Klaus Kulmbach - topannonce Rødding Auto - topannonce

Det bliver Boris Kertsman, der afløser Jens Christian Lietzen som dirigent for Vejen Gardens harmoniorkester.

 

(læs videre under annoncen)

Martinsen bund

(tryk på annoncen og se mere)

 

 

- Det er en dirigent med stor international erfaring, der overtager dirigenstokken i Vejen Gardens harmoniorkester, skriver formanden for Vejen Gaarden, Sten Mortensen, i en pressemeddelelse.

- Boris Kertsman er medlem af den verdensberømte dirigent Daniel Barenboims West-Eastern Divan Orchestra, som han turnerer med hver sommer. Allerede som 18-årig fik Boris Kertsman kontrakt og deltog i turnéer med Staatskapelle Berlin. Han har spillet med Deutsche Oper, Israel Philharmonic, Aarhus Symfoniorkester, Konzerthausorchester Berlin og på Teatro alla Scala, lyder det fra Vejen Garden.

Som solist har Boris Kertsman optrådt bl.a. med Israel Philharmonic under ledelse af den verdensberømte dirigent Zubin Mehta, med Orchestre pour la Paix i Théâtre du Châtelet og med Haifa Symphony. Han har desuden været vinder ved flere konkurrencer.

Boris Kertsman har ud over sine internationale engagementer erfaring som dirigent for Harmoniorkestret TONICA og for Senex Brass-Band. Desuden har han undervist på Kulturskolen Kolding og MGK-Syd, hvor også nogle af Vejen Gardens medlemmer er blevet undervist af ham.

- Vejen Garden ser ansættelsen af Boris Kertsman som endnu et skridt i gardens udvikling for også i fremtiden at være blandt de bedste i Europa. Harmoniorkesterets høje niveau er forudsætningen for, at også gardens tattoohold kan være i den højeste internationale standard og forhåbentlig fortsat vil være efterspurgt i de største arenaer i Europa, noterer Sten Mortensen.

Boris Kertsman har før sin ansættelse dirigeret Vejen Gardens harmoniorkester ved en øveaften for gensidigt at sikre, at han er på bølgelængde med orkesteret, og at Vejen Garden har niveau til at matche hans kvalifikationer.

- Pocessen har ført til, at vi har valgt hinanden, og vi har begge parter stor tillid til, at vi er det rette valg i hinandens udvikling. Det er vi i Vejen Garden ret stolte af, erkender Sten Mortensen.

Første gang, offentligheden får lejlighed til at opleve Boris Kertsman i aktion med Vejen Garden, bliver ved gardens julekoncerter, hvor garden har ambitioner om at lave julekoncerter på et hidtil uhørt niveau.

- Det var faktisk også ambitionen sidste år, da coronarestriktioner forhindrede garden i at lave julekoncerterne, med mindre vi ville optræde med bagenden til publikum, hvilket vi selvfølgelig ikke ville byde publikum. Nu bygger vi yderligere på, og vi håber at kunne give publikum nogle uforglemmelige oplevelser for fulde huse, fortsætter Sten Mortensen.

Vejen Garden har bevaret sit gode forhold til den tidligere dirigent, Jens Christian Lietzen, som formåede at føre harmoniorkesteret til første pladsen ved DM i Vejen 2019.

- Det er Jens Christian Lietzen selv, der har ønsket en ny dirigent for harmoniorkesteret for at tilføre orkesteret ny inspiration. Han er stadig en del af kammeratskabet i garden, og han vil stadig være til rådighed for os som konsulent. Det er vi i Vejen Garden taknemmelige for, understreger Sten Mortensen.

Ansættelsen er sket i samarbejde med Vejen Musikskole.

(Arkivfoto: LLN Press©)

 

 dirigent vejengarden

Boris Kertsman er ny dirigent i Vejen Garden. (PR-foto)

 

jens christian lietzen 2

Jens Christian Lietzen har valgt at stoppe som dirigent for Vejen Garden, men han er stadig tilknyttet de danske mestre som konsulent.

 

 

dagens nyheder i din mailbox

Når du tilmelder dig nyhedsbrevet, får du dagens nyheder sendt til din mailbox.

nyhedsbrev luft

-->