Følg migogvejen på Facebook  

Igen i år har der været liv i den tidligere kalkunstald på Sekjærvej 4 i udkanten af Holsted - og faktisk mere liv end i fjor.

 

(læs mere under annoncen)

Fanø - ferie hele året

 

Eller rettere har været, for ænderne er slagtet og er klar til julen, hvor anden for mange er en vigtig del af julemenuen.

Efter at være vokset op i stalden og været meget ude er ænderne fra stalden nu slagtet og befinder sig i en lejet frysertrailer, men der vil snart igen være liv i bygningerne.

- Det var anden gang, vi forsøgte med ænder, og i år udvidede vi fra 400 til 470 ænder, fortæller Kamma Skjøth Jessen.

Hun og Jakob Jessen er flyttet ind på gården, og andeproduktionen er ikke et pludseligt påfund.

- Vi har altid tænkt os at ville have ænder, når vi kom herud, fortæller Kamma Skjøth Jessen.

Ideen var oplagt, da kalkunstalden stod tom og har gjort det i 15 år, og en del af inventaret var klart.

- Vi overvejer også at få flere slags fjerkræ, måske gæs, lyder det fra parret.

Ænderne har gået ude i dagtimerne, efter de blev store nok til det. De blev lukket ud om morgenen og kom ind igen om aftenen. Ræven skulle ikke have et bid af kagen.

Nu er ænderne klar til salg, og de kan bestilles og hentes senere op mod jul, men de kan allerede hentes nu - bl.a. i weekenden, hvor parret inviterer til julestue på gården. Her er der ægte julehygge med forskellige stande.

I weekenderne i december deltager parret selv ved et julearrangement hos Engvang Juletræer i Bramming - så længe, der stadig er ænder i fryseren.

- Det er jo også oplagt at få de gode frilandsænder til jul, hvor man typisk vælger den gode vin, noterer Jakob Jessen overfor »migogvejen«.

(Fotos: LLN Press©)

 

jakob kamma 2jakob kamma 2