Skjern Bank - vi er lige i Bramming Bjarne Lastein - folketingskandidat Antenneforeningen Vejen - topannonce

Skatteprocenten i Vejen Kommune sættes op næste år.

Det ligger fast, efter Indenrigs- og boligministeriet i dag har meldt ud, at Vejen Kommune sammen med 13 andre kommuner må hæve skatten, uden der kommer en sanktion, hvor staten tager de 75 procent det første år.

- Fem kommuner har ønsket skattenedsættelse med tilskud for samlet 179,2 mio. kr. De fem kommuner får mulighed for at sætte skatten ned med i alt 150,0 mio. kr. Tilsvarende er rammen til forhøjelser på 150,0 mio. kr. fordelt til 14 kommuner, som har søgt om skatteforhøjelser for samlet 721,5 mio. kr., skriver ministeriet i en pressemeddelelse.

 For Vejen Kommune betyder det, at skatten kan hæves med 9,8 millioner kroner eller omkring en fjerdedel af, hvad der var ønsket.

 

(læs videre under annoncen)

Axel Poulsen - projektleder

(tryk på annoncen og se mere)

 

 

- Det svarer til en forhøjelse på omkring 0,15 procent, fortæller borgmester Frank Schmidt-Hansen (C) til migogvejen.

Konstitueringsaftalen efter byrådsvalget lød netop på, at der kunne laves en skatteforhøjelse, hvis alle penge kunne falde ned i kommunekassen.

Det er, hvad der sker nu, og står det til borgmesteren, skal de blive liggende der.

- Min anbefaling er, at vi ikke genåbner budgettet, som nu er i høring efter 1. behandlingen i byrådet.

- Vi mangler penge i overslagsårene, og det kan måske være med til, at vi kan undgå en større spareøvelse, fortætter Frank Schmidt-Hansen.

Han gør det samtidig klart, at der kan komme en regning fra staten.

- Nogle kommuner overvejer at hæve skatten uden at få lov, og det straffes kommunerne for individuelt, men vi sanktioneres også kollektivt i alle kommuner, forklarer Frank Schmidt-Hansen.

Han konstaterer samtidig, at konservative aldrig er glade for en skatteforhøjelse.

 

(læs videre under annoncen)

Støtteforeningen - Askov

(tryk på annoncen og se mere)

 

 

Tidligt i valgkampen talte Jørgen Thøgersen (A) om en nødvendig skatteforhøjelse, og det fik han så skrevet ind i konstitueringen.

- Som udgangspunkt er Socialdemokratiets mål ikke bare en skatteforhøjelse, men under budgetforhandlingerne talte jeg om varm luft, hvor der ikke var lighed mellem indtægter og udgifter.

- Nu får vi pengene, og vi afventer høringssvarene, inden vi gør noget, men jeg forventer, at størstedelen af pengene går i kassen, siger Jørgen Thøgersen til migogvejen.

(Arkivfoto: LLN Press©)

 

dagens nyheder i din mailbox

Når du tilmelder dig nyhedsbrevet, får du dagens nyheder sendt til din mailbox.

nyhedsbrev luft

-->