Medarbejderne på Danis Crown i Holsted skal testes for corona.
(læs videre under annoncen)
(tryk på annoncen og læs mere)
Det sker på baggrund af forholdene på Danish Crowns slagteri i Ringsted, hvor 79 medarbejdere nu er konstateret smittet med COVID-19.
- I kampen for at bryde smittekæderne i Ringsted og begrænse risikoen for at få COVID-19 virus ind på virksomhedens øvrige slagterier og fabrikker i Danmark indføres der nu temperaturkontrol af medarbejderne, når de møder ind, skriver Danish Crown.
- Vi kan nærmest ikke gøre for meget i bestræbelserne på at bryde smittekæderne og forhindre virussen i at komme ind på vores arbejdspladser. Derfor indfører vi nu temperaturkontrol kombineret med nogle få spørgsmål, hvis en medarbejder ligger lige på grænsen til at skulle sendes hjem, fortæller Per Laursen, der er produktionsdirektør i Danish Crown Pork i en pressemeddelelse.
De danske sundhedsmyndigheder anbefaler generelt ikke temperaturmåling, da det langt fra er alle smittede, der udviser temperaturforhøjelse. Omvendt anbefaler Sundhedsstyrelsen såkaldt »fortovs-visitering«, hvor den enkelte bliver kontrolleret ved at svare på en række spørgsmål, som kan hjælpe til at afklare, om de udviser symptomer.
Danish Crown foretager temperaturmåling på alle medarbejdere. Alle, der får målt en temperatur over 37,8 grader, bliver sendt hjem med en opfordring til at lade sig teste. Alle, der får målt en temperatur mellem 37 grader og 37,8 grader, bliver fortovsvisiteret, og er der de mindste indikationer på symptomer, bliver de sendt hjem med en opfordring til at lade sig teste.
- Vi har valgt at gå den her vej, da det kan hjælpe os til at finde enkelte medarbejdere, der er ved at blive syge. Samtidig vil det på daglig basis minde hver enkelt medarbejder om, hvor vigtigt det er at være opmærksom på symptomer og leve op til Sundhedsstyrelsens generelle anbefalinger for at undgå smittespredning, siger Per Laursen.
(Arkivfoto: LLN Press©)