En ny sø skal være med til at tage store regnmængder, og lokale har ydet en stor indsats for at pynte hele området op.
(læs videre under annoncen)
(tryk på annoncen og se mere)
- Intet kommer af sig selv, men med de rette personer på opgaven, er alt muligt. Det har de bevist i Lindknud, hvor et aktivt lokalråd har gennemført et utal af projekter til gavn for alle borgerne i området, skriver Vejen Kommune i en pressemeddelelse.
Det nyeste projekt er et LAR-projekt mellem oplevelsesskoven og Lindknudhallen. Her er det grønne areal omdannet til bufferzone, hvis området bliver ramt af skybrud.
Håndtering af regnvand så tæt på kilden som muligt kaldes i daglig tale for LAR – Lokal Afledning af Regnvand. Vejen Forsyning etablerede regnvandsbassinet som miljøhåndtering af lokalområdets regnvand samt for at sikre og minimere risikoen for oversvømmelse af boliger og arealer, hvor det ikke ønskes.
Ved frivillig arbejdsindsats er arealet tilplantet med stauder og vandelskende planter omkring den nyetablerede buffersø og græs i resten af arealet. Der er rislebæk i lavningen og de tidligere lidt forældede træer, lærk, ahorn, poppel og røn er udskiftet med blomstrende buske og træer og ikke mindst lind, der er en del af fortællingen om Lindknud.
- Vi har haft et rigtig godt samarbejde med lokalrådet i Lindknud og håber, det bliver mulighed for endnu flere rekreative og attraktive løsninger for regnvandet i både Lindknud og den øvrige del af Vejen Kommune fortæller, Carsten Sundbæk, der er projektleder hos Vejen Forsyning.
Vejen Kommune har lagt jord til projektet og imødekommet ønsket om fældning af træer, så bedene omkring hallens p-plads også kunne blive forskønnet med den nye beplantning, som lokalrådet selv har plantet og fremadrettet vedligeholder. Omkring anlægget er der placeret marksten, der er doneret af omkringliggende landbrug.
Udover det gode samarbejde mellem lokalrådet, Vejen Forsyning og Vejen Kommune er LAR-projektet støttet af kommunens landdistriktsudvalg med kr. 93.000.
Området fremstår nu som et englignende areal, der fremadrettet kan anvendes til aktiviteter og parkering. Det er blevet et åndehul og et område, der indbyder til afslapning og oplevelser.
- Det er en fornøjelse at mærke det engagement, som de lokale har lagt for dagen i forbindelse med dette projekt. Det beviser, at et godt samarbejde kan føre til et flot resultat, fremhæver Signe Hvergel Petersen, der er landskabsarkitekt hos Vejen Kommune, i pressemeddelelsen.
Når alle vil det og giver en hjælpende hånd eller anerkendelse, kan en by som Lindknud markedsføre sig som et samlet område, der virker indbydende og lettilgængelig.
- Vi arbejder på fuld kraft for at få de sidste småting på plads i projektet, det er jo endt med at være temmelig omfangsrigt fortæller Niels Erik Storm, formand for Lindknud Lokalråd.
Tidligere kunne man ane, at der var mere at opleve i området mellem hallen og oplevelsesskoven. Nu binder det nye område hallen, vores »Spor i Landskabet« og oplevelsesskov sammen.
Lindknud Lokalråd har ønsket at kombinere indvielse samt markering af Oplevelsesskovens 10-års fødselsdag, men grundet Corona er det udsat på ubestemt tid.
LAR-projektet er langtfra det eneste projekt, der tager udgangspunkt i lokale kræfter.
For godt ti år siden blev Oplevelsesskoven i Lindknud indviet efter et stort arbejde af flere borgere, der gjorde en aktiv indsats for at søge midler og skaffe opbakning til at omdanne markarealet på 5,5 ha til et grønt og attraktivt område for borgere og besøgende.
Oplevelsesskoven består af små skovstykker, åbne arealer, bålhus, sheltere, træningsredskaber, tarzanbane, frugthaveanlæg, multibane, søer, jernaldermarkering, tumlebakke, cykelcrossbane samt et orienteringsløb med 25 poster. Oplevelsesskoven blev indviet i maj 2010, og ved samme lejlighed blev Lindknud udpeget som »Årets lokalområde i Vejen kommune«.
De lokale fik blod på tanden til at igangsætte flere projekter, og tre år senere blev »Sporet ved Lindknud« indviet. Det består af en trampesti med tre gå- og løberuter på henholdsvis 1,8 - 3,9 og 4,5 km. Alle ruter starter ved Lindknud Kirke og fører gennem naturlandskabet og videre til Oplevelsesskoven.
miogvejen omtalte området i Lindknud ved sommerens »turen går til«-artikler:
https://migogvejen.dk/brorup/3787-turen-gar-til-17
Lokalrådsmedlemmerne Jan Erik Hansen, Kristian Pedersen, Niels Erik Storm og Aase Gjødesen er blot nogle af de kræfter, der har kæmpet for at få området færdiggjort. (PR-foto)