Sommerhus til salg - snefoto migogvejen - Her er plads til din annonce - top

Så er der igen kommet gang i garderlivet.

 

(læs videre under annoncen)

377 x 300 Nørregaard Biler 20 01

(tryk på annoncen og se mere)

 

 

I stil med f.eks. fodbolden er det tilladt med udendørs aktiviteter, og det benyttede Den sønderjyske Pigegarde sig af i aften.

- Så øver de sejeste piger marchtræning i blæst og støvregn, som lederen, Margit Wind, formulerer det.

Enkelte fik dog samtidig undervisning.

Hvornår pigerne skal ud og præsentere uniform og musik, står til gengæld hen i det uvisse.

- De fleste arrangementer er aflyst, så pt satser vi på veteran-traktortræffet i Brørup 3. juli, fortæller Margit Wind til migogvejen.

(Foto: Margit Wind)

 

Nedbrydningen af hotellet i Jels er i gang, og det er også arbejdet med at finde ud af, hvordan området skal se ud fremover.

 

(læs mere under annoncen)

377 x 300 Midtgaard Thomsen 21 01

(tryk på annoncen og se mere)

 

 

Politikerne i økonomiudvalget i Vejen Kommune har sagt god for, at der laves en ny lokalplan for området - lokalplan 325 - og at der evt. laves forslag til tilhørende kommuneplantillæg.

I forbindelse med godkendelse af Boligselskabet Kongeåens ansøgning om etablering af boliger i bymidten vurderede administrationen ellers, at projektet kan holdes inden for gældende planlægning, men efter møder med boligselskabet og Jels Lokalråd om udviklingen i bymidten kom forslaget om at lave en ny lokalplan for bymidten.

Lokalplanen har til formål at skabe en sammenhængende planlægning for arealerne omkring torvet i Jels, skabe mulighed for etablering af nye boliger i bymidten samt sikre et opdateret administrationsgrundlag for fremtidige byggesager.

Den kommende lokalplan skal sikre, at nybyggeri sker med omtanke for helhedsindtrykket og forventes at indeholde bestemmelser, der sikrer indpasning af ny bebyggelse i kulturmiljøet i Jels.

Torvet, busholdepladsen og Jels Å grænser op til det nye almene boligområde, og for at styrke sammenhængen i midtbyen medtages de omkringliggende byrum i planens afgrænsning.

Lokalplanen kan hermed være et styrende værktøj til potentielle fremtidige investeringer og indsatser. Administrationen vurderer, at byrummene har stort potentiale for at løfte og styrke kvalitet og sammenhæng i midtbyen.

I de indledende drøftelser omkring lokalplanen har Jels Lokalråd udtrykt ønsker og idéer til torvets fremtid som samlingssted for byens borgere og hærvejsturister og udtrykt ønske om en ny sammenhæng på tværs af midtbyen.

Derfor medtænkes en borgerworkshop som en del af planlægningsprocessen. Borgerworkshoppen vil sikre borgere, erhvervsliv, foreninger og andre interessenter i Jels mulighed for at komme med idéer og input til funktioner og udformning af de fremtidige byrum og nye forbindelser.

Den nye lokalplan skal afløse tidligere planer.

(Foto: migogvejen©)

 

 

lokalplan jels hotel

Kommunens oversigt over bymidten i Jels.

 

 

Nudeln, zucker og sagu står der på nogle af beholderne i køkkenbet i det gamle stuehus på Hygum Hjemstavnsgård, men det er der ikke så mange, der ser i øjeblikket.

 

(læs videre under annoncen)

377 x 300 VIC marts 2021

(tryk på annoncen og se mere)

 

 

Det gamle stuehus på Ollingvej 1 i Sdr. Hygum blev i 2006 fredet med den klausul, at stuehuset skulle føres tilbage til 1910, og på daværende tidspunkt var området tysk.

I dag er området dansk, og mange vil gerne se tingene fra den gang, men sådan er mulighederne ikke i øjeblikket. Coronaen sætter sine begrænsninger og har gjort det et års tid, men det ødelægger ikke humøret.

- Vi er kommet ret godt gennem coronaen. Vi havde færre gæster i fjor, men vi har ikke søgt om corona-støtte, for der er andre, der har mere behov for det.

Sådan lød det fra formanden, Svend Dixen, da han viste rundt for en flok Venstre-politikere.

- Der er altid mulighed for at få en rundvisning, hvis folk kontakter os, noterede Svend Dixen.

Onsdag er arbejdsdag på stedet, men her spiller coronaen også ind.

- Vi er ikke så mange om onsdagen som normalt, og vi fordeler os mere rundt i området for ikke at være for mange sammen, forklarer formanden.

På listen over frivillige står ikke mindre end 150 navne.

Ingen ved, hvordan corona-situationen udvikler sig, men Hygum Hjemstavnsgård har programmet for sæsonen klar.

Vi skal dog helt hen til juni, inden der første gang er et større arrangement.

Det er i weekenden 12.-13. juni, hvor der om lørdagen er historisk dyrskue/børnedyrskue, mens det søndag gælder »landsbyen i arbejde«.

(Fotos: migogvejen©)

 

hygum hjemstavnsgård 21 01

Svend Dixen er klar til at vise rundt på Hygum Hjemstavnsgård. Her er han sammen med Morten Thorøe, Anni Matthiesen og Jette Christensen. (Foto: migogvejen)

 

hygum hjemstavnsgård 21 03hygum hjemstavnsgård 21 04

 

Foråret er kommet, og Wellings Landsbymuseum går bedre tider i møde.

 

(læs videre under annoncen)

377 x 300 Rødding Isoleringsservice alger 21 01

(tryk på annoncen og se mere)

 

 

- I marts blev der vedtaget en genåbningsplan for landet. Her er kulturlivet med, og som det ser ud nu, så må Wellings Landsbymuseum altså åbne museet 21. april.

- Det er folkene bag museet selvfølgelig rigtig glade for, og de glæder sig helt vildt til det, men der er endnu ikke lavet nogle retningslinjer eller restriktioner for åbningen af museer. Wellings Landsbymuseum afventer stadig disse, så de kan følge myndighedernes gældende anvisninger, lyder det fra museet.

Ifølge museets program for arrangementer i 2021 skal der åbne en særudstilling 30. april.

- Den udstilling er desværre aflyst. Wellings Landsbymuseum arbejder dog fortsat på, om der muligvis kan komme en lidt mindre udstilling senere, lyder det videre.

I denne tid er alle planlægninger med forbehold, så fra museets side opfordres til at holde sig opdateret med, hvad der sker.

(Foto: PR-foto)

 

Heller ikke i år bliver der Park Rock i Skodborg.

Påsken står for døren, og der er tid til hygge.

 

(læs videre under annoncen)

377 x 300 Rødding Isoleringsservice alger 21 01

(tryk på annoncen og se mere)

 

 

Beboerne på plejehjemmet Enghaven i Rødding har nu fået lidt ekstra at hygge sig med.

Onsdag formiddag var »Frank« - Jette og Frank Schmidt-Hansen - forbi Enghaven med 52 flotte påskebuketter.

- Vi har alle været ramt af en form for ensomhed og social isolation under covid-19 og trænger derfor til lidt opmuntring i hverdagen. Da jeg selv har en dement mor siddende på et plejehjem og med de begrænsninger, der har været, ved jeg, at det har været en hård tid både for beboerne, men i lige så høj grad for pårørende.

- Jeg har stor respekt for den indsats, plejepersonalet udfører hver dag og er sikker på, at de gør alt for at opveje det savn, det kan være ikke at se sine nærmeste så hyppigt som normalt. Alligevel har jeg selv været ramt af dårlig samvittighed, da besøgene hos min mor ikke har været så ofte, lyder det fra Frank Schmidt-Hansen.

- Jeg tog derfor kontakt til ledelsen på Enghaven og spurgte om lov til at komme forbi. Det blev heldigvis positivt modtaget, så jeg håber, jeg har været med til at gøre dagen lidt bedre for en række mennesker, og at de vil nyde den fine buket i påsken, fortsætter giveren.

Buketterne er købt lokalt hos Evas Flora.

- Jeg er imponeret over resultatet, men da Eva hørte, hvad jeg skulle bruge de 52 buketter til, lavede hun buketten ekstra flot til den aftalte pris, rigtig fin service, konstaterer Frank Schmidt-Hansen.

Mange af modtagerne har også i mange år været kunder hos netop »Frank«, så han glæder sig over at kunne glæde dem med disse buketter.

(Fotos: migogvejen©)

 

enghaven 21 02

 

Der bliver snart mulighed for at hilse på verdens største gnavere her i området.

 

(læs videre under annoncen)

377x300 Vejen Gymnasium 2020

(tryk på annoncen og se mere)

 

 

Når Glad Zoo i Lintrup søndag åbner dørene til den nye sæson, bliver der mulighed for at se tre flodsvin, som de populært kaldes.

De tre kapivarer er hentet til Lintrup fra Frankrig, hvor de var i overskud.

- Dem ville vi gerne ha' og skulle alene betale transporten, fortæller leden af Glad Zoo, Dennis Hein Jensen, til migogvejen.

Mellem de zoologiske haver er der en ordning, hvor overskudsdyr kan udveksles, og det giver gæsterne i Lintrup mulighed for at hilse på de store gnavere, der landede i Glad Zoo lige før jul.

Nu er de ude og kan se frem til masser af gæster i den forestående sæson.

- I fjor havde vi næsten 30.000 gæster, der er rekord i Glads tid i parken, siger Dennis Hein Jensen videre.

Han håber igen i sommer at se mange gæster i Glad Zoo og vil da gerne slå rekorden.

I disse dage er der fuld gang i arbejdet med de sidste ting før åbningen, men i sådan en park er der altid ting, der kan gøres. I vinter er broen foran netop flodsvinene faktisk blevet fornyet.

Glad Zoo har godt 40 medarbejdere, hvoraf der er mange i flexjob eller i et afklaringsforløb.

Corona-mæssigt er der også krav til parken, og har du ikke allerede en frisk covid-19 test ved ankomsten, er der også mulighed for det. I hvert fald skærtorsdag og langfredag, hvor gæster og andre interesserede  kan få foretaget en kviktest.

(Fotos: Dennis Hein Jensen og LLN Press)

 

dennis hein jensen 21 01glad zoo 21 01

 

Fire politikere tyvstartede mandag den nye sæson i Glad Zoo.

 

(læs videre under annoncen)

KK Partner bund rettet

(tryk på annoncen og se mere)

 

 

Det var fire Venstre-folk, Jens Bruhn, Jette Christensen, Morten Thorøe og Anni Matthiesen, der besøgte Glad Zoo.

Kvartettens besøg handlede ikke om at se på dyr, men på de personer, der er beskæftiget på stedet.

- Det var dejligt at se og opleve, hvordan de driver STU-uddannelsen og virkelig gør en indsats for at hjælpe de unge, der har forskellige udfordringer, siger Jens Bruhn efter besøget til migogvejen.

Hans opfattelse er også, at kommunen skal være bedre til at hjælpe de unge videre til arbejde i virksomhederne enten fuldtids, deltids eller som flexjob.

- Besøget hos Glad Zoo i Lintrup var en super god oplevelse. Et fantastisk sted, hvor unge med særlige behov gør en forskel og bliver klar til at håndtere et arbejde. Uanset om det er titlen som håndværker, dyrepasser eller anlægsgartner kan de unge få afprøvet, hvad disse jobs indeholder i Glad Zoo. Jeg vil helt sikkert kigge forbi Glad Zoo igen – måske når varmegraderne er blevet lidt højere, er meldingen fra Anni Matthiesen (V).

Morten Thorøe har denne kommentar til besøget:

- Dejligt at besøge en socio-økonomisk virksomhed som Glad Zoo, der løfter en stor og vigtigt samfundsmæssig opgave blandt børn og unge. På virksomheden er der 15-20 unge med særlige behov, der trives med at passe dyr og parken. De unge er enten under uddannelse eller i beskæftigelse i et trygt og sikkert miljø, hvor de trives og udvikles. Vi skal også fremover sikre, at der i Vejen Kommune er plads til denne type af virksomheder og til de unge, som nyder godt af det flotte arbejde, som Glad Fonden udfører.

(Foto: PR-foto)

377 x 300 Nørregaard Biler 20 01

(tryk på annoncen og se mere)

 

Marts byder på en ekstraordinær flagdag.

 

(læs videre under annoncen)

KK Partner bund rettet

(tryk på annoncen og se mere)

 

 

Mandagen er dagen, hvor der igen må komme liv i skolerne, og det markeres flere steder.

Eleverne er bl.a. tilbage på højskolen i Rødding, og det markerer byen i dag ved at sætte flagalleen op.

(Foto: LLN Press©)

 

Corona-nedlukningen af samfundet giver ekstra plads på vejene, og det får bilisterne til at sætte farten op.

 

(læs videre under annoncen)

377x300 Knudsen Porte ny

(tryk på annoncen og se mere)

 

 

Der er mere plads på de danske veje for tiden, og det kan være en fristelse for nogle bilister, som udnytter situationen til at køre for stærkt.

- Et stort problem, for farten er helt afgørende i mange alvorlige ulykker. I cirka 75 procent af dødsulykkerne med for høj fart kunne ulykken helt være undgået, hvis ikke der var blevet kørt for stærkt, skriver Vejen Kommune i en pressemeddelelse.

Faktisk faldt antallet af personbiler på vejene i januar 2021 hele 30 procent i sammenligning med samme måned sidste år. Alligevel sigtede politiet cirka samme antal bilister i deres landsdækkende fartkontrol i januar, som de gjorde sidste gang, de havde en tilsvarende kontrol før coronakrisen og før nedlukningen af Danmark.

- De tomme veje frister for mange til at køre for stærkt, og det kan være en af grundene til, at vi har sigtet så mange for at køre for hurtigt i januar, fortæller Knud Reinholdt, der er vicepolitiinspektør i Syd- og Sønderjyllands Politi.

Vejen er en af de 75 af landets kommuner, der deltager i den landsdækkende fartkampagne, som skal minde bilisterne om at holde hastigheden nede, og det er nødvendigt. Under en fartkontrol i Vejen Kommune i januar målte politiet en bil med 137 km/t på landevej samt en med 81 km/t i byen.

- Det er ikke kun farligt at køre for stærkt. Det skaber også utryghed og ærgrelser hos dem, der oplever, at andre kører for stærkt. En af dem er Anna Stougaard fra Troldkær ved Jels. Hun og hendes familie flyttede til Troldkær for et år siden og har som sådan ikke noget imod at være nabo til en trafikeret vej. Men den alt for høje fart skaber utryghed, irritation og bekymring for de børn og unge, der bor og går i skole i området, skriver kommunen videre.

- Vi undrer os over, at der ikke er flere, der kender konsekvensen af deres alt for høje fart. Det er både bekymrende og utrygt at sende vores børn af sted på cykel eller over at lege med naboen, siger Anna Stougaard Gullits.

Hun opfordrer derfor til, at flere tænker sig om og holder farten nede.

I løbet af foråret opsætter Vejen Kommune et mobilt fartdisplay i netop Troldkær. Der skal være med til at gøre de hurtige trafikanter opmærksomme på deres fart.

Derudover opsættes to nye 60 km/t fartdisplays på Koldingvej mellem Andst og Vejen, og de to eksisterende 50 km/t fartdisplays i Bække på strækningen Søndergade og Nørregade udskiftes.

 

(Billedtekst: Familien Stoustrup Gullits fra Troldkær opfordrer bilister til at holde farten nede. (Foto: Vejen Kommune)

 

dagens nyheder i din mailbox

Når du tilmelder dig nyhedsbrevet, får du dagens nyheder sendt til din mailbox.

nyhedsbrev luft