsen (F), Gjerndrup
Niels Brøndumbo (O), Askov
Anette Filtenborg (V), Askov
Henrik Pihl Jessen (V), Brørup
Tove Gæmelke (V), Gesten

Øverst er Martin Clausen (t.h.) fotograferet inden en fodboldkamp sammen med borgmesterkandidat Jørgen Thøgersen (A).

(Foto: migogvejen©)

 377 x 300 Midtgaard Thomsen 21 01

(tryk på annoncen og se mere)

 

 

dagens nyheder i din mailbox

Når du tilmelder dig nyhedsbrevet, får du dagens nyheder sendt til din mailbox.

nyhedsbrev luft

-->