Klaus Kulmbach - topannonce Rødding Auto - topannonce

Der er travlt hos Reolmontøren i Veerst - meget travlt.

 

(læs videre under annoncen)

KK Partner bund rettet

(tryk på annoncen og se mere)

 

 

Gennem 10 år har Arne Andersen fået opbygget en virksomhed, der beskæftiger i alt 14 medarbejdere, men nu har han valgt at sælge virksomheden.

Det er Reoler A/S, der mandag overtager Reolmontøren, og medarbejderne får tilbud om at følge med over og dermed bevare deres job.

Arne Andersen vil også fortsætte hos de nye ejere efter en meget travl hverdag som selvstændig.

- Følgerne af covid-19 har desværre også ramt Reolmontøren meget hårdt. Samtidig er der desværre opstået udfordringer privat i min familie, som jeg fremover må afsætte megen tid til, lyder meldingen fra Arne Andersen.

(Foto: Reolmontøren)

 

Hun valgte at køre to en halv time for at komme til samtale for en læreplads i Vejen.

En plads, hun fik, og det var en af mange ting, der gjorde, at hun i eftermiddag fik overrakt prisen som årets lærling i DI Sydvestjylland.

 

(læs videre under annoncen)

Raco dispenser

(tryk på annoncen og se mere) 

 

 

Jeanne Piester Christiansen fik jobbet og rykkede teltpælene op for at flytte fra Holstebro til Vejen og lærepladsen hos Nordic Waterproofing A/S på V. Alle 1.

Viksomheden var så begejstret for hendes indsats i læretiden, at hun blev indstillet til at modtage prisen som årets lærling.

I et opløb med kandidater fra fem kommuner, Esbjerg, Varde, Billund, Fanø og Vejen kommuner blev Jeanne Piester Christiansen udpeget som årets lærling.

Ved eftermiddagens prisoverrækkelse og hædring på virksomheden var borgmester Egon Fræhr (V) ikke bange for at kalde hende for en rollemodel og være klar til at flytte for at få en uddannelse.

Vejen kommune er i øvrigt et af de steder, hvor flest unge tager en erhvervsuddannelse.

Jeanne Piester Christiansen blev uddannet laborant og har efter afsluttet uddannelse fået job hos NCC i Fredericia, men bor stadig i Vejen.

- For os viste det, at her var en elev, der virkelig ville uddannelsen og virksomheden. At hun så ovenikøbet har vist sig at være superdygtig og på rekordtid har kunnet løse opgaver på egen hånd, det kan man jo kun blive glad af. Jeanne har under læretiden udviklet en unik evne til at sætte sig ind i analysemetoderne, hun arbejder meget effektivt og er meget præcis. Hun har virkelig analytisk snilde, siger HR-chef Nanna Drost Clausen, Nordic Waterproofing A/S i en pressemeddelse.

Også under covid-19 har Jeanne ydet en ekstraordinær indsats, da hun på eget initiativ valgte at isolere sig i sin fritid for ikke at risikere at blive ramt af covid-19 og efterfølgende komme til at smitte kollegerne på virksomheden. Det har betydet, at sociale aktiviteter med venner og familie har været sat på standby.

- Jeanne har med sin varme og vindende personlighed skabt et godt forhold til kollegerne i hele virksomheden. Hun er vellidt og anerkendes for sin arbejdsindsats, men skaber også en utrolig god og positiv energi i hele afdelingen for den, hun er, siger Nanna Drost Clausen videre.

- Som næstformand for DI Sydvestjylland og den lokale repræsentant for DI i Vejen er jeg ekstra glad for, at vi med valget af Jeanne har fundet en rigtig rollemodel. Vi har brug for unge, der kan vise andre unge, at det faktisk er ret fedt at tage en uddannelse på en virksomhed, fordi det giver så mange muligheder fremadrettet, siger næstformand i DI Sydvestjylland adm. direktør Carsten Jespersen, KE Fibertec A/S.

- Det er utroligt vigtigt, at vi får uddannet flere elever og lærlinge her i vores område. Ikke mindst på det tekniske og naturvidenskabelige område er der nogle fantastiske muligheder. Jeannes udnævnelse til årets lærling er derfor en god reminder til andre unge om at kigge denne vej, siger Carsten Jespersen, DI Sydvestjylland videre.

(Fotos: migogvejen©)

 

waterproofing 21 02waterproofing 21 06waterproofing 21 03waterproofing 21 04waterproofing 21 07waterproofing 21 08waterproofing 21 09waterproofing 21 01

 

 

Vejen Kommune har sat yderligere fokus på opkvalificering af både ledige og beskæftigede.

 

(læs videre under annoncen)

 Allan Lauenblad - valgannonce - partiet

(tryk på annoncen og se mere)

 

 

- Kommunen indgår i to projekter i samarbejde med Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering, skriver kommunen i en pressemeddelelse.

Der er tilknyttet særlige ressourcepersoner (ambassadører) til projekterne.

- Formålet er at understøtte uddannelsesløft og andre uddannelsesmuligheder som fx voksenlærlingeordningen med henblik på, at flere ledige kommer i uddannelse og bliver opkvalificeret til faglært. Videre øges indsatsen i forhold til at identificere og motivere de borgere, der har behov for en læse-, skrive-, regne-, eller ordblindetest med evt. efterfølgende kursus, lyder det videre.

- Vi er glade for at kunne sætte ekstra skub i indsatsen for at få opkvalificeret både ledige og beskæftigede i Vejen Kommune. Vi har indgået aftaler om samarbejde med 3F Kongeåen og med AOF, ligesom der er et tæt samarbejde med Arbejdsmarkedskontor Syd. Jeg forventer, at den ekstra indsats kan komme både borgere og virksomheder i Vejen Kommune til gode, siger formand for udvalget for arbejdsmarked og integration Frank Schmidt-Hansen (C) i pressemeddelelsen.

Ulla Fogh, formand for 3F Kongeåen, supplerer:

- Afdelingen er rigtig glad for, det blev muligt, dels med en udvidelse med en læse, skrive, regneambassadør men også samtidig en videreudvikling af uddannelsesambassadørordningen, så det både er vores ledige medlemmer og vores medlemmer ude på arbejdspladserne, som kan blive styrket opkvalificeret og dermed stå stærkere på arbejdsmarkedet. Vi har store forventninger og glæder os til at byde ambassadørerne velkomne i afdelingen, hvor de vil være at finde ca. en gang om ugen.

AOF Center Sydjylland er ligeledes engageret i projektsamarbejdet:

- Forberedende voksenuddannelse er et af vores kerneområder, og vi brænder for at være med til at løfte opkvalificering inden for dansk, matematik, engelsk, IT og ordblindeundervisning. Vi glæder os til samarbejdet i projektet og arbejdet med en fælles koordineret indsats, siger direktør Solveig Poulsen.

uddannelse pr 21 01 

(Foto: PR-foto)

 

Området har fået en ny bedemandsforretning.

 

(læs videre under annoncen)

 Martinsen bund

(tryk på annoncen og se mere)

 

 

Mens firmaet »Bedemand Paulsen« er ny i Vejen, er bedemændene i forvejen kendt.

Både Tina Thomsen og Morten Borgen Paulsen har tidligere kørt i området som kolleger, hvor Morten Borgen Paulsen faktisk havde kontor i byen i to et halvt år. Nu er kollegerne blevet partnere.

- Vi har netop valgt Vejen, fordi vi er glade for at være her og allerede har et godt samarbejde med personalet i kirkerne, lyder det fra de to bedemænd.

De har etableret et kontor i lejede lokaler på Fr.d.VIIs Gade, hvor der er mulighed for at mødes med de pårørende.

- I langt de fleste tilfælde vil vi dog mødes med de efterladte hjemme i privaten, noterer Tina Thomsen.

Bedemændene mener, der er basis for endnu en forretning i området, og meldingen er klar:

- Vi vil være der 100 procent for de efterladte. De skal føle, at vi er nogen, der kommer og hjælper dem, og vi er en lille forretning, så det vil være den samme bedemand, de møder flere gange, forklarer Morten Borgen Paulsen til migogvejen.

 »Tryghed og nærvær« er mottoet for »Bedemand Paulsen«, der overtog en bedemandsforretning i Kolding i maj.

(Foto: migogvejen©)

 thue valgannonce

(tryk på annoncen og se mere)

 

 

Et nyt gulvfirma er i gang i Vejen.

 

(læs videre under annoncen)

MC Syd bundannonce

(tryk på annoncen og se mere)

 

 

- Og vi er kommet rigtig godt fra start, siger Jesper Vera Christensen til migogvejen.

Sammen med Michael Jørgensen har han startet JC Gulventreprise ApS, der har lejet sig ind og renoveret lokaler på Engvej 9A i Vejen.

Her bliver der etableret et lille showroom, der vil have åben efter aftale.

Ellers laves aftalerne ude hos kunderne, som der er mange af.

- Jeg er faktisk overrasket over, at vi er kommet så godt fra start med opgaver for både erhvervslivet, det offentlige og private, siger Jesper Vera Christensen videre.

Det er primært ham, der laver aftalerne, mens Michael Jørgensen monterer, og der er ofte brug for freelance-montører for at kunne følge med.

JC Gulventreprise ApS laver alle former for belægning på både små og store gulve og er også klar til at rette gulvene til, før belægningen kommer på, hvis det er nødvendigt.

Firmaet tilbyder et bredt udvalg af bl.a. vinylgulve, korkgulve, trægulve, laminatgulve, tæppper og tæppefliser.

Det er ikke første gang, Jesper Christensen har foden under eget bord.

Han etablerede i 2017 JC Gulve, som et par år senere blev overtaget af en større gulvvirksomhed. Det var i den forbindelse, han ansatte Michael Jørgensen, og de står nu bag det fælles firma.

(Foto: migogvejen©)

Vejen Kommune bundannonce 

(tryk på annoncen og se mere)

 

 

 

 

Konkurrencen mellem kommunerne er hård, men endnu en gang er det lykkedes Vejen Kommune at placere sig i toppen i DI´s analyse af kommunernes erhvervsvenlighed.

 

(læs videre under annoncen)

Raco dispenser

(tryk på annoncen og se mere)

 

 

Gennem efterhånden en lang årrække har Vejen Kommune formået at ligge med helt fremme, når virksomhederne har vurderet erhvervsvenligheden i kommunerne.

I dette års undersøgelse opnår Vejen Kommune en placering som nummer fire.

- Det glæder mig, at vi med endnu en topplacering får slået fast, at virksomhederne i Vejen Kommune oplever, at de får den service, som vi hver dag efterstræber at levere, siger borgmester i Vejen Kommune, Egon Fræhr, i en pressemeddelelse.

Dansk Industri undersøgte kommunernes erhvervsvenlighed første gang i 2010, og siden da er Vejen Kommune blevet placeret i top 10 otte gange.

- En konstant topplacering kræver et stabilt arbejde og en indsats fra vores medarbejdere hver dag, og undersøgelsen her er med til at bekræfte, at vi leverer på de parametre, som virksomhederne vægter, fastslår Egon Fræhr.

Virksomhederne er i et spørgeskema blevet bedt om at tage stilling til en lang række erhvervsrelaterede spørgsmål om alt fra infrastruktur og bæredygtighed til sagsbehandlingstid og arbejdskraft og uddannelse. Besvarelserne bliver sammen med en lang række statistiske faktorer brugt til at rangere kommunerne.

Blandt andet på arbejdskraft og samarbejdet med jobcentret er der stor tilfredshed, men også de overordnede rammer, som kommunen er med til at skabe for virksomhederne, har betydning.

- Vi arbejder hele tiden for at skabe optimale forhold for vores virksomheder og være i dialog med dem om alt fra både at skaffe arbejdskraft, den optimale fysiske og digitale infrastruktur, til muligheder for udvidelse af virksomheden med velbeliggende erhvervsarealer. Også vores tider på byggesagsbehandling har stort fokus, og der kan vi også se stor tilfredshed hos virksomhederne, siger kommunaldirektør i Vejen Kommune, Ole Slot.

I undersøgelsen er Vejen Kommune også med helt fremme, når det gælder kommunens udbudsproces og den grønne indsats.

- Sammen med andre vigtige fokusområder er det noget af det, der arbejdes med, også i forbindelse med Vækststrategien 2025,.

(Genrefoto: LLN Press©)

377 x 300 Midtgaard og Thomsen 21 01

(tryk på annoncen og se mere)

 

 

 

Miljøstyrelsen Sydjylland samler alle sine sydjyske aktiviteter i Vejen.

 

(læs videre under annoncen)

377 x 300 Gadeberg Auto ny

(tryk på annoncen og se mere)

 

 

Inden længe rykker 27 medarbejdere ind i lokaler på Jacob Gades Allé.

Muligheden for at samle alle medarbejdere under samme tag og samtidigt sikre en mere optimal geografisk placering er hovedårsagerne til, at Miljøstyrelsen i løbet af de kommende måneder flytter alle deres aktiviteter i Sydjylland til Vejen.

- Lige nu har vi to kontorlokaler i Lindet ved Gram. Vores laboratorie ligger i Ribe, og vi har forskellige lagerhaller. I Vejen kommer vi alle sammen til at sidde sammen, og det er en stor fordel, siger Martin Petersen, der er kontorchef i Miljøstyrelsen Sydjylland, i en pressemeddelelse.

Han forklarer, at Miljøstyrelsen desuden altid har manglet lagerplads, og det problem er løst ved at leje en stor lagerhal i Gesten.

- Udover at vi kommer til at have kontor og laboratorie under samme tag, så er der også en vigtig pointe i, at vi er en driftsenhed. Det betyder, at vi skal indsamle et bestemt antal prøver, og med den placering vi har i dag, så ligger vi skævt. Fra Vejen kan vi nå 1000 kvadratkilometer mere på samme tid. Vi bør ligge centralt geografisk, og lige præcis Vejen ligger perfekt til vores behov, fastslår Martin Petersen.

Han forudser også, at den nye geografiske placering tæt på motorvejen vil gøre det langt nemmere at rekruttere kvalificeret arbejdskraft.

Miljøstyrelsen overtager nøglen til de nye lokaler i dag 1. september, og også i Vejen Kommune er der glæde over at kunne byde en ny virksomhed velkommen.

- Vi som kommune gør selvfølgelig, hvad vi kan for at byde Miljøstyrelsen velkommen, og vi er glade for at kunne tiltrække flere statslige arbejdspladser. Erhvervslivet i Vejen gør også, hvad de kan for at hjælpe nytilkomne, og det synes jeg er positivt, siger borgmester i Vejen Kommune, Egon Fræhr (V) i pressemeddelelse.

Han tilføjer, at jobcentret i Vejen allerede har været i dialog med Miljøstyrelsen om behovet for arbejdskraft fremover.

Martin Petersen supplerer:

- Vi har fra dag ét oplevet et godt samarbejde med tilbud om hjælp fra kommunen. Vi oplever en meget proaktiv kommune, der er opmærksom på, hvad der sker. For os er det vigtigt, at vi kommer til en kommune, der vil os og vil udvikling.

Miljøstyrelsen overtager lejemålet 1. september. Så venter en tid, hvor alt det praktiske omkring IT, alarmer mm. skal på plads. Planene er at flytte ind gradvist indenfor de kommende måneder.

Miljøstyrelsen Sydjylland dækker hele Region Syd undtagen Fyn.

Miljøstyrelsen overvåger naturens tilstand, det gælder den tørre natur, grundvandet, søer vandløb og havet. Der er specialister indenfor alle områder.

Arbejdet består blandt andet af feltmålinger i forhold til truede arter, og hvordan tilstandene indenfor de forskellige områder udvikler sig.

(Foto: Vejen Kommune)

377 x 300 IT El Teknik

(tryk på annoncen og se mere)

 

Tagdækker Trainee-projektet med udgangspunkt i Vejen er nomineret til DI-prisen 2021.

 

(læs videre under annoncen)

Vejen Kommune bundannonce

(tryk på annoncen og se mere)

 

Dansk Industri uddeler 28. september prisen til en virksomhed, der har gjort en særlig indsats for at skabe lige muligheder på arbejdspladsen.

Phønix Tag Materialer nomineres for deres Tagdækker Trainee-forløb, hvor udsatte unge på kanten af arbejdsmarkedet får mulighed for at uddanne sig til tagdækker.

Tagdækkerbranchen mangler arbejdskraft, og det fik Phønix Tag Materialer til at tage affære.

Virksomheden iværksatte i 2019 programmet Tagdækker Trainee – et opkvalificeringsforløb for ledige uden for arbejdsmarkedet, som har fået opbakning fra både ministerium og jobcentre landet over og sendt 60 ledige i job eller uddannelse.

Det svarer til 80 procent af det samlede antal deltagere.

For Salgs- og marketingdirektør Kenneth Vraa fra Phønix Tag Materialer giver projektet de ledige en mulighed for en ny start i en branche med gode jobmuligheder, og en sikker fremtid uanset etnicitet, race, køn, alder eller hidtidige livsudfordringer.

- For os har det været en mulighed for at hjælpe vores kunder og holde økosystemet i branchen i gang. Samtidig har det givet branchen en mulighed for at tage et socialt ansvar, siger Kenneth Vraa i en pressemeddelelse.

Gennem en kombination af 12 ugers undervisning og praktik hos en tagdækkervirksomhed kommer trainees tættere på arbejdsmarkedet og en hverdag, hvor de får noget at stå op til hver dag og gode kolleger.

Projektet har bragt en række partnere sammen om at nå det fælles mål og skabt nye alliancer og arbejdsformer på tværs af kulturer og arbejdsområder.

Det gælder tagdækkervirksomheder fra hele landet, jobcentre, Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering (STAR), en række producenter af byggematerialer, 3F og Learnmark Horsens.

De to andre nominerede virksomheder til DI-prisen er NCC og Mountain Top https://www.danskindustri.dk/di-prisen/

(Foto: PR-foto)

myreekspressen

(tryk på annoncen og se mere)

 

 

 

Frøs Sparekasse med hovedsæde i Rødding offentliggør i dag halvårsregnskabet og melder om tilfredshed med overskuddet.

 

(læs videre under annoncen)

377x300 Tove Klose 2021

(tryk på annoncen og se mere)

 

 

- Frøs Sparekasse lander et tilfredsstillende resultat for første halvår 2021 på 31 mio. kr. før skat. Det er, efter et halvår med god aktivitet og vækst i den primære drift, bedre end forventet.

Sådan lyder det i en pressemeddelelse fra den lokale sparekasse.

- Der har været høj aktivitet på boligmarkedet i første halvår af 2021, hvor mange sønderjyder har valgt at købe hus eller bygge nyt. Den høje aktivitet på boligmarkedet har blandt andet været medvirkende til, at Frøs Sparekasse kommer ud af første halvår med et resultat på 31 mio. kr. før skat mod et resultat på 16,4 mio. kr. før skat på samme tidspunkt sidste år.

- Jeg er tilfreds med vores resultat for første halvår. Resultatet kommer efter et travlt forår. Vores kunder har været aktive på boligmarkedet, og der er blevet købt, solgt og bygget. Hver gang en kunde vælger, at vi skal hjælpe dem med boligdrømme, så bliver jeg rigtig glad. Boligkøb er nok den største økonomiske beslutning, man skal træffe, og det er da en blåstempling fra kunderne, når de vælger os til at vejlede dem igennem boligkøbet, siger direktør Max Hovedskov.

 

(læs videre under annoncen)

Kvickly

(tryk på annoncen og se mere)

 

 

De mange bolighandler gør, at sparekassens netto rente- og gebyrindtægter lander på 145 mio. kr. mod 139 mio. kr. i samme periode sidste år. Det er en stigning på fire procent.

Den syd- og sønderjyske sparekasse kan konstatere en lille vækst i udlånet, som for første halvår lander på 2,58 mia. kr. mod 2,50 mia. kr. pr. 31. december 2020.

Det skyldes blandt andet mange nye kunder til sparekassen.

- 1800 nye kunder har kigget vores vej, da de skulle vælge en ny bank. Det er vi både glade for og stolte over. Vi har lokale afdelinger, som giver os stor nærhed til kunderne. Det skal vi dyrke og styrke. Mange søger nærheden, den gode oplevelse og kvaliteten, og hér har vi en force, siger Max Hovedskov.

Travlhed på boligmarkedet er ikke den eneste grund til, at sparekassen lander et tilfredsstillende resultat. Sparekassens kreditbog har det godt, og sparekassen oplever ikke nævneværdige tab som resultat af corona-krisen.

- Vi har ikke haft væsentlige tab som følge af corona-krisen. Vi har en sund fordeling mellem privat- og erhvervskunder, og når det kommer til vores erhvervskunder, så er de godt fordelt på forskellige brancher. Når det er sagt, så kan vi ikke undgå tab, når vi låner penge ud, noterer direktøren.

- Den danske økonomi har hidtil klaret sig godt igennem pandemien med få konkurser. Men vi ved samtidig, at erhvervslivet har lånt omkring 30 milliarder af staten, og de penge skal før eller siden betales tilbage. Uagtet at vi ikke ser de store tab her og nu, har vi valgt at sætte yderligere syv mio. kr. til side til eventuelle tab. Måske ligger der en regning og venter på os, og så skal vi være klar, påpeger Max Hovedskov.

Samlet har sparekassen i et ledelsesmæssigt skøn afsat 31 mio. kr. som følge af de økonomiske usikkerheder som corona giver.

Med baggrund i resultatet ved udgangen af juni opjusterer sparekassen årets resultat fra 35-40 mio. kr. til 50-55 mio. kr. før skat.

(Dronefoto: LLN Press©)

 

max hovedskov pr

Direktør Max Hovedskov. (PR-foto)

 

 

Vejen er Syddanmarks mest erhvervsvenlige kommune for små og mellemstore virksomheder – de såkaldte SMV’er.

 

(læs videre under annoncen)

377x300 Knudsen Porte ny

(tryk på annoncen og se mere)

 

 

Og Vejen er nummer fire i hele Danmark. Det viser en helt ny måling fra SMVdanmark.

- Vi er stolte over, at Vejen endnu engang udpeges som en af de mest erhvervsvenlige kommuner i Danmark. Små og mellemstore virksomheder er rygraden i vores erhvervsliv. Gode rammevilkår har en høj prioritet for os, så derfor er jeg meget tilfreds med, at SMVdanmark vurderer, at vi er den fjerdemest erhvervsvenlige kommune i Danmark og den bedste i Syddanmark, konstaterer borgmester Egon Fræhr (V) i en pressemeddelelse.

Den nye undersøgelse bekræfter, hvad tidligere undersøgelser også har vist, nemlig at Vejen Kommune er en meget transportvenlig kommune.

- Undersøgelsen placerer os som den bedste i Danmark inden for infrastruktur. Det er jeg særligt glad for, og det underbygger bare de seneste to års kåring som årets transportkommune, siger Egon Fræhr.

SMVdanmarks undersøgelse er foretaget blandt deres medlemmer, som alle er små og mellemstore virksomheder indenfor forskellige brancher.

- I vores vækststrategi har vi sat fokus på arbejdskraft, og derfor glæder det mig, at vi klarer os rigtigt godt her, siger chef for Erhverv & Borgerservice, Peer M. Rexen i pressemeddelelsen.

Han er også meget tilfreds med, at virksomhederne anerkender kommunens indsats i forhold til samarbejde og dialog mellem virksomheder og kommunen. Det er et centralt punkt i kommunens vækststrategi, og den nye undersøgelse viser, at indsatsen lykkes. Vejen Kommune er placeret som henholdsvis nummer to og fire i forhold til virksomhedernes adgang til støtte og rådgivning hos kommunen og det regionale erhvervshus.

Håndteringen af erhvervsaffald er et punkt, som er meget vigtigt for små og mellemstore virksomheder. Undersøgelser placerer Vejen som nummer fire i forhold til håndteringen af erhvervsaffald.

- Den flotte placering viser, at vores service matcher virksomhedernes behov, siger Peter Hansen, chef for Teknik & Miljø.

Undersøgelsen indeholder 26 parametre, heraf 16 parametre, der er målt ved statistik fra officielle kilder, og 10 er baseret på en spørgeskemaundersøgelse blandt deres medlemmer.

Indenfor de fakta-baserede parametre er Vejen nummer otte indenfor »Kommunes evne til at få personer ud på arbejdsmarkedet« og nummer 10 indenfor »Sagsbehandling på byggetilladelser«.

(Genreforo: migogvejen©)

Raco dispenser 

(tryk på annoncen og se mere)

 

 

 

dagens nyheder i din mailbox

Når du tilmelder dig nyhedsbrevet, får du dagens nyheder sendt til din mailbox.

nyhedsbrev luft

-->