Livet på landet skal bevares og ikke ødelægges af solceller, vindmøller og erhvervsområder.
En holdning, der deles af mange i området Revsing, Gesten og Gamst.
Det viser den underskriftsindsamling, som Lilian Jeppesen og Kaj Rasmussen har taget initiativ til i forlængelse af byrådets tanker om at lave en energipark i området.
Og rent symbolsk ankom de til rådhuset i en rendegraver for at fortælle, at det er et område, hvor der er og fortsat skal være liv.
(læs videre under annoncen)
(tryk på annoncen og se mere)
Solidt placeret i en kasse i skovlen blev de fysiske underskrifter afleveret til byrådet, der var repræsenteret ved Marion Mortensen (V), der i øvrigt stemte imod, da energipark Revsing var til debat.
Foreløbig er der samlet mere end 125 underskrifter, men søndagen igennem kan der stadig komme flere til, hvis de sendes digitalt til
»Skitseforslaget, som er fremlagt, viser et grønt læbælte langs Gestenvej. Men solceller og især vindmøllerne kan ikke skjules bag en beplantning. Ingen træer vil være høje nok til at skjule vindmøllerne. Det vil ødelægge hele området samt Gesten by. Har byrådet overvejet, at borgerne her i området ikke ligefrem har drømt om at skulle kigge direkte ind i et læhegn, når de har valgt at bo her for at kunne kigge ud på de åbne marker, så langt øjet rækker og følge årets gang på markerne?«, lyder det bl.a. i materialet, de rskrives under på.
(læs videre under annoncen)
(tryk på annoncen og se mere)
»Vi mener, at det generelt er et overilet tiltag med alle de solceller og vindmøller på god landbrugsjord i Danmark. Al den strøm, de producerer, kan vi ikke selv bruge«
»Borgmesteren sagde til borgermødet i hallen, at de borgere, der blev generet af energiparken, kunne købe en byggegrund i Gesten by. Men det er vi ikke interesseret i. Familierne har valgt at bosætte sig i dette skønne område, fordi det er et attraktivt område. Det kan ses ved, at ejendomme, der førhen blev sat til salg, blev solgt ret hurtigt. Flere steder er det anden generation, der overtager ejendommen«, lyder det videre.
»Dem, der bor i et landdistrikt har et særligt fællesskab. De fleste ved, hvor de fleste bor, og ved, hvem de fleste er. Det er rart med denne fællesskabsfølelse, som er unik for landdistrikter. Det gælder således også her i vores område, som er udset til energipark. Borgerne bliver revet op med rode og skal til at etablere sig et helt nyt og fremmed sted. Måske også med længere transporttid til arbejde, da Gesten er et utroligt centralt sted at bo. Betyder disse menneskelige relationer intet for byrådet«, lyder et af spørgsmålene.
Samtidig med indsamlingen af underskrifter inviterer Lilian Jeppesen og Kaj Rasmussen »borgmester Frank Schmidt-Hansen og hele den hårde kerne i byrådet til en kop kaffe og se på forholdene, inden der træffes nogle overilede beslutninger«.
(Fotos: migogvejen©)
Byrådsmedlem Marion Mortensen (V) fik overrakt underskrifterne af Lilian Jeppesen og Kaj Rasmussen.
Lilian Jeppesen og Kaj Rasmussen tog rendegraveren til rådhuset for at vise, der fortsat skal være liv på landet og ikke kun solceller.
Også Jens Josephsen fra kommunens forvaltning deltog i overrækkelsen af underskrifter.