I kritiske situationer er hurtig førstehjælp i de fleste tilfælde vigtig.
Det kan dog også gå for stærkt.
(læs videre under annoncen)
(tryk på annoncen og se mere)
- Prøv lige at træk det 20 sekunder. Adrenalinen pumper stadig, og ind imellem føler vi næsten, at vi bliver overfaldet.
Sådan lød det fra Holsted Tigers Rene Bach, da Dansk Folkehjælp samlede en snes førstehjælpere til at få en snak om hjælpen ved uheld på speedwaybanen.
- I kommer, inden vi selv kan mærke, hvor vi har ondt, så træk det lige lidt, noterede Rene Bach, da han sammen med holdkammeraten, Rasmus Jensen, var på besøg i Vejen.
Her handlede det om samarbejdet mellem en styrtet rytter og førstehjælperne.
- Vi fik bl.a. demonstreret det forskellige udstyr, så vi ved, hvordan vi skal håndtere det, når det skal af, fortæller formanden, Preben Pedersen.
I nogle tilfælde kan rytterne også selv hjælpe, og mekanikerne er også hurtigt til stede, men førstehjælperne skal også lige huske at klappe hesten, inden de går i gang.
- Vi fik også en god dialog om den kommunikation, vi skal have på uheldsstedet. Rytterne vil gerne have, at de har snakken med en førstehjælper og ikke skal sige det samme tre gange, fortæller Christa Pedersen efter »speedwayaftenen«.
Et styrt med 100 km/timen er en højenergiulykke, så førstehjælpere har naturligvis også ting, de skal holde ekstra øje med, for uanset hvad skal køreren gerne kunne komme tilbage uden mén, og arrangementet bød på en udvidet forståelse af hinandens arbejde/forhold.
(Fotos: migogvejen©)