Den ekstra hånd - top Antenneforeningen Vejen - topannonce

På lørdag drager deltagerne i »BIKE 2021 - Vejen til Toppen« ud på deres livs nok mest udfordrende cykeltur, der går Danmark rundt og ikke som tidligere til Alpe 'Huez.

 

(læs mere under annoncen)

377 x 300 Nørregaard Biler 20 01

(tryk på annoncen og se mere)

 

 

De 12 unge mennesker, som gennem flere måneder har forberedt sig på turen, bliver sendt Danmark rundt fra Brørup.

- Formålet med projektet er at opbygge de unges selvværd, fysik og almene erhvervsmæssige kompetencer via fysisk og mental træning, skriver Vejen Kommune i en pressemeddelelse.

Lørdag vil formanden for udvalget arbejdsmarked og integration, Frank Schmidt Hansen, sende holdet afsted fra BUC/Brørup.

Siden januar har en gruppe udvalgte unge deltaget i projekt BIKE 2021 – Vejen til Toppen, der er et samarbejde mellem Vejen Kommunes Beskæftigelses- og Udviklingscenter (BUC) og jobcenter Vejen.

I de seneste måneder har deltagerne været på flere spændende virksomhedsbesøg for at få indblik i en dagligdag i virksomhederne.

Virksomhedspraktik har der været plads til på træningsfrie dage eller planlagt i fritiden.

- De unge har været på en rejse, hvor de har fået skubbet til egne grænser og har oplevet, at de har flere ressourcer, end de selv tror, lyder det videre.

Nu venter »rejsen« Danmark rundt.

Det har været nødvendigt at ændre det afsluttende forløb, så ruten gennem Tyskland og Frankrig med mål på toppen af Alpe d`Huez er skiftet ud med Danmark rundt.

Beslutningen er truffet i samråd med den Danske ambassade i Berlin og Paris. Selv om det bliver Danmark rundt, bliver ruten fortsat over 12 etaper og tæt på 1500km, som skal gennemføres på 13 dage.

- Deltagerne har gennemført et par test på 100–140 kilometer for at tjekke udholdenhed, og det ser lovende ud, lyder det i pressemeddelelsen.

Holdet består af 12 borgere - fem kvinder og syv mænd.

(Illustration: Vejen Kommune)

 

Sådan så det ud, da truppen i 2019 nåede toppen af Alpe d`Huez - i år gælder det en tur rundt i Danmark.

 

dagens nyheder i din mailbox

Når du tilmelder dig nyhedsbrevet, får du dagens nyheder sendt til din mailbox.

nyhedsbrev luft

-->