Følg migogvejen på Facebook  

»Team Aase« er naturligvis på startlisten, når Stafet for livet på lørdag skydes i gang på atletikstadion ved Vejen Idrætscenter.

Holdet har deltaget alle år og været med til at samle penge til kampen mod kræften, og de er ikke alene med i stafetten - det var også dem, der tog initiativ til at få Stafet for livet til Vejen i 2010.

Hele ideen bag arrangementet kommer fra USA, og det var faktisk også herfra, der kom en opfordring til at starte stafetten i Vejen.

- Vores søn Lars boede og arbejdede som bilsælger i USA, og firmaet sponserede deres stafet. Det skal I da også have i Danmark, mente han, fortæller Aase og Kristian Kristensen til »migogvejen«.

De havde haft kræften helt tæt på, idet datteren Mette i 1981 døde kun fire år gammel, så de var klar til at gøre en indsats for at samle penge til forskningen.

- Vi kontaktede Karl Brun fra Kræftens Bekæmpelse her i området, og han syntes, det var en go' ide, og det lød spændende, fortæller Kristian Kristensen.

Han suppleres af hustruen:

- Vi var med til det første møde med en repræsentant fra Kræftens Bekæmpelse, der viste en film om en stafet fra året før. Alle var solgt, så det skulle vi da også have i Vejen, noterer Aase Kristensen.

Det var i slutningena f februar 2010, og så var der travlt med at få den første Stafet for livet op at stå, og det lykkedes, og i år er det så niende gang, stafetten løber af stablen.

Det var i øvrigt også netop Kristian Kristensen, der i starten af måneden gjorde os opmærksom på, at det er niende gang og ikke tiende gang, stafetten afvikles i Vejen, men årets arrangører havde regnet forkert på kuglerammen.

(læs mere under billedet)

 

stafet teamaase2

- Det er en rigtig dejlig og go' weekend, lyder det fra parret, der ikke alene trækker i trådene op til stafetten, men også gør det i dagene, det varer.

Selve stafetten på atletikstadion varer 24 timer, men den strækker sig en del ud over det døgn for initiativtagerne til stafetten. Deltagerne på holdet skal have forplejning, og nogle kommer faktisk og sover hos parret.

- Vi er godt brugt, når sådan en weekend er ovre, konstaterer Aase Kristensen overfor »migogvejen«.

Omvendt nyder de arrangementet, hvor samværet både på Team Aase og blandt holdene i det hele taget overskygger alt.

- Vi har også børn på holdet, og vi sidder og tegner poser, og det er også legalt at snakke om sygdommen, lyder det fra Team Aase, der er et hold for familie og venner, men også et hold, der er åbent for andre, der har lyst til at være med.

Mange mødes kun en gang årligt, så Team Aase har det ligesom mange andre - de glæder sig til arangementet næste weekend.