»Læg mobilen – så er du lægger«, er budskabet i en ny kampagne, som Vejen Kommune er en del af.
(læs videre under annoncen)
(tryk på annoncen og se mere)
De fleste trafikanter ved godt, at håndholdt mobil og bilkørsel både er forbudt og risikabelt, og holdningen er da heller ikke til at tage fejl af, når man spørger de danske bilister, om de synes, at det er acceptabelt eller uacceptabelt at tale i mobilen håndholdt, mens man kører i trafikken.
Otte ud af ti tager klart afstand fra den handling, viser en undersøgelse blandt 4567 personer, som Rådet for Sikker Trafik og Forsikring & Pension har gennemført i 1. halvår af 2020.
Alligevel har politiet i hele landet sigtet næsten 20.500 personer for brug af håndholdt mobil i løbet af årets første ti måneder.
De 1344 af dem er blevet stoppet og sigtet i Syd- og Sønderjyllands politikreds, som vi hører under, viser tal fra Rigspolitiets Nationale Færdselscenter.
Udover at man får en bøde på 1500 kr. og 500 kr. til Offerfonden, koster det et klip i kørekortet at benytte håndholdt mobiltelefon, GPS, tablets, computere m.v. under kørslen.
Sammen med 54 andre kommuner har Vejen Kommune fokus på problemet i samarbejde med Rådet for Sikker Trafik og Forsikring & Pension. Kampagnen har til formål at sikre, at færre kommer galt afsted i trafikken på grund af uopmærksomhed.
Det sker med kampagnen »Læg mobilen – så er du lægger«.
- I Vejen Kommune følger vi løbende med i ulykkesstatistikker i trafikken, og det er vigtigt for os, at tallene falder. Derfor har vi valgt at støtte op om kampagnen for at synliggøre problemet med, at så mange stadig benytter mobilen i forbindelse med kørsel, pointerer Vagn Sørensen (V), der er udvalgsformand for Teknik & Miljø, i en pressemeddelelse.
I over halvdelen af dødsulykkerne på vejene er der uopmærksomhed eller manglende orientering involveret, viser tal fra Vejdirektoratet.
Plakater om at lægge telefonen hænges nu op på parkeringspladser, ved skoler og idrætsanlæg.
- Når ulykkerne sker, så er det meningsløst, at det er en ligegyldig besked på mobilen, der er skyld i, at det gik galt. For at undgå det, opfordrer vi til, at man lægger mobilen helt væk, allerede når man sætter sig ind i bilen. Især hvis man ved, at man har svært ved at lade den være, forklarer Knud Reinholdt der er leder af Færdselsafdelingen hos Syd- og Sønderjyllands Politi.
Kampagnen »Læg mobilen – så er du lægger« bakkes op af politiet, der gennemfører en uges uopmærksomhedskontrol i trafikken i perioden 16.-22. november.
(Foto: LLN Press)