Den ekstra hånd - top Antenneforeningen Vejen - topannonce Skjern Bank - vi er lige i Bramming

Trafikundervisning i skolerne er et vigtigt element i at gøre børn og unge klar til at færdes sikkert i trafikken.

Vejen Kommune ligger med en sjetteplads helt i top, når det gælder skolebørns trafikundervisning, viser en ny undersøgelse fra Rådet for Sikker Trafik.

 

(læs videre under annoncen)

IT El

(tryk på annoncen og se mere)

 

 

- Det er vigtigt, at de danske skolebørn får undervisning i trafiksikkerhed på alle klassetrin – det vil sige, at de yngste elever i 0.-1. klasse gennemfører gåprøve, at eleverne i 5.-6. klasse prøver kræfter med cyklistprøven, og at de ældste elever i 8.-9. klasse får undervisning i risikoforståelse, hvor de fx lærer, hvorfor det er risikabelt fx at køre uden hjelm, køre fuld på cykel eller lign.

- Det er desværre ikke tilfældet alle steder, selvom trafikundervisning er obligatorisk i folkeskolen. Det viser en ny undersøgelse, som Rådet for Sikker Trafik har gennemført sammen med 97 af landets 98 kommuner, skriver Vejen Kommune i en pressemeddelelse.

En af de kommuner, der har klaret sig godt, er Vejen Kommune, hvor man har prioriteret trafikundervisning højt.

- Med 803 point ud af 1000 mulige er Vejen Kommune blandt de bedste i landet, når det gælder om at sikre, at skolebørnene får den nødvendige trafikundervisning, lyder det videre.

- Det er yderst positivt, at vi fastholder en placering i top-10. Vi havde egentlig håbet at vinde testen i år, men nu må vi så bare fortsætte det gode arbejder, siger Vagn Sørensen (V), formand for Udvalget for Teknik & Miljø.

Vejen Kommune har siden 2019 befundet sig i top 10, og i den kommunale Trafiksikkerhedsplan 2019-2022 var målet derfor at vinde testen inden udgangen af 2022.

Af resultatet af testen findes det bl.a. at 85 procent af Vejen Kommunes Folkeskoler i skoleåret 2021/2022 gennemførte gåprøven, og at 86 procent af skolerne i skoleåret 2021/2022 underviste eleverne i 9. klasse i risikofaktorer.

- Vi er naturligvis rigtig glade for, at skolerne prioriterer at undervise eleverne i udskolingen i risikofaktorer, og at så mange gennemfører gåprøven. Til gengæld skal vi have langt flere elever på mellemtrinnet igennem cyklistprøven, siger Claus Kulmbach (V), formand for udvalget for skoler og børn.

 

(læs videre under annoncen)

Bække Murerfirma

(tryk på annoncen og se mere)

 

 

Ifølge skolernes svar gennemførte blot 54 procent af folkeskolerne i Vejen Kommune i skoleåret 2021/2022 cyklistprøven.

Kommunernes Skoletrafiktest er en årlig national undersøgelse, som gennemføres af Rådet for Sikker Trafik i samarbejde med landets kommuner og skoler.

Ni ud af ti ulykker i trafikken skyldes vores adfærd, og det er derfor vigtigt, at både forældre, skoler og kommuner bruger tid og energi på at lære børn og unge om færdsel og trafiksikkerhed.

- Det er rigtig positivt, at mange kommuner og skoler arbejder målrettet med trafikundervisningen, da det bidrager til, at færre skoleelever kommer til skade i trafikken, siger Sisse Egeberg, seniorprojektleder hos Rådet for Sikker Trafik.

(Arkivfoto: migogvejen©)

 

 

dagens nyheder i din mailbox

Når du tilmelder dig nyhedsbrevet, får du dagens nyheder sendt til din mailbox.

nyhedsbrev luft

-->