migogvejen - Her er plads til din annonce - top Sommerhus til salg - snefoto

2. påskedag var den hidtil travleste dag nogensinde på de syddanske teststeder.

 

(læs mere under annoncen)

377 x 300 Gadeberg Auto ny

(tryk på annoncen og se mere)

 

 

Næsten 95.000 syddanskere blev testet for corona, og det er regionsrekord.

- Med 56.371 hurtigtests og 38.418 PCR-tests skriver 5. april 2021 (2. påskedag) sig nu ind i den syddanske coronahistorie som dagen, hvor der blev slået rekord i, hvor mange personer der tog en test, skriver Region Syddanmark i en pressemeddelelse.

- Regionen og Carelink, der bemander hurtigteststederne, havde indkaldt ekstra personale og udvidet åbningstiderne på mange teststeder. Også Ambulance Syd rykkede massivt ud med deres mobile testenheder. Og det gav pote: Samlet set fik 94.789 syddanskere taget en coronatest i mandags.

Koncerndirektør Kurt Espersen fra Region Syddanmark roser alle, der har bidraget til regionsrekorden:

- Vi ved, at der mange steder har været kø, og at mange syddanskere har brugt lang tid på at få en test. Samtidig kan vi også konstatere, at de mange medarbejdere, der har været på arbejde hen over påsken, i den grad har taget en for holdet. De har virkelig haft rigeligt at se til - især 2. påskedag. Så stor ros og tak til alle herfra, lyder det videre.

De 95.000 tests dækker ikke engang alle de coronatests, der blev udført 2. påskedag i Region Syddanmark. De coronatests, der blev udført på rejsende i Billund Lufthavn, blandt rejsende, som skulle krydse grænsen for at komme ind i Danmark, samt på de syddanske sygehuse er ikke med i regnestykket for 2. påskedag.

(Genrefoto: LLN Press©)

Raco dispenser

(tryk på annoncen og se mere)

 

 

 

dagens nyheder i din mailbox

Når du tilmelder dig nyhedsbrevet, får du dagens nyheder sendt til din mailbox.

nyhedsbrev luft