Følg migogvejen på Facebook  

KE Fibertec modtog som omtalt UdviklingVejens Erhvervspris 2019.

 

(læs mere under annoncen)

Vejen IC - nytårsforsæt 2019

(tryk på annoncen og se, hvordan du får det bedre)

 

 

 

Om prismodtageren skriver Udvikling Vejen bl.a.:

»KE Fibertec sælger, designer, producerer, og servicerer tekstilkanaler til fordeling af ventilationsluft.

Produkterne bruges f.eks. på skoler, idrætsfaciliteter, laboratorier, kontorlandskaber, samt produktions- og lagerlokaler.

Virksomheden har hovedsæde i Vejen, produktion i Tjekkiet, og datterselskaber i syv lande i Europa og USA.

90 procent af omsætningen er eksport.

Som international leverandør til byggebranchen er virksomheden kontinuerligt påvirket af konjunkturer og konkurrence, hvilket kræver både tilpasningsevne og langsigtet tankegang.

Ud over gode medarbejdere, der yder en engageret indsats, så er en del af hemmeligheden bag KE Fibertecs succes, at virksomheden har differentieret sine markeder og tilrettelagt sin værdikæde, så den er effektiv og konkurrencedygtig.

Differentieringen i markedet sker med to brands, KE Fibertec med et stærkt miljøvenligt kvalitetsprodukt, der sælges i eget brand.

Det suppleres med en salgskanal under brandet EURO Air, hvor der gennem et forhandlernet i blandt andet Asien og Østeuropa tilbydes produkter, hvor der endnu ikke er samme fokus på indeklima og medarbejdertrivsel, og hvor betalingsvilligheden for energiansvarlighed ikke er på niveau som det vi kender i Danmark.

Værdikæden er tilrettelagt, så ordrer med stor volumen produceres i Tjekkiet.

De mindre ordrer, samt det skandinaviske marked serviceres primært fra Vejen, hvor fokus er på kort leveringstid, fleksibilitet, automatisering af arbejdsprocesser og forsat produktudvikling. Igennem en årrække har KE Fibertec, bl.a. med hjælp fra Conexio i Holsted, udviklet digitale systemer, så håndtering af design, teknisk virkemåde og produktionsforberedelse kan udføres direkte hos salgsingeniøren, og dermed reducere leveringstid og arbejdsprocesser.«

Firmaet beskriver selv sin historie på denne måde:

»KE Fibertecs fundament går tilbage til 1963, hvor fabrikant Keld Ellentoft (KE) begynder at producere filterposer til industrien. I 1996 blev KE Fibertec grundlagt ved et management buyout af to ledende medarbejdere, Henning S. Jensen og Carsten Jespersen. I marts 2007 sælges aktiemajoriteten til Jysk-Fynsk Kapital AS, og Carsten Jespersen udnævnes til ny adm. direktør.

KE Fibertec er ejet af Jysk-Fynsk Kapital (70 procent), L. E. Kristiansen Erhvervsinvest ApS (10 procent) og KE Pulje ApS (20 procent). KE-Pulje ejes af den daglige ledelse i KE Fibertec (adm. direktør Carsten Jespersen, produktionsdirektør Johnny Kusk Møller og økonomichef Svend Anker Fogh).

Bag Jysk-Fynsk Kapital står fem kendte danske familiefonde, AHF Holding (Faber Gardiner), Genua A/S (Primo koncernen), Hoffmann Capital A/S (Arovit Petfood), L. E. Kristiansen Erhvervsinvest ApS (Tvilum Scanbirk) og Vald. Birn Holding A/S (Valdemar Birn koncernen).

KE Fibertec-koncernen består i dag af fem salgsdatterselskaber i henholdsvis England, Tyskland, USA og Tyrkiet foruden Euro Air A/S. Derudover er der to produktionsdatterselskaber, KE Fibertec Væveri i DK og Euro Air CZ.

KE Fibertec-koncernen har gennem kontrolleret vækst og opkøb konsolideret sin position som verdens største producent af tekstilkanaler. KE-koncernen beskæftiger i dag ca. 120 medarbejdere, hvoraf godt og vel halvdelen er ansat i de udenlandske datterselskaber.«

(Foto: LLN Press©)

 

(billedtekst)

 Produktionschef Johnny Kusk Møller og direktør Carsten Jespersen, KE Fibertec, modtog erhvervsprisen 2019 af formanden for Udvikling Vejen, Ole Stubbe. (Foto: LLN Press©)