Følg migogvejen på Facebook  

Der er bred enighed blandt danskerne om, at foreningslivet er vigtigt for lokalsamfundet; et inkluderende samlingspunkt uanset baggrund.

Sådan lød ordene, da Askov Bylaug inviterede DGI Sydvest og Askovs foreninger til en dag med frivilligheden i centrum.

 

(læs videre under annoncen)

Gadefesten - 2024

(tryk på annoncen og se mere)

 

Der var engagement fra Fritidsrådet, Birkelys Venner, Meningsrådet, Askov-Malt Ungdoms- og Idrætsforening, Poul la Cour Museets Venner, Sløjdscenen, Familie og Samfund samt Spejderne.

- Vores ønske er, at vores foreningsliv kan rykke tættere sammen. Vi er en by med et rigt foreningsliv, der dækker alle aldre. Vi vil gerne lære hinanden bedre at kende, fortalte formand for bylauget, Else Flansmose, om initiativet til arrangementet, der blev afholdt i Askov Højskoles lokaler.

I løbet af dagen blev der på tværs af foreningerne udvekslet erfaringer, udfordringer og succeser i forhold til frivillighed og engagement.

Mange var enige om, at det oftest er Tordenskjolds soldater i den sammenhæng, men overordnet står det måske slet ikke så slemt til. Faktisk har næsten halvdelen af alle danskere i løbet af det seneste år udført frivilligt arbejde.

Et af budskaberne fra DGI Sydvest var, at potentielle frivillige ganske enkelt ikke var blevet spurgt, om de ville hjælpe.

Det, og ønsket om at anerkende de frivilliges indsats, tog flere foreninger med sig videre.

Første step til et videre samarbejde på tværs af Askovs foreninger er nu taget.

- Vi har blandt andet fået et større kendskab til hinanden. Måske kan vi dele nogle opgaver imellem os eller få gavn af andres erfaringer, fortæller Else Flansmose om dagens udbytte.

Det er lovende for et fortsat rigt foreningsliv baseret på frivillige kræfter til gavn for mange.

(Tekst og foto: Signe de Place Knudsen©)

askov sdk 24 06askov sdk 24 07askov sdk 24 09

 

nyhedsbrev luft