Følg migogvejen på Facebook  

Der er stadig for mange, der bruger håndholdt mobil bag rattet, viser nye tal fra politiet.

Nu opfordrer Vejen Kommune alle trafikanter til at lægge mobilen væk, når man kører i trafikken.

 

(læs videre under annoncen)

377x300 Knudsen Porte ny

(tryk på annoncen og se mere)

 

 

De fleste trafikanter ved godt, at håndholdt mobil og bilkørsel både er forbudt og risikabelt. Og holdningen er da heller ikke til at tage fejl af, når man spørger de danske bilister, om de synes, at det er acceptabelt eller uacceptabelt at tale i mobilen håndholdt, mens man kører i trafikken.

Det budskab har mange trafikanter stadig brug for at blive mindet om.

I løbet af årets første seks måneder har Syd- og Sønderjyllands Politi uddelt 1003 klip for brug af håndholdt mobil, viser nye tal fra Rigspolitiets Nationale Færdselscenter.

For at få flere til at holde øjnene på vejen og fingrene fra mobilen vil man kunne se kampagneplakater med budskabet »Kør bil, når du kører bil« på en lang række af kommunens parkeringspladser.

- I Vejen Kommune følger vi løbende med i ulykkesstatistikker i trafikken, og det er vigtigt for os, at tallene falder. Derfor har vi valgt at støtte op om kampagnen for at synliggøre problemet med, at så mange stadig benytter mobilen i forbindelse med kørsel, pointerer Vagn Sørensen (V), der er udvalgsformand for Teknik & Miljø, i en pressemeddelelse.

For et par år siden blev straffen for at bruge håndholdt mobil skærpet, så det foruden en bøde også koster et klip i kørekortet.

- Stramningen fik flere bilister til at lægge mobilen væk, men vi er ikke i mål endnu, da der stadig er uopmærksomhed involveret i mange ulykker. Gennemsnitlig mister en person livet i trafikken hver fjerde dag på grund af uopmærksomhed eller manglende orientering, lyder det i pressemeddelelsen.

Hos Rådet for Sikker Trafik genkender man problemet.

I en undersøgelse, som Rådet for Sikker Trafik og Forsikring & Pension har gennemført blandt 5028 bilister i år, svarer cirka hver ottende bilist, at han eller hun ofte eller engang i mellem bruger mobilen håndholdt, når de kører i trafikken.

- Når ulykkerne sker, så er det meningsløst, at det er en ligegyldig besked på mobilen, der er skyld i, at det gik galt. For at undgå det, opfordrer vi til, at man lægger mobilen helt væk, allerede når man sætter sig ind i bilen. Især hvis man ved, at man har svært ved at lade den være, forklarer Knud Reinholdt der er leder af Færdselsafdelingen hos Syd- og Sønderjyllands Politi.

(Foto: Vejen Kommune)

Toyota 2021

(tryk på annoncen og se mere)