Følg migogvejen på Facebook  

En ny museumsreform i Folketinget sikrer flere penge til en række museer landet over.

Blandt dem er Vejen Kunstmuseum.

 

(læs videre under annoncen)

Gadeberg Begravelsesforretning

(tryk på annoncen og se mere)

 

- Vejen Kunstmuseum og andre lokale museer får pæne ekstratilskud fra staten i den nye museumsreform. De får hver 300.000 kroner mere i grundtilskud eller ca. 20 procent mere end i dag. I alt kan Syd- og sønderjyske museer se frem til knap 20 procent flere penge i tilskud tilsammen.

Sådan lyder det i en pressemeddelelse fra Folketingsmedlem Karina Lorentzen Dehnhardt (SF).

- En af årsagerne er dels, at SF har kæmpet igennem, at besøg fra børn og unge skal tælle dobbelt i tilskudsmodellen i den nye museumsreform, og fordi SF har været optaget af, at der også skal være gode kulturtilbud udenfor de fire største byer i landet, lyder det videre.

Det har været en mærkesag for SF, at museerne skal have ekstra tilskud, hvis de er gode til at tiltrække børn og unge og formidle til dem, ligesom det har været vigtigt at sikre levedygtige museer udenfor de største byer.  

- Det er vigtigt, at børn og unge kan opleve kultur og historie og det, der binder os sammen som land. Her kan lokale musseer noget, det er vigtigt, at de er tæt på, fx i Vejen, Billund og Give, for de kan lære børn og unge noget, de ikke nødvendigvis på samme måde kan lære i skolen. Jeg er derfor glad for, at vi en nye reform kan skubbe på den udvikling i Sydjylland, siger Karina Lorentzen Dehnhardt, SF’s landdistriktsordfører.

- Jeg synes, det har en værdi også at have de mindre museer lokalt, fordi de kan sammen med en række mindre museer i vores region formidle de vigtige elementer af vores historie og identitet, og det får de nu flere kræfter til, siger hun videre.

Hidtil har besøgstallene vægtet tungest for museernes tilskud, og det har gjort det svært for museerne uden for de store byer at få økonomien til at hænge sammen, fordi de naturligt har færre besøgende.

- Museernes værdi kan ikke kun gøres op i antallet af besøgende, og det stiller under alle omstændighederne museerne i provinsen ringere, fordi potentialet bare er mindre. Men de bidrager også til forskningen, og den foregår ikke kun bag et skrivebord i København. Og så  bidrager de med formidling uden for museernes kasseapparater. Det er så velfortjent, at de sydjyske museer nu får penge for det, siger Karina Lorentzen.

De her får mere i Syd- og Sønderjylland ifølge pressemeddelelsen fra SF:

Billund Museum fra 1,2 mio. kr. til 1,5 mio. kr.
Esbjerg kunstmuseum fra 1,3 til 1,7 mio (+ 0,4)
Kunstmuseet Trapholt fra 2,3 til 3,7 mio (+ 1,4)
Museum Give fra 1,1 til 1,5 mio (+ 0,4)
Museum Vest fra 8,4 til 9,9 mio (+ 1,5)
Ribe Kunstmuseum fra 1,3 til 2,5 mio (+ 1,2)
Vardemuseerne fra 3,4 til 8,2 mio  (+ 4,8)
Vejen kunstmuseum fra 1,2 til 1,5 mio (+ 0,3)

(Foto: migogvejen©)

 

nyhedsbrev luft