Rødding Auto - topannonce Sommerhus til salg - forårsfoto

Den store folkefest i Skibelund Krat måtte aflyses grundet corona-restriktionerne.

 

(læs videre under annoncen)

377x300 Tove Klose 2021

(tryk på annoncen og se mere)

 

 

- Det er superærgerligt. Vi havde glædet os til at skulle markere en så vigtig historisk begivenhed som Genforeningen. Vi er jo grænseland med Sønderjylland syd for Kongeåen, og placeringen i Skibelund Krat var jo helt oplagt. Her samledes i tusindvis af mennesker til grundlovsmøder i tiden 1865-1920, hvor kampen om at få Sønderjylland til Danmark var i centrum, forklarede borgmester Egon Fræhr (V) inden arrangementet.

Lidt markering har der dog været i dag, hvor der blev afviklet en mindre Genforeningsarrangement for indbudte gæster med et års forsinkelse.- altså et år efter 100-året for genforeningen.

Omkring 150 inviterede gæster deltog i arrangementet, der bød på taler og underholdning.

Talerne stod Egon Fræhr, Simon Faber og Mads Rykind-Eriksen for, mens der var musik af Vejen Garden, Holsted Motetkor og et lejlighedskor fra Øster Lindet.

 Hele genforeningsarrangementet sendte Vejen Kommune live på Facebook på adresse https://www.facebook.com/watch/live/?v=847761769172453&ref=watch_permalink

(Fotos: migogvejen©)

 

genforening 21 01genforening 21 02genforening 21 03genforening 21 06genforening 21 07genforening 21 11genforening 21 12genforening 21 13genforening 21 14genforening 21 05

Lejlighedskor fra Øster Lindet.

 

genforening 21 08

Simon Faber, sekretariatet for Genforeningen 2020.

 

genforening 21 09

Holsted Motetkor.

 

genforening 21 10

Mads Rykind-Eriksen, forstander på Rødding Højskole.

 

 

 

35 motorcykler holdt lørdag deres indtog på Spurvevej i Vejen klar til en af sommerens ture.

 

(læs videre under annoncen)

377 x 300 JK maskinrail 21 01

(tryk på annoncen og se mere)

 

 

For anden gang bød Hanne Witchen og John Jørgensen indenfor til morgenkaffe, inden turen gik ud i området.

Turen gik til bl.a. Egholt, V. Nebel og Jelling, og medarrangørerne, Lene og Bjarne Rasmussen fra Billund, havde lavet en aftale i deres hjemegn - is ved bageren - så der gjorde de holdt.

- Der var 21 med i fjor, men i lang tid har der ikke være tnoget at komme ud til, så derfor er det skønt at kunne mødes, siger John Jørgensen til migogvejen.

Han glæder sig over opbakningen med Goldwing-kørere fra hele landet og afviser ikke, at der næste år kommer en tredje tur med udgangspunkt i Vejen.

Efter turen - og isen - fandt de karakteristiske Honda-motorcykler - og deres førere - tilbage til kaffe og kage hos familien på Spurvevej.

(Fotos: migogvejen og Hugo Sørensen©)

 

honda goldwing 21 03

John Jørgensen og Hanne Witchen, Vejen, og Lene og Bjarne Rasmussen, Billund, stod for lørdagens tur med Honda Goldwings.

 

honda goldwing 21 01honda goldwing 21 02honda goldwing 21 05honda goldwing 21 06 honda goldwing 21 07 prhonda goldwing 21 08 pr

Antallet af corona-smittede er igen på vej ned her i området, og smitten er flyttet.

 

(læs videre under annoncen)

377 x 300 Gadeberg Auto ny

(tryk på annoncen og se mere)

 

 

Som det er sket flere gange, bliver mange smittede i enkelte områder, som det forleden skete i Bække-området.

Nu er incidensen størst i det nordvestlige hjørne af kommunen.

Syv personer er de seneste syv dage testet positiv med covid-19 i Åstrup. Med 1284 borgere giver det en incidens på 545,17, og positivprocenten er ifølge dagens tal fra Statens Serum Institut 3,59.

Tal, der ligger langt fra at skulle lukke ned.

På skemaet herunder kan du se corona-situationen i de enkelte sogne i kommunen, som den ser ud netop nu.

(Genrefoto: LLN Press©)

 

corona sognedata 11 06

Sådan ser dagens sognetal fra Statens Serum Institut ud.

 

Et lynnedslag har gjort kirken i Læborg stille.

 

(læs videre under annoncen)

Gadeberg Begravelsesforretning 377 x 300

(tryk på annoncen og se mere)

 

 

I sidste uge kom et uvejr ind over området, og et lyn valgte kirken som den letteste vej.

Det gik hårdt ud over kirkens el, og i en periode har kirkeklokken ikke kunnet ringe - teknikken er ødelagt.

En af skaderne fra lynnedslaget kan faktisk ses på taget. Der er slået en bule i taget over en el-dåse.

Den manglende lyd af kirkeklokken, der ringer solen op og ned, har dog ikke haft betydning for vejret - solen har tilsyneladende slet ikke opdaget det.

(Foto: migogvejen©)

 

læborg kirke 21 01

 

Der var stor glæde blandt beboerne på Birkely Plejecenter, da undervisere fra Vejen Musikskole spillede den første koncert på plejehjemmet i et år.

Musikken blev spillet af Mats Rudklint, Stella Ørn og David Sachenskjold, der alle til dagligt underviser på Vejen Musikskole.

 

(læs videre under annoncen)

Hygum Hjemstavnsgård - landsbyen i arbejde - 2021

(tryk på annoncen og se mere)

 

 

Der var champagne i glassene og friske sommerblomster på bordene, da musikken vendte tilbage til Birkely Plejecenter for første gang siden den første coronanedlukning tilbage i marts 2020.

- Musikken har været et rigtig stort afsavn for mange af vores beboere de seneste år, hvor vi har været lukket ned og nærmest ikke har måtte synge, sagde Inge Merete Lind, aktivitetsmedarbejder på Birkely Plejecenter.

Så der blev både klappet og sunget lystigt med, da musikerne på klaver, trommer og fløjte spillede velkendte melodier som Midsommervisen, Jutlandia og Bent Fabricius-Bjerres klassiske Matadortema.

- Musik blødgør og oplyser en inde i. Så det er rigtig dejligt med en koncert, sagde en af beboerne på plejehjemmet, 79-årige Jørgen Andersen, mens han med et glimt i øjet fortalte, at han engang selv havde prøvet kræfter med trompet, men endte med at holde sig til sit landbrug.

- Det er tydeligt, at beboerne har savnet musikken. De går jo herfra med et stort smil på, sagde Inge Merete Lind, da koncerten var slut.

Jørgen Andersen var da også en af flere, der efter det sidste ekstranummer rejste sig og takkede for musikken.

Beboerne var dog ikke de eneste, der nød koncerten. For musikerne var det også en stor fornøjelse at komme ud at spille igen:

- Det er kommet fuldstændig bag på mig, hvor meget jeg har savnet at komme ud at spille. Man nyder det på en helt specielt måde, siger Mats Rudklint, der underviser i klaverspil.

Det veloplagte publikum gjorde det kun bedre:

- Vi har været spærret inde bag en skærm i lang tid, så det er virkelig skønt at komme ud til et publikum, der er så begejstrede og sang så godt med, sagde fløjteunderviser Stella Ørn.

(Tekst og foto: Lærke Weensgaard, kommunikationsmedarbejder ved Vejen Musikskole)

 

birkely 21 02  birkely 21 03

 

 

Inden længe skal vi sortere vores affald bedre end nu. Det besluttede byrådet i Vejen i eftermiddag.

 

(læs videre under annoncen)

cs nørregade 90 kr

(tryk på annoncen og se mere)

 

 

I Folketinget er det besluttet, at det er obligatorisk for kommunerne at indsamle 10 forskellige fraktioner af affald hos husholdningerne.

De 10 fraktioner består af metal, pap, papir, glas, plast, tekstiler, mad- og drikkekartoner, farligt affald, madaffald og restaffald.

I Vejen Kommune indsamles de seks fraktioner allerede. Den syvende fraktion kommer med  1. november, hvor indsamlingen af madaffald sættes i værk.

Vejen Kommune har i lighed med en lang række andre kommuner fået dispensation til udgangen af 2022 til indsamling af de to af de resterende tre fraktioner - farligt affald samt mad- og drikkekartoner.

Tekstiler vil Miljøstyrelsen ikke meddele en dispensation til, men bemærker, at de har noteret sig Vejen Kommunes udfordringer med at nå implementeringen af tekstilaffald i 2021.

Vejen Kommune har i dag husstandsindsamling af seks fraktioner, papir, pap, plast, metal, glas og restaffald samt til dels batterier og småt elektronikaffald, som er en del af fraktionen farligt affald.

Det regulativ, der fremlægges nu, indeholder forslag til affaldsordninger for mad- og restaffald i form af henteordninger.

I forhold til tidligere er det nu præciseret, at henteordningerne som udgangspunkt skal ske som husstandsindsamling via beholdere placeret ved boligen.

Og hvordan kommer det så til at se ud.

- Vi ender i tre beholdere ved hver husstand mod to i dag, og der kommer en lille beholder til farligt affald, og der kommer en sæk til tøj, forklarede formanden for kommunens udvalg for teknik og miljø, Vagn Sørensen (V), på eftermiddagens byrådsmøde.

22 af de fremmødte byrådspolitikere stemte for regulativet, der nu skal i høring. Anni Grimm (løsgænger) stemte hverken for eller imod.

Hun kaldte hele ordningen med sortering som et sorteringscirkus og et uoverskueligt makværk fra Christiansborgs side.

Maya Ryom Mønster (løsgænger) var stort set enig og kaldte det for et venstrehåndsarbejde, men hun stemte for, da det ifølge hende er godt for miljøet.

(Foto: migogvejen©)

IdeCentret Casper med maling ny 2 

(tryk på annoncen og se mere)

 

 

På lørdag drager deltagerne i »BIKE 2021 - Vejen til Toppen« ud på deres livs nok mest udfordrende cykeltur, der går Danmark rundt og ikke som tidligere til Alpe 'Huez.

 

(læs mere under annoncen)

377 x 300 Nørregaard Biler 20 01

(tryk på annoncen og se mere)

 

 

De 12 unge mennesker, som gennem flere måneder har forberedt sig på turen, bliver sendt Danmark rundt fra Brørup.

- Formålet med projektet er at opbygge de unges selvværd, fysik og almene erhvervsmæssige kompetencer via fysisk og mental træning, skriver Vejen Kommune i en pressemeddelelse.

Lørdag vil formanden for udvalget arbejdsmarked og integration, Frank Schmidt Hansen, sende holdet afsted fra BUC/Brørup.

Siden januar har en gruppe udvalgte unge deltaget i projekt BIKE 2021 – Vejen til Toppen, der er et samarbejde mellem Vejen Kommunes Beskæftigelses- og Udviklingscenter (BUC) og jobcenter Vejen.

I de seneste måneder har deltagerne været på flere spændende virksomhedsbesøg for at få indblik i en dagligdag i virksomhederne.

Virksomhedspraktik har der været plads til på træningsfrie dage eller planlagt i fritiden.

- De unge har været på en rejse, hvor de har fået skubbet til egne grænser og har oplevet, at de har flere ressourcer, end de selv tror, lyder det videre.

Nu venter »rejsen« Danmark rundt.

Det har været nødvendigt at ændre det afsluttende forløb, så ruten gennem Tyskland og Frankrig med mål på toppen af Alpe d`Huez er skiftet ud med Danmark rundt.

Beslutningen er truffet i samråd med den Danske ambassade i Berlin og Paris. Selv om det bliver Danmark rundt, bliver ruten fortsat over 12 etaper og tæt på 1500km, som skal gennemføres på 13 dage.

- Deltagerne har gennemført et par test på 100–140 kilometer for at tjekke udholdenhed, og det ser lovende ud, lyder det i pressemeddelelsen.

Holdet består af 12 borgere - fem kvinder og syv mænd.

(Illustration: Vejen Kommune)

 

Sådan så det ud, da truppen i 2019 nåede toppen af Alpe d`Huez - i år gælder det en tur rundt i Danmark.

 

For en uge siden var Bække tæt på en lukning af sognet grundet høje covid-19 tal.

 

(læs videre under annoncen)

Vejen Varmeværk - generalforsamling

(tryk på annoncen og se mere)

 

 

Incidensen var tæt på de 1000, men i løbet af den seneste uge er smitten i Bække væk.

I hvert fald fortæller dagens sogne-tal fra Statens Serum Institut, at Bække ikke har haft nogle nye smittede de seneste syv dage.

Til gengæld er antallet af smittede i Vejen steget til 22, som giver en incidens på 240,65 - altså 240,65 omregnet til 100.000 borgere.

Herunder kan du se dagens tal over antallet af smittede i de enkelte sogne ifølge Statens Serum Institut.

(Genrefoto: LLN Press©)

 

corona sognedata 07 06

 

En af de specielle togtransporter kunne søndag aften opleves i området.

 

(læs videre under annoncen)

377 x 300 Bjarne Lastein 21 01

(tryk på annoncen og se mere)

 

 

Det var et militærtog, der kørte gennem området med start i Esbjerg klokken 19.05.

Toget transporterede amerikansk militærudstyr, der er modtaget i havnen i Esbjerg for at blive bragt til Polen, hvor en amerikansk ambassade deltager i en stor NATO-øvelse.

Et lignende tog kommer ifølge vores oplysninger igennem området igen mandag aften - vist en times tid tidligere.

Aftenens vogne blev trukket af en MZ med litra 1452.

(Fotos: migogvejen©)

 

militærtog 21 02militærtog 21 03

 

Ingen grundlovsdag uden en festligholdelse af den.

 

(læs videre under annoncen)

377x300 Tove Klose 2021

(tryk på annoncen og se mere)

 

 

Sådan har det været i Læborg siden 1999, hvis man lige ser bort fra corona-året i fjor, hvor arrangementet blev aflyst.

Der var da også restriktioner i dag, for den traditionelle fest var aflyst, men det var hyggen ikke.

Eftermiddagen bød på gratis koncert med Ann Mette Elten, mens det var provst Peter Finnemann Viuff, Askov, der holdt grundlovstalen.

Festlighederne blev holdt hos KFUM-spejderne, der arrangerede grundlovsmødet sammen med Læborg Menighedsråd.

(Fotos: migogvejen©)

grundlovsfest 21 02

Der var mulighed for forskellige aktiviteter på festpladsen. (Foto: migogvejen©)

 

peter finnemann viuff 21 01

Provst Peter Finnemann Viuff, Askov,  holdt grundlovstalen. (Foto: migogvejen©)

 

ann mette elben 21 01

Ann Mette Elten underholdt deltagerne i grundlovsfesten i Læborg. (Foto: migogvejen©)

 

 

dagens nyheder i din mailbox

Når du tilmelder dig nyhedsbrevet, får du dagens nyheder sendt til din mailbox.

nyhedsbrev luft