migogvejen - Her er plads til din annonce - top

FODBOLD: Endnu en gang har den lokale landsholdsspiller i fodbold, Sanne Troelsgaard, gjort sig fortjent til en plads på årets hold. Den erfarne spiller, der i 2011 blev kåret til årets spiller i Danmark, har i flere år været på årets hold. Hun har optrådt i den danske landsholdstrøje i mere end 150 kampe. De første støvler trådte hun i Vejen.

 

* * *

 

FODBOLD: Coronaen har lukket muligheden for sport, men hvad med kontingetet. I Holsted fB er der ingen tvivl - medlemmerne skal betale.

»Vedr. kontingent for indendørs i oktober 2020 og til forår 2021. Vi har fået henvendelser vedr. evt rabat pga. nedlukningen. Ligesom langt de fleste andre idrætsforeninger fastholder vi kontingentet«, skriver klubben på Facebook.

- Det gør vi for det første, fordi længden af nedlukningen er ukendt, og klubben har stort set de samme udgifter. Derudover: Som medlem i en frivillig idrætsforening betaler man medlemskab både for selve deltagelsen i sport, men også for at støtte foreningen, klublivet og de frivillige heri. Endelig var udendørssæsonen forår 2020 gratis. Så spillede man i den åbne tid dér, har man allerede fået en god rabat, noterer klubbens bestyrelse i sit opslag.

- Vi vil dog love, at vi vil arbejde for en levende klub med gode trænere, kampe og sociale arrangementer. Også efter Corona. Så hvis I bakker op med kontingent, lover vi en forening, hvor der også efter corona er sport, klubliv, frivillige og socialt sammenhold, påpeger klubben.

Gadeberg Begravelsesforretning 377 x 300

(tryk på annoncen og se mere)

 

 

30 af områdets foreninger har fået økonomisk støtte i disse coronatider.

 

(læs videre under annoncen)

377x300 Knudsen Porte ny

(tryk på annoncen og se mere)

 

 

Foreningerne har ifølge en opgørelse fra Vejen Kommune fået i alt 861.285 kroner i støtte fra corona-hjælpepuljen under DIF/DGI.

- DIF/DGI har en corona-hjælpepulje, som foreningerne kan søge om tilskud til i forbindelse med manglende indtægter eller merudgifter i forbindelse med covid-19, lyder det fra Vejen Kommune i oplægget til ugens møde i Folkeoplysningsudvalget.

- Der er i alt bevilget 861.285 kr. til Vejen Kommunes foreninger, og vi ligger på plads nr. 20 forhold til tilskud pr. medlem pr. kommune, er meldingen.

Herunder bilaget til Folkeoplysningsudvalget, hvor det er muligt at se, hvem der har fået tilskud.

Hjælpepuljen er ikke lukket. Der er ifølge nyhedsbrevet fra Kultur & Fritid en ny ansøgningsfrist 22. januar kl. 12.

(Genrefoto: LLN Press©)

 

tilskud til foreninger

Mange af foreningerne i kommunen har fået tilskud fra corona-hjælpepuljen.

 

To nye D-kørere har fundet vej til ligaholdet i speedwayi Holsted.

 

(læs videre under annoncen)

IdeCentret Casper med maling ny 2

(tryk på annoncen og se mere)

 

 

- Det er Mark Beyer og Frederik Kristiansen, som begge er fundet på klubbens amatør-hold i 1. og 2. division, skriver Holsted Tigers i dag i en pressemeddelelse.

- Det er to lidt for forskellige profiler vi har med som D-kørere. Mark er med sine 25 år noget mere erfaren og har også tidligere kørt liga i både 2016 og 2018, mens Frederik med sine blot 19 år er meget uerfaren – han kørte primært 2. division sidste år, men fik en enkelt match i 1. division, hvor han gjorde det godt, så han er afgjort en fremtidens mand, spår holdleder Lars Munkedal.

Ellers er der ikke de store overraskelser i forhold til det, vi tidligere har skrevet på migogvejen.

- Den kommende ligasæson bliver komprimeret og med færre matcher end normalt, men det har ikke haft indflydelse på sammensætningen af truppen og ambitionerne for Holsted Tigers, der med 15 danske hold-mesterskaber er landets mest vindende klub, lyder det videre.

- Med vores historie skal vi naturligvis være med fremme, hvor medaljerne fordeles. Ellers er der ingen grund til at være med, noterer klubbens Lars Munkedal.

- Nu fik vi jo desværre ikke kørt liga i 2020 på grund af coronaen, men i forhold til den seneste sæson i 2019 har jeg valgt at bygge videre på dette hold, forklarer holdlederen.

Det betyder, at Nicki Pedersen igen er holdkaptajn og klar til sin 19. sæson for de sydjyske tigre. B-kørere er Rene Bach og Rasmus Jensen, der får selskab af russiske Vadim Tarasenko.

C-pladsen besættes som i 2020 igen af Kenneth Kruse Hansen og Sam Jensen – desuden har Holsted også en aftale med australske Justin Sedgmen, som også i 2020 var på kontrakt med Holsted Tigers.

Ligasæsonen 2021 skydes i gang 21. april, hvor Holsted Tigers får besøg af Esbjerg Vikings, men herefter byder sæsonen kun på yderligere to garanterede hjemmebanematcher samt fire matcher på udebane.

Den komprimerede sæsonkalender er et resultat er corona-pandemien og usikkerheden omkring hvor mange tilskuere, der tillades, når sæsonen starter op i foråret. Det lave antal hjemmematcher kan dog godt vække lidt bekymring hos direktør Preben Hansen hos Holsted Tigers.

- Som direktør er det jo mit ansvar, at økonomien også hænger sammen, og med kun tre hjemmematcher er der naturligvis færre muligheder for indtægter. Jeg sætter dog min lid til to ting. Dels har vi meget trofaste sponsorer i Holsted, og jeg tror, de lige som os andre higer efter at se speedway igen og derfor er klar til at støtte os, men en anden afgørende ting er muligheden for ekstra hjemmematcher i form af ligacuppen halvvejs i sæsonen samt naturligvis også muligheden for en hjemmematch i slutspillet, lyder det fra Preben Hansen.

 

Fakta om truppen 2021:

A-kører:

Nicki Pedersen

 • 43 år (født 2. april 1977)
 • 19. ligasæson hos Holsted Tigers
 • 1902 point for Holsted Tigers

B-kørere:

Rasmus Jensen

 • 27 år (født 16. oktober 1993)
 • 10. ligasæson hos Holsted Tigers
 • 875 point for Holsted Tigers

Rene Bach

 • 30 år (født 7. juni 1990)
 • 3. ligasæson for Holsted Tigers
 • 139 point for Holsted Tigers

Vadim Tarasenko

 • 26 år (født 12. maj 1994)
 • 1. ligasæson for Holsted Tigers

C-kørere:

Kenneth Kruse Hansen

 • 33 år (født 19. oktober 1987)
 • 2. ligasæson for Holsted Tigers
 • Ingen point, da sæsonen 2020 ikke blev afviklet

Sam Jensen

 • 24 år (født 17. januar 1997)
 • 6. ligasæson for Holsted Tigers
 • 124 point for Holsted Tigers

Justin Sedgmen

 • 28 år (født 17. februar 1992)
 • 2. ligasæson for Holsted Tigers
 • Ingen point, da sæsonen 2020 ikke blev afviklet

D-kørere:

Frederik Kristiansen

 • 19 år (født 16. juli 2001)
 • 1. ligasæson for Holsted Tigers

Mark Beyer

 • 25 år (født 16. oktober 1995)
 • 1. ligasæson for Holsted Tigers

 

migogvejen har tidligere skrevet om den kommende speedwaysæson:

https://migogvejen.dk/nyheder/sport/4598-truppen-er-klar

https://migogvejen.dk/nyheder/sport/4569-nicki-fortsaetter-2

https://migogvejen.dk/nyheder/sport/4568-indforer-ny-ligacup

https://migogvejen.dk/nyheder/sport/4557-sa-kores-der-liga

https://migogvejen.dk/nyheder/sport/4352-sa-skal-der-kores

 

 

 

HÅNDBOLD: Vejen Idrætscenter har den seneste uge dannet rammen om forberedelserne for USAs håndboldherrer forud for VM, der starter i Egypten i denne uge.

Det er dog langt fra alle spillere, der kommer af sted fra starten, idet 18 af spillerne og den svenske træner, Robert Hedin, er testet positiv med corona, skriver Aftenposten.

Træneren formoder, at smitten er kommet i truppen fra en af de spillere, der kommer fra USA. Det amerikanske landshold er sammensat af spillere fra mange forskellige lande.

 

377 x 300 Nørregaard Biler 20 01

 

 

CYKLING: - 24-årige Jesper Schultz, der stammer her fra området, kører også i 2021-sæsonen på Danmarks bedste cykelhold, Team Riwal, fortæller Thue Uhre Lauridsen.

 

* * *

 

GENERALFORSAMLING: - Forsamlingsforbuddet er en nødretstilstand, som giver foreninger og specialforbund mulighed for at afvige fra vedtægterne og fra uskrevne foreningsregler. Jo mere nødret, jo større afvigelser kan tillades, jo mindre nødret, jo mindre afvigelser, er meldingen til foreningerne fra DIF.

Årets første måneder er tiden, hvor mange foreninger afvikler deres generalforsamlingen, men det er ikke muligt i år. Derfor lyder anbefalingerne fra DIF:

- Afvikling af generalforsamlinger og repræsentantskabsmøder bør udsættes, hvis de står til afvikling inden for de kommende to måneder.

- Der bør indkaldes til generalforsamling eller repræsentantskabsmøde efter den normale procedure og med de normale frister for dette, bl.a. frister for indsendelse af forslag, bestyrelseskandidater m.v. Selve mødet afvikles blot på et senere tidspunkt end normalt. Man kan også vælge at skubbe indkaldelsesprocessen og dermed fristerne for medlemmernes indsendelse af forslag m.v., hvis dette er mere praktisk. I så fald bør man, på det tidspunkt, hvor man plejer at indkalde, orientere medlemskredsen om, at indkaldelse kommer senere end normalt.

- Hvis der allerede her primo januar har været indkaldt forslag fra medlemmer, og fristen herfor er udløbet, skal dette forløb ikke gentages før den udsatte generalforsamling eller det udsatte repræsentantskabsmøde. Der skal alene fastsættes en ny dato for afviklingen af mødet.

- Det er en grundregel, at repræsentantskabsmøder og generalforsamlinger i normale situationer skal afvikles som fysisk møde. Medlemmerne har ganske enkelt ret til fysisk fremmøde. Dette princip er der endnu ikke grundlag for at afvige fra generelt, så meget nødret foreligger der ikke endnu. Det vil være anderledes, hvis det meget omfattende forsamlingsforbud fastholdes ind i forårsmånederne. Foreninger og specialforbund, der har presserende temaer på dagsordenen, kan derimod godt anvende digital afvikling af mødet i den kommende periode. Der skal være tale om forhold, hvor behandlingen ubetinget ikke kan udsættes, f.eks. på grund af en undertallig bestyrelse, en kritisk revision, en nødlidende drift eller uopsættelige internationale forpligtelser.

Hvis en generalforsamling eller et repræsentantskabsmøde udsættes, gælder følgende som grundregler:

- Bestyrelsen må kun agere som forretningsministerium og holde driften kørende. Den kan ikke tage nye initiativer, som der ikke er budgetmæssig eller politisk dækning for. Bestyrelsen kan altså ikke – på forventet efterbevilling - agere efter forslag, der endnu ikke er vedtaget, heller ikke forslag om kontingentændringer. Den kan heller ikke indgå nye aftaler, der ligger udover den aktuelle drift.

Regnskab for foregående år skal aflægges og revideres efter normal procedure efter vedtægterne, herunder efter gældende frister. Regnskabet forelægges herefter på den udsatte generalforsamling eller det udsatte repræsentantskabsmøde.

- Den udsatte generalforsamling eller det udsatte repræsentantskabsmøde skal afholdes hurtigst muligt, efter at situationen er normaliseret. Bemærk: Det er den ordinære generalforsamling, der afvikles, ikke en ekstraordinærpåpeger DIF overfor sine medlemmer.

 

 

Coronaen spænder nu ben for endnu et større arrangement.

 

(læs videre under annoncen)

Tove Klose NY

(tryk på annoncen og se mere)

 

 

- Vi er desværre nød til at aflyse vores stævne i marts, fortæller Per Jensen fra Folding Brørup HK.

Der har ellers været fuld gang i planlægningen og tæt på udsolgt af årets Brørup Cup.

- Det er dog svært at tro, at vi får lov til at samle 500-600 personer i Brørup Hallerne i slutningen af marts, konstaterer arrangørerne.

- Da vi skal have ca. otte uger til at slutplanlægge, giver det ikke længere mening at holde de tilmeldte deltagere/sponsorer/samarbejdspartnere og frivillige hen i det uvisse, beklager Per Jensen.

Han håber, at der kan afvikles Brørup Cup i 2022.

- Hold ud, lyder opfordringen i denne svære og trælse tid, hvor sporten er lagt på hylden.

(Arkivfoto: LLN Press©)

 

Speedway-ligaen kom aldrig i gang i 2020 grundet coronaen.

 

(læs videre under annoncen)

Vejen Kommune bundannonce

(tryk på annoncen og se mere)

 

 

Håbet er, at der i år igen bliver lejlighed til at opleve dansk speedway på første klasse.

»Metal Speedway League« præsenterer nu de enkelte klubbers trupper.

Holsted Tigers består ifølge hjemmesiden af følgende kørere i sæsonen 2021:

Nicki Pedersen
Rene Bach
Rasmus Jensen
Vadim Tarasenko
Kenneth K Hansen
Sam Jensen
Justin Sedgmen
Mark S Beyer
Frederik N Kristiansen

I forhold til 2019-sæsonen er Nicolai Klindt skiftet til SES - Sønderjylland Elite Speedway.

 

(Foto: Arkivfoto©)

 

migogvejen har bragt tre andre artikler på den forestående sæson:

https://migogvejen.dk/nyheder/sport/4569-nicki-fortsaetter-2

https://migogvejen.dk/nyheder/sport/4568-indforer-ny-ligacup

https://migogvejen.dk/nyheder/sport/4557-sa-kores-der-liga

 

 

Mange lokale fodboldledere plejer at deltage i DBU Jyllands delegeretmøde i Herning i starten af januar, men de må i år væbne sig med tålmodighed.

- Delegeretmødet var planlagt til lørdag 9. januar, men det må udsættes. Det skyldes forlængelsen af de nationale corona-restriktioner til foreløbig 17. januar 2021 og dermed den fortsatte tvangsnedlukning af MCH Herning Kongrescenter, som skulle have lagt lokaler til arrangementet, lyder det fra DBU Jylland.

Tvangslukningen af MCH Herning Kongrescenter – og mange andre lignende faciliteter - er et komponent i de samlede corona-restriktioner og hænger sammen med regeringens beslutning om at forhindre adgang til lokaler, hvor der udøves kulturaktiviteter.

DBU Jylland overvejer og undersøger netop nu, hvor og hvornår delegeretmødet kan og skal afvikles.

 

kurt frederiksen 21 01

Delegeretmøde i DBU Jylland er udsat grunden coronaen - her er det et foto fra regionens årsmøde i Vojens. (Foto: LLN Press©)

 

Også i den kommende sæson kommer Nicki Pedersen til at være førstekører på Holsteds ligehold i speedway.

 

(læs videre under annoncen)

Martinsen bund

(tryk på annoncen og se mere)

 

 

Polsk speedway har indført regler, der sætter begrænsninger for kørerne.

Kører de i Polen, må de kun køre i et land mere. Derfor har der været spænding om Nicki Pedersen.

- Han kører også hos os næste år, fortæller direktøren i Holsted Tigers, K. Preben Hansen, til migogvejen.

Til gengæld rammes Jason Doyle, der skulle have været afløser for Nicki, af reglen og stiller ikke op for Holsted.

- Vi melder snart den nye trup ud, men der er ikke sket de store ændringer, noterer direktøren.

(Arkivfoto: LLN Press©)

 

 

 

Coronaen har i 2020 vundet over speedway-sporten, men næste år skal der køres liga-speedway, og der indføres også en en ligacup.

 

(læs videre under annoncen)

Toyota Aygo

(tryk på annoncen og se mere)

 

 

- De mange danske speedwayfans har meget at se frem til i 2021, hvor Metal Speedway League vender stærkt tilbage i et nyt format, mens der også skal køres en ny turnering kaldet Ligacup. Dermed er der igen udsigt til dansk speedway i absolut verdensklasse, mens der tages hensyn til, at der stadig kan forekomme restriktioner omkring antal af tilskuere, lyder det i en melding på Holsted Tigers hjemmeside.

Der køres således syv runder i grundspillet, af Metal Speedway League, hvorefter der afsluttes med semifinale og finale.

Altså som vi kender det, men i en reduceret udgave. Det nye er, at der til gengæld introduceres en Ligacup med fireholdsmatcher, hvor de otte hold inddeles i hver deres Ligacup-semifinale, når der er kørt fire runder af grundserien. Fra hver semifinale går to hold videre til finalen i Ligacup, og dermed er der hele tiden noget på spil i den let komprimerede turneringsform.

– Det er med at være der fra start, for de fire første runder af Metal Speedway League er afgørende for, om man kan sikre sig hjemmebane i en af de to semifinaler i Ligacup. Vi ser det som en mulighed for at skabe en spændende turnering, mens vi også tager hensyn til forholdene. Vi har stadig Corona-virus i det danske samfund, og derfor har vi valgt at reducere i antallet af ligamatcher, så vi med større sikkerhed kan afvikle en turnering, som den er planlagt, siger formand for Ligaforeningen, Annette Vesterskov, der glæder sig over, at ligaen igen kan byde på otte hold.

– Vi ser frem til, at Nordjysk Elite Speedway med hjemmebane i Brovst debuterer i ligaen, og så er Sønderjylland Elite Speedway med hjemmebane i Vojens også klar til at debutere i ligaregi efter et år, hvor de ligesom alle de andre hold ikke har haft mulighed for at køre på grund af restriktionerne. Med otte hold ville den sædvanlige struktur give en for overfyldt kalender, og derfor har vi valgt, at holdene kun møder hinanden én gang i grundserien, fordi vi har prioriteret stor sikkerhed for at komme i gang med at køre igen fremfor antallet af matcher. Vi savner alle sammen at komme ud på de danske arenaer for at se topspeedway, og det her en måde at skabe en intensiv turnering, hvor vi samtidig giver selskaberne bag de otte hold gode forudsætninger, for at fastholde en fornuftig økonomi, lyder det fra Annette Vesterskov, der ser frem til et forår, hvor der igen køres ræs på liganiveau.

(Genrefoto: LLN Press©)

 

dagens nyheder i din mailbox

Når du tilmelder dig nyhedsbrevet, får du dagens nyheder sendt til din mailbox.

nyhedsbrev luft