Følg migogvejen på Facebook  

Marken er mejet og høet er høstet.

- Og nu er vi klar til at sætte ploven i jorden, konstaterer Hygum Hjemstavnsgård forud for weekendens pløjedage.

 

(læs videre under annoncen)

Stationsbyernes 150 års jubilæum

(tryk på annoncen og se mere)

 

Der er pløjeopvisninger med traktorer begge dage, og søndag sættes også heste for ploven med præmieuddeling til hestepløjere.

Søndag kommer slagteren forbi.

Her vises, hvordan man i gamle dage fik besøg af slagteren hjemme på gården, hvor han slagtede grisen.

Inde i det gamle stuehus laves årstidens suppe på det gamle ringkomfur, og der er mulighed for smagsprøver.

Udenfor koges der roe-sirup.

Smedene forsøger sig med at lave tørvekul af tørv fra Fæsted Mose, som bruges i essen.

- Har du knive og sakse, der trænger til at blive slebet, så står de klar til at gøre det ovre ved den gamle smedje fra Fæsted, lyder det videre fra gården.

- Hele gården summer af liv, der bliver nok at se på.  Børneaktiviteterne er der fuld gang i, og de kan komme hjem med en lille ting fra smedjen, de selv har hamret lidt på, en kornbuket og mel, de selv har malet og reb, de selv har slået, er meldingen fra Hygum Hjemstavnsgård.

(Arkivfoto: migogvejen©)