Den ekstra hånd - top Skjern Bank - vi er lige i Bramming Antenneforeningen Vejen - topannonce

Så kommer der igen liv i butikken på Engvej, der tidligere husede Vejen Dyrehandel.

- Vi åbner derude 1. februar, fortæller Lars Broe, direktør i AgroLand, til migogvejen.

 

(læs videre under annoncen)

KK Partner

(tryk på annoncen for at se mere)

 

 

AgroLand er Vestjyllands Andels kæde af specialbutikker, og butikken slår 1. februar 2023 dørene op til endnu en fysisk butik.

Butikken bliver AgroLand nummer syv.

Den nye butik kommer til at ligge i Vejen og bliver AgroLands syvende af slagsen.

- Målet er at nå 10 fysiske butikker inden for et par år, og beslutningen om at åbne en ny butik i Vejen er dermed et godt næste skridt på vejen mod at indfri den målsætning, skriver AgroLand i en pressemeddelelse.

Renoveringen af butikkens facade er i gang, så butikken kan stå klar til åbningen 1. februar 2023.

- Tidligere har kunderne i Vejen skullet køre til vores butik i Vamdrup, men nu får Vejen sin egen AgroLand. Byens størrelse samt store opland har spillet en vigtig rolle i valget om at åbne en butik netop her. Vejen har simpelthen manglet en AgroLand, og så er det jo en fordel at kunne overtage butikslokaler, hvor der allerede bliver solgt lignende varer i forvejen, konstaterer Lars Broe, direktør i AgroLand.

Især hunde- og kattesegmentet har traditionelt set været stort i Vejen-området, men i den nye AgroLand vil man som kunde opleve et varesortiment, der rammer endnu bredere.

- Den nye butik er ca. 850 kvadratmeter og bliver vores næststørste butik. Det betyder, at vi kan have en stor del af AgroLands sortiment i Vejen. Vi kommer fortsat til at føre en stor del af sortimentet fra den nuværende butik på adressen, men på grund af butikkens størrelse får vi mulighed for at have endnu flere af vores egne varer på hylderne, lyder det fra Lars Broe.

AgroLand har i forvejen butikker i Vamdrup, Næsbjerg, Brande, Grønhøj, Snejbjerg og Tvis.

Den ekstra hånd - top

(tryk på annoncen og se mere)

 

Om nogle måneder er Dansk Bank fortid i Vejen.

- 17. marts lukker vi afdelingen i Vejen og flytter rådgiverne til Esbjerg og Kolding, fortæller filialdirektør Ferdinand Jepsen til migogvejen.

 

(læs videre under annoncen)

Bække Murerfirma

(tryk på annoncen og se mere)

 

 

Lukningen sker samtidig med, at Ferdinand Jepsen bliver 66 år og går på pension efter mere end 26 år som filialdirektør i afdelingen i Vejen.

- Vi er begyndt at orientere kunderne, og de tager det helt fantastisk, siger Ferdinand Jepsen.

De får tilbud om at følge med deres nuværende rådgiver til en af de andre afdelinger, hvor der også er mulighed for at trække på specialiserede rådgivere.

I de senere år kan vi klare flere og flere bankforretninger på nettet, og derfor er der sjældent behov for besøg i banken, og derfor betyder afstanden mindre.

- Coronaen har virkelig gjort folk selvhjulpne. I afdelingen i Vejen har vi 10-12 mødelokaler, og tidligere måtte vi reservere for at være sikker på at få et lokale, men i dag bruger vi nok kun 1-2 mødelokaler, fortæller Ferdinand Jepsen.

Ved sammenlægningen i 2007 var der flere end 40 medarbejdere i filialen i Vejen. I dag er der 10.

- I nogle tilfælde er det selvfølgelig rart at kunne se hinanden i øjnene, og vi vil bevare nogle mødelokaler i Vejen, men det behøver ikke at være på strøget. Vi kører også gerne hjem til folk, lyder det fra filialdirektøren, der konstaterer, at antallet af online-møder er vokset fra seks til 70 procent.

Danske Bank forlader de nuværende faciliteter, der er lejede. 

- Vores pengeautomater bliver dog i byen, noterer Ferdinand Jepsen.

(Fotos: migogvejen©)

 

ferdinand jepsen arkiv

Ferdinand Jepsen fortæller, banken lukker sin afdeling i Vejen, men pengeautomaterne bliver i byen. (Arkivfoto: migogvejen©)

 

 

To kandidater er nomineret til handicapprisen i Vejen Kommune.

 

(læs videre under annoncen)

Leo Christensen - må jeg købe din bil

(tryk på annoncen og se mere)

 

 

I indstillingen af bageren i Rødding, Thomas Langskov Magnussen, lyder det, at han tager et vigtigt socialt ansvar ved eksempelvis at være åben overfor at ansætte butiksassistent med handicap.

Også Glad Zoo og leder Dennis Hein Jensen er indstillet til handicapprisen. Glad Zoo er, udover at være den mest besøgte attraktion i Vejen Kommune, meget opmærksom på værdien i at ansætte borgere i fleksjob. Her varetager medarbejdere i fleksjob både opgaver i billetluge, kiosk og butik. I Glad Zoo er der ansat 3-4 borgere i fleksjob hele året rundt.

- Endnu en virksomhed er nomineret af Handicaprådet, men har ikke ønsket at tage imod nomineringen. Virksomheden er nomineret for deres evne til at inkludere borgere med et handicap på arbejdsmarkedet, lyder det i en pressemeddelelse fra Vejen Kommune.

Handicapprisen overrækkes på Vejen Bibliotek mandag 7. december.

(Foto fra prisoverrækkelsen i fjor: migogvejen©)

 

 dennis hein jensen 21 01

Glad Zoo og leder Dennis Hein Jensen er nomineret til handicapprisen. (Arkivfoto: LLN Press©)

 

thomas magnussen 20 01

Thomas Magnussen - bageren i Rødding - er nomineret til handicapprisen. (Arkivfoto: LLN Press©)

 

 

Flaget er oppe i dag, for vi har tænkt at fejre os selv lidt.

Det er i dag fem år siden, migogvejen.dk lagde den første nyhed ud på den lokale netavis, og der er kommet mange tusinde nyheder siden.

Der var selvfølgelig nogle forventninger, da avisen blev startet, og de er til fulde indfriet.

Vi føler, at migogvejen i dag opfattes som en del af nyhedsformidlingen her i kommunen.

- Jeg følger kun de lokale nyheder hos dig, var der en, der sagde så sent som onsdag, da vi var af sted på en sjov opgave, som du kan se i weekenden.

Vi følger med i stort og småt i kommunen fra nord til syd og fra øst til vest, men døgnet har kun 24 timer, så det er lige med at nå det hele.

Jeg har allerede nogle, der hjælper i tilfælde, hvor det er umuligt at være to steder på en gang, men ind imellem kunne det være dejligt med yderligere hjælp, for jeg kan heller ikke vide alt, selvom mange ringer med tip.

Går du derfor med en »journalist« i maven og brænder for lokalområdet, så lad os tage en snak - det gælder i øvrigt også, hvis du vil hjælpe med at sælge annoncer, så avisen kan udvikle sig, for uden annoncører vil migogvejen.dk ikke eksistere.

Og ja, vi har hver dag mange tusinde læsere, og langt de fleste er selvfølgelig her fra området, men også fra nogle, der er flyttet.

For et års tid siden mødte jeg en bekendt nede i byen, som kendte mig fra mit virke i LLN Press, hvor jeg solgte til andre medier.

- Det er en flot avis, du laver. Min datter er flyttet til Schweiz, og hun spurgte mig en dag, om jeg ikke læser den. Og det er jeg så begyndt med, lød det fra Vejen-borgeren.

Vi vil gerne fortsat levere nyheder/omtaler til dig, og det er selvfølgelig kun muligt, fordi I kontakter mig, når der sker noget, for indrømmet - migogvejen.dk er tæt bundet op på netop mig.

Det må gerne udvikle sig, så vi bliver endnu stærkere og kan udvikle områdets førende - og eneste - lokale netavis...

 

Visitkort mail

 

Der var fokus på affaldshåndtering, da UdviklingVejen og Vejen Kommune havde inviteret kommunens virksomheder til inspirationsmøde.

Her blev der stillet skarpt på de nye regler for erhvervslivet, der gælder fra 31. december. Fra den dato skal alle virksomheder nemlig sortere i de 10 husholdningslignende affaldsfraktioner, der kommer fra deres kontor, frokostrum og kantine.

 

(læs videre under annoncen)

IdeCentret - Casper på maling

(tryk på annoncen og se mere)

 

 

- Og affaldssortering er virksomheden Rødding Autogenbrug eksperter i. Med mere end 300.000 varenumre på hylderne er det tydeligt, at virksomheden har sorteret affald i mange år, ja faktisk siden 1965. Og med tiden er opgaven blevet mere og mere avanceret, skriver Vejen Kommune i en pressemeddelelse.

På inspirationsmødet fortalte Ivar Morthorst Staal, der er en af partnerne i Rødding Autogenbrug, hvordan de har forfinet opgaven med at skille de op til 1500 biler, som de modtager årligt, ad i genanvendelige reservedele. De arbejder dagligt med at se muligheder i affald, så de får mest muligt ud af de enkelte dele.

- Vores næste skridt er sortering af det affald, som vi selv producerer i vores kantine og på kontoret, og det skal vi nok også komme i mål med, inden året er omme, pointerede Iver Morthorst Staal.

Det behøver ikke at være så svært. Det gælder om at løfte sit affald højere op i hierarkiet, forklarede Anitta Strømgaard Poulsen, der er affaldskonsulent i Vejen Kommune.

Hun fortalte blandt andet om de forskellige elementer i affaldshierarkiet og udfordrede deltagerne i at tænke cirkulært:

- En simpel måde er at genbruge jeres papkasser eller andre emballager. I kan også udvide det til at gentænke designet i jeres produkt, så enten det hele eller dele af det kan genanvendes, når det enkelte produkt ikke virker mere, forklarede Anitta Strømgaard Poulsen.

Herudover indviede hun deltagerne i den tjekliste, som Miljøstyrelsen har udarbejdet til virksomheder.

Kort fortalt går den ud på, at ledelsen udpeger en affaldsansvarlig i virksomheden. Dernæst skal virksomhedens affaldstyper kortlægges, og der skal laves aftaler med en renovatør, så man sammen med dem kan få styr på de rigtige affaldsbeholdere, størrelser og tømmefrekvenser.

 

(læs videre under annoncen)

Vejen IC - træning 2022

(tryk på annoncen og se mere)

 

 

Derudover skal man lave sorteringsvejledninger og god skiltning med de rigtige piktogrammer, så man på den måde gør det nemmere for medarbejderne. Og sidst men ikke mindst kan man bruge sine affaldsdata til at forbedre sin sortering.

- Ud af et ton madaffald produceres der 67,5 kg gas, som svarer til seks af de gule 11 kg almindelige gasflasker, som man typisk har stående hjemme.

Det fortalte Henrik Hedelund Henriksen, der er regionschef hos virksomheden Ragn-Sells i Holsted.

De tager imod madaffald fra en del af landets kommuner og virksomheder. Han forklarede, hvordan de mange tons madaffald, som de årligt modtager, bliver omdannet til biogas og sendt videre ud i gasnettet.

Samtidig fik han også smilet frem, da han fortalte om nogle af de typer af affald, som de finder, når de forsorterer madaffaldet. Og han viste også nogle af de nye produkter, som den plast samt poserne fra madaffald bliver omdannet til.

(Foto: Vejen Kommune)

 

- Gør noget godt for dig selv – gør noget godt for andre.

Sådan siger psykologen Hans Henrik Knoop, der forsker i positiv psykologi ved Århus Universitet.

 

(læs videre under annoncen)

Flise Pudser Laug - Brændkjærkirken

(tryk på annoncen og se mere)

 

 

Vejen kommune starter nu en 2-dages mentoruddannelse, hvor man får mulighed for at blive klædt på til opgaven som mentor og derved bedre kunne støtte og vejlede borgere, der har brug for hjælp til afklaring eller fastholdelse på arbejdsmarkedet.

- Vejen Kommune har i samarbejde med VBC Kursuscentret gennem de seneste 10 år uddannet både frivillige mentorer og virksomhedsmentorer, der til daglig arbejder ude på private og kommunale arbejdspladser rundt omkring i kommunen. Mentorer der, udover deres daglige arbejde, har lyst og redskaber til også at hjælpe borgere i alle aldre og med vidt forskellige udfordringer, så de måske for første gang eller atter finder mod og lyst til arbejdsmarkedet, skriver kommunen i en pressemeddelelse.

Mentoruddannelsen er løbende blevet justeret, så den hele tiden er relevant i forhold til de udfordringer virksomhederne og deres mentor-uddannede medarbejdere møder.

Det nyeste tema er »Hvordan støtter man bedst psykisk sårbare borgere«.

Derudover er der gode grundlæggende værktøjer som: Aktiv lytning, feedback, den gode samtale og god kommunikation, som alle på uddannelsesforløbet undervises i.

Stort set hver gang vi gør noget godt for et andet menneske, gavner det vores eget humør. Når vi gør noget godt for andre, udløses der positive stoffer i hjernen (oxytocin, endorfiner, m.fl.) ligesom når vi griner, dyrker motion, sex osv.

Positiv psykologi er i øvrigt en lille del af pensum på mentoruddannelsen.

Siden 2010 har Vejen Kommune uddannet over 400 mentorer fortrinsvis virksomhedsmentorer i private og kommunale virksomheder.

Mentoruddannelsen er to enkelte dage med oplæg, erfaringsudveksling og træning i relevante værktøjer til mentorarbejdet.

Kursusdagene ligger 13. december og 12. januar og foregår på kursuscentret VBC (Vejen Business College) i Vejen.

 

Snart er det slut med både dyr og fester på markedspladsen i Brørup.

16. december afvikles den sidste husdyrauktion, og Markedsrestaurationen er lukket for evigt.

 

(læs videre under annoncen)

Kvickly - OK åbner - ny

(tryk på annoncen og se mere)

 

 

- Det er med blødende hjerte, vi må lukke Markedsrestautationen, konstaterer formanden, Jørgen Bruun, overfor migogvejen.

Den har været lukket i en periode, efter samarbejdet med afløseren for restauratør Arne Haahr Larsen stoppede.

- Vi har haft fem henvendelser og fremvisninger, men ingen har turdet overtage stedet med de nuværende energipriser.

- Derfor er bygningen solgt til naboen, slagteriet Tican, der overtager den 1. januar, fortsætter Jørgen Bruun.

Et par uger i forvejen er det også slut med Husdyrauktionen.

- Vi holder den sidste auktion 16. december, fortæller Jørgen Bruun.

Antallet af dyr på auktionen er faldet markant gennem årene, og i øjeblikket holdes der kun auktion hver anden fredag.

- Med de høje afregningspriser har mange valgt at sælge dyrene til slagterierne i stedet for at få dem fedet op, lyder det videre.

Med lukningen i Brørup tages der afsked med de historiske auktioner, hvor der fremover kun vil komme dyr under hammeren i Års.

Auktionsområdet vil efter planen blive ændret til indendørs stadepladser, for de ugentlige markeder med mange tusinde gæster i højsæsonen vil foreløbig fortsætte.

(Arkivfoto: migogvejen©)

 

markedsrestaurationen 22 01

 

 

 

Det bliver en erfaren COOP-mand, der overtager den ledige post som uddeler i Dagli'Brugsen i Skodborg.

Ud af et felt på 10 ansøgere er valget faldet på 52-årige Hans Jørgen Larsen fra Tjæreborg.

 

(læs videre under annoncen)

Midtgaard & Thomsen

(tryk på annoncen og se mere)

 

 

- Vi er glade for, at vi har haft så mange ansøgere, hvor flere var meget oplagte kandidater, men vi er glade for at have ansat Hans Jørgen Larsen, der kommer med en masse erfaring, siger formanden, Jan Thomsen, til migogvejen.

Hans Jørgen Larsen overtager den ledige post efter Niki Sørensen 1. december.

Han kommer fra en lederpost i distributionsbranchen, hvor han har været i knap tre år.

- Jeg savner det at være tæt på kunderne og glæder mig til at komme tilbage til brugsen, fortæller Hans Jørgen Larsen til migogvejen.

Han var i 16 år uddeler i SuperBrugsen i Tjæreborg og derefter souschef i SuperBrugsen på Fanø i tre år.

- Jeg er en uddeler, som kunderne vil møde i butikken, og det bliver spændende at komme i gang, noterer den nye uddeler, der kun har et begrænset kendskab til området - men det kommer.

Han afløser Niki Sørensen, der er skiftet til posten som uddeler i SuperBrugsen i Løjt Kirkeby.

(Foto: Privatfoto)

 

Vejen blandede sig igen i toppen i forbindelse med kåringen af Danmarks Bedste Handelsbyer, og det blev et godt udbytte med flere flotte placeringer.

 

(læs videre under annoncen)

Vejen Teaterforening - Sommer i Tyrol

(tryk på annoncen og se mere)

 

 

- Vi opnåede nominering i fire ud seks mulige og vandt den ene, fortæller citymanager Flemming Simested.

Vejen toppede i kategorien »Danmarks bedst markedsførte handelsby«.

Vejen var igen nomineret i top fem i »All over konkurrencen«, hvilket sjældent sker to gange i træk.

- Vi fik flere topplaceringer i kundernes vurdering herunder en førsteplads i parkeringsforhold, en andenplads i kundeservice, en tredjeplads på åbningstider og en tredjeplads på markedsføring, lyder det videre.

I juryens vurdering blev det til en førsteplads på samarbejde, en andenplads på bymiljø og en tredjeplads i kunst og byliv samt flere andre top 10 placeringer.

- Det vidner om et bredt og konstruktivt arbejde i vores by, mener Flemming Simested.

Bag kåringen står Detail Forum og Cowi.

Fakta:

  • Danmarks Bedste Handelsby > 20.000 indbyggere: Silkeborg
  • Danmarks Bedste Handelsby < 20.000 indbyggere: Nykøbing F
  • Danmarks Hyggeligste Handelsby: Holstebro
  • Danmarks Flotteste Handelsby: Svendborg
  • Danmarks Bedst Markedsførte Handelsby: Vejen
  • Danmarks Mest Servicemindede Handelsby: Køge
  • Danmarks Mest Bæredygtige Handelsby: Roskilde

(På billedet ses Henrik Christensen (formand), Flemming Simested (citymanager), Hanne Højgaard og Anders P. Ohrt fra Vejen Handelsstandsforening. Foto: migogvejen)

 

 

Så kom håndværket igen i fokus.

Efter to års coronalukning var der igen muligt for Davidsen at invitere til håndværkermesse i Vejen.

 

(læs videre under annoncen)

Bo Plan - udstillingshus til salg

(tryk på annoncen og se mere)

 

 

- Vi er rigtig glade for, hvordan både håndværkere og leverandører har taget imod tilbuddet, siger salgschef hos Davidsen, Michael Christensen, til migogvejen om sidste fredags arrangement.

En række leverandører var på plads og præsenterede noget af det nyeste på markedet, og mange kunder kom ud med masser af ting i kundevognen.

Ved sådan en håndværkermesse er det jo ikke en traditionel kundevogn, der bruges. Tingene lægges i og transporteres i trillebører.

(Fotos: migogvejen©)

 

davidsen 22 01

Salgschef Michael Christensen glæder sig over opbakningen, hvor der ved åbningen var kø.

 

davidsen 22 03

 

 

dagens nyheder i din mailbox

Når du tilmelder dig nyhedsbrevet, får du dagens nyheder sendt til din mailbox.

nyhedsbrev luft

-->