migogvejen - Her er plads til din annonce - top Sommerhus til salg - snefoto

Arbejder du et godt sted, så venter der måske en pris forude.

 

(læs videre under annoncen)

Raco dispenser

(tryk på annoncen og se mere)

 

 

Vejen Kommune efterlyser i øjeblikket indstillinger til virksomhedsprisen, der i fjor blev modtaget af Schela Plast i Lindknud (billedet).

Udvalget for arbejdsmarked og integration i Vejen Kommune uddeler igen i maj årets virksomhedspris 2020-2021, og du kan være med til at pege på, hvem der skal have prisen.

- Så har din virksomhed gjort en forskel ved eksempelvis at fastholde medarbejdere, bidrage til integration af borgere med anden etnisk baggrund, uddanne unge eller inkludere personer, der har haft svært ved at få fodfæste på arbejdsmarkedet, så send din indstilling til Jobcenter Vejen senest fredag 30. april kl. 12.00, skriver kommunen.

(Arkivfoto: LLN Press©)

 

 

Så er der gang i erhvervsbyggeriet vest for Vejlevej i Brørup.

 

(læs videre under annoncen)

377x300 Knudsen Porte ny

(tryk på annoncen og se mere)

 

 

Det bliver nyt hjemsted for KK Partner, der i flere år har ledt efter et alternativ til de nuværende lokaler på Søndergade i Brørup.

Her er der alt for lidt plads, men efter sommerferien kan virksomheden brede sig noget mere i de nye omgivelser.

Selve byggeriet står Kongeå Trailercenter for, hvor KK Partner så lejer sig ind i en del af bygningen, mens trailercentret selv har brug for en del af huset.

(Fotos: migogvejen©)

 

kk partner 21 01

 

Det store, glade smil er fremme hos grisen foran SPF-kontoret på Drejervej i Vejen.

 

(læs mere under annoncen)

Raco dispenser

(tryk på annoncen og se mere)

 

 

Det er der også god grund til, for det er her i foråret 50 år siden, SPF-Danmark blev stiftet. 

SPF betyder Specifik Patogen Fri, dvs. grisene er fri for bestemte sygdomme, og det har de været siden 1971, hvor SPF-Danmark blev etableret for at udbrede SPF-systemet til danske svineproducenter.

»Indtil år 2000 varetog SPF-Danmark både handel og transport af SPF-grise samt kontrollen med besætningernes SPF-sundhedsstatus. Siden har SPF-Danmark udvidet med transport af slagtegrise i Dansk Grisetransport, Centralplanlægningen, der står for logistikken omkring indtransport af slagtegrise til Danish Crowns slagterier.

I 2008 købte de to slagteriselskaber de tre kommercielle driftsenheder under SPF-Danmark, som også er navnet på det fortsættende selskab. 2016 overtog Danish Crown Ticans aktieandel og SPF-Danmark A/S har siden være 100 procent ejet af Danish Crown«, skriver virksomheden på sin hjemmeside.

 

Glimt af historien i SPF-Danmark:

1971: Efter udvalgsarbejde i slutningen af 60'erne om sundhedstilstanden i dansk svineproduktion beslutter slagteribranchen i 1970 at etablere et SPF-system inkl. en SPFprimærstation. Til at varetage det praktiske arbejde med aftaler, styring, omsætning og transport oprettes SPF-Organisationen i begyndelsen af 1971 og administrationen placeret i Andelsslagteriernes Fælleskontor (nu DANSKE SLAGTERIER) på Axelborg i København.

1978: Antallet af SPF-besætninger er nu blevet så stort, at det er hensigtsmæssigt med en decentralisering af brugerrepræsentationen. Der oprettes derfor en SPF-DistriktsForening i hvert af de ni avlsdistrikter. Antallet bliver senere udvidet til 10.

1980: For at komme tættere på kunderne og for at give chaufførerne et lokalt tilholdssted bliver der oprettet SPF-Regionskontorer i hhv. Vejen (Region 2) og Vodskov (Region 3). Region 1 holder fortsat til på Axelborg.

I Vejen har SPF Region 2 til huse i Ahorngade 10 sammen med DS= Veterinærafdeling. I Vodskov har DS= Veterinærafdeling også plads sammen med Avlsafdelingen.

SPF-Regionskontoret i Vejen flytter i 1986 til Drejervej 7, hvor Danske Slagterier har opført et samlet regionskontor til Veterinærafdelingen, Avlsafdelingen og Den rullende afprøvning.

Den første tilbygning (nuværende Transport og EDB) kommer til i 1988, idet Afregningen flyttes fra Axelborg til de enkelte regionskontorer.

Hovedkontoret flytter til Vejen i 1989. Da op imod 80 procent af Selskabets kunder, medarbejdere og aktiviteter befandt sig vest for Store-Bælt, blev det besluttet at flytte SPF-Selskabets hovedkontor til Drejervej 7 i Vejen.

Voksende aktiviteter kræver mere plads. Fløjen, hvor Salgsafdelingen i dag holder til, føjes til i 1990. Tre år senere bygges der igen til i form af en ny hovedindgang med reception, mødelokaler og køkken. En ny fløj, som i dag huser Økonomiafdelingen, Information og SuS, bliver føjet til i 1998.

1999: Peter Skov Madsen bliver ny direktør i SPF-Selskabet. Hans Holmegaard, der havde været med fra selskabets oprettelse, overgik til stilling som seniorkonsulent i Danske Slagterier.

Regionskontoret i Roskilde nedlægges i 2001,og alle administrative opgaver samles i Vejen.

1. oktober 2008 overgår SPF-Danmark til nyt ejerskab under Danish Crown og Tican i fællesskab og bliver til SPF-Danmark P/S. 

I 2014 køber SPF-Danmark Drejervej, og Dansk Grisetransport flytter ind.

2017: Frasalg af Danavl-delen. Drejervej 8 sælges og DG flytter ind på Drejervej 8.

 

Massør Heidi Petersen og frisør Randi Mikkelsen glæder over snart at kunne hjælpe med myoser og langt og trist hår, men der er ikke kun jubel hos de to selvstændige kvinder - tværtimod.

 

(læs videre under annoncen)

Vejen Kommune bundannonce

(tryk på annoncen og se mere)

 

 

De har længe spejdet efter det tidspunkt, hvor kunderne igen kan gå ind i klinikken og salonen, og datoen er nu klar - tirsdag 6. april.

Spørgsmålet er så, hvem der må komme ind, og meldingen er klar:

- Der rejser sig flere spørgsmål end svar, lyder det fra Heidi Petersen og Randi Mikkelsen fra henholdsvis Landklinikken ved Gesten og Salon Skovvang i Vejen.

Hele problematikken handler om coronaen og håndteringen af den, og der savnes stadig klare retningslinjer.

- Det handler om vores og vores kunders sikkerhed, og selvfølgelig håndhæver vi loven, men hvordan gør vi det helt konkret, spørger Heidi Petersen.

Der tales meget om et coronapas, hvor det er muligt at se, om en person er vaccineret eller har en corona-test, der ikke er mere end 72 timer gammel.

- Skal vi stå og være politi og afvise kunder, og hvad nu hvis en kunde ikke vil vise os sin telefon, spørger Randi Mikkelsen, der samtidig er i tvivl om, at en underskrift fra en kunde på et stykke papir er tilstrækkeligt.

I øjeblikket aner de ikke, hvordan de skal tackle situationen, og hvad med de erhvervsdrivende. Har de pligt til at skulle bruge arbejdstid på at blive testet.

- Vi vil uden tvivl miste kunder på det her, fastslår Heidi Petersen og Randi Mikkelsen.

Nogle vil ikke lade sig teste, og hvad med dem, når de alligevel bestiller tid. Skal de så afvises i døren, så stolen i frisørsalonen måske står tom i to timer. Hvem skal betale den tid.

- I et opslag på Facebook har en kunde spurgt, om jeg vil følge reglerne og kræve test eller vaccination, og selvfølgelig vil jeg det. Hun skrev så, at hun vil finde et andet sted, fortæller massøren til migogvejen.

Randi Mikkelsen og Heidi Petersen glæder sig ellers over at kunderne holder ved. Der er stor efterspørgsel efter tider, men den forestående åbning giver samtidig de forretningsdrivende mange frustrationer, og Heidi Petersen noterer, at hun ikke har samme mulighed for at tage en akut-patient ind. Der skal først være styr på corona-passet, inden kunden kan bydes velkommen.

De to selvstændige forretningsdrivende undrer sig også over, at folk må stå i kø i større butikker, mens der er krav om corona-pas hos dem, hvor de netop har mulighed for at spritte af og dermed værne om kundernes sikkerhed.

(Foto: LLN Press©)

Kvickly

(tryk på annoncen og se mere)

 

 

Der var politisk besøg i stalden hos Ninna og Peter Mamsen på Toftegård i formiddag, hvor mange landbrugsemner blev drøftet.

 

(læs videre under annoncen)

377 x 300 Rødding Isoleringsservice alger 21 01

(tryk på annoncen og se mere)

 

 

Et af emnerne var generationsskiftet, som ifølge Venstre er blevet meget udfordret på økonomisk, fordi regeringen har tredoblet generationsskifteskatten. Generelt er stigningen på generationsskifteskatten en kæmpe udfordring for hele landbruget og generelt virksomheder i landdistrikterne, der er hårdest ramt.

På sigt skal sønnen Niels overtage Toftegård på Gammelmark 2 ved Sdr. Hygum, og de muligheder og forhindringer blev drøftet i formiddag, hvor den lokale Venstre-forening inviterede til en snak først på terrassen og siden i stalden.

Blandt gæsterne var Venstres formand, Jakob Ellemann-Jensen, og næstformand, Stephanie Lose, og det lokale Folketingsmedlem Anni Matthiesen og borgmesterkandidat Morten Thorøe.

- Vi har nu nogle dage drøftet landbrugsforholdene på telefonmøder, og så er det dejligt at få sat praksis på teorien og komme ud og lytte til de udfordringer, landbruget har, lød det fra Jakob Ellemann-Jensen til migogvejen.

- Landbrugsforhandlingerne på Christiansborg starter også meget snart. Her er vi meget bekymret for, at regeringen vil lave en aftale kun med de røde partier, der vil trække danske landbrugsarbejdspladser ud af landet, og det vil gøre landbrugsproduktionen til en større belastning for klimaet ved at flytte landbrugsarbejdspladser til lande, hvor landbrugene er langt fra så grønne som herhjemme. Og så er det jo også meget alvorligt, hvis arbejdspladser forsvinder, for landbrugene i sig selv og de lokalsamfund, de ligger i, lyder det fra Venstre.

Ninna og Peter Mamsen glædede sig over besøget.

- Det er altid spændende at få besøg, og vi synes, han var meget lydhør og håber, han får lidt med hjem, lød det fra parret efter besøget.

De driver et landbrug med 140 køer, der malkes af robotter, og producerer godt 4000 slagtesvin årligt og avler bl.a. melkartofler.

(Fotos: LLN Press©)

 

 jakob ellemann jensen 21 04jakob ellemann jensen 21 06jakob ellemann jensen 21 07jakob ellemann jensen 21 01jakob ellemann jensen 21 03jakob ellemann jensen 21 05

 

Firmaets navn er Rødding Isoleringsservice ApS, men i disse måneder er kampen mod kulden erstattet af en anden kamp.

 

(læs videre under annoncen)

377 x 300 Gadeberg Auto ny

(tryk på annoncen og se mere)

 

 

Kampen mod alger.

- Jeg begyndte lidt med det sidste år og oplever en stor interesse fra folk, der er kede af de grønne fliser og tage, forklarer indehaver Ronni Bertelsen.

Efter nogle måneder med fugtigt vejr er fliserne blevet grønne, og det afsløres tydeligt, når solen skinner.

- Efterspørgslen er over al forventning, fortæller en tilfreds Ronni Bertelsen.

Her i foråret retter han derfor fokus mod algerne, men der er også opgaver med isolering.

- Jeg er netop blevet Isover-partner og må montere deres »retrowall« forsatsvægge med affugter, forklarer Ronni Bertelsen, der startede som selvstændig i 2019.

Han er uddannet tømrer og isolerede i nogle år.

- Jeg ville gerne prøve noget andet og startede derfor for mig selv og har absolut ikke fortrudt det, siger manden, der kæmper mod både alger og kulde i huse.

(Fotos: LLN Press©)

 

ronni bertelsen 21 03ronni bertelsen 21 02

 

Optimismen præger områdets erhvervsliv trods coronaens hærgen.

 

(læs videre under annoncen)

377x300 Tove Klose 2021

(tryk på annoncen og se mere)

 

 

I hvert fald de 61 erhvervsfolk, der i eftermiddag deltog i Udvikling Vejens årlige generalforsamling, der naturligvis foregik virtuelt.

61 procent angav, at de forventer vækst i år i forhold til 2020, og yderligere 20 procent forventer en uændret udvikling.

Kun syv procent forventer en tilbagegang.

- Det har været nogle hårde måneder, og mange har været udfordret max, og nogle har måtte lukke, konstaterede formanden, Ole Stubbe, i sin beretning.

Han er heller ikke i tvivl om, at det kommende år bliver mindst lige så spændende.

Både han og direktør Ulrik Kragh advarede mod stress og covid-19 angst.

Udvikling Vejen kom ud af året med et overskud på godt 242.000 kroner efter en omsætning på 7,2 millioner kroner.

(Fotos: LLN Press©)

 

udvikling vejen 20 02

 

Med projektet »Tagdækker Trainee« har Phønix Tag Materialer siden 2019 hjulpet ledige unge ind på arbejdsmarkedet. I dag modtager den første trainee sit svendebrev, der er den endegyldige blåstempling af, at projektet virker og sender nye tagdækkere op på de danske tage.

 

(læs videre under annoncen)

377 x 300 Bjarne Lastein 21 01

(tryk på annoncen og se mere)

 

 

27-årige Patrick Jensen er én af de ledige, der gennem opkvalificeringsforløbet Tagdækker Trainee, som Phønix Tag Materialer står bag, har fået en ny retning i livet. I dag modtager han sit svendebrev og kan som den første trainee kalde sig for uddannet tagdækker.

– At stå med et svendebrev i hånden er den største sejr i mit liv. Skolen har altid været min skræk, og jeg har aldrig følt, at jeg har passet ind, men det gør jeg nu. Det, at jeg nu har gennemført en uddannelse og fået et bevis på, jeg kan noget, betyder utroligt meget, siger han og peger på Tagdækker Trainee som en vigtig faktor.

– Tagdækker Trainee-forløbet var med til at skubbe mig i en ny retning og har givet mig troen tilbage på mig selv og langt mere livsglæde. Gennem forløbet og praktikken er jeg blevet en del af et stærkt fællesskab, og jeg føler, jeg har fundet den rette hylde og et erhverv, jeg elsker, fortæller Patrick Jensen i en pressemeddelelse.

Tagdækkerbranchen mangler generelt arbejdskraft, og det fik Phønix Tag Materialer til at tage affære.

Virksomheden iværksatte for to år siden programmet Tagdækker Trainee – et opkvalificeringsforløb for ledige uden for arbejdsmarkedet, som har fået opbakning fra både ministerium og jobcentre landet over og sendt mere end 40 ledige ind på arbejdsmarkedet.

Ifølge Kenneth Vraa hos Phønix Tag Materialer er Patrick Jensen det endegyldige eksempel på, at projektet virker efter intentionen om på den ene side at hjælpe unge ledige ind på arbejdsmarkedet og på den anden side at tilføre arbejdskraft til branchen.

– Trainee-forløbet for tagdækkere er tænkt som en håndsrækning til dem, der endnu ikke er klar til en erhvervsuddannelse. Gennem en kombination af skole og praktik hos en tagdækkervirksomhed får de muligheden for at komme tættere på arbejdsmarkedet og en hverdag, hvor de både lærer og bidrager. Og i sidste ende får tagdækkerbranchen tilført flere kvalificerede hænder. Det er Patrick et glimrende eksempel på, siger han.

Givende for praktikpladsen

Før Patrick blev en del af Tagdækker Trainee-forløbet og kom i praktik hos sin nuværende arbejdsgiver, Tagpap A/S i Skive, var han arbejdsløs og havde svært ved af finde fodfæste på arbejdsmarkedet. Praktikforløbet blev vendepunktet for Patrick, der nu kan kalde sig tagdækker.

Bent Sørensen, der ejer Tagpap A/S sammen med Dennis Andersen, håber, at Patricks eksempel kan inspirere andre aktører i branchen til deltage i programmet og løfte et socialt ansvar.

– Vi har engageret os i programmet, fordi det ligger os meget på sinde at hjælpe udsatte og tage et socialt ansvar, så da Phønix Tag Materialer lancerede programmet, så vi det som en oplagt mulighed for at løfte det ansvar, og derfor tilmeldte vi os, fortæller han og tilføjer:

– Patrick har udviklet sig utroligt meget. Da han begyndte hos os, var han meget genert og turde næsten ikke løfte blikket, men nu kan han komme klokken fem om morgenen og fyre en vittighed af. Han har fået selvtillid og troen på sig selv tilbage. Og det er virkelig givende at se en ung mand udvikle sig på den måde.

Han siger selv, at det er den bedste arbejdsplads, han har haft, fordi folk tror på ham, fortæller Bent Sørensen.

Stærke kræfter bag

Foruden Phønix Tag Materialer står en række andre parter bag Tagdækker Trainee-projektet.

Det gælder blandt andet jobcentre over hele landet, Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering (STAR), en række private virksomheder, 3F og Learnmark Horsens, som alle har været vigtige medspillere undervejs mod målet.

Hos Learnmark Horsens, der står for den teoretiske og praktiske del af uddannelsen, er man ikke i tvivl om, at projektet skaber værdi – både for tagdækkerbranchen og for de unge:

– Vi synes, Tagdækker Trainee er et fantastisk projekt, og derfor bakker vi op, når en privat virksomhed tager initiativ til at starte et opkvalificerende forløb til gavn for en hel branche. Vi kan se, hvordan forløbet er med til at bygge de unge op og give dem selvtillid og troen på, at de kan noget, siger Ib Kloster, der er underviser hos Learnmark.

 

(læs mere under annoncen)

Kvickly

(tryk på annoncen og se mere)

 

 

Fakta om Tagdækker Trainee
• Phønix Tag Materialer har iværksat forløbet Tagdækker Trainee i samarbejde med en række private virksomheder, jobcentre over hele landet, Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering (STAR), uddannelsesudbyderen Learnmark og 3F.

• Forløbet varer 12 uger, som består af en kombination af undervisning og praktik hos lokale tagdækker-virksomheder.

• Deltagerne kan kombinere forløbet med en bred palette af efterfølgende uddannelser eller jobs; f.eks. ny mesterlære, erhvervsgrunddannelse (EGU), individuelt tilrettelagt erhvervsuddannelse (IEUD) eller ordinær ansættelse.

(Foto: PR-foto)

 

Bække-virksomheden VM Kompensator, der er kåret  som gazelle-virksomhed af dagbladet Børsen, har præsenteret sin produktion af kompensatorer for et par lokale politikere.

 

(læs videre under annoncen)

IdeCentret Casper med maling ny 2

(tryk på annoncen og se mere)

 

 

- Som formand for Folketingets erhvervsudvalg nyder jeg at komme rundt og besøge både små og store virksomheder og her møde de mennesker, som hver eneste dag gør en stor forskel for Danmark. De kaster nemlig alle deres kræfter i at skabe både arbejdspladser, eksportindtægter og vækstmuligheder, siger Folketingsmedlem Anni Matthiesen (V) i en pressemeddelelse.

- VM Kompensator i Bække er en fantastisk spændende virksomhed og jeg fik personligt en meget større forståelse for, hvorfor det er afgørende, at der produceres kompensatorer af høj kvalitet, hvilket VM Kompensator er kendt for. Samtidig fik jeg også her et konkret eksempel på, hvorfor det er vigtigt, at vi sikkert genåbner ikke bare Danmark, men også øvrige lande hurtigst muligt. Det er utrolig afgørende, at virksomheders ansatte kan færdes på tværs af landegrænser og sælge og installere gode danske produkter og dermed holde gang i omsætningen og bevare danske arbejdspladser, konstaterer Venstres lokale folketingsmedlem, Anni Matthiesen.

VM Kompensator har igennem flere år oplevet en stor stigning i omsætningen og beskæftiger nu ca. 20 medarbejdere på adressen i Bække. Herfra producerer og servicerer de kunder på fortrinsvis det nordiske marked, men har store ambitioner og forventer fortsat vækst i de kommende år.

Venstres borgmesterkandidat, Morten Thorøe, var også med på besøg i virksomheden:

- Virksomheder som VM Kompensator er afgørende for udviklingen i Vejen Kommune. Det er her, at der skabes værdier og arbejdspladser, som jo er helt afgørende for, at folk har lyst til at bosætte sig i vores område. I Vejen Kommune har vi igennem mange år arbejdet målrettet på en god service overfor erhvervslivet. Det skal vi fortsætte med fremover, så Vejen Kommunen bliver kendt for at være Danmarks bedste kommune at drive virksomhed i, siger Morten Thorøe i pressemeddelelsen.

På billedet er det fra venstre projektingeniør Uffe Toft, Morten Thorøe, Anni Matthiesen, Peter Buch, key account manager og servicechef Michael Moustgaard.

 

Moldow A/S i Holsted har udvidet direktionen, og i den forbindelse er Brian Boisen ansat i en nyoprettet stilling som direktør for salg og teknik.

 

(læs videre under annoncen)

377x300 Knudsen Porte ny

(tryk på annoncen og se mere)

 

 

– En udvidelse af direktionen er et vigtigt skridt for at sikre virksomhedens fortsatte udvikling på både det danske og det internationale marked og for samtidig at fritage administrerende direktør K. Preben Hansen for nogle opgaver, siger bestyrelsesformand Per Borup i en pressemeddelelse.

Virksomhedens nye direktør får det overordnede ansvar for markedsføring og udvikling af virksomhedens nationale og internationale salg samt levering af enkeltprodukter og nøglefærdige anlægsløsninger.

– Brian kommer med stor erfaring indenfor salg og teknik og har de seneste 10 år arbejdet for DP Clean Tech Group, hvor han senest var Vice President med ansvar for salg, tilbudsgivning og forhandling worldwide, lyder det videre.

Brian Boisen indgår i virksomhedens direktion sammen med den administrerende direktør og økonomidirektøren. Den samlede ledergruppe består desuden af den tekniske chef og administrationschefen, og netop den konstellation ser bestyrelsesformanden store fordele i.

– Vi får tilført kapacitet, der kan være med til at styrke den nuværende ledelse, så den sammen med virksomhedens dygtige og kompetente medarbejdere kan løfte virksomheden til et endnu højere niveau. Samtidig får den administrerende direktør mulighed for at fokusere på strategi og forretningsudvikling, hvilket bliver essentielt for virksomhedens fremtidige udvikling. Vi ser et stort langsigtet potentiale for virksomheden, og det kræver, at vi løbende fokuserer på vores strategi og udvikler organisationen, forklarer Per Borup.

(Foto af K. Preben Hansen (t.v.) og Brian Boisen: PR-foto)

 

dagens nyheder i din mailbox

Når du tilmelder dig nyhedsbrevet, får du dagens nyheder sendt til din mailbox.

nyhedsbrev luft