Den ekstra hånd - top - kasserer Agroland - åbningstilbud Skjern Bank - rigtig størrelse Antenneforeningen Vejen - topannonce Frøs Sparekasse - jan-mar 2023

HÆDRING: På Folkeoplysningsudvalgets seneste møde blev der behandlet flere ansøgninger og var en gennemgang af det store arrangement »Hædring af Idrætsfolk/Spejdere« 23. marts i Lindknud Hallen.

I alt skal 134 aktive idrætsfolk/spejdere hædres i et arrangement, hvor unglederprisen uddeles for første gang. Yderligere uddeles foreningsprisen og lederprisen.

 

* * *

 

SAMARBEJDE: Et nyt succesfuldt samarbejde mellem Læborg Gymnastik- & Ungdomsforening og Askov Malt Ungdoms- og Idrætsforening har set dagens lys i form af U13-drenge, som spiller på det højeste niveau for denne aldersgruppe.

Samarbejdet sker omkring HH Academy og har medført stor medlemstilgang, og de to klubbers øvrige trænere nyder godt af opkvalificering af alle trænere.

Folkeoplysningsudvalget har fra Aktivitets- & Udviklingspuljen ydet tilskud på 5000 kr. til materialer til brug i det nye samarbejde, idet de to klubbers fælles hold træner på banerne ved VIC/Vejen Idrætscenter.

migogvejen har tidligere omtalt samarbejdet: https://migogvejen.dk/nyheder/sport/8187-inspiration-fra-topspiller

 

* * *

 

POKEMON: Pokèmon Klub Vejen er en klub, som ikke er organiseret i en forening, men med base på Vejen Bibliotek har Folkeoplysningsudvalget fra Aktivitets- & Udviklingspuljen fået tilsagn om 3000 kr. til »kom i gang spil-pakker« målrettet mod unge mellem syv og 18 år.

Selvom Pokémon-kort er på engelsk, viser erfaringer, at børn ned til otte år kan være med uden problemer.

En lokal pokémon-træner matcher alle fremmødte deltagere op med en makker. Der er masser af tid til at spørge undervejs og få hjælp af træneren.

I ansøgningen fremføres blandt andet, at hvis der er deltagere, der ikke har egne kort, kan de låne af pokémon-klubben.

 

* * *

 

PARASPORT: Parasport Vejen er en forening med sine omtrent 60 medlemmer.

Foreningen tilbyder svømning, varmtvandsgymnastik og gymnastik for børn – alt sammen for mennesker med handicap eller behov for særlige hensyn.

Det er foreningens opfattelse, at det beskedne medlemstal skyldes manglende kendskab til foreningen blandt borgerne. Foreningens målgruppe er ofte ikke så ressourcestærke, og det kan være svært for dem at opsøge information om relevante tilbud selv.

De seneste par år har foreningen forsøgt flere forskellige tiltag for at udbrede kendskabet og er kommet frem til, at det virker bedst at komme ud blandt folk ved forskellige arrangementer.

Folkeoplysningsudvalget har fra Aktivitets- & Udviklingspuljen givet tilskud på 4000 kr. til indkøb af pavillon og beachflag til markedsføringen.

 

* * *

 

SKYDNING: Til et åbent hus-arrangement 30. april på skydebanerne i Tirslund er Vejen Bueskytteforening, Holsted Skyttekreds og Brørup Skyttekreds gået sammen om at vise foreningerne frem for interesserede.

Målet er at se mange nye ansigter/medlemmer, og det er i det sigte, at Folkeoplysningsudvalget har valgt at yde et tilskud på op til 50 procent af deltagergebyret for »nye ansigter« ved dette nye fælles arrangement.

 

* * *

 

KROLF: Brørup Krolfklub er flyttet fra arealer ved skydebanerne på Tirslundvej til et areal ved Nørbølling Kursuscenter.

I den forbindelse skal Krolfklubben etablere fem nye baner i et »gør-det-selv« projekt i påsken.

Folkeoplysningsudvalget har bevilget 4000 kr. til anlægsprojektet.

Den ekstra hånd - top - kasserer

(tryk på annoncen og se mere)

 

dagens nyheder i din mailbox

Når du tilmelder dig nyhedsbrevet, får du dagens nyheder sendt til din mailbox.

nyhedsbrev luft

-->