Den ekstra hånd - top - kasserer Skjern Bank - rigtig størrelse Antenneforeningen Vejen - topannonce

Så er medaljerne til brug ved VM i august/september i Jels landet i området.

De er i eftermiddag sejlet i land ved en happening på Jels Sø.

 

(læs videre under annoncen)

Bække Murerfirma

(tryk på annoncen og se mere)

 

 

VM-medaljerne til det kommende VM i Kano og Kajak Maraton blev i dag transporteret med vikingeskibet Gisla fra Ribe til Jels.

Sammen med lokale kajakroere trak vikingerne i årene for at få roet medaljerne via den gamle vikingevandvej sikkert til Jels, hvor Vejen Kommunes borgmester, Frank Schmidt-Hansen (C), stod klar til at tage imod.

Godt sikret i skattekisten blev de sejlet til land, hvor borgmesteren havde den rigtige nøgle til kisten.

- Jeg skal nok passe godt på VM-medaljerne, til de skal om halsen på mestrene til september, forsikrede Frank Schmidt-Hansen.

- Denne overlevering fra vikingeskib til kajak er en meget fin måde, VM i kano og kajakmaraton kobler fortid og nutid sammen på. Og det ligger også godt i tråd med den fortælling, som vi i Vejen Kommune bruger om vikingerne som folkelige og festlige, lød det videre.

- Dagens lille Kr. Himmelfartshappening viser ganske godt, hvordan vi arbejder med afvikling af store, internationale events. For os handler det om en 360 graders tilgang til VM’et og herunder naturligvis også hele grundfortællingen om de uovertrufne mestre på vandet – vikingerne. Sammen med Vejen Kommune, Trekantområdet Danmark og Sport Event Denmark er kursen nu sat mod VM, siger Christian Jacobsen, direktør i Dansk Kano og Kajak Forbund, i en pressemeddelelse.

I Sport Event Denmark er eventafvikling også at sætte en folkelig, festlig - og i dagens tilfælde - historisk ramme for guld, sølv og bronzemedaljer:

- I Sport Event Denmark arbejder vi sammen med forbund og værtsbyer om kernefortælling og om, hvordan den kan udfoldes. Når vikinger sejler VM-medaljerne langs den historiske vandvej fra Ribe til Jels, er det et glimrende eksempel herpå, siger Lars Lundov, direktør i Sport Event Denmark, som i mange år har arbejdet tæt sammen med Dansk Kano og Kajak Forbund om afviklingen af store, internationale events.

Kano og kajak maraton er en meget populær løbsform, som er meget udbredt over hele landet. Maratonkaproning foregår på åer, søer og fjorde. Banen er markeret med bøjer ved vendinger.

Som noget særligt ved maratondistancen er der indlagt flere overbæringer, hvor roerne løber ca. 80 meter på land med kajakken i hånden, hvorefter de sætter den i vandet og ror videre.

VM i kano og kajakmaraton foregår 28. august til 3. september i 2023 på Jels Sø.

 

(læs videre under annoncen)

Nørregaard biler - bund

(tryk på annoncen og se mere)

 

 

VM’et spiller på et stærkt vikingetema.

Vikingerne var uovertrufne mestre på vandet og kunne om nogen feste og udforske med en særlig udholdenhed. Den inspiration vil arrangørerne give videre.

- Verdensmesterskabet i Kano og Kajak 2023 skal vise både internationale udøvere, turister og lokale, at vi i Danmark og Trekantområdet har omgivelserne, evnerne og fællesskabet til at skabe et professionelt, festligt og spændende event ud over det sædvanlige, lyder det i pressemeddelelsen.

Bag VM i kano og kajakmaraton 2023 står et stærkt samarbejde mellem Trekantområdet Danmark, Vejen Kommune, Sportscenter Danmark, Dansk Kano og Kajak Forbund (DKF) og Sport Event Denmark.

(Fotos: migogvejen©)

 

vm kano 23 01vm kano 23 02vm kano 23 03vm kano 23 04

migogvejen - billigere end du tror

(tryk på annoncen og se mere)

 

vm kano 23 05vm kano 23 06

 

 

nyhedsbrev luft

dagens nyheder i din mailbox

Når du tilmelder dig nyhedsbrevet, får du dagens nyheder sendt til din mailbox.
-->