112 politi
Denne annonceplads kan blive din

Det er med livet som indsats at »dingle« rundt på en landevej i beruset tilstand.

 

(læs mere under annoncen)

Vejen IC - nytårsforsæt 2019

(tryk på annoncen og se, hvilke muligheder centret kan byde på)

 

Syd- og Sønderjyllands Politi har også masser af ros til den bilist, der lørdag aften forhindrede en ulykke på Lunderskovvej ved Bække.

»Tak til den borger, der standsede op og tog ansvar, til vi var fremme«, skriver vagtchefen på politiets Twitter-profil.

Det sker, efter en politipatrulje havde bragt den berusede mand i sikkerhed.

Politiet fik flere meldinger om beruset mand, der »dingler rundt« på Lunderskovvej ved Bække.

En af anmelderne forsøgte med held at holde ham væk fra vejen, til politiet var fremme.

(Arkivfoto: LLN Press©)

 

Politiet har endnu en gang sikret adskillige indtægter til statskassen efter en fartkontrol.

 

(læs mere under annoncen)

Vejen Kommune - bund

(tryk på annoncen og se, hvad kommunen har gang i)

 

 

En af ATK-bilerne var i dag placeret på Kongeåvej ved Skibelund Krat, og blitzen fik ikke fri.

19 blev ifølge politiet blitzet og kan se frem til en hilsen i e-boks i form af en bøde.

Den hurtigste bilist blev målt til 119 km/t og får ud over bøden også et klip i kørekortet.

Kongeåvej er en af politiets fokusstrækninger, så der er næppe tvivl om, at bilen vender tilbage, så det kan være en god ide at lette foden lidt fra speederen, hvis man hellere vil bruge pengene til andet.

(Illustration: Syd- og Sønderjyllands Politi)

 

Politiet jagter i aften gerningsmanden til et voldeligt overfald.

 

(læs mere under annoncen)

Myreekspressen

(tryk på annoncen og se mulighederne for hjælp mod skadedyr)

 

Flere patruljevogne og politihunde var sat ind i området omkring Østergade i Vejen i jagten.

- Vi har ikke fundet gerningsmanden endnu, siger vagtchefen ved Syd- og Sønderjyllands Politi til migogvejen.

Politiet bekræfter, at den forurettede - en ung mand - efter overfaldet søgte tilflugt i et pizzaria.

(Arkivfoto: LLN Press©)

 

 

Politiet er aktive med bødeblokken. I dag gik det ud over mange gæster ved søen i Jels.

»Patruljen fandt 16 biler, som holdt ulovligt parkeret ved Jels Søbad. Alle 16 har fået en lille hilsen i forruden«, lyder det fra politiet.

Det er en hilsen i form af en p-afgift på 510 kroner.

Inden ankomsten til Jels, havde politiet nævnt det på deres Twitter-profil:

»Vi er på vej til Jels Søbad, hvorfra vi har modtaget anmeldelse om flere ulovligt parkerede biler«.

Det er nok en oplysning, gæsterne ved søbadet ikke har set. De sidder næppe og følger oplysninger fra politiet, når de er ved søen, hvor det i øvrigt kniber med parkeringspladser.

Der har også været fartkontrol på Grindstedvej nær Hovborg. Her blev 49 bilister blitzet, og en enkelt får et klip i kørekortet.

ATK målte lørdag på Lunderskovvej - en af deres fokusstrækninger. Mere end 3000 køretøjer passerede, og det gav kun fem blitz.

»Tak til langt langt de fleste bilister, der overholdt fartgrænsen på 80km/t i sommervarmen«, skriver politiet.

(Foto: Syd- og Sønderjyllands Politi)

 

 

 

 #atkdk tidk

Heller ikke vores område gik fri, da en gruppe rumænere var på tyvetogt i store dele af Jylland.

»En mand og en kvinde stod som de sidste af en gruppe på seks rumænere ved retten i Esbjerg i dag dømt for deres del, nemlig omkring 100 forhold og for at have bedraget for omkring 450.000 kr., samt yderligere ca. 50 forhold for mandens vedkommende, skriver politiet i en pressemeddelelse.

En enig domsmandsret fandt dem skyldige i samtlige forhold og idømte dem henholdsvis to år og et år og ni måneders fængsel, ligesom de blev udvist af Danmark for bestandigt.

De seks rumænere blev anholdt 24. november 2017. De havde lejet sig ind i et sommerhus i Blåvand, havde lejet biler og arbejdede ifølge tiltalen i to hold. De aflurede i forretninger ældre menneskers pinkoder til betalingskort. Så fulgte de efter dem og afledte deres opmærksomhed ved at sprøjte ketchup på dem eller spørge efter en bold i haven på deres bopæl. Den opståede forvirring brugte de til at stjæle kortene og foretage hævninger eller køb på dem.

Efter anholdelsen er det Udlændingekontrolafdelingen(UKA Vest) i Padborg, der har stået for den omfattende efterforskning i sagen. Her rullede efterforskerne de mange sager op bag fra ved at finde ud af, hvor rumænerne havde opholdt sig hvornår og hvilke bedragerier, de så var ansvarlige for.

Det viste sig, at rumænerne havde gennemført afluringer og tyverier over en stor del af Jylland, ligesom de anvendte kortene i Hobro, Mariager, Randers, Spentrup, Brabrand, Viby, Århus, Grenå, Hjørring, Terndrup, Brønderslev, Aalborg, Galten, Silkeborg, Hadsund, Kolding, Esbjerg, Varde, Oksbøl, Ølgod, Ansager, Bramming, Grindsted, Herning, Fredericia, Vejle, Horsens og altså Vejen.

Der faldt 23. maj dom over de første tre rumænere, to mænd og en kvinde, i ca. 50 forhold: et år og to måneders fængsel samt indrejseforbud i 12 år. De havde bedraget for omkring 150.000 kr.

28. juni tilstod endnu en af rumænerne i retten og blev idømt et år og ni måneders fængsel samt udvist af Danmark med et indrejseforbud gældende i 12 år for ca. 100 forhold med et udbytte på ca. 450.000 kr.

(Foto: LLN Press©)

 

Sommerferien er startet for mange, men politiets ATK-biler - automatisk trafik kontrol - er ikke kørt i garagen for at holder fri - tværtimod.

Igen i denne uge har politiet været aktive med fartmålinger rundt i området, og der er mange steder, der bliver kørt stærkt, og det vil bilisterne kunne mærke på pengepungen.

Torsdag har ATK-bilen gjort holdt på Søndergade mellem Holsted St og Holsted. Det sker ifølge politiet på baggrund af henvendelse fra utrygge borgere, og blitzen kom da også i brug.

Dagens høst blev 17 bilister, som havde lidt for travlt.

 

atk aabenraavej131

Ordensmagten har også fundet ud af, at der køres stærkt på Aabenraavej.

Der er igen målt fart, og ifølge politiet blev hver syvende bilist blitzet, så 36 får en »hilsen« i E-boksen i form af en bøde.

De otte får samtidig et klip i kørekortet, hvor højeste hastighed i 80 km-zonen var 131 km/t på strækningen mellem Brændstrup og Ø. Lindet.

Måske ender den strækning med at blive en »fokusstrækning« ligesom Lunderskovvej mellem Kragelundkrydset og Lunderskov, hvor der også har været besøg i denne uge.

35 kørte for stærkt og får en hilsen fra politiet, og fem får også et klip i kørekortet. Højeste hastighed var 132 km i timen.

 

 

 

KONTROL: Der er igen i dag målt fart på Aabenraavej mellem Brændstrup og Ø. Lindet, efter der i weekenden blev konstateret, at der køres hurtigt på strækningen. Det skete igen i dag, hvor 28 bilister ifølge politiet havde for travlt i sommervarmen, så de får en hilsen i e-boks. Syv får desuden et klip i kørekortet, og en enkelt bilist havde meget travlt. Vedkommende blev målt til at køre 146 km/t, hvor der højst må køres 80, så han får en betinget frakendelse af kørekortet, meddeler politiet.

 

* * *

KØREKORT: Som tidligere omtalt på migogvejen.dk blev der fredag aften målt en bilist med 201 kmt/t på Lunderskovvej mellem Kragelund-krydset og Gestenvej. Politiet fortæller, at de nu har inddraget kørekortet hos en 22-årig bosat i Vejen kommune. »Han valgte fredag at lade sig blitze med 201 km/t på Lunderskovvej. Efter fradrag 194 km/t, hvor 80 km/t er tilladt. Manden erkender. Foruden ubetinget frakendelse af føreretten står han til bøde på 9500 kr«, skriver politiet, der igen i skrivende stund er til stede på Lunderskovvej på det, politiet kalder »vores særlige strækning«.

 

* * *

 

BRANDE: En ABA-alarm kaldte tirsdag formiddag brandfolkene fra Vejen til Østerbyskolen i Vejen, men der var ingen brand.
Samtidig med starten på eftermiddagens fodboldkamp blev brandfolkene fra Brørup kaldt til et gasledningsbrud på Industrivej 13 i Brørup.
Begge alarmer er noteret på migogvejen.dk over brandudrykninger i kommunen.

 

* * *

 

UHELD: To biler var tirsdag ved middagstid impliceret i et færdselsuheld på Vejenvej mellem Askov og Vejen og spærrede vejen. Ifølge politiet skete der kun lettere personskade.

 

 

Der er stadig for mange, der sætter sig bag rattet og kører, når de har drukket alkohol. Med kampagnen »Klar til et pust?« vil Vejen kommune og Rådet for Sikker Trafik nu minde alle om at lade bilen stå, hvis man har drukket alkohol til en af sommerens fester og sociale sammenkomster.

Hver sommer stopper politiet alt for mange bilister på vejene, der har en for høj promille. Sommerens hygge med grill, strandture, by- og havnefester betyder, at der er mange anledninger til at nyde alkohol. Desværre er det stadig et udbredt problem med folk, der sætter sig bag rattet, selv om de er i tvivl om deres promille.

Det vil kampagnen »Klar til et pust?« ændre på.

Hen over sommeren har politiet ekstra fokus på spritkørsel, og samtidig har 79 kommuner, Rådet for Sikker Trafik og TrygFonden sat tusindvis af skilte op langs vejene med teksten »Klar til et pust?« Kampagnen, der varer fra 11. juni til 1. juli, skal minde folk om, at hvis de ikke er klar til at puste i politiets alkometer, så bør de lade bilen stå.

- Promilleuheldene i Vejen Kommune sker oftest i sommermånederne, og politiet vil derfor også denne sommer have fokus på både sprit- og narkotikakørsel. Man skal turde at sige stop, hvis en kammerat har planer om at slæbe bilen hjem. Tilbyd i stedet kammeraten at overnatte på sofaen eller ring efter en taxa, så du sikrer dig, at han kommer sikkert hjem, siger trafiksikkerhedskoordinator ved Vejen Kommune, Anders Hørkjær Pedersen i en pressemeddelelse.

Mens vi er blevet bedre til at lade bilnøglerne ligge hjemme, når vi tager til julefrokost i december, så kniber det mere i sommermånederne. Ulykkestallene viser, at der sker flere ulykker med alkohol på vejene i juni og juli end i eksempelvis december. Derfor sætter kommunerne, Rådet for Sikker Trafik og politiet ekstra fokus på spritkørsel hen over sommeren.

Tallene viser også, at i perioden 2012-2016 har 134 mennesker mistet livet og 915 personer er kommet alvorligt til skade i trafikulykker med et motoriseret køretøj, hvor der har været alkohol involveret.

I en undersøgelse, som Rådet for Sikker Trafik gennemførte blandt 1400 bilister i 2017, svarer 13 procent af dem, at de har kørt bil, selv om de var i tvivl om deres promille. Derfor opfordres alle nu til at lade køretøjet stå, hvis man er det mindste i tvivl om sin promille.

- Det er svært at beregne sin promille, så lad være med at tage chancen. Alt for ofte går det galt, og man risikerer at skade enten sig selv og andre eller at miste kørekortet. Skal du til et sommerarrangement, hvor der er alkohol, så lad bilen stå der hjemme og planlæg på forhånd, hvordan du kommer sikkert hjem, siger Maria Bryld Tværmose Hansen, projektleder i Rådet for Sikker Trafik.

Der skal ikke meget til, før de fleste når grænsen for spirituskørsel på 0,5 promille. Det sikreste er at lade bilen stå derhjemme, hvis du ved, at du vil drikke alkohol eller at drikke max en genstand. Du kan ikke øge forbrændingen af alkohol. Lige meget om du danser, drikker kaffe, tager bad eller trækker frisk luft.

(Foto: Vejen Kommune) 

 

 

 

Færdselspolitiet har et vågent øje på Lunderskovvej mellem Gesten og Kragelundkrydset, og der holdes adskillige fartkontroller på strækningen - tilsyneladende uden den helt store effekt.

»Der køres alt for stærkt på Lunderskovvej«, lyder det søndag aften fra færdselspolitiet efter et søndagsbesøg på strækningen i det fine vejr.

»På blot fem timer blev 60 bilister taget for at køre for stærkt. Fem fik et klip i kørekortet og højeste hastighed 127 km i timen«, er meldingen fra politiet på Twitter.

(Arkivfoto: LLN Press©)

 

 

Fire bilister fortryder formentlig, at de ikke var mere tålmodige, da motorvejen torsdag formiddag var lukket mellem Brørup og Holsted, da der løb køer rundt i området.

»I forbindelse med Muh-køer og lukning af motorvejen var der fire billister, der besluttede sig for at vende og køre mod ensretningen. Det udløste fire x betinget frakendelse af køretøjet«, skriver politiet på sin Twitter-profil - og mener utvivlsomt betinget frakendelse af kørekortet.

Nogle køer var sluppet ud af sin indhegning, og for en sikkerheds skyld blev motorvejen spærret.

Her viste fire bilister, at de ikke havde i sinde at vente og valgte at vende bilen. Det koster en betinget frakendelse af kørekortet, og hvis de vil beholde kørekortet, skal de op til og bestå en ny køreprøve i form af både teori og praktik.

Det koster måske også et besøg hos en kørelærer inden - og det er ikke gratis.

(Genrefoto: LLN Press)

 

 

Politiet advarer netop nu bilisterne på motorvejen om at være påpasselige, da der er risiko for »køer«.

På Twitter-profilen lyder det:

»Trafik: Motorvejen E20 Esbjerg-motorvejen ved Holsted mellem afkørsel 69-70. 5-6 "muh"køer løber rundt i området.«

(Genrefoto: LLN Press©)

 

 

Mindre end 25 timer efter uheldet med motorcyklen skete der endnu et uheld ved motorvejsafkørsel 68 på Asbovej ved Vejen.

En kvindelig bilist skulle fredag eftermiddag svinge til venstre ad motorvejen mod Esbjerg. Fra venstresvingsbanen drejede hun ind foran en kvindelig bilist, der kom fra Læborg-siden, og de to biler stødte sammen.

To personer blev bragt til skadestuen.

I en periode var trafikken generet af uheldet, der spærrede stedet.

(Fotos: LLN Press©)

 

 

En yngre motorcyklist blev torsdag eftermiddag alvorligt kvæstet i et sammenstød med en bil på Asbovej ved Vejen.

Bilisten kom fra Kolding-siden og overså motorcyklen, da hun drejede fra motorvejsafkørslen for at svinge til venstre.

Motorcyklisten kom fra Vejensiden og havde ingen mulighed for at undgå at køre ind i bilen og blev kastet over bilen og landede på asfalten - heldigvis med styrthjelmen på.

Vidner på stedet sørgede for at få det meste af trafikken afviklet, mens der blev ventet på beredskabet, hvor første mand på stedet var lægebilen, der kom fra Kolding.

Afkørslen fra Kolding-siden var dog spærret en times tid, da det var føreren af den foranholdende lastbil, der var først på stedet og ydede førstehjælp til motorcyklisten, så der var en del trafikanter, der ventede op mod en time, mens trafikken på Asbovej blev dirigeret og blev afviklet.

(Fotos: LLN Press©)

 

fuhmc02

 

 

Foråret er lig med motorcykler på vejene, og så er der igen tid for møde mellem de to- og firehjulede i trafikken - og grund til at komme med en advarsel om at passe på hinanden. Statistikken for de seneste fem år fortæller om en dræbt.

Risikoen for at komme alvorligt til skade i trafikken er 50 gange højere, når man kører motorcykel i stedet for bil. Derfor opfordrer trafiksikkerhedskoordinator i Vejen Kommune, Anders Hørkjær Petersen, i en pressekemeddelelse da også til, at både bilister og motorcyklister er ekstra opmærksomme i trafikken:

- Mange motorcyklister har nu, særligt efter den efterhånden meget lange vinter, et kæmpe behov for at få luftet »dyret« igen. Men rusten skal måske lige bankes af, før man igen er i træning. Derfor vil jeg gerne opfordre motorcyklisterne til at tænke på sig selv og andre, inden de drejer gashåndtaget i bund.

Han tilføjer, at man som bilist skal være særligt opmærksom, inden man svinger, da man let kan overse ofte hurtige motorcyklister.

- Og så er det også på den her tid af året, at landbrugskøretøjerne igen er på vejen, og kombinationen af hurtige motorcyklister og jord på vejene efter markarbejde kræver ekstra opmærksomhed, siger trafiksikkerhedskoordinatoren.Uheldsstatistik med motorcykler for Vejen Kommune 2012-2016:

- 14 uheld på fem år med en dræbt, syv alvorligt og tre lettere tilskadekomne (der er desuden registreret fire uheld på statsveje i Vejen Kommune, hvor tre personer er kommet alvorligt til skade - disse uheld medtages ikke)
- ni  af uheldene er sket i landzone
- seks af uheldene er sket i kryds, fem på lige vej og to i kurver
- tre af uheldene var eneuheld, og tre var uheld med påkørsel bagfra
- 13 af de 14 uheld skete i tørvejr
- 12 af de 14 uheld skete i dagslys
- Ingen af uheldene var sprituheldGode råd til motorcyklisterne:

1. Overhold hastighedsgrænserne. Dødsulykker med motorcykler skyldes ofte for høj fart, og at andre fejlvurderer, hvor hurtigt du kører.
2. Hold øje med dine medtrafikanter. Og husk, at de kan have svært ved at se dig.
3. Gør dig synlig med refleksvest eller hjelm i pang-farve.
4. Sørg for, at din køreteknik er i orden. Hvis din rutine er rusten, så tag et køreteknisk kursus.


(Foto: Sikker Trafik)

 

 

Politiets fartkontroller har ikke holdt ferie i påsken, og mange bilister vil efter påske modtage kedelige hilsner i e-boksen i form af fartbøder - og nogle af dem er ret høje.

Politiet fortæller endog om klip i kørekortet og betinget frakendelse af kørekortet.

ATK-bilerne har holdt flere steder i løbet af påskedagene, og et enkelt sted her i området nåede tophastigheden højt op - endda højere, end hvad der er tilladt på motorvejen.

Det var tilfældet ved ATK-målingen på Grindstedvej nær Hovborg, hvor det blev til 37 sager, og netop her var der også en betinget frakendelse af en bilist, blev målt til 142 km/t.

Det kræver en ny køreprøve, hvis kørekortet skal bevares. Fire andre fik klip i kørekortet.

- Vi kommer igen, »lover« politiet.

Lunderskovvej mellem Gesten og Kragelund er et af de steder, hvor politiet også ofte dukker op, og ved dagens måling gav det 26 sager, hvor den højeste fart blev målt til 115 km/t. Det betød sammen med fire andre klip i kørekortet.

Her er fartbegrænsningen også 80 km/t.

(Arkivfoto: LLN Press©)

 

 

Hensigten med beredskabsloven er klar - hjælpen skal være hurtigst muligt fremme.

»...at redningsberedskabet indsættes med nærmeste relevante udrykningsenhed med de rette kompetencer og materiel uafhængigt af kommunegrænser«, som det bl.a. står i lovens paragraf 12 stk. 5.

Den del overholder brandfolkene fra Agerbæk til fulde - de går gerne over grænsen til Vejen kommune og har gjort det i mange år.

Når du har brug for hjælp til en brand og ringer 112, ønsker du hjælp hurtigst muligt og tænker ikke så meget på, hvor hjælpen kommer fra.

Som tidligere omtalt på »migogvejen« har TrekantBrand endnu ikke styr på det med at lade brandkøretøjer krydse kommunegrænsen som første slukningstog. Det kan de i Agerbæk.

I den nordvestlige del af Vejen kommune er det brandfolkene fra Agerbæk, der rykker ud. Det gælder opgaver i området Glejbjerg og Hovborg.

En aftale, der blev indgået, før TrekantBrand blev en realitet og eksisterer fortsat. Aftalen blev krævet, fordi det daværende redningsråd konstaterede, at brandbilerne fra Brørup ikke kunne være hurtigt nok fremme, og den aftale er der ikke ændret på.

I den forbindelse er det pudsigt at bemærke, at det indtil for nøjagtig 50 år siden var stik modsat. Da kørte brandbilerne fra Brørup faktisk helt til Agerbæk, når der var brug for hjælp. Det var for langt, og for i dag 50 år siden fik Agerbæk sit eget brandvæsen, og det jubilæum markeres på stationen på lørdag 7. april.

Det bør også nævnes, at i området Veerst/V. Torsted er det brandbilerne fra Egtved, der rykker ud og ikke dem fra Vejen, så nogle steder fungerer samarbejdet over kommunegrænsen, som beredskabsloven kræver. Det samme gælder slukningen på motorvejen, hvor Lunderskov dækker det vestlige spor til Vejen, men også det er aftaler, der stammer fra tiden før TrekantBrand.

I den vestlige del af kommunen er der en gammel aftale med Bramming om at slukke på motorvejen i østgående spor.

(Fotos: LLN Press©)

 

 agerbækbrand

 

 

Koldingvej ved Andst mellem Vejen og Lunderskov er i øjeblikket spærret i forbindelse med et færdselsuheld, hvor to biler er stødt frontalt sammen.

Uheldet er så alvorligt, at politiet har tilkaldt en bilinspektør, der skal undersøge uheldsstedet, og derfor er det uvist, hvornår vejen igen kan åbnes. »Tidshorisont ukendt«, som politiet siger.

Sammenstødet er sket ud for Rolykkevej, så trafikken kan ledes den vej.

Til gengæld er mange lastvogne fanget ved uheldet fra Lunderskovsiden og kan ikke passere, inden bilinspektøren er færdig med sit arbejde, og der er ryddet op.

(Foto: LLN Press©)

 

 

Fartgrænserne gælder hele døgnet, og politiets ATK-biler kører heller ikke i garage, selvom det er uden for normalt arbejdstid - altså efter klokken 16 på hverdage.

Det kommer mange bilister til at mærke, efter der torsdag eftermiddag og aften blev målt fart på Skodborgvej mellem Skodborg og Rødding, hvor der må køres 80 km/t. 

Politiet kan fortælle om ikke mindre end 54 sager i de timer, den automatiske trafik kontrol var placeret på stedet, og der blev kørt stærkt.

Kontrollen gav fem klip, og to bilister kan se frem til en betinget frakendelse af kørekortet for at køre alt for hurtigt.

Den højeste fart blev målt til 159 km/t - altså næsten det dobbelte af det tilladte.

En bilist kunne multitaske - både køre 141 km/t og tale i håndholdt mobiltelefon.

»Vi kommer naturligvis igen«, fastslår politiet.

(Genrefoto: LLN Press©)

 

 

Det kommer til at koste dyrt for både mor og søn, at sønnen kørte en tur i sin mors bil.

Som politiet skriver på sin Twitter-profil:

»AV - 17-årig ung mand fra Holsted sigtet for at køre bil uden ledsager. Ejer af bilen (mor) sigtet for at overlade den 17-årige bilen.«

Som Rådet for sikker trafik skriver:

»1. januar 2017 startede en 3-årig forsøgsordning, hvor man som 17-årig kan tage kørekort og derefter køre bil sammen med en erfaren bilist som ledsager, til man fylder 18 år.«

Det med der erfarne bilist blev tilsyneladende glemt i tilfældet med bilisten fra Holsted.

(Genrefoto: LLN Press©)