Østeuropæiske pendlere skal bosætte sig i området, og derfor inviterer Vejen Kommune østeuropæiske pendlere til fyraftensmøde.
Målet er at vise, hvad Vejen Kommune kan tilbyde pendlerne og deres familier, hvis de vælger at bosætte sig i Vejen.
(læs mere under annoncen)
Billige byggegrunde og et varieret udbud af lejeboliger, gode skoler og daginstitutioner, spændende jobmuligheder og masser af foreningsliv.
Det er blot nogle af de tilbud, som Vejen Kommune lægger på bordet, når de afholder fyraftensmøde for østeuropæiske pendlere tirsdag aften.
Målet er at få pendlerne til at skifte den ugentlige køretur hjem til familien i eksempelvis Polen eller Rumænien ud med en fast bolig i Vejen.
Og det skal helst være sammen med hele familien.
- I Vejen efterspørger vores virksomheder kvalificeret arbejdskraft. Vi ser samtidigt gerne, at de mange østeuropæiske pendlere, som er beskæftiget i virksomheder i Vejen kommune, bosætter sig her. Vi har en meget bred pallette af tilbud til de familier, og det gælder altså også muligheden for beskæftigelse særligt indenfor servicefag, fastslår Peer M. Rexen, chef for Erhverv og Borgerservice i Vejen Kommune, i en pressemeddelelse.
Ved fyraftensmødet kan deltagerne bevæge sig rundt til en række stande, hvor de blandt andet kan snakke med boligorganisationer, sprogskolen, skole og dagtilbud, Jobcentret, Borgerservice og mange andre.
En af dem, som har taget turen fra Rumænien til Danmark og Vejen, er Johan Arsa.
Den 59-årige lagerarbejder har boet i Danmark i mere end 30 år, langt størstedelen af tiden i Vejen kommune.
- Hvis man vælger at bo her, så skal man først og fremmest lære dansk og så tage sig en uddannelse. Man skal acceptere danskernes livsstil, og så skal man involvere sig. Hvis ikke jeg var begyndt at spille fodbold, så tror jeg, at jeg var smuttet igen, konstaterer Johan Arsa, som indtil for få år siden har spillet fodbold i flere foreninger i området.
Han arbejder som lagerarbejder på Agri-Norcold A/S og har et stort netværk af danske venner og bekendte.
Johan Arsa fik politisk asyl, da han kom til Danmark i slutningen af 1980erne, og efter nogle år kom hans kone til landet.
- Jeg synes, det er et godt liv, man kan tilbyde sin familie her. Mange spørger mig, om jeg ser Rumænien som mit hjem. Men nej, det gør jeg ikke, Jeg er rumæner, men mit hjem er her. Her har jeg boet mere end halvdelen af mit liv, fastslår Johan Arsa, der bor i Askov.
Fyraftensmødet afholdes tirsdag 26. november fra klokken 17 til 20 på Vejen Bibliotek. Der vil være tolke og guider til stede ved arrangementet.
(Foto: Vejen Kommune)