Den ekstra hånd - top Antenneforeningen Vejen - topannonce

To af de lokale sogne ligger i dag blandt de 25 danske sogne, der har højest corona-smitte.

 

(læs videre under annoncen)

Danny's Multiservice

(tryk på annoncen og se mere)

 

 

Det er Læborg, der indtager pladsen som nummer 21, mens Skodborg ligger nummer 23 på dagens opgørelse fra Statens Serum Institut.

De seneste dage er det især gået stærkt i Læborg, der nu har en højere incidens end Skodborg, der i flere dage har ligget meget højt.

Læborg har den højeste incidens i området med 7647,91 fulgt af Skodborg med 7533,48.

Tre andre sogne har en incidens på over 5000, nemlig Hjerting, Andst og Folding.

Herunder kan du se tallene for de enkelte sogne.

(Genrefoto: LLN Press©)

 

corona sognedata 21 01

 

 

 

Flere husejere vil opleve en stigning på ejendomsskattebilletten.

 

(læs videre under annoncen)

 Gadeberg Begravelsesforretning

(tryk på annoncen og se mere)

 

 

I takt med, at regeringen har besluttet, at alle kommuner skal indføre nye affaldsordninger for at borgerne sorterer mere affald til genanvendelse, har Vejen Kommune har indført en ny affaldsordning pr. 1 november 2021.

- Den nye løsning er blevet taget rigtig godt imod rundt omkring, og samtidig har det skabt nye vaner hos borgerne, og mange er blevet meget opmærksomme på både at sortere korrekt og sortere mere, skriver Vejen Kommune i en pressemeddelelse.

Som standardløsning tilbydes borgerne en todelt 240-liter beholder til mad- og restaffald med 14-dages tømning. Det er den mindste beholder og samtidig den billigste ordning, der dog betyder, at flere husejere oplever en prisstigning på ejendomsskattebilletten, der udsendes 1. februar 2022. 

Det gælder de ejere, som tidligere har været tilmeldt affaldsordningen med en 140-liter eller 190-liter beholder med 14-dages tømning. Derudover er der, for de ejere som tidligere havde en 400-liter container og nu har fået to 240-liter beholdere, en stigning. Priserne for tømning kan ses på hjemmesiden www.vejen.dk/priseraffald.

- Har man tidligere haft en 240-liter beholder med 14 dages tømning, er der ingen prisstigning i 2022, fortæller Birgith Hansen, der er leder i Teknik & Miljø. 

- Det har været vigtigt for os at holde priserne på det samme niveau. Det har vi kunnet gøre, da affaldsområdet over en årrække økonomisk skal hvile i sig selv. Jo bedre, vi er til at sortere, og jo mere, der går til genbrug, jo mere vil det være med til at påvirke priserne i en positiv retning, lyder det videre.

Sortering af de genanvendelige typer af affald har ikke ændret sig.

- Dog oplever Vejen Kommune, at borgerne med den nye opmærksomhed på at skulle sortere yderligere også har fået nye vaner og er blevet rigtig gode til at sortere det genanvendelige affald. Det kan dog give udfordring på kapaciteten hos enkelte husstande, erkender kommunen.

- På de henvendelser vi får, kan vi høre og se, at borgerne har udfordringer med at få plads til de genanvendelige materialer pap, papir og blød plast samt metal, glas og hård plast fortæller Birgith Hansen. 

- Oplever man, at man ikke har kapacitet nok, kan man tilvælge en ekstra beholder. Det gælder både beholderen til mad- og restaffald samt til genbrug.

Andre borgere har henvendt sig, da de nu oplever, at de ikke udnytter den fulde kapacitet i de beholdere, de har.

En husstands behov kan ændre sig i løbet af en årrække. Det kan være, hvis man for eksempel ikke længere har blebørn, eller hvis ældre børn flytter hjemmefra.

Har man for mange eller for store beholdere udover den obligatoriske løsning, bør man vurdere, om man skal have ændret beholderstørrelsen eller have færre beholdere. Det tilbyder Vejen Kommune, at man kan få gjort uden omkostning frem til 30. juni 2022.

Med den øgede nethandel kan det ikke undgås, at der kommer mere pap og plast. Derfor opfordrer Vejen Kommune borgerne til at benytte muligheden for at køre på genbrugspladsen og aflevere de store papkasser. Bor man i lejeboliger, hvor der er containerløsninger, bør man ligeledes være opmærksom på at folde papkasser sammen, så de ikke fylder så meget i containerne, eller at køre dem på genbrugspladsen.

- Derudover bør man være opmærksom på, at alle husstande får en tredje beholder i slutningen af 2022. Den tredje beholder kommer til at indeholde mad- og drikkekartoner. Derudover flyttes både blød og hård plast over i den beholder, så det automatisk giver yderligere kapacitet.

(Foto: Vejen Kommune©)

 

 

- Danmarks billigste herregård er solgt.

Sådan skriver boligmediet Boliga om salget af den tidligere præstegård i Veerst.

 

(læs videre under annoncen)

Vejen IC - træning 2022

(tryk på annoncen og se mere)

 

 

Det var ikke første gang, at den herskabelige hovedgård, som tilbage i 1500-tallet fungerede som herregård for adlen, har været udbudt til salg, da den ramte markedet i oktober sidste år.

- Tværtimod har den siden slutningen af nullerne været til salg af flere omgange, men denne gang var der jackpot: Den historiske ejendom i den lille sydjyske by Veerst, nordøst for Kolding, som senere er blevet omdannet til en præstegård, er nemlig blevet solgt, skriver Boliga.

Denne gang skulle der ikke mere end en måned til, før nogen slog til og købte den mere end 600 kvadratmeter store bolig, hvor en af de mest genkendelige danske konger, Christian d. IV engang har overnattet.

Prisen blev der ikke pillet synderligt ved, for de nye ejere har fået nøglerne til de otte værelser, der tidligere har fungeret som bolig og erhverv for en designvirksomhed, for 4.930.000 kroner.

Det blev altså til et lille afslag på 65.000 kroner under den oprindelige udbudspris på 4.995.000 kroner, som den tidligere herregård kom til salg med i efteråret.

(Foto: EDC Kronholm & Slangerup)

 

Tyskland er andet end øl, slik, bundesligaen i fodbold og håndbold og måske en ferietur.

Det er en vigtig samarbejdspartner for Danmark, og der er penge at tjene, hvis du er klar til at tale tysk.

 

(læs videre under annoncen)

BKV - events

(tryk på annoncen og se mere)

 

 

Det tyske sprog er ikke populært blandt de unge - og det er måske dumt.

Sådan var budskabet fra adm. direktør hos PLUS i Vejen, Lars Højsgaard, da han og en af hans medarbejdere, tyskeren Jan Holst, gæstede Vejen Gymnasium og HF.

For femte gang var Lars Højsgaard på besøg og fortalte de næsten 90 tyskelever på 2.g om de mange fordele ved at kunne tysk.

- Der er penge i lortet, som direktøren noterede overfor eleverne.

Han erkender, at den tyske grammatik er »noget værre noget«, men for ham er det ikke det væsentligste.

- Tyskerne vil bare gerne tale med en, der taler tysk og tager ikke grammatikken så tungt - om der er en fejl i det. Man skal bare vise mod og tale det.

- Jeg kan kun opfordre jer til at lære tysk. Hæng i. Det kan give jer nogle kæmpe fordele, påpegede Lars Højsgaard og noterede, at der er megamange, spændende, tyske virksomheder.

Herhjemme er der også brug for folk, der kan tale tysk. Det gælder bl.a. i turistbranchen langs vestkysten, og bl.a. Legoland ønsker unge, der er klar til at tale med tyskerne på deres sprog.

- Tyskerne ringer ikke til en dansk virksomhed, hvis der ikke sidder en i den anden ende og kan tale tysk, 

- Det er meget lettere at få et job, når du kan tale tysk. Virksomhederne savner unge, der kan tale tysk, fastslog Lars Højsgaard.

Tyskeleverne blev også klogere på forskelle og ligheder mellem tysk og dansk virksomhedskultur.

Omvendt fik virksomheden PLUS input til, hvordan de kan tiltrække unge medarbejdere i fremtiden.

Arrangementet var en del af det regionale projekt »sprog og samskabelse«.

Vejen Gymnasium og HF har taget initiativ til projektet, som skal åbne elevernes øjne for de muligheder, der er for uddannelse og jobs, når man har et fremmedsprog ud over engelsk i gymnasiet – for eksempel fransk, tysk eller spansk.

- Kernen i projektet er, at eleverne skal møde mennesker, som har et af sprogene som modersmål, og som bruger det i deres uddannelse eller job. Sammen skal de fortage sig noget på fremmedsproget, som giver værdi for begge parter, lyder det fra Vejen Gymnasium og HF.

(Fotos: migogvejen©)

 

vejen gymnasium tysk 22 01vejen gymnasium tysk 22 03vejen gymnasium tysk 22 04vejen gymnasium tysk 22 05

 

 

 

Anni Grimm sagde pænt nej og stemte imod, da hun som byrådsmedlem skulle stemme om de pyloner, der nu er kommet op i Vejen, Rødding, Brørup og Holsted.

Der er dog endnu ikke kommet strøm til pylonen i Holsted.

Hun kommenterer i et indlæg pylonerne og kigger på både økonomi og trafiksikkerhed:

 

 

anni grimm pr

Anni Grimm

 

»Så kom de… pylonerne.

Stor ståhej og trafikfarlighed er en cocktail, der fortjener et par kritiske ord med på vejen.

Jeg er helt på det rene med, at disse informationspyloner hilses velkommen af mange, og jeg medgiver, at der har været arbejdet på sagen med engagement og intensitet for at opnå et resultat, der ikke slår bunden ud af kassen, men alligevel opfylder kriterierne, der blev sat på ønskesedlen fra lokale borgere.

Så langt, så godt. Jeg medgiver, at pylonerne ser nydelige ud, og det er ganske udmærket, at de ikke skal anvendes til politiske budskaber eller kommerciel reklame (indtil andet besluttes, måske fordi, det skæpper godt i kassen).

Når det er sagt, kan man måske undre sig over, hvorfor jeg i sin tid i byrådet stemte imod opsætning af pyloner, men det gjorde jeg af - for mig - indlysende principielle grunde, som ingen endnu har kunnet/villet modargumentere.

Økonomi: I en tid hvor kommunekassen ikke ligefrem bugner, så er det vel egentlig ikke pyloner, der behøver at stå øverst på anskaffelseslisten. Jeg kunne f.eks. pege på vigtigheden af at få omlagt skæve fortovsfliser, så de kan forceres med rollator og kørestol, og udbedret huller i vejene og løfte asfaltbudgettet - i stedet for igen at beskære det. Her kommer princippet om »mange bække små…« ind på min helt personlige lystavle, der ikke koster ekstra at drifte!

Trafikfarlighed: Enhver kommune med respekt for sig selv fylder efterhånden ethvert ledigt rum op med flere og flere skilte og informationstavler, som det i forvejen er belastende for den kørende trafik at overskue. Jeg troede, i min hellige naivitet måske, at forbud mod at benytte håndholdt mobiltelefon og læse/skrive sms’er under kørslen er forbudt og ulovligt, fordi det er trafikfarligt. Hvad nytter det så, at man plastrer de mest trafikerede veje ind til byerne til med digitale reklame- og informationssøjler, der kræver, at bilisterne sænker farten for at kunne nå at læse budskaber og annoncering om aktiviteter i den pågældende by?

Jeg er helt bevidst om, at Vejen Kommune ikke bevæger sig ud på et ulovligt plan, næh… her må vi adressere spørgsmål om trafikfarlighed til politiet og risikere at måtte affinde os med en forklaring om, at man da også har pyloner andre steder!!

Læsere med en god hukommelse vil da også kunne huske politiets virkelig »geniale« forklaring på, hvorfor man pludselig ville forbyde kunstnerisk udsmykning og træer i centrum af ellers dødtriste rundkørsler.

Jeg husker, som var det i går, hvor rystet jeg blev over, at en myndighed i ramme alvor kunne finde på at begrunde deres »kriminalisering« af rundkørslers udsmykning med… trafikfarlighed. Vel at bemærke trafikfarlighed, der består i, at der er en risiko for, at for potentielle bilister, der glemmer at lette foden fra speederen og kører tværs gennem/op over rundkørslen, forværres ulykken, hvis bilisten rammer et kunstværk eller et træ!

Halloohh… er der mon nogen hjemme?

For mig ligner det et utilgiveligt, dumt udsagn, der ligger uendelig langt fra den virkelighed, vi andre befinder os i. Det må være hastefabrikeret af en uforberedt, tilfældig politimand på en grå og kedelig hverdag, hvor udsynet må formodes at have sløret hans blik mod sagesløse rundkørsler.

Således er der stadig ingen, der endnu har bragt saglige argumenter på banen for eller imod trafiksikkerhed (og økonomi) ved overdreven skiltning, og derfor holder mit principielle synspunkt om digitale »bibliotekers« farlighed på trafikerede veje, stadig vand - synes jeg.«

Den ekstra hånd - top(tryk på annoncen og se mere)

 

migogvejen deltog i indvielsen af pylonerne:

https://migogvejen.dk/brorup/6407-pylonerne-er-taendt 

 

Anni Grimm - tidligere byrådsmedlem - skriver om beslutningen om, at dyrene kommer tilbage i anlægget i Vejen:

 

»Jeg har - som så mange andre - fulgt slagets gang og borgernes kamp for at beholde (genanskaffe) dyr i anlægget i Vejen, og jeg har da også i egenskab af tidligere politiker givet mit bud på årsag og virkning i denne sag, der - som så mange andre - måtte underlægges budgetbehandlingens hårde vilkår.

Når det er sagt, har jeg med stor fornøjelse fulgt det »oprør«, der fulgte i kølvandet, da budgetbeslutningen blev udmøntet, og dyrene i anlægget blev fjernet. Når borgere kæmper - på den gode måde altså - for en sag, der ligger dem på sinde, bliver jeg altid godt tilpas. Det er et sundhedstegn, hvis borgere tydeligt og i en ordentlig tone tilkendegiver, at de er uenige med deres valgte politikere - uanset partifarve.

Det formåede denne lille »kampgruppe«, der hurtigt voksede  sig stor og med velovervejet stolthed kunne aflevere mere end 3000 underskrifter til fordel for »dyrene tilbage i anlægget«. 

Som repræsentant og nu i spidsen for det politiske »budget-hold« stod en helt nyvalgt konservativ borgmester, Frank Schmidt-Hansen, der måske nok kunne have ønsket sig et andet fokus på sin første offentlige optræden, men hvad skete?

En veloplagt borgmester mødte borgerne foran rådhuset, modtog det imponerende antal underskrifter med et smil, anerkendelse, klar tale og… en invitation til dialog i den efterfølgende uge. Det var bare SÅ flot, for ikke at sige - ualmindeligt.

Nu har der været dialog på rådhuset parterne imellem, og også det møde der - som jeg læser det - er endt rigtig positivt med et nærmest salomonisk resultat, hvor alle står tilbage som vindere i en god stemning mellem borgere og politikere.

Et forbilledligt eksempel på, at det nytter noget at kæmpe for en sag, man tror på, når det gøres på ordentlig og velforberedt vis, og kommunens ypperste repræsentant er en borgmester, der gerne vil lytte og som ved, at hans rolle er at servicere borgerne på en måde, hvor flest mulige har gavn af indsatsen (økonomi), og flest mulige er tilfredse med at blive lyttet til og taget alvorligt på et plan, hvor muligheder og indsats kan bindes sammen i en smuk sløjfe.

Sammenfatning og tillykke - godt kæmpet og - en nyvalgt konservativ borgmester, Frank Schmidt-Hansen, der kom flot fra start.«

Den ekstra hånd - top

(tryk på annoncen og se mere)

 

 

Dyrene kommer tilbage i anlægget i Vejen.

Det ligger fast efter eftermiddagens møde mellem Vejen Kommune og arbejdsgruppen bag »Bevar Vejen anlægs dyr«.

 

(læs videre under annoncen)

IT El

(tryk på annoncen og se mere)

 

 

- Det gik rigtig godt, siger Laila Højgaard Hansen, til migogvejen efter eftermiddagens møde.

Hun var initiativtager til underskriftsindsamlingen, og målet for hende og alle underskriverne er nået - dyrene kommer tilbage.

Det bliver dog ikke som tidligere med kommunal pasning.

- Vi opretter en forening, der skal stå for driften, og vi skal så sikre gode forhold for dyrene og de mange mennesker, der nyder dem, lyder det videre.

Seks repræsentanter fra kommunen mødtes med politikere og embedsmænd.

- Vi fortalte om baggrunden for besparelserne på budgettet og erkendte, vi ikke havde fået spurgt ud til befolkningens ønsker, siger borgmester Frank Schmidt-Hansen (C) til migogvejen.

- Vi havde en rigtig god snak og arbejder på hurtigst muligt at få dyrene tilbage, lyder det videre fra borgmesteren.

Der bliver dog ikke tale om kommunale kroner i projektet. Besparelsen på 148.000 kroner i budgettet ændres ikke.

- Det var os, der fjernede dyrene, og vi har lovet, at de kommer tilbage, når den nye forening er på plads. Det sørger vi for, når det nu er os, der har nedlagt dem, og vi stiller de tre matrikler til dådyr, geder og fugle gratis til rådighed for foreningen, forklarer borgmesteren.

Dermed ligger bolden hos den kommende forening.

- Vi mødes i arbejdsgruppen og drøfter mulighederne, men det primære er, at vi får dyrene tilbage, understreger Laila Højgaard Hansen.

Modellen i Vejen kommer så til at minde om modellen i Holsted, hvor det er foreningen Anlæggets Venner, der står for pasningen af bl.a. dådyrene.

(Arkivfoto: LLN Press©)

 

migogvejen var med, da de mange underskrifter blev afleveret til borgmester Frank Schmidt-Hansen:

https://migogvejen.dk/vejen/6361-inviterer-til-dialog

migogvejen besøgte kort efter jul Holsted for at fortæller om foreningen Anlæggets Venner:

https://migogvejen.dk/holsted/6334-frivillige-fodrer-dyrene 

 

 

 

 

Hvis du føler, at vi har fået meget nedbør i 2021, så er det med rette.

 

(læs videre under annoncen)

Nybolig - BoPlan

(tryk på annoncen og se mere)

 

 

Vi topper faktisk listen over kommuner, der har fået mest nedbør, mens det stik modsatte er tilfældet, når vi ser på antal solskinstimer.

Tallene fra DMI fortæller, at vi i gennemsnit rundt i kommunen har fået 914,5 mm nedbør.

Holstebro og Billund kommuner følger efter med henholdsvis 899,1 og 895,8 mm nedbør i det forgangne år.

Slagelse kommune ligger i den modsatte ende med kun 550,8 mm.

På DMIs egen målestation i Askov er der kommet 949,8 mm.

Vi har i 2021 ifølge DMI haft 1481,1 timer med solskin i 2021 foran Billund med 1493,7 timer.

På øerne Læsø og Samsø har der været solskin i henholdsvis 1849,5 og 1832,2 timer.

(Arkivfoto: LLN Press©)

 

 

Der er stadig mange smittede med covid-19, men tallene går den rigtige vej.

 

(læs videre under annoncen)

Tove Klose

(tryk på annoncen og se mere)

 

 

For nogle sogne er incidensen ganske vist steget, men der er alligevel langt op til en incidens på 4338, som Skrave havde for mindre end en uge siden.

Nu er det Veerst, der har den højeste incidens med 3249 efterfulgt af Rødding og netop Skrave.

Herunder kan du se, hvordan det ser ud i de enkelte sogne ifølge dagens tal fra Statens Serum Institut.

 

corona sognedata 12 01

Dagens coronatal fra Statens Serum Institut.

 

 

at der frigives 800.000 kroner til rådgiverhonorar for undersøgelse af arealforhold, udarbejdelse af byggeprogram og udbud i forbindelse med etablering af yderligere kapacitet på dagtilbudsområdet i Askov og Vejen Syd.

 

* * *

 

at det bliver gruppen af 0-5 årige, der får glæde af de næsten syv millioner kroner, der er afsat til mere pædagogisk personale på daginstitutionsområdet.

Midlerne fordeles proportionelt efter antal børn i institutionerne.

 

* * *

 

at der afsættes 1.565.000 kroner til tab på en lånegaranti fra 1999 til andelsboligforeningen Sommerlyst. Boligerne er blevet solgt, og kreditforeningen har opkrævet Vejen Kommunes andel af tabet.

Vejen Kommunes advokat har konstateret, at der ikke er mulighed for at reducere tabet ved forlig.

- Det er ærgerlig situation og ærgerlige penge, men det kan ske i sådanne projekter, lød det fra Jørgen Lastein (V).

 

* * *

 

at der gives en kommunegaranti til Holsted Varmeværk for et lån på 5,5 milioner kroner hos Kommunekredit til en ny el-kedel.

Det bliver et fastforrentet lån over 25 år.

 

* * *

 

at der bruges tre millioner kroner til udgravning og udgifter i forbindelse med salg af erhvervsjord ved Norgesvej/Industrivej Vest i Vejen.

Pengene findes i puljen til byggemodning til erhvervsformål, som var til stede på investeringsoversigten for 2021.

 

* * *

 

at godkende revideringen af styrelsesvedtægten.

migogvejen har tidligere omtalt ændringerne https://migogvejen.dk/vejen/6365-arets-forste-mode

 

* * *

 

at godkende de fremtidige kvalitetsstandarder for personlig pleje, praktisk hjælp og madservice.

De foreslåede kvalitetsstandarder ser således ud https://firstagenda-4.s3.eu-west-1.amazonaws.com/2bbfc437-4449-42a9-b726-2664134c66c3?X-Amz-Expires=300&response-content-disposition=inline%3B%20filename%20%3D%22document.pdf%22%3B%20filename%2A%3DUTF-8%27%27document.pdf&response-content-type=application%2Fpdf&X-Amz-Algorithm=AWS4-HMAC-SHA256&X-Amz-Credential=AKIAIJGTA5G4BPAFBBVQ/20220112/eu-west-1/s3/aws4_request&X-Amz-Date=20220112T105005Z&X-Amz-SignedHeaders=host&X-Amz-Signature=d4e12b44bf8bf730d2e1587ca5d082abbed12f90453c5cef8dbcaf44942c453c

Midtgaard & Thomsen

(tryk på annoncen og se mere)

 

 

 

dagens nyheder i din mailbox

Når du tilmelder dig nyhedsbrevet, får du dagens nyheder sendt til din mailbox.

nyhedsbrev luft

-->