Følg migogvejen på Facebook  

Elever fra Vejen Business College samarbejder i øjeblikket med restaurant-kæden, Flammen, men turen til Hamborg og andre udlandsrejser er droppet grundet corona-krisen.

 

(læs videre under annoncen)

Tove Klose NY

(tryk på annoncen og se mere)

 

 

EUX-elever fra VBC skulle i denne uge have været til Hamborg på studietur, og havde næsten også pakket arbejdstøjet, da turen på grund af den aktuelle covid-19 situation blev aflyst.

Fokus med turen var et samarbejde med restaurantkæden Flammen med henblik på at undersøge markedet for kædens restaurant i Hamborg.

På netop erhvervsuddannelsen EUX merkantil skal eleverne efter to års grundforløb ud og have en elevplads, før de har færdiggjort deres erhvervsuddannelse på sammenlagt fire, men allerede på EUX-uddannelsens andet år er der skemalagt 2x1 uges erhvervsområdeprojekter, hvor der lægges op til, at eleverne trænes i at arbejde praksisorienteret – gerne i samarbejde med virksomheder udenfor lærebøgerne.

- I fjor arbejdede eleverne sammen med McDonald's i Vejen og Bestseller i Brande om virkelige problemstillinger. Det er fantastisk, når vi har et erhvervsliv, som på den måde er villig til at afsætte ressourcer til vores elever, da de to virksomeheder både introducerede problemstillingen for eleverne og var repræsenteret, da eleverne en uges tid efter præsenterede deres løsningsforslag for virksomhederne, lyder det fra uddannelseschefen på VBC, Kim Bisgaard.

- Vi oplever helt klart, at det giver eleverne mere motivation, når det ikke alene er deres undervisere, men også en virksomhed, som de skal performe overfor. Men omvendt er der også tilfælde, hvor virksomhederne får nogle gode ideer med sig hjem i virksomheden og ovenikøbet har fået spottet en eller flere gode kandidater som deres fremtidige elever, påpeger Kim Bisgaard.

I år er det så restaurantkæden Flammen med hovedsæde i Kolding, som EUX eleverne samarbejder med. Kæden Flammen har for fire år siden åbnet en restaurant i Hamborg, og det var specifikt denne restaurant, som skulle have været omdrejningspunktet for samarbejdet med kæden og dennes CEO, Piet Klein.

- Selv om eleverne på EUX uddannelsen har et temmelig komprimeret skema på andet år af grundforløbet, besluttede Vejen Business College allerede i efteråret 2019, at eleverne på EUX-uddannelsen som noget nyt skulle have mulighed for at komme på studietur. Men det blev så ikke i 2020, men vi håber at alt ting ser mere lyst ud i næste skoleår, og en studietur her kan realiseres. I år bliver eleverne så hjemme i Danmark, men samarbejder stadig med restaurant Flammen omkring udvikling af kædens nuværende 15 restauranter i Danmark, pointerer uddannelseschef Kim Bisgaard.

- På VBC er vi ellers stor tilhænger af at sende vores elever på studieture også udenfor landets grænser. Det er lærerigt for vores elever at opleve andre landes kultur, og så er studieturene jo også vigtige for klassens sociale trivsel, men netop nu hvor covid-19-situationen blusser så drastisk op igen, så bliver vi frem for alt nødt til at tænke sikkerhed. Vi vil på ingen måde tage nogen chancer omkring de sikkerhedsmæssige foranstaltninger, og derfor er alle skolens studieure udenfor landets grænser beklageligvis aflyst i dette skoleår, påpeger Kim Bisgaard.

Selv om eleverne ikke kommer til Hamborg i år, så ændrer det ikke ved, at eleverne stadig skal samarbejde med restauranten. Flammens CEO, Piet Klein, gæster Vejen Business College for at give eleverne på EUX-studieåret en præsentation af virksomheden.

- I forbindelse med projektarbejdet blev der også lejlighed til at dyrke det sociale fællesskab alligevel. For hvad vil her være mere naturligt end en hyggelig aften med fællesspisning på restaurant Flammen i Kolding, understreger Kim Bisgaard.

 

piet klein pr

CEO hos Flammen, Piet Klein.(Privatfoto)