Følg migogvejen på Facebook  

Danish Crown tager nu konsekvensen af to års udfordringer for den danske produktion af slagtegrise, hvor færre grise til slagtning i Danmark har udfordret effektiviteten på koncernens danske slagterier.

1200 stillinger nedlægges ved en lukning af slagteriet i Ringsted.

En del af arbejdspladserne flyttes til Vejen i de lokaler, Danish Crown købte efter konkursen i Skare. Her ventes en investering på mere end 100 millioner kroner at give 100 jobs.

 

(læs videre under annoncen)

Vejen Varmeværk - generalforsamling 2024

(læs videre under annoncen)

 

- Beslutningen om at indstille slagteriet i Ringsted til lukning vil medføre, at knap 1200 stillinger nedlægges, mens der vil blive frigjort cirka en kvart milliard kroner til andre investeringer over de næste tre år og forventeligt skabt op mod 300 nye stillinger i Horsens, Herning, Vejen og Blans ved Sønderborg, skriver Danish Crown i en pressemeddelelse.

- Ændringerne skal udbygge Danish Crowns position som den toneangivende fødevarevirksomhed med fokus på kød i Europa, lyder det videre.

Siden 2021 er antallet af grise, der sendes til slagtning i Danmark, faldet markant.

En væsentlig del af den produktion, der i dag finder sted i Ringsted, skal fremover ske på Danish Crowns øvrige anlæg i Danmark. Koncernen kommer til at investere i Horsens, Herning, Vejen og Blans ved Sønderborg, så Danish Crown forventer, at der vil være arbejde til de medarbejdere fra Ringsted, som er klar til at tage et job et af de fire steder.

Slagteriet i Ringsted indstilles til lukning i midten af september 2024.

(Foto: migogvejen©)