Følg migogvejen på Facebook  

Beredskabet i området er styrket og kommer på et meget aktuelt tidspunkt. Den nye redningsflåde kan bruges, hvis nogen falder gennem isen.

 

(læs videre under annoncen)

377 x 300 Midtgaard Thomsen 21 01

(tryk på annoncen og se mere)

 

 

Flåden er placeret hos Jels frivillige Brandværn, der har masser af vand i området, men den skal naturligvis benyttes andre steder i kommunen, hvis der er behov for det.

Den er klar til at komme i brug, og foreløbig er 11 af brandfolkene i Jels uddannet til at bruge den, men de sidste følger efter.

- Det bedste vil selvfølgelig være, at vi aldrig får brug for den, noterer kaptajn Søren Callesen, Jels frivillige Brandværn overfor migogvejen.

Omvendt kan den bruges, hvis behovet opstår.

 

(læs videre under billedet) 

  redningsflåde 21 02

Kaptajn Søren Callesen, Mikkel Linnet fra Trygfonden og beredskabsdirektør Jarl Vagn Hansen ved den officielle overrækkelse af redningsflåden. (Foto: LLN Press©)

 

Omvendt er den nu klar til at komme i brug ikke alene til opgaver på is, men også i ufremkommelige områder, hvor en almindelig redningsbåd ikke kan indsættes på grund af dens vægt og størrelse.

Redningsflåden bliver en del af beredskabet i TrekantBrand, men pengene kommer et andet sted fra. Den nye flåde er betalt af TrygFonden og koster 46.500 kroner.

Den officielle overrækkelse af flåden skete i eftermiddag på brandstationen i Jels, hvor der var besøg fra Trygfonden og Trekantbrand.

 

redningsflåde 21 01 

Frivlllig brandmand Benny Hansen demonstrerer, hvor hurtigt flåden kan pustes op. (Foto: LLN Press©)

 

Redningsflåden er en oppustelig redningsflåde, der pustes op med en trykflaske, og som når sit optimale lufttryk på under 30 sekunder.

Flåden vejer kun 25 kg og er pakket i en taske, der gør, at det ikke er nødvendigt at transportere den på en trailer. Den kan f.eks. køres i en lille hurtig bil.

Redningsflåden kan betjenes af to brandmænd og er hurtig at klargøre og nem at betjene.

Den er særdeles egnet til anvendelse ved redning på is, men også som redningsflåde/arbejdsplatform i søer, moser, vandhuller, åer og åbent vand.

- Den vil med stor fordel kunne anvendes ved redningsopgaver ved Jels Sø, men også i hele det øvrige dækningsområde, som stationen i Jels dækker, forklarer Bo Gøgsig, operativ chef ved TrekantBrand.

- Jeg glædes over, at det med Trygfondens medvirken er lykkedes at udstyre stationen i Jels med topmoderne redningsudstyr, så brandmændene har de bedste mulighedere for at redde liv, og at det samtidigt give os mulighed for at anerkende det store arbejde, som brandmændene i Jels frivillige Brandværn udøver, siger Bo Gøgsig videre.

 

(læs videre under billedet)

redningsflåde 21 04 

Flåden fylder ikke meget og kan hurtigt bringes ud til skadestedet. (Foto: LLN Press©)

 

Brandværnets nye redningsflåde udmærker sig ved:

• At man hurtigt og sikkert kan nå ud og foretage bjergning af personer i vandet
• At flåden ydermere er designet, så man også hurtigt, let og sikkert kan bjerge en person op i redningsflåden
• At man med redningsflåden kan løbe hen over isen og stadig være beskyttet mod at falde igennem isen og ned i det kolde vand
• At flåden også kan bruges i åbent vand
• At redningsflåden er monteret med håndtag og kan med den lave vægt let bringes frem til vandet og således også bruges ved mindre åer/søer


Den nye redningsflåde kan indsættes i forbindelser med:

• Personer, der er gået igennem isen
• Drukneulykker
• Dyreredning
• Eftersøgning af personer/genstande fra overfladen


Fakta:

Specifikationer: Længde: 5,00 meter.
Bredde: 1,50 meter. Tube diameter: 0,30 meter. Gulv længde: 2,60 meter.
Opdrift: > 900+ kg.
Vægt: ca. 25 kg.
Pakkemål: ca. 70x70x40 cm.
Materiale: PVC coated polyester. Fremdrift: Påhængsmotor eller paddel

 

Brandmand Benny Hansen var blandt de første, der prøvede at bruge den, og meldingen er klar:

- Den er nem at arbejde med.

Der står i øvrigt en tilsvarende redningsflåde i Vejle.

 

(læs videre under billedet)

 redningsflåde 21 05

På sigt ventes flåden at skulle afløse den gamle, men båden bliver naturligvis holdende i Jels klar til udrykning. (Foto: LLN Press©)

 

(Foto øverst: Benny Hansen og Søren Callesen er sammen med kollegerne klar til at tage den nye redningsflåde i brug. (Foto: LLN Press©)