Følg migogvejen på Facebook  

Marken er mejet, og høet er høstet.

- Nu er vi klar til at sætte ploven i jorden.

 

(læs videre under annoncen)

KK Partner

(tryk på annoncen og se mere)

 

 

Sådan lyder det fra Hygum Hjemstavnsgård forud for weekendens pløjedage.

- Der er begge dage pløjeopvisninger med traktorer, og søndag sætter vi også heste for ploven med præmieuddeling til hestepløjer, lyder det fra hjemstavnsgården.

Søndag kommer slagteren forbi.

Her vises, hvordan man i gamle dage fik besøg af slagteren hjemme på gården, hvor han slagtede grisen.

Husmoderen stod klar til at få blodet, så hun kunne lave blodpølse eller blodsuppe, som var en stor delikatesse dengang.

Der laves rabarberbrødssuppe og medister, og begge dele kan der smages på inde i det gamle stuehus.

Smedene forsøger sig med at lave tørvekul af tørv fra Fæsted Mose, som bruges i essen.

- Har du knive og sakse der trænger til at blive slebet, så står de klar til at gøre det ovre ved smedjen fra Fæsted, lyder tilbuddet.

Hele gården summer af liv. Børneaktiviteterne er der fuld gang i, og de kan komme hjem med en lille ting fra smedjen, de selv har hamret lidt på, en kornbuket og mel, de selv har malet eller reb, de selv har slået.

Der vises også, hvordan man fremstillede kartoffelmel og æblemost samt roe-sirup.

(Arkivfoto: migogvejen©)