Op mod 150 børn og voksne var på plads, da der lørdag eftermiddag var afsløring af et nyt kunstværk.
Værket - springvandet - er placeret ved regnvandssøen ved indkørslen til Københoved.
(læs videre under annoncen)
(tryk på annoncen og se mere)
Det var det lokale byrådsmedlem, Martin Boye (L), der skal afsløre kunstværket og kunstnerne bag.
- Vi er samlet her i dag, fordi vi i Københoved er blevet begavet med et værk, som i årene fremover skal stå som et symbol på den frihed og virkelyst, der udspringer af et stærkt lokalsamfund, lød det bl.a. fra Martin Boye.
Kunstværket er blevet til i løbet af vinteren, og der er mange lokale ildsjæle og virksomheder, der velvilligt har gjort en indsats for at få projektet på benene.
- Finansieringen af selve værket kommer hovedsageligt fra den pulje, Johannes Kjær har skænket til forskønnelse af Københoved by. Dertil kommer en række virksomheder, der har støttet med både materialer, udlån af maskiner og arbejdskraft, fortalte Martin Boye.
Det er de to lokale kunstnere, Erling Jensen og Arne Jørgensen, der har lavet værket ud fra en ide, som Arne havde tumlet med noget tid. Og der var ikke langt fra tanke til handling, da Erling blev præsenteret for ideen, fortalte Martin Boye.
Erling Jensen har tidligere fremstillet et større værk til en lille nordjysk by, som forestillede to fodboldspillere i naturlig størrelse, så det faldt ham derfor naturligt at opbygge denne skulptur efter samme metode.
- Værket er fremstillet i rå armeret beton i adskillelige lag og installeret med indlagt springvand, der fødes fra regnvandssøen via en pumpe. Strøm til pumpen sponsoreres af Rostgård Maskinstation, og Vejen Kommune har været så venlige at lade skulpturen oplyse af strøm fra gadebelysningen, lød det videre.
- Københoved by og Skrave Sogn er kendt i Vejen Kommune som et meget aktivt lokalsamfund, der gennem årene har formået at fastholde et kæmpe engagements-niveau på rigtig mange fronter. Der er aktiviteter for enhver smag. Både kulturmæssige og fysiske tilbud, der er med til at inddrage alle i fællesskabet, har bidraget til, at vi her i området har set en stor vækst i antallet af børn og nye børnefamilier, noterede Martin Boye.
- Denne skulptur er et meget godt eksempel på, hvad der naturligt udspringer af et aktivt lokalsamfund og er en påmindelse til os alle om, hvor vigtigt der er at fastholde og dyrke de lokale fællesskaber, fordi det giver så meget igen. Skabertrang og virkelyst trives i et miljø af tryghed, nærhed og gensidig anerkendelse, som vi alle i fællesskab og med stolthed bidrager til, fastslog Martin Boye, inden delfinen blev afsløret.
Fra deltagerne kom også et bud på, hvad navnet for søen kan være. Det kan være »Delfisøen«...
(Fotos: migogvejen©)
Værket afsløres for de mange deltagere i det fine vejr.
Delfinen er i aktion i det, nogle foreslog skal hedde »Delfisøen«.
Bag værket står Erling Jensen og Arne Jørgensen.