Erhverv

Endnu en fugtig vinter har givet algerne gode levevilkår, og de pynter ikke på boligen og kan også give skader.

 

(læs mere under annoncen)

Vejen Kommune - bund

(tryk på annoncen og se, hvad der rører sig hos Vejen Kommune)

 

 

- Der er rigtig mange, der ønsker at gøre noget i kampen mod algerne, fortæller Hans Christian Christesen.

Han og firmaet, Vejen Vinduespudsning, tilbyder ud over rene vinduer også en indsats mod alger på både tage, facader og fliser.

- Når dit tag er angrebet af alger og ser gammelt og kedeligt ud, hjælper det at få det behandlet for alger. Det fjerner selv de grimmeste belægninger og får tagstenene til at se næsten helt nye ud, forklarer Hans Christian Christesen.

Han fortæller, at alger på sigt kan være skadeligt for taget, så det er en god ide at få det taget i opløbet.

(Fotos: LLN Press©)

 

 

alger 2

 


Vejen-virksomhed har investeret 10 millioner kroner i nye maskiner.

 

(læs mere under annoncen)

Toyota - aygo

 (tryk på annoncen og bliv inspireret til dit næste bilkøb)

 

 

- Vi bliver rost for at være ret fleksible, og vi har et mangeårigt samarbejde med mange af vores kunder. Selvfølgelig skal vi levere til aftale tid og pris, men gør vi det, så er der ikke anledning til at kigge på andre leverandører.

Sådan siger Mogens Schelde, den ene af tre ejere af virksomheden Cimpro A/S i Vejen, i en pressemeddelelse fra Vejen Kommune.

Borgmester Egon Fræhr (V) og udviklingschef Peer M. Rexen var på virksomhedsbesøg, og her kunne Ole Schelde og Mogens Schelde blandt andet fortælle om en stor loyalitet hos de tyske kunder, som er det primære marked for virksomheden.

Cimpro A/S har eksisteret siden 1988, hvor Ole og Poul-Erik Scheldes fædre - Brdr. Schelde - grundlagde virksomheden som søsterselskab.

Dengang var kerneopgaven at producere kranudstyr, men det ændrede sig, da de fik øjnene op for CNC bearbejdningsmaskiner og tiltagende forespørgsler fra kunder omkring lønarbejde. Virksomheden er i dag underleverandør af spåntagende bearbejdning til danske og især udenlandske industrivirksomheder.

- Vi leverer primært til Tyskland, hvorfra vores produkter bliver sendt ud til hele verden. En af vores store kunder producerer krumtapaksler til motorer, og dem leverer vi dele til. Vores primære kunder er i motorindustrien, og lige nu vokser den industri alle steder, så vi har travlt, siger Mogens Schelde.

Han forklarer, at motorindustrien er meget lukket, og det betyder, at den bedste anbefaling man kan få er fra kunde til kunde.

- Det har vi oplevet mange gange. Det er svært at komme ind i Tyskland og især hos de store virksomheder. Godkendelsesprocessen er lang og vanskelig, men er du først inde, er blevet godkendt og lever op til det, du skal, så udvikles samarbejdet bare mere og mere. Vi oplever ikke, at de tyske kunder »shopper« rundt i markedet i samme grad som andre kunder.

Noget af det, som borgmester og udviklingschef gerne ville høre mere om, var de ansattes uddannelsesniveau.

- Vi har ikke altid let ved at skaffe arbejdskraft. Hvis du kommer her som industritekniker, tager det et års tid at lære vores måde at gøre det på, siger Ole Schelde, og Mogens Schelde supplerer:

- Vi har stor succes med at bruge Jobcentret, det fungerer rigtig godt. De laver et opslag, som vi så sørger for at dele på forskellige platforme. Vi bliver ikke bombarderet med ansøgninger, men dem vi får, de er relevante.
Han så gerne, at der var en større omtale af faget generelt, så det bliver mere attraktivt at søge ind i branchen.

Cimpro A/S regner med at omsætte for 36 millioner kroner i 2019. Virksomheden har for nyligt investeret 10 millioner kroner i nye maskiner.

(Foto: Vejen Kommune)

 

 

 

 

Flere end 130 medarbejdere mister deres job på COOPs lager i Vejen.

 

Zero - sommer

 

Medarbejderne er i dag blevet orienteret om, at afdelingen lukker senest med udgangen af september.

- Det kan jeg bekræfte, fortæller Nicolaj Boysen - COOPs logistikdirektør.

Dermed slutter noget af en epoke, og fremover skal brugser og Fakta-butikker i stedet modtage varer fra afdelingerne i Odense og Aalborg.

Nogle af medarbejderne bliver tilbudt arbejde på lageret i Odense, og ifølge vores oplysninger er der fundet en ny bruger af lokalerne.

(Foto: LLN Press©)

COOP har netop udsendt en pressemeddelelse:

Vejen Distributionscenter bliver en del af Odense Distributionscenter pr. 1. oktober.

Lageret, som Coop etablerede i 1963, har stået for distribution af dagligvarer til fakta, Kvickly, SuperBrugsen og Dagli´Brugsen i Sønderjylland, Midtjylland og Fyn.

Fremover skal de primært have varerne fra Odense.

- Vi har et supermoderne og højteknologisk center i Odense, hvor vi har mere kapacitet, end vi udnytter i dag. Derfor vil det være væsentligt mere økonomisk fornuftigt at distribuere varerne derfra fremover, siger supply chain direktør Nicolaj Boysen, Coop.

Der er 137 medarbejdere ansat i Vejen. Heraf er 94 fastansatte lagerarbejdere, som alle tilbydes job i Odense. Desuden tilbydes alle en særlig bonus, hvis de bliver i job frem til centrets lukning.

- Det er mange medarbejdere, der har arbejdet dygtigt og loyalt i rigtig mange år for os. Derfor vil vi gøre alt, hvad vi kan for at sikre, at de får mulighed for at fortsætte hos os. Og hvis ikke de ønsker det, at de kommer videre på en ordentlig måde, siger Nicolaj Boysen.

Sidste år gennemførte Coop lukning af ca. 80 butikker, der gav underskud uden udsigt til at vende udviklingen. Derfor er der også behov for mindre lagerkapacitet.

De fleste opgaver, der er løst i Vejen, bliver flyttet til Odense, men en række butikker i Midtjylland vil i stedet få varer fra Coops lager i Aalborg.

Vejen Distributionscenter er på 33.300 kvm.

Coop har indgået aftale om udlejning af bygningerne til ekstern lejer.

Herefter vil Coop have egne lagre i Aarhus (Hasselager), Aalborg, Odense, Albertslund, Brøndby og Rønne.

 

 

Det er gået stærkt hos KK Partner i Brørup det seneste år.

 

(læs mere under annoncen)

Vejen Gymnasium og HF

(tryk på annoncen og læs mere om uddannelserne)

 

 

- Medarbejder nr. 26 starter her til maj, så vi har fordoblet antal af medarbejdere i løbet af det seneste år, fortæller indehaverne, Lars Wagner og Esben Kjær, til migogvejen.

Det giver selvsagt pladsmangel på adressen på Søndergade, hvor der foreløbig er stillet en pavillon op, men det rækker ikke.

Derfor arbejdes der aktivt med at finde en løsning.

- Vi leder stadig efter noget andet, og i øjeblikket arbejder vi med tre steder, fortæller Lars Wagner.

Endnu vil de ikke afsløre, hvad der arbejdes på, men tre steder er inde i billedet for at finde tilstrækkeligt med plads til både medarbejdere og biler.

- Det skulle gerne være på plads inden ferien, lyder det, og virksomheden er på vej til at vokse yderligere.

- Vi laver både små og store opgaver for erhverv og industri og får mere og mere på Sjælland, forklarer Lars Wagner.

Ud over de store el-kunder har KK Partner også mange kabelkunder.

(Foto: LLN Press)

 

 

migogvejen har tidligere skrevet om KK Partner:

http://migogvejen.dk/nyheder/erhverv/1813-fra-butik-til-showroom

http://migogvejen.dk/brorup/1457-klar-til-at-flytte

 

 

 

Louis Poulsen kan om få år fejre 150 års jubilæum. De tidløse lamper bliver produceret i Vejen, hvor virksomheden har hovedkontor. Det og meget mere fortalte virksomhedens CEO, Søren Mygind Eskildsen om, da borgmester Egon Fræhr og kommunaldirektør Ole Slot var på besøg. (Foto: Vejen Kommune)

 

 

 

Louis Poulsen sælger belysning i hele verden, og selvom konkurrencen er hård, er interessen for det stærke brand fortsat massiv.

 

(læs mere under annoncen)

Myreekspressen

(tryk på annoncen og søg hjælp, hvis du er generet af myrer)

 

 

Velfærden er stor, og rigtigt mange borgere jorden rundt er købestærke. De har råd til at prioritere design og brand, og det mærker Vejen-virksomheden Louis Poulsen.

Det kunne Søren Mygind Eskildsen, direktør hos Louis Poulsen, fortælle da borgmester Egon Fræhr (V) og kommunaldirektør Ole Slot var på virksomhedsbesøg.

- Skandinavien fylder meget, men i Kina buldrer det frem. Mange kinesere har mange penge og har råd til vores produkter, og iscenesættelse i udlandet kræver noget specielt, konstaterer direktøren i en pressemeddelelse.

Virksomheden Louis Poulsen har gennem de seneste år haft flere forskellige ejere, men er nu ifølge Søren Mygind Eriksen landet det helt rigtige sted.

I en konstellation med andre design-virksomheder, som betyder, at udsynet til det internationale marked hele tiden vokser.

Men også mange danskere køber fortsat de ikoniske lamper, hvoraf flere af de gamle Poul Henningsen-modeller har fået et re-design og er blevet populære igen.

Virksomheden har, som så mange andre, ind imellem udfordringer med at skaffe den fornødne arbejdskraft.

- Vi kan ikke altid få jobbene besat med de kompetencer, vi gerne vil, og så kræver det opkvalificering. Samtidigt er det vigtigt, at vi hele tiden holder os konkurrencedygtige, for at det er økonomisk forsvarligt at fortsætte produktionen i Danmark, lyder det videre.

 

 

- I er er virksomhed, der har gjort en forskel.

Sådan lød det fra formanden for Udvalget for arbejdsmarked og integration i Vejen Kommune, Frank Schmidt-Hansen (K), ved formiddagens overrækkelse af Virksomhedsprisen 2018.

 

Martinsen - ny

(tryk på annoncen, hvis du har brug for hjælp til revison eller rådgivning)

 

 

Overrækkelsen skete i butikken hos Netto i Brørup, der var udpeget til årets prismodtager i konkurrence med SuperBrugsen i Brørup og dampvaskeriet i Vejen.

- I udvalget for arbejdsmarked og integration tror vi på, at en tilknytning til arbejdsmarkedet er vigtigt for det gode hverdagsliv. Og vi har et ønske om, at alle borgere i Vejen Kommune får mulighed for at udnytte deres kompetencer og kvalifikationer. Vi tror på, at alle har noget at bidrage med, og det blot gælder om at finde det rette sted, hvor de ressourcer kan komme i anvendelse, lød det videre fra Frank Schmidt-Hansen.

- Det kan vi ikke klare alene. Der har vi brug for kommunens virksomheder - store som små. For det er ude hos jer, at unge skal uddannes. Det er hos jer, medarbejdere skal fastholdes, når de bliver syge. Det er hos jer, at ledige skal finde fodfæste og blive i stand til at varetage et arbejde og opnå en ansættelse, der er med til at skabe en meningsfuld tilværelse for den enkelte, fortsatte Frank Schmidt-Hansen, , der repræsenterede udvalget sammen med Henning Aaskov (V).

Nogle mennesker møder udfordringer i livet, der gør det vanskeligt for dem at holde fast i uddannelse og arbejde - og mister troen på, at noget kan lykkes.

- Her har I vist vejen for flere mennesker, der har brug for et ståsted og har brug for nogen, der tror på, at lige netop de kan bidrage på jeres arbejdsplads. Her har I skabt en virksomhed, hvor der er plads til udvikling af den enkeltes kompetencer, hvor alle medarbejdere spiller en vigtig rolle, og hvor leder og souschef går foran og skaber et godt arbejdsmiljø med ansvar til alle og opgaver, der passer til den enkeltes kvalifikationer, sagde Frank Schmidt-Hansen.

Hæderen i Netto blev modtaget af butikschef Marianne Madsen og souschef Katja Julius, der står i spidsen for en butik med 26 medarbejdere, hvor de fem er ansat på særlige vilkår.

Ud over hæder og diplom var der 10.000 kroner til  brug for et arrangement for medarbejderne.

(Fotos: LLN Press©)

 

migogvejen skrev tidligere på ugen om virksomhedsprisen og kandidaterne:

http://migogvejen.dk/vejen/1805-kamp-om-prisen

 

 

netto 4netto 4netto 4

 

Når man står i et butikslokale og lytter, kan det være svært at fornemme, hvordan et musikanlæg lyder hjemme i stuen.

Det skal prøves på stedet, og den mulighed bliver nu øget.

 

(læs mere under annoncen)

Vejen Kommune - bund

(tryk på annoncen og se, hvad der rører sig i Vejen Kommune)

 

 

- Vi vil hellere ud og demonstrere det hjemme hos kunden, fortæller Esben Kjær.

Det har fået KK Partner A/S i Brørup til at lave en ændring, så butikken på Søndergade i Brørup ændres til et showroom.

»Vi har valgt at fokusere på udvikling og efterspørgslen af teknikinstallationer, AV og IT. Det betyder, at butikken pr. 1. juli ændres til showroom«, lyder det i en pressemeddelelse fra KK Partner A/S, der drives af Esben Kjær og Lars Wagner.

Her vil det være muligt at opleve nutidens produkter inden for billede og lyd, inden man måske får besøg i hjemmet.

Når showroomet tager over, kræver det tidsbestilling, da der ikke er fast personale på showroomet.

- I dag ringer folk alligevel typisk i forvejen, så forskellen er ikke så stor, noterer Esben Kjær overfor migogvejen.

Når det gælder repationer, handler det også bare om at bruge en anden dør - værkstedsdøren - og det er ikke sikkert, der er en sælger hjemme. De kan være på kundebesøg.

»Salg af TV, IT & AV til erhverv, industri og private fortsætter uændret og vil være en stor del af showroomets indhold«, noteres det.

I perioden fra juli til 1. september vil showroomet være under ombygning, inden det bliver indviet med pølser og øl og gårdsalg af restlager fra butikken. Inden vil der være spotsalg på udvalgte varer i butikken.

(Foto: LLN Press©)

 

Kvalitet, sikkerhed og et højt vidensniveau er afgørende, når chauffører fra transportvirksomheden S. Chr. Sørensen A/S kører deres specialbyggede tankbiler rundt mellem leverandører og kunder.

 

(læs mere under annoncen) 

Franks Tøj

(tryk på annoncen og få inspiration til både tøj og vin)

 


Virksomheden har specialiseret sig i at transportere flydende stykgods med blandt andet foderstof, biogas og valle rundt i Danmark.

Præcision er også et af nøgleordene for Christian S. Madsen, og her spiller logistikken naturligt en stor rolle.

- Der er mange elementer i spil, når flydende gods skal transporteres fra A til B. Vores tankbiler kan have op til otte forskellige typer gods med ad gangen. Derfor specialuddannes chaufførerne i håndteringen af de mange godstyper. Ikke mange tænker over, at der bagpå vores biler sidder en stor computer, som styrer al teknologien i tanken, forklarer direktør Christian S. Madsen til borgmester Egon Fræhr og kommunaldirektør Ole Slot, da de er på virksomhedsbesøg.

S. Chr. Sørensen A/S kan fejre 100 års jubilæum næste år og bliver drevet af tredje generation.

Der udvikles ifølge en pressemeddelelse fra kommunen hele tiden på nye markeder, og virksomheden har haft tradition for at følge med tiden.

- Vi er ikke bange for at teste nye markeder af, og vi får løbende nye idéer fra kunder og leverandører. Da min morfar startede virksomheden lige efter genforeningen, var det hans mål at være med til at opbygge infrastrukturen i det gamle Sønderjylland. Han startede med hestevogne, for lastbilen var knapnok opfundet, og det udviklede sig til transport af stort set alt, hvad man kan forestille sig. Han var god til at udvikle og var først med tankbiler og kørsel af olie. I dag køres der primært med flydende foderstoffer, men har som dengang ingen begrænsninger i, hvilke opgaver og udfordringer vi påtager os, siger Christian S. Madsen.

Firmaet arbejder hele tiden på at udvikle nye måder at gøre tingene på, når der tales transportløsninger. Derfor er digitalisering, computerløsninger på lastbiler, størst mulig sikkerhed for chauffør og medtrafikanter altid i højsædet, og her bliver der ikke gået på kompromis.

Christian S. Madsen er glad for den lokale forankring og roser det gode samarbejde, de har haft med Vejen Kommune gennem årene. Både i forhold til behandling af byggesager og flere gange i forbindelse med rekruttering af nye medarbejdere, lyder det i pressemeddelelsen.

De fleste af S. Chr. Sørensens chauffører bor lokalt og har en meget høj anciennitet. Christian S. Madsen gør gerne en ekstra indsats for at uddanne dygtige chauffører.

Han opfordrede derfor borgmester Egon Fræhr og kommunaldirektør Ole Slot til, at Vejen Kommune og Jobcenter Vejen går i samarbejde med virksomhederne om opkvalificering af de mange chauffører, der har erhvervet det store kørekort, men mangler erfaring for at komme ind i det spændende erhverv.

Ligeledes opfordrer Christian S. Maden også til, at Vejen Kommune fortsætter med at have fokus på transporterhvervet. Forbedres og udvikles de forhold, der kræves, så burde der kunne tiltrækkes flere transportvirksomheder til området.


(billedtekst)
Vejen Kommunes kommunaldirektør Ole Slot, Marianne og Christian S. Madsen fra virksomheden S. Chr. Sørensen samt Vejen Kommunes borgmester, Egon Fræhr (V). (Foto: Vejen Kommune)

 

 

 

 

Brørup finder nu også vej til kortet over filialer under Frøs Sparekasse.

 

(læs mere under annoncen)

Vejen Kommune - bund

(tryk på annoncen og se, hvad der sker i kommunal regi)

 

 

»Vi åbner endnu en filial i vores område: Vi lander i Brørup«.

Sådan lyder overskriften på Frøs Sparekasses hjemmeside.

»2018 var et år med vækst og øget strategisk fokus for sparekassen. Begge dele tager vi med os ind i 2019, hvor vi starter foråret med at præsentere åbningen af vores 12. filial i Syd- og Sønderjylland. Vi åbner nemlig filial i Brørup – en skøn by i vores dejlige område.

Vi er glade og stolte over, at vi nu kan præsentere planer for det nyeste skud på stammen af filialer: en filial midt på hovedgaden i Brørup – helt præcist på Nørregade 34«, skriver sparekassen.

- Vi har vores rødder her i Syd- og Sønderjylland, her hører vi hjemme. Vi vil være lokale og til stede der, hvor vores kunder er og har brug for os. Derfor har vi valgt Brørup, som ligger lige i hjertet af vores område, – et helt naturligt valg til en ny filial, fortæller Henning Dam, adm. direktør i Frøs Sparekasse, til instituttets hjemmeside.

»Med vores sønderjyske rødder helt tilbage fra 1872 og snart 12 filialer og fire erhvervscentre fordelt rundt i Syd- og Sønderjylland dækker vi efterhånden vores lokalområder bredt.

Det gør vi, fordi vi vil Syd- og Sønderjylland. Vi mener nemlig, at vores område er et godt sted at være. Og det skal det blive ved med at være.

Derfor vil vi også være en del af lokalområdet i Brørup – en fantastisk by med en god beliggenhed, spændende foreningsliv og et godt sammenhold. Med vores nye filial i byen vil vi gøre en aktiv indsats for at skabe endnu mere vækst i området«, lyder det videre.

(Illustration: Frøs Sparekasse)

 

 

KE Fibertec modtog som omtalt UdviklingVejens Erhvervspris 2019.

 

(læs mere under annoncen)

Vejen IC - nytårsforsæt 2019

(tryk på annoncen og se, hvordan du får det bedre)

 

 

 

Om prismodtageren skriver Udvikling Vejen bl.a.:

»KE Fibertec sælger, designer, producerer, og servicerer tekstilkanaler til fordeling af ventilationsluft.

Produkterne bruges f.eks. på skoler, idrætsfaciliteter, laboratorier, kontorlandskaber, samt produktions- og lagerlokaler.

Virksomheden har hovedsæde i Vejen, produktion i Tjekkiet, og datterselskaber i syv lande i Europa og USA.

90 procent af omsætningen er eksport.

Som international leverandør til byggebranchen er virksomheden kontinuerligt påvirket af konjunkturer og konkurrence, hvilket kræver både tilpasningsevne og langsigtet tankegang.

Ud over gode medarbejdere, der yder en engageret indsats, så er en del af hemmeligheden bag KE Fibertecs succes, at virksomheden har differentieret sine markeder og tilrettelagt sin værdikæde, så den er effektiv og konkurrencedygtig.

Differentieringen i markedet sker med to brands, KE Fibertec med et stærkt miljøvenligt kvalitetsprodukt, der sælges i eget brand.

Det suppleres med en salgskanal under brandet EURO Air, hvor der gennem et forhandlernet i blandt andet Asien og Østeuropa tilbydes produkter, hvor der endnu ikke er samme fokus på indeklima og medarbejdertrivsel, og hvor betalingsvilligheden for energiansvarlighed ikke er på niveau som det vi kender i Danmark.

Værdikæden er tilrettelagt, så ordrer med stor volumen produceres i Tjekkiet.

De mindre ordrer, samt det skandinaviske marked serviceres primært fra Vejen, hvor fokus er på kort leveringstid, fleksibilitet, automatisering af arbejdsprocesser og forsat produktudvikling. Igennem en årrække har KE Fibertec, bl.a. med hjælp fra Conexio i Holsted, udviklet digitale systemer, så håndtering af design, teknisk virkemåde og produktionsforberedelse kan udføres direkte hos salgsingeniøren, og dermed reducere leveringstid og arbejdsprocesser.«

Firmaet beskriver selv sin historie på denne måde:

»KE Fibertecs fundament går tilbage til 1963, hvor fabrikant Keld Ellentoft (KE) begynder at producere filterposer til industrien. I 1996 blev KE Fibertec grundlagt ved et management buyout af to ledende medarbejdere, Henning S. Jensen og Carsten Jespersen. I marts 2007 sælges aktiemajoriteten til Jysk-Fynsk Kapital AS, og Carsten Jespersen udnævnes til ny adm. direktør.

KE Fibertec er ejet af Jysk-Fynsk Kapital (70 procent), L. E. Kristiansen Erhvervsinvest ApS (10 procent) og KE Pulje ApS (20 procent). KE-Pulje ejes af den daglige ledelse i KE Fibertec (adm. direktør Carsten Jespersen, produktionsdirektør Johnny Kusk Møller og økonomichef Svend Anker Fogh).

Bag Jysk-Fynsk Kapital står fem kendte danske familiefonde, AHF Holding (Faber Gardiner), Genua A/S (Primo koncernen), Hoffmann Capital A/S (Arovit Petfood), L. E. Kristiansen Erhvervsinvest ApS (Tvilum Scanbirk) og Vald. Birn Holding A/S (Valdemar Birn koncernen).

KE Fibertec-koncernen består i dag af fem salgsdatterselskaber i henholdsvis England, Tyskland, USA og Tyrkiet foruden Euro Air A/S. Derudover er der to produktionsdatterselskaber, KE Fibertec Væveri i DK og Euro Air CZ.

KE Fibertec-koncernen har gennem kontrolleret vækst og opkøb konsolideret sin position som verdens største producent af tekstilkanaler. KE-koncernen beskæftiger i dag ca. 120 medarbejdere, hvoraf godt og vel halvdelen er ansat i de udenlandske datterselskaber.«

(Foto: LLN Press©)

 

(billedtekst)

 Produktionschef Johnny Kusk Møller og direktør Carsten Jespersen, KE Fibertec, modtog erhvervsprisen 2019 af formanden for Udvikling Vejen, Ole Stubbe. (Foto: LLN Press©)

 

 

Blandt 42 kandidater og tre nominerede blev årets erhvervspris onsdag aften overrakt.

 

(læs mere under annoncen)

Skaarups Auto

(tryk på annoncen og se, hvad firmaet kan tilbyde)

 

 

Det skete i forbindelse med Udvikling Vejens årsmøde, hvor pausen mellem forret og hovedret blev brugt til at afsløre modtageren af »Erhvervsprisen 2019«.

Prisen gik til KE Fibertec, Vejen, der var i konkurrence med Fermentationexperts, Bække, og Pro-Plan, Jels.

(Fotos: LLN Press©)

 

migogvejen har tidligere omtalt listen over kandidater, mens vi først i dag har fået navnene på de nominerede:

http://migogvejen.dk/nyheder/erhverv/1623-kamp-om-erhvervsprisen

 

erhvervspris 1

 Produktionschef Johnny Kusk Møller og direktør Carsten Jespersen, KE Fibertec, modtog erhvervsprisen 2019. (Foto: LLN Press©)

 

erhvervspris 3

 

- Der er stadig en fremtid for Udvikling Vejen.

 

(læs mere under annoncen)

Myreekspressen

(tryk på annoncen - de første myrer er dukket op)

 

 

Det slog direktøren for Udvikling Vejen, Ulrik Kragh, fast på eftermiddagens generalforsamling i Holsted.

Der har været en turbulent periode omkring rådgivning, hvor der er færre penge til den lokale rådgivning.

- Vi har en fuld stab, selvom tilskudssystemet er lavet om. Den lokale forankring vil altid være der, lovede formanden Ole Stubbe og roste den stab af medarbejdere, der er i organisationen.

Økonomisk kan det dog blive dyrere at få rådgivning, og der var netop kontingentforhøjelser på dagsordenen ved Udvikling Vejens årsmøde.

Her kunne direktøren samtidig glæde sig over en vækst i den lokale turisme, ligesom der var positive toner omkring iværksættere:

- Vi har ikke så mange iværksættere som i de større byer, hvor de unge har bosat sig, men vi oplever en stor overlevelse hos vores iværksættere, påpegede Ulrik Kragh og henviste til de iværksættere, der startede i 2011 og 2012.

(Fotos: LLN Press©)

 

ulrik kragh 2

Direktør i Udvikling Vejen, Ulrik Kragh, ved eftermiddagens generalforsamling

 

 

 

Der er flere mennesker i job her i området end ventet. Målet for 2020 er for længst nået.

 

(læs mere under annoncen)

CS Pølsemageri - smørrebrød

(tryk på annoncen og læs mere om mulighederne for maden)

 

 

 Målet for 2020 lyder på 20.000 arbejdspladser.

- Vi er nu oppe på 20.079 ansatte i kommunen og har altså nået målet.

Sådan lød det fra formanden for Udvikling Vejen, Ole Stubbe, ved eftermiddagens generalforsamling på Skovpavillonen i Holsted.

Og som altid var han klar med en spydig kommentar:

- Hvis I har nogle folk, I vil af med, så kan i altså gøde det nu.

Ole Stubbe glædede sig over udviklingen, hvor der nu er flere end 20.000 mennesker, der dagligt går på arbejde her i kommunen.

De 15.630 jobs er i den private sektor.

Mens målet for jobs er nået, kniber det med bosætningen.

- Målet i 2020 er 44.000 indbyggere, men vi er kun nået til de 42.900, noterede Ole Stubbe.

I den forbindelse nævnte han manglen på lejeboliger som den store udfordring.

Folk vil gerne lige prøve det nye job af, inden de køber hus og dermed er mere bundet.

(Fotos: LLN Press©)

  

ole stubbe 1

 Formanden for Udvikling Vejen, Ole Stubbe, ved eftermiddagens generalforsamling. (Foto: LLN Press©)

 

 

- Hvorfor vente på andre, når der er et behov. I stedet for blot at tænke tanken er ideen taget op, og det kan vi kun være stolte over.

Sådan var holdningen, da det nye tiltag for at skaffe nye tagdækkere mandag formiddag blev officielt åbnet.

 

 

(læs mere under annoncen)

Vejen Gymnasium og HF

(tryk på annoncen og læs mere om uddannelsesmulighederne)

 

 

Ordene kom fra Vejen Kommunes borgmester, Egon Fræhr (V), der glædede sig over, at kommunen var blevet inddraget i projektet, der skal skaffe flere tagdækkere gennem et trainee-forløb.

- Som kommune kan vi kun være stolte af at være blevet indvolveret som samarbejdspartner i et koncept, der gavner de ledige, branchen og os alle og er med til at skabe flere lokale uddannelsestilbud, noterede Egon Fræhr og ønskede ikke mindst eleverne held og lykke med uddannelsen.

Den officielle åbning stod beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen (V) for.

- I det offentlige bliver vi ikke altid rost af virksomhederne, men jeg er taknemmelig for, at dette har kunne lade sig gøre, lød det fra ministeren, der roste det lokale initiativ til gavn for hele branchen.

Ved formiddagens arrangement hos Phønix Tag Materialer på V. Alle 1 i Vejen påpegede direktør Paul Erik Rask, Nordic Waterproofing, at virksomheden ikke skal være en uddannelsesinstitution, men eleverne skal gerne få en fornemmelse af, hvordan det er at blive tagdækker, da der mangles hænder i branchen.

- Alle fortjener en chance for et godt job og blive en del af et fællesskab, lød det fra direktøren bag trainee-tilbuddet.

- Med det nye forløb bliver der rakt ud efter dem, der endnu ikke er klar til en erhvervsuddannelse. De skal tættere på arbejdsmarkedet og en hverdag, hvor de både lærer og bidrager. Mange af dem har flere nederlag i bagagen – forløbet skal give dem en ny start og forhåbentlig en ny og holdbar retning i livet, lyder det fra initiativtagerne.

Forløbet kombinerer skole og praktik med meget stor chance for en læreplads bagefter. De ledige får altså ikke blot en opkvalificering, men også en stor mulighed for et job.

Samtidig får de et løft på meget kort tid, både fagligt og personligt, og de får åbnet nogle døre, der ellers har været lukkede.

- Med forløbet sætter parterne en tyk streg under begrebet »det rummelige arbejdsmarked«, og vi vil bygge bro til ledige, der er ved at drive længere væk fra fællesskabet, lyder det fra Phønix Tag Materialer.

Tiltaget kan også være inspiration for andre områder med mangel på arbejdskraft.

Det er virksomheden selv i samarbejde med en række private virksomheder, jobcentre over hele landet, Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering (STAR), Vejen Kommune og 3F, der har taget initiativ til det nye forløb, som kan kombineres med en bred palette af efterfølgende uddannelser eller jobs; f.eks. praktik, mesterlære, erhvervsgrunddannelse (EGU) og IEUD.

- Det er et helt unikt og nytænkende bredt samarbejde, hvor parterne er gået sammen til gavn for mange ledige og en hel branche. Det usædvanlige er dels det meget brede samarbejde, men også, at en privat virksomhed tager ansvar for fødekæden til hele branchen og ikke kun én virksomhed, bliver det konstateret.

Desuden, som et led i hele forløbet, får de ledige et døgn sammen med coach BS Christiansen, hvor formålet ikke mindst er at lære sig selv og sit potentiale bedre at kende.

- Vi vil nemlig ikke blot løfte dem, vi tør også skubbe lidt til dem.

(Fotos: LLN Press©)

 

migogvejen har tidligere omtalt muligheden for at blive en del af tagdækker-trainee-forløbet:

http://migogvejen.dk/nyheder/erhverv/1706-braendt-i-gang

http://migogvejen.dk/nyheder/erhverv/785-vil-have-nye-i-faget

 troels lund poulsen 1

B.S. Christiansen giver eleverne i forløbet en helt speciel oplevelse. (Foto: LLN Press©)

 

troels lund poulsen 1

Borgmester Egon Fræhr (V) glæder sig over det nye tiltag fra Vejen-firmaet. (Foto: LLN Press©)

 

troels lund poulsen 1

Flagene var hejst ved den officiele start på det nye trainee-forløb for tagdækkere. (Foto: LLN Press©)

 

troels lund poulsen 1

Kenneth Vraa - salgs- og marketingsdirektør - ledte deltagerne gennem arrangementet. (Foto: LLN Press©)

 

troels lund poulsen 1

Adm. direktør i Nordic Waterproofing glædede sig over at være kommet i mål med uddannelsen efter tre års tilløb. (Foto: LLN Press©)

 

troels lund poulsen 1

Gæsterne fik også lejlighed til at opleve, hvordan virkeligheden er for en tagdækker - her er det godt nok i en tør og vindstille lagerhal. (Foto: LLN Press)

 

troels lund poulsen 1

Beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen (V) roste initiativet, der kan kopieres af andre brancher. (Foto: LLN Press©)

 

tagdækker 4

Mange - bl.a. tagdækkermestre - var inviteret til mandagens officielle åbning af den nye tagdækkertrainee. (Foto: LLN Press©)

 

 

 

Beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen (V) brændte bogstaveligt talt igennem, da han i formiddag stod for den officielle åbning af en ny uddannelse i Vejen.

 

(læs mere under annoncen)

Troels Ravn - valg

(tryk på annoncen og læs mere om det lokale folketingsmedlem)

 

 

Han stod for den officielle åbning af et nyt og utraditionelt tiltag for nye tagdækkere hos Phønix Tag Materialer i Vejen, og det skete ved at brænde den røde snor over.

Dermed er tiltaget for nye tagdækkere i gang, og der er udsolgt for det første hold.

- Her begynder de første 26 elever på et helt nyt forløb, der på en utraditionel måde bringer ledige og virksomheder sammen, lyder det fra firmaet.

(Foto: LLN Press)

 

migogvejen omtalte det nye tiltag i sommer:

http://migogvejen.dk/nyheder/erhverv/785-vil-have-nye-i-faget

 

 

 

 

Energi-, forsynings- og klimaminister Lars Chr. Lilleholt (V) roste initiativet med et »solcelleparkeringsanlæg«, da han i formiddag gæstede Vejen.

(læs mere under annoncen)

Vejen maler

(tryk på annoncen og læs om mulighederne for maling)

 

Der var ikke ligefrem ideelle betingelser for solcellerne, da han ankom til Solar A/S på Industrivej Vest.

Derimod blev han modtaget af en medarbejder med paraply, så han kunne komme ind i tørvejr i hovedbygningen.

Årsagen til besøget var det nye solcelleanlæg, virksomheden har etableret på den modsatte side af hovedbygningen.

- Det er første gang, jeg ser sådan et anlæg, men det er rigtig godt tænkt, lød det fra Lars Chr. Lilleholt.

Solar har opbygget et solcelleanlæg på parkeringspladsen, så energien kan hentes ind til brug i bl.a. edb-afdelingen, og samtidig kan bilerne holde i tørvejr.

- Det er virkelig noget, der er perspektiver i, når det gælder den fortsatte udvikling af solenergien. Her er det lavet på et forholdsvist lille areal, men det kan blive meget større, noterede ministeren.

Han mener, at det kan have potentiale også i udlandet, og så kan folk jo komme til Vejen og se det.

I stedet for at placere solceller på marker eller i haver er der mange flader, det kan placeres på - som her i Vejen.

Efter snakken gik turen over til anlægget. hvor Lars Chr. Lilleholt klippede den røde snor flankeret af direktør Jens Andersen, Solar A/S, og direktør Karsten Hillmann, Solar Polaris A/S.

17. maj fylder Solar i øvrigt 100 år.

(Fotos: LLN Press©)

 

solar 5solar 5solar 5solar 5

 

 

Toyota-forhandler Louis Lund A/S med afdeling i bl.a. Vejen er blevet hædret.

 

 

(læs mere under annoncen)

 Martinsen - ny

(tryk på annoncen og se, hvad firmaet kan tilbyde dig)

 

 

 

Han er blevet tildelt titlen som årets Ichiban-forhandler i Danmark.

En pris, der hvert år bliver uddelt til den Toyota-forhandler i Danmark, der har gjort det bedst omkring kundeservice og salg.

- Vi er meget glade og beærede over at vinde Ichiban-prisen. Det er jo en kæmpe belønning for et godt stykke arbejde, som vi har leveret i mange år, siger Louis Lund i en pressemeddelelse og dedikerer æren til sine medarbejdere.

Ichiban er i øvrigt et japansk ord lånt fra »Okyakusama Ichiban«, der betyder »kunderne først«.

(PR-foto)

 

 

Der bliver kamp om årets erhvervspris i Vejen kommune.

 

(læs mere under annoncen)

JA Energibyg

(tryk på annoncen og læs mere om firmaets tilbud)

 

 

Ikke færre end 42 virksomheder er i spil til »UdviklingVejens Erhvervspris 2019«, fortæller UdviklingVejen i sit nyhedsbrev.

Det er UdviklingVejens repræsentantskab og erhvervskonsulenter, der har indstillet virksomhederne. Tre af de 42 virksomheder nomineres til prisen, hvor det så i sidste ende er UdviklingVejens repræsentantskab, der vælger modtageren.

Prisen uddeles så på UdviklingVejens årsmøde.

(Arkivfoto: LLN Press©)

 

udklip erhvervspris

 

 

De tidligere modtagere:

2018: OTV Plast

2017: Alflow

2016: Moldow

2010: KK-Partner

2009: Flex1one

2008: Komatsu

2007: Dinesen

2006: Thorkilds Vinhandel

2005: Olet Industrigummi

2004: Coop Logistik/Vejen Tørvarecenter

2003: Oxdal

2002: Skare Meat Packers

2001: Eagle Burgmann

 

Komtek ved Holsted har formået at lave en god forretning ud af det, vi smider ud.

 

(læs mere under annoncen)

Vejen for dig - tank selv 

 (læs mere om de smarte gavekort)

 

 

Bunkerne af haveaffald og jord tårner sig op side om side. Noget af affaldet damper og varsler om al den gode energi, som bjergene indeholder.

Hos Komtek lidt udenfor Holsted handler alt om skrald og affald. Og om at gøre det kasserede til noget, der igen har værdi.

Driftsleder Uffe Clausen viste rundt, da borgmester Egon Fræhr (V) og kommunaldirektør Ole Slot var på virksomhedsbesøg.

På sine 22 hektar håndterer Komtek blandt andet køkken-madaffald fra en række kommuner, de tager sig af have- parkaffald, affaldstræ og af kasserede fødevarer.

- Alt hvad vi laver er genanvendelse på en eller anden facon, siger Uffe Clausen, der er driftsleder på pladsen, i en pressemeddelelse.

I alt seks ansatte håndterer de mange tons affald, som for størstedelens vedkommende ender som biobrændsel, kompost eller pulp til biogas-produktion.

Affaldssortering og håndtering er en hel videnskab, og hos Komtek forsøger de hele tiden at blive bedre og optimere deres produkter.

Virksomheden har selv udviklet et af deres sorteringsanlæg til restaffald, et anlæg, som de sælger til andre lignende virksomheder.

Maskinen sikrer, at der kan behandles affald 24 timer i døgnet, og at medarbejderne kan følge maskinen hjemmefra via en ipad.

Sidste år tyggede denne maskine sig igennem 35.000 tons organisk affald.

Inden længe skal borgere i Vejen Kommune til at sortere deres madaffald fra det øvrige affald. Om det ender hos Komtek, er endnu uvist.

 

På billedet ses i midten driftsleder Uffe Clausen flankeret af borgmester Egon Fræhr og kommunaldirektør Ole Slot. (Foto: Vejen Kommune)