Sommerhus til salg - snefoto migogvejen - Her er plads til din annonce - top

Der var politisk besøg i stalden hos Ninna og Peter Mamsen på Toftegård i formiddag, hvor mange landbrugsemner blev drøftet.

 

(læs videre under annoncen)

377 x 300 Rødding Isoleringsservice alger 21 01

(tryk på annoncen og se mere)

 

 

Et af emnerne var generationsskiftet, som ifølge Venstre er blevet meget udfordret på økonomisk, fordi regeringen har tredoblet generationsskifteskatten. Generelt er stigningen på generationsskifteskatten en kæmpe udfordring for hele landbruget og generelt virksomheder i landdistrikterne, der er hårdest ramt.

På sigt skal sønnen Niels overtage Toftegård på Gammelmark 2 ved Sdr. Hygum, og de muligheder og forhindringer blev drøftet i formiddag, hvor den lokale Venstre-forening inviterede til en snak først på terrassen og siden i stalden.

Blandt gæsterne var Venstres formand, Jakob Ellemann-Jensen, og næstformand, Stephanie Lose, og det lokale Folketingsmedlem Anni Matthiesen og borgmesterkandidat Morten Thorøe.

- Vi har nu nogle dage drøftet landbrugsforholdene på telefonmøder, og så er det dejligt at få sat praksis på teorien og komme ud og lytte til de udfordringer, landbruget har, lød det fra Jakob Ellemann-Jensen til migogvejen.

- Landbrugsforhandlingerne på Christiansborg starter også meget snart. Her er vi meget bekymret for, at regeringen vil lave en aftale kun med de røde partier, der vil trække danske landbrugsarbejdspladser ud af landet, og det vil gøre landbrugsproduktionen til en større belastning for klimaet ved at flytte landbrugsarbejdspladser til lande, hvor landbrugene er langt fra så grønne som herhjemme. Og så er det jo også meget alvorligt, hvis arbejdspladser forsvinder, for landbrugene i sig selv og de lokalsamfund, de ligger i, lyder det fra Venstre.

Ninna og Peter Mamsen glædede sig over besøget.

- Det er altid spændende at få besøg, og vi synes, han var meget lydhør og håber, han får lidt med hjem, lød det fra parret efter besøget.

De driver et landbrug med 140 køer, der malkes af robotter, og producerer godt 4000 slagtesvin årligt og avler bl.a. melkartofler.

(Fotos: LLN Press©)

 

 jakob ellemann jensen 21 04jakob ellemann jensen 21 06jakob ellemann jensen 21 07jakob ellemann jensen 21 01jakob ellemann jensen 21 03jakob ellemann jensen 21 05

 

dagens nyheder i din mailbox

Når du tilmelder dig nyhedsbrevet, får du dagens nyheder sendt til din mailbox.

nyhedsbrev luft