Følg migogvejen på Facebook  

Det er ikke alle, der har lige stor respekt for de børn, der om morgenen hjælper deres kammerater sikkert i skole som skolepatrulje.

Ind imellem oplever de, at der bliver dyttet eller råbt efter dem.

 

(læs mere under annoncen)

 Fysisk Velvære - tilbud i januar

(tryk på annoncen og læs, hvad hun kan hjælpe med)

 

 

 

- I januar og februar viser vejret sig ofte fra sin sureste side, og det er en god anledning til, at vi alle gør en ekstra indsats for at hylde og motivere landets skolepatruljer.

Sådan lyder det i en pressemeddelelse fra Vejen kommune, Rådet for Sikker Trafik og LB Forsikring, der står bag kampagnen »Den Sureste Uge«.

Mens de fleste skutter sig indenfor i varmen, trodser skolepatruljerne også her i januar og februar morgentræthed, blæst, kulde og regn for at hjælpe andre børn trygt og sikkert over skolevejen.

Februar plejer at være den koldest måned på året, og derfor har Rådet for Sikker Trafik og LB Forsikring valgt uge fem til kampagnen »Den Sureste Uge« som startskud til en ny kampagne, der skal få flere til at vise skolepatruljerne den anerkendelse, som de fortjener.

Med kampagnen vil kommuner, politikredse, Rådet for Sikker Trafik og LB Forsikring sætte fokus på, hvordan man kan vise skolepatruljerne, at man sætter stor pris på deres ulønnede indsats på skolevejene.

Det kan være, at man lige husker at smile til skolepatruljerne og sige tak til dem, når man møder dem på sin vej. Det kan også være, at forældrene aftaler at vil skiftes til at bage kage, lave varm kakao eller te, som de møder op og serverer for skolepatruljerne. Eller at de fx kommer og holder paraplyen for skolepatruljerne, når det regner.

- Skolepatruljerne er i høj grad med til at skabe tryghed for eleverne på vej til og fra skolerne, og det vil vi gerne som kommune bakke op om sammen med skolerne. Det er ikke altid, vi husker at påskønne deres indsats i hverdagen, men det har vi en oplagt mulighed for med denne kampagne, siger Anders Pedersen, trafiksikkerhedskoordinator i Vejen Kommune.

Sidste år viste en undersøgelse fra Rådet for Sikker Trafik og LB Forsikring, at hver tredje skolepatruljeelev har oplevet ubehagelige episoder med trafikanterne.

Det kan fx være utålmodige bilister, der dytter eller råber ad eleverne.

For at få ændret den adfærd har Rådet for Sikker Trafik og LB Forsikring besluttet, at man vil sætte ind med en kampagne over tre år, der skal få flere til at vise respekt for skolepatruljerne.

En af indsatserne er »Den Sureste uge«.

- Normalt er det skolepatruljerne, der gør noget for andre. Vi synes, at det er på sin plads, at vi alle en gang om året gør det omvendt, så det er os voksne, der nu gør noget godt for skolepatruljerne. Der skal ikke så meget til. Et smil eller en »tak for jeres indsats«, når man møder skolepatruljerne. Det er med til at vise eleverne, at vi er mange, som sætter meget stor pris på deres indsats, siger Jakob Skov Øllgård, konsulent i Rådet for Sikker Trafik.

(Foto: Vejen Kommune)

 

Fakta:

• Skolepatruljeordningen blev første gang indført i 1949.
• I Danmark er der knap 20.000 skolepatruljeelever.
• Det er eleverne i 5.-7. klasse, der er skolepatruljer.
• En skolepatrulje arbejder hver morgen, og eleverne møder tidligere end alle de andre elever.
• Skolepatruljerne arbejder frivilligt og ulønnet.