Følg migogvejen på Facebook  

Næsten 400 elever fra områdets 5. klasser har fået en anden start på ugen end normalt.

De har af to omgange brugt nogle timer på en kordag i Basen i Vejen.

 

(læs videre under annoncen)

BKV - events 24

(tryk på annoncen og se mere)

 

I formiddag var eleverne fra Glejbjerg, Bække, Lindknud, Skodborg, Føvling, Højmarkskolen i Holsted og nogle af eleverne fra Grønvangskolen i Vejen i gang.

I eftermiddag har det handlet om elever fra Østerbyskolen i Vejen, de sidste fra Grønvangskolen og eleverne fra Jels og Rødding.

- Kordagen er tænkt som en del af en større kulturdannelse, hvor de sammen synger fire sange fra højskolesangbogen, som i høj grad er en indlejret del af kommunens kulturarv, lyder det i en pressemeddelelse.

Lærerne har arbejdet med de udvalgte sange fra højskolesangbogen før kordagen.

Sangene er »Wind of Change« v. Klaus Meine, »Fortabt er jeg stadig« v. Katrine Muff Enevoldsen, »De smukke unge mennesker« v. Kim Larsen og »Det dirrer i luften dråbestøv« v. Kristian la Cour.

- Kordagen er en del af Vejen Kommunes »dannelsestornyster«, der skal være med til at give børnene oplevelser, uformel læring og en smagsprøve på forskellige kulturelle og kreative genrer, som de tager med sig i rygsækken. Vi tager udgangspunkt i Vejen Kommunes egen kulturarv og kulturhistorie. Børnene får adgang til en kreativ verden, og de får en lige adgang til kulturelle oplevelser uafhængigt af forældres ressourcer, lyder det videre.

Der er fire forløb i dannelsestornysteret:

Dagtilbud: Demokrati i børnehøjde - Vejen Kommunes biblioteker tilbyder tre forløb: Pak jeres egen bogkasse, rim og remser og eventyrforløb
4. klasse: Billedhugger Niels Hansen Jacobsen - Vejen Kunstmuseum
5. klasse: Kordag om højskolesangbogen - Vejen Musikskole
8. klasse: Skibelund Krat (i Krattet) – Museet Sønderskov

Det er første år, forløbene kører, og forløbene kan blive tilpasset efter en evaluering, men holdningen fra Vejen Musikskole var der ingen tvivl om.

- Eleverne er meget engagerede, og der er en rigtig go' stemning, så det er kommet for at blive.

Navnet dannelsestornyster kommer af, at arrangørerne ser dannelse som det at møde og opleve noget nyt, som kan hjælpe barnet med at udvikle og udfolde sig kreativt, indgå i demokratiske fællesskaber og blive bevidst om, hvor det står i omverdenen. Ved at møde kulturelle genrer som kunsthåndværk, musik, fortælling og lokal historie, skal dannelsestornysteret bringe børnene et skridt eller to videre på vejen i deres egen dannelsesproces.

- Tornyster er et gammelt ord for en rygsæk, som især soldater eller skolebørn bar. Måske bedst kendt fra H.C. Andersens Fyrtøjet, hvor soldaten kom marcherende med sit tornyster. Så med dannelsestornysteret hjælper vi børnene med at få gode, dannende oplevelser med sig i rygsækken, lyder det videre.

Læs mere på www.vejen.dk/dannelsestornyster.

(Fotos: migogvejen©)

kordag 24 01kordag 24 02kordag 24 03

Mats Rudklint styrede de store kor.

 

nyhedsbrev luft