Følg migogvejen på Facebook  

Flere psykisk sårbare skal have glæde af idrætten, og det skal en ny idrætsforening hjælpe med

Målet er at give fællesskab, livskvalitet og sundhed til de borgere, som måske har allermest glæde af det.

 

(læs mere under annoncen)

Franks Tøj

(tryk på annoncen, hvis du søger sko, tøj eller vin)

 

 

Det er ofte en uoverkommelig udfordring for mennesker med f.eks. depression, angst eller skizofreni at starte i en idrætsforening.

Det kan være social angst og udfordringer med at forlade hjemmet, der holder nogle af de borgere tilbage fra idrætsforeningerne, som ellers kan have allermest glæde af det, som foreningerne tilbyder.

- Man kan godt være meget isoleret, når man er psykisk sårbar, og det at komme hjemmefra og opleve, at man er en del af et fællesskab, betyder meget. Jeg tror på, at man gennem idrætten kan finde ud af, at man kan mere end man tror. Idrætsforeningen kan være et fristed, hvor socialt samvær og motion forenes, Det at komme hjemmefra og få skabt et netværk kan for nogen bygge bro til fx uddannelse eller arbejdsmarked, siger Conny Grøn, som er projektkoordinator i Sundhedscentret i Vejen Kommune.

Nu er Brørup Sundhedscenter, Socialpsykiatrisk Center, Kultur og Fritid og Beskæftigelses- & Udviklings Center (BUC) i Vejen Kommune gået sammen om at få kommunens psykisk sårbare borgere til at dyrke idræt.

I samarbejde med Dansk Arbejder Idrætsforbund vil kommunen danne en Idræt for Sindet (IFS)-forening.

10. maj afholder Vejen Kommune og DAI derfor en idrætsdag i Brørup Hallerne med efterfølgende generalforsamling for alle kommunens borgere med psykisk sårbarhed, med tilknytning til psykiatrien eller pårørende.

- En idrætsforening kan noget helt særligt og giver borgerne ejerskab over idrætten og fællesskabet. De styrer selv foreningen gennem en frivillig bestyrelse, og foreningen giver et frirum, hvor man kan glemme alle hverdagens problemer og bare være til stede sammen med andre om det gode, siger idrætskonsulent Per Godballe Sørensen fra Dansk Arbejder Idrætsforbund.

Velkomsten på dagen foretages af Udvalgsformand for Sundhed, Kultur og Fritid, Jørgen Thøgersen (S), og bagefter vil der være fælles aktivitet og mulighed for at afprøve udvalgte fysiske aktiviteter.

Der findes 30 Idræt for Sindet-foreninger i Danmark, og ca. 2200 psykisk sårbare dyrker idræt i dem.

Ifølge Sundhedsstyrelsen dør mennesker med psykiske vanskeligheder i gennemsnit 15 år før gennemsnitsbefolkningen, hvilket blandt andet skyldes livsstilssygdomme.

(Genrefoto: LLN Press©)