Følg migogvejen på Facebook  

Hensigten med beredskabsloven er klar - hjælpen skal være hurtigst muligt fremme.

»...at redningsberedskabet indsættes med nærmeste relevante udrykningsenhed med de rette kompetencer og materiel uafhængigt af kommunegrænser«, som det bl.a. står i lovens paragraf 12 stk. 5.

Den del overholder brandfolkene fra Agerbæk til fulde - de går gerne over grænsen til Vejen kommune og har gjort det i mange år.

Når du har brug for hjælp til en brand og ringer 112, ønsker du hjælp hurtigst muligt og tænker ikke så meget på, hvor hjælpen kommer fra.

Som tidligere omtalt på »migogvejen« har TrekantBrand endnu ikke styr på det med at lade brandkøretøjer krydse kommunegrænsen som første slukningstog. Det kan de i Agerbæk.

I den nordvestlige del af Vejen kommune er det brandfolkene fra Agerbæk, der rykker ud. Det gælder opgaver i området Glejbjerg og Hovborg.

En aftale, der blev indgået, før TrekantBrand blev en realitet og eksisterer fortsat. Aftalen blev krævet, fordi det daværende redningsråd konstaterede, at brandbilerne fra Brørup ikke kunne være hurtigt nok fremme, og den aftale er der ikke ændret på.

I den forbindelse er det pudsigt at bemærke, at det indtil for nøjagtig 50 år siden var stik modsat. Da kørte brandbilerne fra Brørup faktisk helt til Agerbæk, når der var brug for hjælp. Det var for langt, og for i dag 50 år siden fik Agerbæk sit eget brandvæsen, og det jubilæum markeres på stationen på lørdag 7. april.

Det bør også nævnes, at i området Veerst/V. Torsted er det brandbilerne fra Egtved, der rykker ud og ikke dem fra Vejen, så nogle steder fungerer samarbejdet over kommunegrænsen, som beredskabsloven kræver. Det samme gælder slukningen på motorvejen, hvor Lunderskov dækker det vestlige spor til Vejen, men også det er aftaler, der stammer fra tiden før TrekantBrand.

I den vestlige del af kommunen er der en gammel aftale med Bramming om at slukke på motorvejen i østgående spor.

(Fotos: LLN Press©)

 

 agerbækbrand