Nogle steder i området er ambulancerne væsentlig længere om at nå frem, og de tal kan nu ses, efter Region Syddanmark er begyndt at opgøre responstiden efter postnumre i stedet for kun efter kommune og område.
En opgørelsesmåde, som det lokale folketingsmedlem, Troels Ravn (S), har kæmpet for at få indført, og han forventer, at politikerne på baggrund af de nye tal vil forbedre responstiderne også i yderområderne.
(læs mere under annoncen)
(tryk på annoncen og læs mere om maden)
- Det er en sag, som jeg har arbejdet med intenst tidligere. Bl.a. havde jeg flere dueller med den daværende formand for regionens præhospital udvalg, Thyge Nielsen (V), som blankt afviste, at det kunne være relevant at opgøre responstider på postnumre. Siden ændrede regionen heldigvis opfattelse, siger Troels Ravn til migogvejen.
Han har set på de nyeste tal:
- I Vejen og Billund Kommuner er der flere interessante iagttagelser at gøre, noterer politikeren.
Han mener, vi alle skal kunne se frem til en fornuftig responstid:
- Vi skal være sikre på, at ambulancen kommer hurtigst muligt - også i landdistrikterne.
- Efter en lang politisk kamp har vi fået responstiderne opgjort på postnumre. Det giver politikerne i vores region et langt bedre grundlag at træffe beslutninger på.
- Det er jeg meget tilfreds med. Det var absolut værd at tage kampen og få det ændret. Nu vil vi se handling fra politikerne, så vi også får ordentlige responstider i eksempelvis Vorbasse, Hovborg, Agerbæk, Ansager, Grindsted, Nørre Nebel, Henne, Vejers, Glejbjerg, Gørding, Rødding, understreger Troels Ravn.
Med responstiderne delt op på postnumre er der kommet et langt bedre beslutningsgrundlag, når der tales responstider.
- De aktuelle tal viser så store forskelle i servicen, at politikerne er nødt til at handle, påpeger Troels Ravn.
- Det her handler om grundlæggende velfærd og tryghed. Vi skal være sikre på, at ambulancen kommer hurtigst muligt - også i landdistrikterne, lyder det fra Troels Ravn.
Han konstaterer samtidig, at regionens egen målsætning ikke følges:
- Selvom Region Syddanmark har en målsætning om, at en ambulance i gennemsnit skal være fremme på mellem otte og 10 minutter, så viser nye tal, at det mange steder ikke er tilfældet. I 24 postnumre i Syd- og Sønderjylland tager det over 12 minutter for en ambulance om at nå frem, noterer Troels Ravn og konstaterer, at der er store variationer i responstider indenfor den enkelte kommune.
(Genrefoto: LLN Press©)
migogvejen har skrevet om den store forskel på responstiderne:
http://migogvejen.dk/holsted/1549-venter-laenge