Stafet For Livet i Vejen i morgen lørdag handler om meget mere end at samle penge ind til kampen mod kræft.
Det handler om at få snakket, lyttet, delt erfaringer og lære.
Derfor vil man til stafetten kunne opleve tre talere.
(læs videre under annoncen)
(tryk på annoncen og se mere)
Folketingets formand, Søren Gade, holder i år åbningstalen.
For Søren Gade er det vigtigt at støtte op om initiativ, der er båret af frivillige ildsjæle, der skaber et fællesskab, som giver håb til dem, der kæmper med en kræftsygdom.
I talen kommer han ind på betydningen af at stå sammen og samle ind til den gode sag.
- Det er en sygdom, som rammer hver tredje af os i løbet af livet, og heldigvis er behandlingen blevet bedre. Mange overlever deres sygdom. Det er to ud af tre kræftpatienter, der er i live fem år efter, de har fået deres diagnose. Det er en glædelig udvikling, som det er vigtigt at udbrede, siger Søren Gade.
Søren Gade (pressefoto)
Tilbage i 2021 var Nicolaj Aamand Holm lystaler til stafetten, og i år vender han tilbage.
På efterskolen i 2019 får Nicolaj Aamand Holm konstateret kræft i lymfekirtlerne i stadie tre ud af fire, efter han opdagede en bule på halsen, der ikke gik væk.
I dag er han kræftfri og efterlever barndomsdrømmen om at blive musiker.
Et skridt, han måske ikke havde turde at tage, hvis ikke det var for kræftsygdommen. Derudover er han frivillig i Ung Kræfts Fortællerkorps, hvor han er ude og fortælle sin historie.
Historien kan du høre til lystalen, som har en helt særlig betydning for Nicolaj Aamand Holm.
- Jeg vil hjælpe med at sprede de »gode« kræfthistorier og forsøge at være med til at nedbryde tabuer. Samtidig er det en måde for mig at bearbejde mit eget forløb. Jeg håber, at folk vil gå fra talen med en eller anden form for håb, og et nyt perspektiv.
Nicolaj Aamand Holm (pressefoto)
Som formand for Stafet For Livet i Vejen vil Jane Puggaard byde alle velkommen og afslutte stafetten.
Stafetten har en helt særlig plads i hendes hjerte, for kræften har været tæt på i familien - for tæt på, men når Jane Puggard står på pladsen omringet af mennesker, hvor alle kender til den følelse, hun selv går rundt med, så giver alt mening.
Stafetten rammer også en milepæl. Det samme kan man sige, at Vejen gør.
For i 15 år har Vejen og nærliggende byer støttet op om at samle penge ind til kræftforskning.
I 15 år har man støttet op om hinanden, og man har formået at skabe et fællesskab, der rummer alle følelser og behov, når man er berørt af kræften på den ene eller anden måde. Det mener i hvert fald Jane Puggard, der glæder sig til at mærke stafettens stemning.
- Jeg har svært ved at sætte ord på stemningen, men jeg glæder mig til at mærke den. Det er en livsglæde, man får med, for selvom tingene ser sort ud, så finder man nogle lysglimt og glæde i sorgen. Det er en fælles kamp, som vi alle har og kæmper mod sammen, siger Jane Puggard, der glæder sig til, stafetten endelig går i gang.
Jane Puggaard (pressefoto)
(Tekst: Lærke Møller Pedersen)