Vejen-virksomhed har investeret 10 millioner kroner i nye maskiner.
(læs mere under annoncen)
(tryk på annoncen og bliv inspireret til dit næste bilkøb)
- Vi bliver rost for at være ret fleksible, og vi har et mangeårigt samarbejde med mange af vores kunder. Selvfølgelig skal vi levere til aftale tid og pris, men gør vi det, så er der ikke anledning til at kigge på andre leverandører.
Sådan siger Mogens Schelde, den ene af tre ejere af virksomheden Cimpro A/S i Vejen, i en pressemeddelelse fra Vejen Kommune.
Borgmester Egon Fræhr (V) og udviklingschef Peer M. Rexen var på virksomhedsbesøg, og her kunne Ole Schelde og Mogens Schelde blandt andet fortælle om en stor loyalitet hos de tyske kunder, som er det primære marked for virksomheden.
Cimpro A/S har eksisteret siden 1988, hvor Ole og Poul-Erik Scheldes fædre - Brdr. Schelde - grundlagde virksomheden som søsterselskab.
Dengang var kerneopgaven at producere kranudstyr, men det ændrede sig, da de fik øjnene op for CNC bearbejdningsmaskiner og tiltagende forespørgsler fra kunder omkring lønarbejde. Virksomheden er i dag underleverandør af spåntagende bearbejdning til danske og især udenlandske industrivirksomheder.
- Vi leverer primært til Tyskland, hvorfra vores produkter bliver sendt ud til hele verden. En af vores store kunder producerer krumtapaksler til motorer, og dem leverer vi dele til. Vores primære kunder er i motorindustrien, og lige nu vokser den industri alle steder, så vi har travlt, siger Mogens Schelde.
Han forklarer, at motorindustrien er meget lukket, og det betyder, at den bedste anbefaling man kan få er fra kunde til kunde.
- Det har vi oplevet mange gange. Det er svært at komme ind i Tyskland og især hos de store virksomheder. Godkendelsesprocessen er lang og vanskelig, men er du først inde, er blevet godkendt og lever op til det, du skal, så udvikles samarbejdet bare mere og mere. Vi oplever ikke, at de tyske kunder »shopper« rundt i markedet i samme grad som andre kunder.
Noget af det, som borgmester og udviklingschef gerne ville høre mere om, var de ansattes uddannelsesniveau.
- Vi har ikke altid let ved at skaffe arbejdskraft. Hvis du kommer her som industritekniker, tager det et års tid at lære vores måde at gøre det på, siger Ole Schelde, og Mogens Schelde supplerer:
- Vi har stor succes med at bruge Jobcentret, det fungerer rigtig godt. De laver et opslag, som vi så sørger for at dele på forskellige platforme. Vi bliver ikke bombarderet med ansøgninger, men dem vi får, de er relevante.
Han så gerne, at der var en større omtale af faget generelt, så det bliver mere attraktivt at søge ind i branchen.
Cimpro A/S regner med at omsætte for 36 millioner kroner i 2019. Virksomheden har for nyligt investeret 10 millioner kroner i nye maskiner.
(Foto: Vejen Kommune)