Sommerhus til salg - forårsfoto Rødding Auto - topannonce

Det er snart slut med bilforretningen på hjørnet af Boulevarden og Industrivej Vest i Vejen.

 

(læs videre under annoncen)

377x300 sommerpas 2021 vic 

(tryk på annoncen og se mere)

 

 

»Solgt«, står der flere steder på bygningen. 

- Efter fem år er det nu lykkedes at få det solgt, og det vil på sigt blive brækket ned for at få plads til noget andet.

Sådan lyder det fra bilhandler Søren Sørensen, Læborg Autohandel, der glæder sig over, at det endelig er lykkedes at få lavet en salgsaftale.

- Jeg må omvendt også sige, at det er en lidt underlig fornemmelse at sige farvel til, siger Søren Sørensen til migogvejen.

Han og firmaet flyttede ind på adressen 1. maj 1988, men nu er det snart slut. Området er solgt.

Søren Sørensen har tidligere forsøgt at få kommunens tilladelse til, at der kan laves dagligvarebutik på stedet, men det er der sagt nej til.

- Den mulighed har kommunen desværre spændt ben for, noterer Søren Sørensen.

Efter mere end 30 år og salget af mere end 6000 Mercedeser på adressen er det snart slut.

- Jeg kommer til at savne pladsen og planlægger at bygge flere kvadratmeter ude ved butikken på Ådalen, og vi lejer også et værksted til vores mekaniker, Poul Friis, der faktisk har været med hos os i 22 år, fortæller Søren Sørensen, der ikke afslører, hvad der skal bygges på grunden i stedet for bilhandlen.

Det er ejendomsmægler Eivind Dam Jensen, der stammer her fra området, der har stået for handlen.

(Foto: migogvejen©)

 

En ny frisør starter i Vejen på mandag.

 

(læs videre under annoncen)

cs nørregade 90 kr

(tryk på annoncen og se mere)

 

 

Det er 32-årige Shahin Omer Shaewhs, der åbner døren til sin nye salon på Nørregade 67 i Vejen.

Shahin Omer Shaewhs stammer fra Kurdistan, hvor han er uddannet frisør.

For syv år siden kom han her til landet og har tidligere haft egen salon i Skæbærk og Rødding og også arbejdet i saloner i Esbjerg og København.

- Jeg glæder mig til at komme i gang i Vejen, hvor jeg også har boet de fem af de syv år, jeg har været i Danmark, fortæller Shahin Omer Shaewhs til migogvejen.

Han er klar til at hjælpe både kvinder, mænd og børn med håret, og skægget klarer han også.

Shahin Omer Shaewhs har lejet sig ind på Nørregade 67, hvor der er to pladser og åben mandag til lørdag.

(Foto: migogvejen©)

377x300 Knudsen Porte ny

(tryk på annoncen og se mere)

 

 

Der er lagt op til masser af liv i Vejen fredag aften.

 

(læs videre under annoncen)

Hygum Hjemstavnsgård - historisk dyrskue - 2021

(tryk på annoncen og se mere)

 

 

»Vejen for dig« byder indenfor til aften-shopping, hvor butikkerne er klar med gode tilbud.

Normalt ville der blive afviklet open by night fredag aften, men forsamlingsbegrænsningerne gør, at det ikke bliver en aften med en række aktiviteter på gaderne.

Der bliver dog musikalsk underholdning et par gange.

Den sønderjyske Pigegarde fra Rødding er på gaden klokken 17, mens Vejen Garden er klar en time senere.

Pigegarden vil også have en stand, hvor der er mulighed for at høre lidt om det at være en del af pigegarden.

- Tredje september skulle vi til gengæld gerne kunne afvikle en af vores traditionelle open by nights, siger citymanager Flemming Simested til migogvejen.

(Foto: migogvejen©)

Fodbold - serie 2 -21-02

(tryk på annoncen og se mere)

 

 

Et dambrug i Holsted er smittet med fiskesygdommen IHN.

 

(læs videre under annoncen)

377 x 300 Gadeberg Auto ny

(tryk på annoncen og se mere)

 

 

Fødevarestyrelsen erklærede i weekenden udbrud af sygdommen i dambruget med ørreder. Det er det tredje udbrud af sygdommen i Danmark inden for et par uger, skriver Fødevarestyrelsen i en pressemeddelelse.

- Desværre viser vores undersøgelser, at endnu et dambrug er smittet med IHN. Vi har oprettet en restriktionszone i afvandingsområdet omkring dambruget for at hindre yderligere smittespredning, siger souschef i Fødevarestyrelsen Tim Petersen.

Dambruget i Holsted producerer forskellige slags ørreder, og der er cirka 150 tons fisk i dambruget. Virksomheden er nu under offentligt tilsyn, og dermed må der ikke flyttes fisk, produkter eller udstyr til eller fra dambruget. Desuden opretter Fødevarestyrelsen en restriktionszone i åer og vandløb, der er forbundet med dambruget.

Andre dambrug i zonen kommer under offentligt tilsyn, og lystfiskere skal blandt andet desinficere deres udstyr efter brug, hvis de fisker i zonen.

Fødevarestyrelsen kender endnu ikke kilden til udbruddet, men dambruget i Holsted kom under mistanke, fordi det har leveret fisk til en sø i Tyskland, hvor der er fundet smitte med IHN.

For at begrænse smittespredningen sporer Fødevarestyrelsen kontakter til de smittede dambrug, herunder de forsendelser af fisk, der er sendt til og fra dambrugene.

Eventuelle andre dambrug i Danmark, der har haft smittefarlig kontakt til dambrugene, bliver sat under offentligt tilsyn, til de er undersøgt for IHN.

- Fiskesygdommen IHN er dødelig for fisk, men smitter ikke til mennesker. Forrige uges udbrud af sygdommen i et dambrug med ørreder i Stouby ved Vejle var første gang, der blev konstateret smitte med IHN i Danmark. Udbruddet kan få alvorlige konsekvenser for dambrugserhvervet i Danmark og give anledning til, at eksportmarkeder og samhandelslande vil begrænse handel med levende fisk og fiskeprodukter fra Danmark i en periode, skriver styrelsen videre.

Sygdommen betyder en ræke restriktioner i området:

https://www.retsinformation.dk/eli/lta/2021/1043

 

(Genrefoto: migogvejen©) 

Kort

 

Fredag blev modtageren af årets virksomhedspris i Vejen Kommune afsløret.

 

(læs videre under annoncen)

 

 377x300 Vejen Gymnasium 2020

(tryk på annoncen og se mere)

 

 

Modtageren er SuperBrugsen i Brørup.

- Vi er rigtig glade og stolte over prisen, lød det fra uddeler Rene Hansen ved overrækkelsen.

Gennem flere år har butikken haft et nært samarbejde med Jobcentret om at få borgere på kanten af arbejdsmarkedet i praktikforløb med mulig ansættelse.

- Det kan da godt være ressourcekrævende, men vi skal huske på, at vi pludselig selv kan stå på den anden side og måske være ramt af en blodprop og har behov for at komme stille i gang, påpeger Rene Hansen overfor migogvejen.

Han glæder sig samtidig over samarbejdet med Jobcentret, hvilket er gensidigt.

- I har haft et langvarigt og tæt samarbejde med Jobcenter Vejen omkring indsatsen overfor personer, der har brug for noget ekstra - noget særligt - for at kunne finde deres plads på arbejdsmarkedet, lød fra Frank Schmidt-Hansen, der er formand for kommunens udvalg for arbejdsmarked og integration.

- I har ikke skelet til alder eller bagrund. I har taget imod mange forskellige mennesker og hjulpet dem til at vokse med opgaverne, og samtidig har I haft stor fokus på at inddrage praktikanterne i det sociale og mere uformelle samvær, som I har på jeres arbejdsplads, noterede Frank Schmidt-Hansen

- I har været gode til at spotte ressourcer hos hos det enkelte menneske. Nogen har I skabt plads til her, og de er blevet jeres kolleger. Andre har I hjulpet på vej. I har spottet ressourcer, og I er kommet med forslag til fremtidige job- og uddannelsesmuligheder.

- Med dig, Rene, som uddeler og i front har I som samlet personalegruppe påtaget jer opgaven og har vist et stort socialt ansvar.

- Vi er derfor ikke i tvivl om, at I hos SuperBrugsen i Brørup til fulde lever op til de kriterier, der er opstillet i forbindelse med Vejen Kommunes Virksomhedspris, understregede Frank Schmidt-Hansen.

Tre virksomheder var nomineret til prisen. De to andre var Davidsen i Brørup og Ulldalls Jernstøberi i Vejen.

På billedet øverst er det fra venstre Niels Therkildsen, der er næstformand i udvalget for arbejdsmarked og integration, brugsens formand Laue Sørensen, uddeler Rene Hansen og Frank Schmidt Hansen.

(Fotos: migogvejen©)

 

migogvejen har tidligere omtalt nomineringen af kandidater til virksomhedsprisen:

https://migogvejen.dk/nyheder/erhverv/5196-tre-bejler-til-pris  

 

superbrugsen brørup virksomhedsprisen 21 02superbrugsen brørup virksomhedsprisen 21 03

 Uddeler Rene Hansen og formand Laue Sørensen glæder sig over skulderklappet, der også giver et diplom og et kontant beløb på 10.000 kroner, som kan bruges på medarbejderne.

 

 

Pølsevognen var kørt frem og øllene købt. Alt var gjort klar til det traditionelle rejsegilde, hvor kransen også kom op.

 

(læs mere under annoncen)

377x300 Tove Klose 2021

(tryk på annoncen og se mere)

 

 

Det var KK Partner, der i eftermiddag  bød indenfor til rejsegilde på deres nye domicil ved motorvejen i Brørup.

- Det er dejligt endeligt at kunne mødes, lød det fra Lars Wagner med henvisning til lempelser af forsamlingsforbuddet, så medarbejderne kunne inviteres til rejsegilde.

Byggeriet afløser de nuværende lokaler på Søndergade, hvor medarbejderne nærmest sidder i lag.

Det ændrer sig omkring 1. juli, hvor byggeriet står færdigt og kan tages i brug.

- Vi glæder os virkelig til at komme herud, lyder det fra indehaverne, Lars Wagner og Esben Kjær, der i dag står i spidsen for en virksomhed med 54 ansatte.

De glæder sig til at komme ud i lokaler, hvor de får det, som de vil have det - og plads nok.

Der bliver til sommer 750 kvadratmeter at boltre sig på, men der er faktisk mulighed for flere kvadratmeter.

- I midten er der 500-600 kvadratmeter, de også kan leje, lyder det fra Allan Staal, der sammen med sin bror, Henrik Staal, står bag selve byggeriet ved siden af deres virksomhed, Kongeå Trailercenter, men stregerne er tegnet i samarbejde med lejerne.

Der bygges 2000 kvadratmeter, og planen har været, at Kongeå Trailercenter selv skulle overtage noget af det, men Allan Staal konstaterer, at der lige nu ikke er konkrete planer for brugen af det.

Ud de 2000 kvadratmeter byder projektet også på opførelse af to bygninger på hver 650 kvadratmeter bag den store bygning.

(Fotos: migogvejen©)

 

kk partner 21 05

Lars Wagner og Esben Kjær glæder sig til at kunne flytte i de nye lokaler ved motorvejen. (Foto: migogvejen©)

 

kk partner 21 06

Det er Allan og Henrik Staal, der står bag byggeriet, hvor KK Partner lejer sig ind. (Foto: migogvejen©)

 

kk partner 21 08kk partner 21 03kk partner 21 07

 

 

 

Snart kan det afsløres, hvilken offentlig arbejdsplads, der denne gang skal modtage mangfoldighedsprisen i Vejen kommune.

 

(læs mere under annoncen)

 377 x 300 Bjarne Lastein 21 01

(tryk på annoncen og se mere)

 

 

Udvalget for arbejdsmarked og integration uddeler mangfoldighedsprisen til en offentlig arbejdsplads, der i tæt samarbejde med Jobcenter Vejen har gjort en særlig indsats for at inkludere borgere på kanten af arbejdsmarkedet.

Året 2020-2021 har været helt særlige pga. coronavirus og de medfølgende restriktioner og nedlukninger. Derfor har samarbejdet omkring beskæftigelsesindsatsen også været anderledes end den plejer.

Det kan ses på antallet af indstillinger til mangfoldighedsprisen.

- Ikke desto mindre har de offentlige arbejdspladser været på banen i det omfang, det har været muligt, og de indstillede arbejdspladser har alle ydet en stor indsats – ikke bare i 2020-2021, men gennem flere år, lyder det i en pressemeddelelse fra Vejen Kommune.

De tre nominerede arbejdspladser er:

Lindknud Kirke/Menighedsråd
Glad Zoo, Lintrup
Ældrecenter Blomsterengen, Holsted

Formand og næstformand for udvalget for arbejdsmarked og integration, Frank Schmidt-Hansen og Niels Therkildsen, udtaler i forbindelse med nomineringen:

- Vi kan se på antallet af indstillinger, at 2020-2021 har været et særligt år – også på de offentlige arbejdspladser. Samarbejdet omkring beskæftigelsesindsatsen har været påvirket af længere suspenderinger, og en del samarbejde har været stillet i bero i perioder. Ikke desto mindre står vi med stærke kandidater til årets pris. Feltet afspejler, at der er brug for både små og store arbejdspladser for at skabe det gode individuelle match til borgere, der har brug for en særlig indsats for at komme i beskæftigelse. Her har årets nominerede igen og igen været med til at vise vejen for andre, lyder det fra Frank Schmidt-Hansen (C) og Niels Therkildsen (A), formand og næstformand for udvalget for arbejdsmarked og integration,  .

Den vindende arbejdsplads modtager 10.000 kr. til aktiviteter for medarbejderne.

Komitéen, som har stået for udvælgelsen af de tre arbejdspladser, har følgende begrundelser for valgene:

Lindknud Kirke/Menighedsråd:

Arbejdspladsen er en lille arbejdsplads med højt til loftet. Der bliver gået langt for at skabe de rigtige rammer omkring sårbare personer, der har brug for gode arbejdsopgaver og gode relationer for at nærme sig arbejdsmarkedet igen.


Glad Zoo, Lindknud:

Glad Zoo har et fantastisk arbejdsmiljø, og alle bliver taget god imod og værdsat for deres indsats og dem, de er. Glad Zoo skaber plads til flere medarbejder i fleksjob og sørger for, at der er styr på skånehensyn og hjælpemidler, så arbejdsdagen kan fungere for den enkelte.

Ældrecenter Blomsterengen, Holsted:

Ældrecenter Blomsterengen har et mangeårigt samarbejde med Jobcenter Vejen. På Blomsterengen er der stor rummelighed til at tage borgere med forskellige hensyn. Arbejdspladsen giver ikke sådan op, hvis en praktikant har svært ved at honorere aftaler og fremmøde. Her indgår Blomsterengen i en fælles indsats om at få tingene til at lykkes.

(Arkivfoto: LLN Press©)

 KK Partner bund rettet

(tryk på annoncen og se mere)

 

 

 

Sprøjtetoget var i aften gennem området i jagten på ukrudt.

 

(læs videre under annoncen)

377 x 300 IT El Teknik

(tryk på annoncen og se mere)

 

 

Banedanmark sprøjter mod ukrudt, så skinnerne ikke overtages af forskellig bevoksning.

I øvrigt et arbejde, som Transportministeriet har et vågent øje med, og der kører i øjeblikket et analysearbejde om sagen.

- Analysen vil se på, hvordan anvendelsen af sprøjtemidlet glyphosat (Roundup) kan blive nedbragt uden at gå på kompromis med trafiksikkerheden. Det er nemlig vigtigt for sikkerheden, at man effektivt kan fjerne bevoksning i og omkring jernbanesporene og vejbanerne, lød det i en pressemeddelelse fra Transportministeriet i 2019.

Meldingen var dengang, at analysens resultater ventes at foreligge i starten af 2021.

For tognørderne var det en oplevelse at se togene.

Der var lejlighed til at se to af de nostalgiske MX/MY-er i aktion - en i hver ende.

Godstog og de gamle maskiner er sjældne gæster gennem Vejen, Brørup og Holsted, hvor der stort set kun kører persontog.

(Fotos: migogvejen©)

 

sprøjtetog 21 02sprøjtetog 21 03

 

 

Inden længe kan Udvalget for arbejdsmarked og integration i Vejen Kommune afsløre, hvem der bliver modtager af Virksomhedsprisen for 2020-2021. Tre bejler til prisen.

 

(læs videre under annoncen)

377 x 300 Rødding Isoleringsservice alger 21 01

(tryk på annoncen og se mere)

 

 

Prisen uddeles til en virksomhed, der har udmærket sig ved at gøre en ekstraordinær indsats for at fremme mangfoldighed og rummelighed på arbejdspladsen.

Vejen Kommune har denne gang modtaget færre indstillinger end tidligere.

- Der er i år tale om et mindre felt af indstillede virksomheder, men der er tale om meget stærke kandidater til prisen. Alle indstillede har bidraget positivt til erhvervslivet og beskæftigelsesindsatsen i Vejen Kommune, siger Frank Schmidt-Hansen og Niels Therkildsen - formand og nælstformand i udvalget - i en pressemeddelelse.

De tre nominerede virksomheder til prisen er:

• SuperBrugsen, Brørup
• Davidsen, Brørup
• Ulldalls Jernstøberi, Vejen

Den vindende virksomhed modtager 10.000 kr. til aktiviteter for virksomhedens medarbejdere. Vinderen kåres i uge 20 ved et arrangement på vindervirksomheden.

Komitéen, som har stået for udvælgelsen af de tre virksomheder, har følgende begrundelser for valgene:

SuperBrugsen, Brørup:
Virksomheden har gennem flere år haft et tæt samarbejde med Jobcenter Vejen. Virksomheden sørger for, at borgere på kanten af arbejdsmarkedet får et godt og inkluderende forløb i virksomheden. Flere opnår ansættelse efter et praktikforløb, og for personer, der skal videre hjælper virksomheden med at pege på ressourcer og muligheder i forhold til fremtidig beskæftigelse og uddannelse.

Davidsens Tømmerhandel, Brørup:
Virksomheden har åbnet døren for flere personer, der havde brug for en ny vinkel på arbejdslivet. De har bidraget konstruktivt til at se muligheder og finde løsninger for personer, som lige har brug for lidt ekstra. Det har både givet ordinær ansættelse til flere og været en god træningsbane for andre.

Uldalls Jernstøberi, Vejen:
Virksomheden har endnu en gang bidraget til, at integrationsborgere i Vejen Kommune har opnået ordinær tilknytning til arbejdsmarkedet. Virksomheden udviser en særlig fleksibilitet for både at integrere disse personer på arbejdspladsen og fastholde dem, hvis tingene bliver svære.

(Arkivfoto af Superbrugsen i Brørup: LLN Press©)

cs nørregade 90 kr

(tryk på annoncen og se mere)

 

 

 

Der har i formiddag været politikerbesøg i Vejen Mose.

 

(læs videre under annoncen) 

Raco dispenser

(tryk på annoncen og se mere)

 

 

Fødevare- og landbrugsminister Rasmus Prehn (S) besøgte landmand Henrik Bertelsen (i midten) på Stavnsbjergvej i udkanten af Vejen.

Det var de fire familielandbrugsforeninger i Region Syddanmark i fællesskab, der havde inviteret ministeren til ved selvsyn at komme ud til de marker og den natur, der spiller så stor en rolle, når partierne på Christiansborg snart skal indgå en aftale om den grønne omstilling af landbruget.

Med ved besøget var også det lokale folketingsmedlem, Troels Ravn (S).

- Det var et rigtig godt besøg, hvor Henrik Bertelsen fortalte om de store muligheder, der er for klimaet og CO2-reduktionen ved udtagning af lavbundsjorde, fortæller Troels Ravn i en pressemeddelelse.

- Det er altid godt at komme ud i virkeligheden, lytte og være i dialog med mennesker med kendskab til de store politiske udfordringer, vi arbejder med på Christiansborg. Landbruget spiller en stor og vigtig rolle for vores område. Vi skal have gennemført en grøn omstilling til gavn for klimaet, miljøet og naturen, påpeger Troels Ravn.

- Det har kæmpe betydning for os alle, og så skal vi løse opgaven, så vi i landdistrikterne stadig har bæredygtige og mangfoldige landbrug og et aktivt miljø med skole, købmand, bosætning og familieliv.

- Ministeren var også glad for besøget, og Rasmus Prehn gav endda udtryk for, at han meget gerne kommer forbi og lytter til Henrik Bertelsen og Sønderjysk Familielandbrug en anden gang, noterer Troels Ravn.

Du kan se en kommentar fra ministeren på https://www.facebook.com/watch/?v=133435665489110

(Foto: PR-foto)

377 x 300 IT El Teknik 

(tryk på annoncen og se mere)

 

 

 

dagens nyheder i din mailbox

Når du tilmelder dig nyhedsbrevet, får du dagens nyheder sendt til din mailbox.

nyhedsbrev luft