Følg migogvejen på Facebook  

Det er en mand med stor interesse for og kendskab til det frivillige arbejde og foreningslivet, der har sat sig i stolen som chefkonsulent for kultur og fritid i Vejen Kommune.

- Jeg har altid engageret mig i foreninger og det frivillige arbejde og har de seneste fire år været formand for gymnastikken i Nr. Bjert/Strandhuse IF, fortæller den 37-årige Casper Rasmussen.

»migogvejen« møder ham til en snak på en bænk på Rådhuspladsen i Vejen, og det ligger hurtigt fast, at han ikke er her fra området. Trods tidligere jobs i Tønder og Vejle skinner det tydeligt igennem, at det er en fynbo, der har overtaget jobbet i Vejen.

- Jeg er vokset op på en gård i Otterup med udsigt til Odense Fjord, fortæller Casper Rasmussen.

Nu bor han i Kolding-området, men har sin arbejdsdag i Vejen, hvor han er ved at finde ind i de mange aktiviteter, der er her i området, og han føler sig allerede godt tilpas, selvom der er mange ting at sætte sig ind i.
Han har mødt Folkeoplysningsudvalget og kommer med den første ros:

- Det er virkelig folk, der vil noget og har stor lyst til at gøre noget for området, påpeger Casper Rasmussen, der selv nyder at arbejde med begejstrede mennesker og derfor nyder sit ansvarsområde.

Den nye chefkonsulent har mødt enkelte foreninger, men der bliver snart til flere:

- Kommune og foreninger skal finde ud af, hvad vi kan gøre for hinanden – hvordan vi kan styrke hinanden, og jeg satser på at få lavet flere netværksarrangementer mellem foreninger, noterer Casper Rasmussen.

Han erkender samtidig, at den traditionelle foreningsidræt har en udfordring, men han fornemmer, at lederne er klar til at lave de ændringer, der skal til for at holde liv i de mange foreninger.

En af Casper Rasmussens kerneopgaver bliver at skabe mere bevægelse – at folks bevægelser og aktivitet er en del af sundhedsområdet. Her er han ikke i tvivl om, at foreninger her kan bidrage med meget.

Fritidsområdet dækker også bibliotek og kunstmuseum, hvor der begge steder venter spændende opgaver med byggerier og udvidelse, ligesom han glæder sig over musikskolen.

Casper Rasmussen kommer fra et job ved Vejle Kommune, hvor han havde med hele breddeidrætsområdet at gøre. Forinden var han en del af DGI og DIF’s vision »Bevæg dig for livet« og afdelingsleder ved DGI’s hovedkontor i Vingsted. Tidligere har han også været leder af sundhedsfremmeområdet i Tønder Kommune og finder det område utrolig interessant og nyttigt med henvisning til opgaven med at skabe mere bevægelse.

Nu gælder det arbejdet i Vejen Kommune, og som han siger:

- Jeg kan godt lide arbejdet i de lidt mindre kommuner. Her sker tingene lidt hurtigere, og det er lettere at arbejde på tværs.

(Foto: LLN Press©)