Klaus Kulmbach - topannonce Rødding Auto - topannonce

Politikerne i byrådet havde ikke meget at glæde sig over eller glæde sig til, da de i eftermiddag drøftede næste års budget.

 

(læs videre under annoncen)

377 x 300 Gadeberg Auto ny

(tryk på annoncen og se mere)

 

 

Der var en generel enighed om, at det har været en svær øvelse at nå i mål med udkastet til budgettet for 2022 og overslagsårene.

Nogle politikere gav udtryk for, at der skulle ses på muligheden for at skaffe flere indtægter.

Bodil Baagø (F) var mere direkte:

- Der er behov for en skattestigning, for ellers er det svært at se lyset forude. Det kommende byråd kan godt parkere alle valgløfter. Der er ikke råd til mere, og jeg håber stadig, det lykkes at få lavet en forbedring af budgettet, noterede Bodil Baagø.

Jørgen Thøgersen (S) vil også gerne se på, hvordan der skaffes flere indtægter og kaldte budgettet for skrøbeligt.

- Budgettet tilgodeser flest mulig, og der er helt klart tidsler i det, men vi påtager os ansvaret og stemmer for. Endnu flere tidsler er der imidlertid i 2023, sagde Jørgen Thøgersen om overslagsåret.

Frank Schmidt-Hansen kaldte det for en af de værste budgetter, han har været med til at lave, og ikke mindst overslagsårene ser svære ud:

- Der er absolut tidsler i det, og vi skal se, hvordan vi kan skaffe yderligere indtægter, lød det fra den konservative borgmesterkandidat, der mener, Vejen Kommune får for lidt i udligningsstøtte.

Morten Thorøe (V) glædede sig over flere ting i budgettet, der lyder på udgifter for 2891 millioner kroner i 2022.

- Der er dog ikke plads til øget velfærd, og det har været svært at finde reduktioner i budgettet, og dem ville da helst have været foruden, erkendte Morten Thorøe - Venstres borgmesterkandidat.

Jørgen Thøgersen (S) - Socialdemokratiets borgmesterkandidat - kaldte budgettet for udsigtsløst.

Politikerne har nu frem til 27. september kl. 12 til at komme med ændringsforslag til økonomiudvalgets anden behandling af budgettet.

(Genrefoto: LLN Press©)

 

 

dagens nyheder i din mailbox

Når du tilmelder dig nyhedsbrevet, får du dagens nyheder sendt til din mailbox.

nyhedsbrev luft

-->