Følg migogvejen på Facebook  

Vejen og Billund er de to kommuner i landet, der har færrest langtidsledige.

Det viser tal fra en analyse fra Arbejderbevægelsens Erhvervsråd.

Langtidsledigheden er lavest i Billund Kommune, hvor 7,2 procent af de ledige var langtidsledige i 2024 efterfulgt af Vejen Kommune med 7,5 procent. I Billund gælder det 20 personer mod 35 i Vejen Kommune.

Omvendt gjaldt det 22,7 procent af de ledige i Ishøj Kommune.

I 2019 var der 16,4 procent langtidsledige i Billund Kommune, hvor tallet i Vejen Kommune var 16.8 procent.

 

(læs videre under annoncen)

(tryk på annoncen og se mere)

 

Man defineres som langtidsledig, når man er ledig ved opgørelsestidspunktet og har været ledig i mindst 80 procent af tiden de seneste 12 måneder.

- På landsplan var der cirka 15.600 personer langtidsledige i januar 2025. Det er cirka flere 3500 langtidsledige end to år tidligere, i januar 2023. Det meste af den stigning skete i 2023, mens stigningen aftog i 2024. Således kom der kun cirka 500 flere langtidsledige i 2024. 15.600 langtidsledige er lavt i en historisk kontekst. Op til coronakrisen lå antallet på knap 24.000 langtidsledige, og før da er et lignende lavt niveau kun set op til finanskrisen, hvor der også var cirka 15.000 langtidsledige, lyder det i en pressemeddelelse.

- Selvom der er sket en lille stigning i antallet af langtidsledige de seneste to år, fortæller tallene mest af alt en positiv historie om, hvor stærk dansk økonomi er, og hvilken indvirkning det har på ledigheden, siger Frederik Olsen, analytiker i Arbejderbevægelsens Erhvervsråd.

- Det er godt, når langtidsledigheden er lav. Når man har været arbejdsløs i et længere stykke tid, kan ens kompetencer så småt ruste. Det kan arbejdsgiverne i hvert fald tro. Og så bliver det sværere og sværere at få et job. Det er en negativ spiral, hvor man som jobsøgende risikerer at miste modet, siger Frederik Olsen.

(Genrefoto: migogvejen©)