- Hvis man som forælder gerne vil have indflydelse på sit barns skole og på skolens målsætninger og visioner, så er skolebestyrelsen stedet, lyder det fra Jens Erik Guldberg Iversen, der har været formand for skolebestyrelsen på Bække Skole de seneste otte år.
Udtalelsen kommer i forbondelse med, at der Inden længe er skolebestyrelsesvalg på folkeskolerne.
- Jeg synes grundlæggende, det er væsentligt, at forældre har indflydelse på deres børns skole. Den bedste måde at gøre sin indflydelse gældende på er ved at stille op til skolebestyrelsen. Man kan ikke som skolebestyrelse sige, at eksempelvis skolens budget ikke er godt nok, men vi har mulighed for at komme med høringssvar, og mit indtryk er, at der bliver lyttet, siger Jens Erik Guldberg Iversen i en pressemeddelelse fra Vejen Kommune.
Han forklarer, at de principper, som skolebestyrelserne udarbejder, er en stor del af arbejdet, og at principperne peger på, hvilken retning skolen skal bevæge sig i. Hvor mange timer han bruger på bestyrelsesarbejdet, tør han ikke gætte på, men han understreger, at det er meget individuelt, hvor meget arbejde man som forælder vil lægge i bestyrelsesarbejdet. Når han skal beskrive, hvad han selv får ud af at være i skolebestyrelsen, så vender han tilbage til det med at få indflydelse.
- Det er vigtigt at forstå, at man jo ikke skal gå ind i skolebestyrelsen for at få indflydelse på sit eget barns hverdag. Man skal gøre det for alle børn, for skolen, forældre og det omgivende samfund.
- Har man en god skolebestyrelse med et godt forhold til ledelsen, så gør man hinanden stærkere.
Elsebeth Kristensen er skoleleder på Rødding og Lintrup Skoler, og hun er glad for samarbejdet med forældrene i skolebestyrelsen.
- Den dialog er rigtig vigtig. Forældrene i skolebestyrelsen kan være med til at påvirke, hvad vi prioriterer, og de kan være med til at sikre de gode drøftelser om, hvordan vi bliver ved med at lave en god skole. Vi har masser af dialog med forældre, men det omhandler jo oftest deres eget barn. Med skolebestyrelsen har vi et formelt organ, hvor vi snakker om, hvordan vi overordnet arbejder med børnene, siger Elsebeth Kristensen.
Interesserede forældre skal give sig til kende, hvis de ønsker at stille op til skolebestyrelsesvalget. Man kan henvende sig på skolens kontor eller deltage i skolens valgmøde. 13. april skal skolerne have deres liste klar med de forældre, der ønsker at stille op til skolebestyrelsen. Er der fredsvalg, er det de opstillede, der vælges. Hvis der er kampvalg, er der mulighed for at stemme via skoleintra fra 30. april til 9. maj.
Stemmerne tælles op umiddelbart derefter, og alle kandidater får besked.
(Genrefoto: LLN Press©)