Lokalpatriotismen var i højsædet, da byrådet i Vejen diskuterede, hvor der fremover skal kunne bygges huse.
(læs videre under annoncen)
(følg Kvicklys nyeste tilbud ved at trykke på annoncen)
- Gesten har været syltet i mange år, og det hænger ikke sammen med, at Gesten og Andst er de to steder, hvor der sker mest, lød det fra Anni Grimm (løsgænger).
Hun er selv bosat i Gesten og undrer sig over, at byen ikke er øverst, når det gælder etablering af kommunale byggegrunde, når der nu ingen er.
Anni Grimm var dermed helt enig med Niels Therkildsen (A), der åbnede debatten.
- Der er nul ledige grunde i Gesten og fire ledige i Glejbjerg. Det har været et kendt problem i mange år, og derfor forstår jeg ikke rækkefølgen, fastslog Niels Therkildsen.
Kommentaren kom ud fra »prioriteringen af boligustykningsstrategi 2021-2024«, som det hed.
Her lægges der op til, at der skal gang i arbejdet i Glejbjerg næste år, mens Gesten først er på planen i 2022.
- Vi har arbejdet med byggegrunde i Gesten siden 2007, så vi har været syltet, supplerede Marion Mortensen (V), der også bor i Gesten-området.
Vagn Sørensen (V), Glejbjerg, fulgte trop - trods en kommentar om det modsatte.
- Der er godt nok gået lokalpatriotime i det. Det er synd for de byer. der ikke er repræsenteret i byrådet, lød det fra Vagn Sørensen, inden han fulgte i nøjagtig samme spor.
- Det er rigtigt, at der står, at der er fire grunde i Glejbjerg, men de tre er faktisk væk, så det giver rigtig god mening, lød det fra Vagn Sørensen, der også er formand for udvalget for teknik og miljø.
Også Frank Schmidt-Hansen (C) var med på vognen om de lokale forhold.
- Vi skal vækste i hele kommunen, men det skal være med varierede og attraktive grunde. I Rødding er der ni grunde på Rybnersvej og kun tre på Solbakken, så det vil være mere logisk at lave flere byggegrunde på Solbakken end en etape mere på Rybnersvej, lød det fra Frank Schmidt-Hansen, der påpegede, at det er et enten eller og ikke et både og.
Morten Thorøe (V) ville ikke se på lokale interesser:
- Jeg har stor respekt for de lokale interesser, men vi må ikke forfalde til kun at se på dem. Det her er de muliges kunst, og alle kan vel leve med det, om det bliver det ene eller det andet år.
Frank Schmidt-Hansen så nu på det på en anden måde:
- Kald det bare lokalpatriotisme. Her handler det mere om nyttig viden.
Han kaldte arbejdet for et makværk og foreslog, at det helt blev pillet af byrådsmøde for at få det ordentligt gennemarbejdet. Her har det alene været i økonomiudvalget og ikke i udvalget for teknik og miljø.
Det skete, efter Claus Grimm (løsgænger) gik ind for at holde et temamøde om sagen for at få tingene drøftet ordentligt igennem. En tanke, Maya Ryom (Ø) fandt meget fornuftig.
Antallet af nye udstykninger afhænger i sidste ende af, hvor mange penge, der kan investeres.
- Alle områder er relevante. Vi kan ikke udstykke uden jord, og det er dejligt, I vil holde en et temamøde om det. Jeg vil dog foreslå, at vi stemmer for forslaget, der under alle omstændigheder er mere up to date end den eksisterende, men det kan være med en tilføjelse om, at det kommer med i de kommende budgetforhandlinger, foreslog borgmester Egon Fræhr (V).
Resultatet blev en godkendelse med tilføjelsen, »at byrådet i forbindelse med de kommende budgetforhandlinger vurderer behovet for at udvide/ændre strategien«.
(Genrefoto: LLN Press + illustrationer fra Vejen Kommune)