migogvejen - Her er plads til din annonce - top

Stille og roligt »æder« den sig frem i skovarealet og lægger træer og buske ned, og der er travlhed hos føreren.

 

(læs videre under annoncen)

377x300 Vejen Gymnasium 2020

(tryk på annoncen og se mere)

 

 

Ved styrepinden i den store skovmaskine sidder den 27-årige Jersper Kristiansen, der for tre år siden gik egne vegne og etablerede firmaet JK Maskinrail.

- Vi er kommet rigtig godt i gang, fortæller Jesper Kristiansen, da vi besøger ham i et arbejde mellem Bække og Lindknud.

I det daglige er han alene om arbejdet, men der er ofte brug for hjælp som i forbindelse med dette projekt, hvor træerne skal erstattes af en græsmark.

-. Jeg har et samarbejde med andre om bl.a. stubfræsning, så der kan ryddes helt, forklarer Jesper Kristiansen til migogvejen.

Han er uddannet maskinfører og er nu i fuld gang med skovmaskinen både lokalt og i et stort område.

- Jeg har rigtig meget læhegnstynding i øjeblikket, og det er et arbejde, der er vigtig for at holde hegnet, noterer Jesper Kristiansen.

Den store maskine er også klar til at topkappe træerne - altså sikre, at træerne ikke bliver for høje.

JK Maskinrail beskæftiger sig dog ikke alene med træfældning og skovservice. Jesper Kristiansen arbejder også med anlægsarbejde og jernbanearbejde.

Udgangspunktet er en ejendom mellem Vejen og Andst, men Jesper Kristiansen arbejder ikke hjemmefra - han er klar til at komme ud med maskinerne og klare skovarbejdet, hvor træet typisk laves til flis.

(Fotos: LLN Press©)

 

skovmaskine 21 01skovmaskine 21 02skovmaskine 21 03skovmaskine 21 04skovmaskine 21 05skovmaskine 21 06

 

Der blev langet gevaldigt ud efter statsminister Mette Frederiksen (A) ved dagens virtuelle nytårskur i UdviklingVejen.

 

(læs videre under annoncen)

Gadeberg Begravelsesforretning 377 x 300

(tryk på annoncen og se mere)

 

 

Kritikken kom fra Vejen Kommunes borgmester, Egon Fræhr (V):

- Jeg forstår ikke, statsministeren kan sove roligt om natten, når så mange mangler penge.

Han hentydede dermed til beslutningen om at slå minkavlernes levebrød ned - altså aflive alle mink - uden avlerne siden har fået penge.

Ellers konstaterede Egon Fræhr, at det har været et helt anderledes år, end der var set frem til ved nytårskuren for et år siden.

Han glæder sig over, at mange virksomheder har formået at holde skruen i vandet, og detailhandelen fik en god julehandel.

- Nogle firmaer har fundet nye veje her under coronaen, men der er også nogle firmaer, der har det skidt, noterede Egon Fræhr.

Han glædede sig over, at Vejen Kommune igen har fået transportprisen og blev nummer to i erhvervsklimamålingen, og kommunen har sat rekord med salg af 59 byggegrunde.

Blandt de virksomheder, der deltog i nytårskuren, blev der også udtrykt optimisme.

61 procent skrev i en undersøgelse, at de forventer en vækst i omsætningen i 2021, og yderligere 22 procent forventer en uændret omsætning.

47 procent forventer øgede investeringer i 2021 i forhold til i fjor, mens 45 procent forventer investeringer på samme nivaeu.

(Foto: LLN Press©)

 

 

Der er i eftermiddag blev skålet bag mange computerskærme i området.

 

(læs videre under annoncen)

Martinsen bund

(tryk på annoncen og se mere)

 

 

UdviklingVejen plejer at samle mange mennesker til sin årlige nytårskur, men sådan kunne det ikke være i år.

I stedet for at mødes i Troldesalen og skåle og ønske hinanden godt nytår blev kuren afviklet virtuelt.

Derfor måtte de flere end 100 deltagere i den virtuelle kur skåle ved skærmen, som både UdviklingVejens formand, Ole Stubbe (øverst) og direktør Ulrik Kragh, gjorde.

De konstaterede samtidig, at 2020 har været meget anderledes, end der var forudset for et år siden.

Coronaen har spillet ind og påvirket virksomhedernes hverdag, eller som Ole Stubbe udtrykte det:

- Vi har knoklet rundt med alle mulige åndsvage opgaver.

Der har været brug for nye arbejdsgange, men de fleste virksomheder er kommet godt gennem året.

(Fotos: LLN Press©)

 

ulrik kragh 21 01

Direktør i Udvikling Vejen, Ulrik Kragh. (Foto: LLN Press©)

 

 

Den årlige nytårskur i UdviklingVejen bliver ikke det traditionelle tilløbsstykke.

 

(læs videre under annoncen)

377x300 Knudsen Porte ny

(tryk på annoncen og se mere)

 

 

Normalt samles mange erhvervsfolk til kuren for at ønske hinanden godt nytår, men det bliver ikke tilfældet i år.

Når nytårskuren afvikles i morgen, foregår det hjemme bag skærmen - virtuelt.

Også nytårskuren spænder covid-19 ben for.

Det forhindrer dog ikke UdviklingVejen i at hædre årets gazeller.

- Stort tillykke til de 16 virksomheder i Vejen Kommune, der er på listen over Danmarks hurtigst voksende virksomheder i 2020. Det er en gazéllevirksomhed mere end i 2019, skriver Udvikling Vejen i optakten til den virtuelle nytårskur.

Det er Børsen, der kåres gazellerne, der er rollemodeller for jobskabelse, optimisme og kreativitet. De viser vejen til vækst.

UdviklingVejen har præsenteret listen over gazellevirksomheder 2020 i kommunen:

Asainvest ApS
Converdan A/S
Dansk Eksport Emballage ApS
Dansk Entreprenørservice ApS
Entreprenør Kjeld Krog A/S
Esig Transport ApS
Guldbjerg Andersen VVS ApS
Jan Hansen Transport ApS
Jawin Safe Trip ApS
KK Partner A/S
Naturli Foods
Ohrt Byggeentreprise ApS
Pro-Plan Interaktiv A/S
SCAN-EL AS
Vejen Entreprise Kompagni ApS
VM Kompensator A/S

(Arkivfoto: LLN Press©) 

 

 

Under overskriften »fremgang, fællesskab og forhåbninger« sender formanden for Sønderjysk Landboforening, Christian Lund, Skodborg, denne nytårshilsen:

 

Det er et historisk år, vi er på vej til at tage afsked med. Eksporten af landbrugsvarer kom rigtigt stærkt i gang i 2020, lige indtil coronapandemien ramte og lukkede verden ned.

Normalt sænker julefreden sig med gløgg, sild og hygge i familien. Det var dog ikke tilfældet alle steder i år, for hos ikke så få minkavlere var julen nærmest aflyst.

Regeringens beslutning om at sætte gang i en dramatisk aflivning af 17 millioner mink er det mest dystre, vi i landbruget overhovedet kan se tilbage på, når det handler om 2020.

Pelsdyrerhvervet er nedlagt, og det har skæbnesvangre konsekvenser for de mange familier og medarbejdere. Livsværk er gået tabt. De store demonstrationer, som blev gennemført i slutningen af november i flere større byer var helt på sin plads – og blev afviklet på en sådan måde, at det gav landbruget sympati hos danskerne.

Når vi vender os mod landbruget generelt, så kan vi se tilbage på et år med gode vækstbetingelser, men hvor der samtidig også har været turbulens omkring markedspriserne. Internationalt venter vi på EU’s landbrugsreform, svinepesten hærger i det østlige Tyskland, og der er fortsat intens spænding omkring, hvorvidt vi får et hårdt Brexit.

Når det gælder Sønderjysk Landboforening, så kommer vi stærkt ud af 2020. Også i vores virksomhed var vi bekymret, da coronakrisen blussede op og betød, at rigtig mange af de ansatte måtte hjem for at arbejde. Men SLF er kommet fornuftigt gennem de mange måneder, hvor det hele er vekslet mellem nedlukning, talrige og skiftende anbefalinger samt restriktioner.

Økonomisk tyder alt på, at SLF lander et rigtigt godt resultat. Vi glæder os til et nyt år, hvor vi forhåbentlig i takt med vaccinens udbredelse kan vende tilbage til vores normale liv. Vi glæder os igen til at mødes, selv om der i SLF er opbygget en betydelig kompetence i afvikling af digitale arrangementer.

Netop et sådant bliver også nytårskuren. Vi håber, at rigtig mange vil være med, når vi blænder op for et webinar mandag 4. januar med deltagelse af fødevareminister Rasmus Prehn, formanden for Landbrug & Fødevarer Søren Søndergaard samt medlem af Europa-Parlamentet Asger Christensen.

Vi ønsker alle et godt nytår.

(Arkivfoto: LLN Press©)

 

Annonce migogvejen LLN Press Troldestudiet

 

 

Er det myndighedernes opgave at lukke vores lokale butikker - åbenbart.

 

(læs videre under annoncen)

377 x 300 Gadeberg Auto ny

(tryk på annoncen og se mere)

 

 

Uden salg vil butikkerne ikke overleve, og mange undrer sig over de udmeldinger, der kommer fra myndighederne under coronaen.

Opfordringen lyder direkte på, at vi skal handle på nettet.

- Vi har en statsminister og en erhvervsminister, der gang på gang opfordrer til at handle online, hvilket ofte sker også i udenlandske webshops. Opfordringen kommer, fordi vi skal undgå at »stå som sild i en tønde« i de lokale detailbutikker under julehandlen. Det selvom vi har gjort alt det, vi er blevet pålagt/anbefalet - mundbind, sprit ved døre og kasseområdet, afspritning, afstandskrav o.s.v., skriver Frank Schmidt-Hansen - forretningsdrivende i Rødding og medlem af byrådet - på Facebook.

- De selvsamme detailbutikker, som betaler for byernes julebelysning, giver sponsorater og gaver til aktiviteter i det lokale foreningsliv og skaber lokale arbejdspladser og betaler skat i Danmark. Det virker altså ikke særligt gennemtænkt, når man ser, hvor tæt og hvor mange folk, der står samlet i diverse pakkeshops landet over for at få udleveret sine online-køb, fortsætter Frank Schmidt-Hansen.

- Her kan man i den grad tale om at »stå som sild i en tønde«. Der kan man øjensynligt ikke blive smittet, filosoferer den lokale forretningsmand.

Han undres over meldingen fra politikere og myndigheder og glæder sig over, at ikke alle overholder de anbefalinger.

- Jeg glæder mig over de mange loyale og trofaste kunder, der kommer og handler lokalt. Der er heldigvis stadig mange, der gerne vil se/røre produktet og have den gode service og vejledning, som vi netop kan i specialbutikkerne, påpeger Frank Schmidt-Hansen.

Julehandlen er vigtig for butikkerne, så skal butikkerne overleve, nytter det ikke at flytte alt handel til online-shops.

(Genrefoto: LLN Press©)

open rødding 7

Frank Schmidt-Hansen (t.h.) undrer sig over, at ministre og myndigheder opfordrer til at handle online. (Arkivfoto: LLN Press©)

 

 

Virksomhederne har talt - Vejen Kommune har landets næstbedste erhvervsklima.

To møbel- og indretningsfirmaer bliver til et.

 

(læs videre under annoncen)

Raco dispenser

(tryk på annoncen og se mere)

 

 

Det går stærkt hos Haubjerg Indretning ApS, men snart går det endnu stærkere. Firmaet overtager ved årsskiftet det 38 år gamle Odense-firma, FKC Møbler.

- Det er et firma, der minder utrolig meget om os, så det glæder mig, at det er lykkedes os at blive enige om en handel, lyder det fra direktør og indehaver af Haubjerg Indretning Aps, Kenneth Petersen, der bor i Vejen, men har lokaler i Kolding, skriver firmaet i en pressemeddelelse.

For begge firmaer handler det om indretning af bl.a. kontorlandskaber, og Haubjerg Indretning Aps har egne indretningsarkitekter, der kan hjælpe med at finde den bedste indretningsløsning og har mere end 30 års erfaring i indretning af alle former for erhvervs-, kontor- og undervisningslokaler. Blandt tilbuddene er en »telefonboks« til storrumskontorer.

Kolding-firmaet har hidtil haft kunder i hele Danmark, men primært i Jylland og på Sjælland, så Kenneth Petersen glæder sig til at lære de »nye« kunder primært på Fyn at kende, men der vil fortsat være lokalkendskab.

- Vi har ansat Ole Søndergaard og Torben Hansen hos os, og det samarbejde glæder vi os også til, noterer Kenneth Petersen.

Også Ole Søndergaard glæder sig:

- Et salg har været planlagt i nogle år, men jeg skulle finde den rigtige arvtager, og det er lykkedes med Kenneth Petersen, som jeg har kendt i mange år. Det er et rigtig godt firma, og jeg glæder mig over, at aftalen er kommet i hus, lyder det fra Ole Søndergaard.

Navnet FKC Møbler bliver også bevaret.

- Jeg har haft 38 gode år som selvstændig og er glad for, at firmaet kan køre videre i det samme lokaler, og at jeg må være med, noterer Ole Søndergaard.

(Foto: PR-foto)

 

Vejen Kommune ligger i toppen, når det gælder evnen til at få borgerne væk fra offentlig forsøgelse.

 

(læs videre under annoncen)

Kæledyrsshoppen 06 11 20

(tryk på annoncen og se mere)

 

 

 

På landsplan ligger Vejen Kommune på ottendepladsen og den bedste i Syd- og Sønderjylland i de seneste tal fra Beskæftigelsesministeriet.

»Gladsaxe, Herlev, Nyborg, Frederiksberg, Fredensborg, Furesø, Ballerup, Vejen, Holbæk, og Ringsted er de 10 kommuner, der ligger i top 10 på Beskæftigelsesministeriets seneste benchmarking-liste. Listen viser, hvordan kommunerne samlet set klarer sig på beskæftigelsesområdet, og den opdateres to gange årligt. Den næste opdatering forventes offentliggjort i marts 2021«, skriver ministeriet på sin hjemmeside.

Oversat til dansk betyder benchmarking en sammenligning.

»I toppen af listen er de kommuner, der gør det godt, og som har færre personer på offentlig forsørgelse end forventet ud fra deres rammevilkår, mens kommuner i bunden af listen har flere personer på offentlig forsørgelse end forventet. Listen er baseret på perioden 2. halvår 2019 – 1. halvår 2020.

Beskæftigelsesministeriet har benchmarket kommunerne ved at se på, hvor mange borgere den enkelte kommune har på offentlig forsørgelse og sammenholdt det med det antal, man kan forvente, at kommunen vil have på baggrund af dens rammevilkår. I omfanget af offentligt forsørgede indgår dagpengeområdet, sygedagpengeområdet og kontanthjælpsområdet.

På baggrund af et analysedesign, der er leveret af Det Nationale Forsknings- og Analysecenter for Velfærd (VIVE), beregner Beskæftigelsesministeriet det forventede antal personer på offentlig forsørgelse. Datagrundlaget til beregningerne opdateres i forbindelse med de halvårlige opdateringer.

Antallet af offentligt forsørgede er en retvisende indikator for den samlede effekt af kommunernes beskæftigelsesrettede indsats, når der korrigeres for rammevilkår«.

Kommunerne kan dog også se, hvordan de klarer sig på de enkelte områder. Når den enkelte kommune har set sin samlede placering for alle ydelser, kan kommunen efterfølgende se, hvor den eventuelt har særlige udfordringer ved at se på de enkelte ranglister inden for tre ydelsesområder: Dagpenge-, kontanthjælps- og sygedagpengeområdet.

(Genrefoto: LLN Press©)

 

Her i området er der 24 minkfarme, og alle rammes af beslutningen om at aflive alle mink i landet.

 

(læs videre under annoncen)

377x300 Knudsen Porte ny

(tryk på annoncen og se mere)

 

 

- En sort dag for pelsdyrerhvervet, siger formanden for Sønderjysk Landboforening, Christian Lund, Skodborg, i en pressemeddelelse.

- Regeringens beslutning om at sætte gang i en hurtig aflivning af samtlige mink er en sort dag for os alle og for Danmark, lyder det videre.

Han påpeger, at der på ingen måde skal herske tvivl om, at hensynet til danskernes sundhed naturligvis vejer tungest.

- Minkavl skal ikke være skyld i en ny pandemi, som også kan få konsekvenser ude i verden. Vi har endnu ikke præcis viden omkring den faglige vurdering, men beslutningen om at aflive samtlige mink er nu truffet og vil være ensbetydende med en varig nedlukning af hele erhvervet. Og det er en katastrofe, påpeger Christian Lund.

- Aflivningen kan ikke andet end ses som en ekspropriation og afvikling af minkerhvervet. Folketinget bør nu hurtigst muligt sætte sig sammen for på en ordentlig og ærlig måde at finde frem til kompensationsordninger. Det her har enorme menneskelige konsekvenser og vil ramme mange familier og arbejdspladser. Det er tragisk, understreger formanden.

- Familier og medarbejdere, som rammes, skal ikke blot sikres økonomisk hjælp. Der skal tænkes videre omkring muligheder for omlægning af produktion, omskoling eller efteruddannelse, siger Christian Lund, Skodborg.

(Arkivfotos: LLN Press©)

 

christian lund 19 01

Christian Lund

 

dagens nyheder i din mailbox

Når du tilmelder dig nyhedsbrevet, får du dagens nyheder sendt til din mailbox.

nyhedsbrev luft