Følg migogvejen på Facebook  

For få unge interesserer sig for Tyskland og det tyske sprog.

Det er et problem, som er svært at løse, men på Vejen Business College gør man et ihærdigt forsøg. Tirsdag fik alle skolens elever et foredrag om, hvem der skal regere Tyskland og præge EU.

 Tyskland er stadig Danmarks vigtigste eksportmarked, og for nyligt viste DRs TV-Avisen i et indslag, at Danmark faktisk underpræsterer på tyske marked, men det er svært at skaffe de danske medarbejdere, for danskere har generelt meget lidt lyst til at bosætte sig i Tyskland – især hvis de ikke taler sproget, og det gør de fleste ikke.

- Jamen, det går jo slet ikke, hvis man spørger på Vejen Business College. Her gør man, hvad man kan for at vække de unges interesse for vores nabo mod syd og vise dem betydningen af at have indsigt i tyske forhold og for at udvikle gode sprogkompetencer, skriver skolen i en pressemeddelelse.

- Når der er præsidentvalg i USA, får det enormt stor opmærksomhed i de danske medier, og der laves ofte arrangementer i forbindelse med undervisningen med besøg af forskellige eksperter på området. Når der er valg i Tyskland, er mediedækningen noget mindre intensiv, og ofte opdager de unge det nærmest ikke. Det vil vi gerne ændre på, siger Linda Block Petersen, tysklærer på Vejen Business College, i en pressemeddelelse.

- Derfor har vi sat det tyske valg på dagsordenen for alle skolens elever med et besøg af Lasse Soll Sunde, som er journalist, bosiddende i Berlin, lyder det videre.

- Lasse Soll Sunde har et indgående kendskab til tyske forhold, og han skal give eleverne på Vejen Business College et indblik i, hvad der rører sig blandt tyskerne i dag efter 16 år med Merkel i spidsen for Europas største økonomi, noterer Linda Block Petersen.

Unge i dag husker ikke Den Kolde Krig eller Murens fald, og tyske forhold optager dem ikke synderligt. USA fylder meget mere i deres verdensbillede, og måske derfor kæmper tyskfaget med at fastholde de unges interesse.

Også på Vejen Business College mærker man den vigende interesse for tyskfaget, og netop derfor bruger skolen ressourcer på at sætte tysk og Tyskland i fokus i forbindelse med det tyske valg.

Der er dog elever på Vejen Business College, som interesserer sig for tysk, og for hvem dagens foredrag er imødeset med spænding.

Thor Skov Madsen, elev i 2.g, siger f.eks.:

- Jeg elsker tysk. Sprog er i det hele taget vigtigt – jo flere, man kan, jo bedre! Min far er direktør i et firma, som handler rigtigt meget med Tyskland, og han har sørget for, at tysk altid har været en del af mit liv – helt ned til, at gps’en i bilen er indstillet til at tale tysk, når vi kører på ferie. Jeg er vild med det tyske sprog, men jeg ved ikke så meget om, hvordan Tyskland fungerer, og jeg har ikke fulgt med i valget dernede, så det var spændende at høre om, og jeg føler, jeg er blevet meget klogere på det nu.

Lasse Soll Sunde fik i høj grad sat det tyske valg i perspektiv, og han fik inddraget elevernes egen viden og forståelse af vores forhold til Tyskland, så emnet blev vedkommende på en helt ny måde og har givet eleverne et bedre kendskab til bl.a. de tyske kandidater.

(Foto: Vejen BC)