Sønderjysk Landboforenings folkemøde i Jels skal ikke blot være netværk og faglig dialog for landmanden.
Arrangementet skal også være med til at binde land og by bedre sammen.
(læs videre under annoncen)
(tryk på annoncen og se mere)
- Med baggrund i det stærke økonomiske resultat, som Sønderjysk Landboforening nåede i 2021 med et overskud på 3,1 millioner kroner, bliver der gratis adgang til SLFs Folkemøde torsdag den 12. maj.
- Det er første gang, at en landboforening tager initiativ til et folkemøde, og SLF kan se tilbage på et 2021 med et godt økonomisk resultat. Vi vil derfor åbne dørene og give gratis adgang ikke alene til vore medlemmer, men også alle andre. Vi vil med det folkelige arrangement være med til at binde by og land bedre sammen, konstaterer bestyrelsesformanden Christian Lund, Skodborg, i en pressemeddelelse.
- Med debatcaféer og en udstilling som nogle af programpunkterne giver det os en enestående mulighed for både at give landmændene netværk samt faglig dialog. Men folkemødet giver også interesserede, der ikke umiddelbart beskæftiger sig med landbruget, en god lejlighed til at høre om og se nærmere på, hvad der sker i erhvervet netop i en tid med store forandringer i form af eksempelvis den grønne omstilling, som landmændene er klar til at bidrage til, lyder det videre.
Planlægningen af folkemødet har været i gang længe, og store og dramatiske begivenheder foregår rundt i verden – ikke mindst med Ruslands invasion i Ukraine. Krigen har – udover skæbnerne i Ukraine – også sendt dønninger ind over energi- og råvarepriser.
- Konsekvenserne rammer også landbruget, og efter at regeringen præsenterede oplægget »Danmark kan mere 2, har vi valgt at justere på et af emnerne ved vores debatcaféer. Når statsministeren klart har sagt, at vi skal af med Putins gas hurtigst muligt, så vil det betyde flere solceller på markerne, vindmøller i baghaven og mere transport med biomasse til biogasanlæg. Det har fået os til at bede nogle nøglepersoner om at give deres bud på, hvordan vi rykker hurtigere. Samtidig har vi nogle sønderjyske borgmestre med for at høre, hvordan regeringens udspil med den grønne skattereform påvirker sagsbehandling og planlægningsproces herude lokalt og regionalt, siger Christian Lund videre.
Den grønne omstilling og det gode naboskab er overskriften på debatcaféen. Den anden debatcafé handler om; Fremtidens landbrug – hvad skal vi leve af? Her sættes der fokus på, at klima-, natur- og miljøinteresser ønsker mere plads, mens byer og veje også tager for sig af pladsen. Samtidig kredses der omkring mere plantebaseret mad, mere økologi og en husdyrproduktion, som er under pres.
(Dronefoto: SLF)