Følg migogvejen på Facebook  

I efterårsferien valgte TrekantBrand at ændre slukningsgrænserne, så samarbejdet mellem de seks kommuner nu sender nærmeste brandvæsen, når der er brug for folk.

Dermed lever TrekantBrand også op til intentionerne i loven.

 

(læs mere under annoncen)

Ide Centret

 

 

 

I Beredskabslovens paragraf 12 hedder det, at »redningsberedskabet indsættes med nærmeste relevante udrykningsenhed med de rette kompetencer og materiel uafhængigt af kommunegrænser«.

Det har ændret slukningsgrænserne her i området, og bl.a. har brandfolkene fra Falck i Vejen fået et mindre område.

Nu er det således brandfolkene fra Lunderskov, der dækker Andst, som det var tilfældet en times tid inde i det nye år, hvor en carport brændte, og Skodborg frivillige Brandværn kommer længere nordpå, ligesom brandfolkene fra Egtved kommer længere ned mod Bække..

- I uge 42 blev der ændret grundlæggende på slukningsområderne, der blev tegnet nye streger omkring den enkelte station, sådan at borgerne altid får den hurtigste og rette hjælp fra hver station. Det er et arbejde og en løsning, vi er meget glade for i Beredskabskommission, lød det fra formanden for kommissionen, borgmester Ib Kristensen ved lørdagens nytårsparole på brandstationen i Skodborg.

Fra borgmesteren lød det bl.a. også:

- At være brandmand, uanset om man er ansat på fuldtid, deltid eller frivillig, er det ikke et otte til 16 job. Det er et kald, hvor man gør sig bevidst, at man kan udsætte sig selv for en risiko for at hjælpe andre. Det har vi med al tydelighed set i Australien den seneste måned.

Fællesskab og kammeratskab er vigtigt, uanset om man er i en fodboldklub eller på en arbejdsplads, men særlig vigtigt på en brandstation, hvor I er dybt afhængige af hinanden, når I rykker ud for at redde andre.

I er afhængige af hinanden, men i har også en familie, der tit må se langt efter jer, når alarmen går, uanset om I lige har fået lagt kød på grillen, er i gang med at støvsuge, (hvad brandmænd formentlig også kan), eller I er på det ugentlige besøg hos svigermor. Derfor vil jeg bede jer overbringe en stor tak til jeres familie, fordi de bakker jer op i arbejdet med at være brandmand, at de accepterer, I bruger tiden på det, men også at I nogle gange kommer hjem med oplevelser, der sætter sig og tager tid at komme over.

Vi står nu overfor et udbud flere steder (bl.a. Vejen og Brørup, red.), og herfra skal lyde en opfordring til dem, der ønsker at byde på den kommende udbudsrunde »spids nu blyanten«, så vi også i fremtiden har et samarbejde og dermed i fællesskab kan udvikle fremtidens beredskab til gavn for vores borgere.

For det er borgerne, der er afgørende. Uanset om man er formand for beredskabskommissionen eller borgmester i en af ejerkommunerne, så handler det om at sikre tryghed for borgere og virksomhederne i hele Trekantområdet.

Og dem er der mange af. Knap 400.000 borgere og virksomheder i alle kategorier, havne, jernbanestationer og en lufthavn foruden et af Danmarks mest befærdede motorvejsnet og to af de ti største turistattraktioner i Danmarks.  TrekantBrand er et af de store brandvæsner, og selv om året heldigvis ikke har budt på de samme store alvorlige hændelser som i årene før, ja så er TrekantBrand rykket ud knap 3000 gange i 2019. Det er færre udrykninger end 2018, men det er mange og 400 flere end f.eks. et andet stort brandvæsen – Østjyllands Brandvæsen, der dækker blandt andet Aarhus.

I leverer et sikkerhedsnet til både fru Hansen, folk i trafikken, virksomhederne og turisterne.  Det gør i dagligt, uanset om I er fastansatte på vores store stationer, deltids eller frivillige på en af de mange andre stationer. I er altid 110 procent dedikeret, og jeg er sikker på, jeg taler på samtlige næsten 400.000 indbyggere i vores seks kommuner, når jeg siger jer en stor tak for indsatsen i 2019, lød det bl.a. fra Ib Kristensen.

(Foto: LLN Press©)