migogvejen - Her er plads til din annonce - top

Jobbet som bedemand er en tillidssag fra de efterladte, og den tillid har Midtgaard & Thomsen haft i tre generationer.

 

(læs videre under annoncen)

KK Partner bund rettet

(tryk på annoncen og se mere)

 

 

Her ved årsskiftet er det 25 år siden, Jørgen Christian Midtgaard Thomsen overtog bedemandsforretningen i Rødding og blev tredje generation, og meldingen er klar.

- Det er vigtigt at give de efterladte så god en service som muligt i en svær tid, påpeger bedemand Jørgen Christian Midtgaard Thomsen overfor migogvejen.

Firmaet startede dog som et tømrerfirma tilbage i 1900 af Jørgen Birkedal, der er oldefar, så den del har faktisk eksisteret i fire generationer.

Jørgen Christian Midtgaard Thomsen overtog den efter sin far, Haakon Thomsen, der tidligere overtog den af den nuværende ejers morfar, Celius Midtgaard.

Jørgen Christian Midtgaard Thomsen er også aktiv i værkstedet, hvor han udnytter sin uddannelse som snedker, men det meste af arbejdet ligger i begravelsesforretningen.

- Her har vi 70-80 opgaver årligt, fortæller Jørgen Christian Midtgaard Thomsen, der altså er vokset op med livet som bedemand.

Han overtog Rødding-forretningen i 1996, men har arbejdet som bedemand endnu længere både her i landet og i Tyskland.

I dag har Begravelsesforretningen Midtgaard & Thomsen kunder i et stort område. Det gælder hele kommunen, men også bl.a. Gram, Haderslev, Ribe og Kolding.

Uddannelsen som bedemand fik han gennem Danske Bedemænd, hvor han har siddet i hovedbestyrelsen i fire år og i dag sidder i bestyrelsen for Danske Bedemænd i Region Syddanmark.

Siden Jørgen Christian Midtgaard Thomsen tog over for 25 år siden, har branchen været i en voldsom udvikling på den administrative side.

- Det er meget er lettere i dag, hvor det hele kører på pc. Tidligere var der masser af papirarbejde, hvor noget skulle printes i syv eksemplarer, og hjemmesiden afdøde.dk gør også arbejdet med dødsannoncerne meget lettere end tidligere, hvor vi skulle ringe eller faxe annoncer ind, noterer Rødding-bedemanden.

Han glæder sig samtidig over samarbejdet med præster og gravere ved kirkerne. Her handler det om det personlige samarbejde.

Det er dog langt fra kun i rollen som bedemand, du kan møde Jørgen Christian Midtgaard Thomsen.

Siden 1984 har han været brandmand hos Rødding frivillige Brandværn og er klar til at rykke ud og hjælpe, når der er behov for det.

Jørgen Christian Midtgaard Thomsen ville gerne have markeret 25 års jubilæet med reception/åbent hus, men det sætter coronaen en stopper for lige nu.

(Foto: LLN Press©)

 

I 2020 blev der solgt byggegrunde i Vejen Kommune som aldrig før.

 

(læs videre under annoncen)

Raco dispenser

(tryk på annoncen og se mere)

 

 

- En af succeshistorierne fra 2020 er den ekstraordinære store efterspørgsel, der var på byggegrunde i Vejen Kommune. Gennem de senere år har der grundlæggende været godt gang i salget, men 2020 har toppet med 59 solgte grunde fordelt på Vejen (33), dernæst Jels (12), Brørup (4), Holsted (4), Rødding (2), Andst (1), Bække (1), Glejbjerg (1) og Hovborg (1) mod i alt 31 i 2019, skriver Vejen Kommune i en pressemeddelelse.

Som noget nyt har især Jels været på folks nethinde. I 2020 er salget steget med hele 300 procent med 12 solgte grunde i 2020. Rikke Gaarde Andersen, der er salgsansvarlig i Teknik & Miljø forstår godt, hvorfor Jels hitter blandt køberne:

- Jels har en god placering mellem Vejen, Vamdrup og Vojens, så oplandet er stort, hvilket vi også kan se, da det ikke kun er kommunens egne borgere, der flytter hertil. Jels tilbyder borgerne en enestående natur, en god skole og daginstitution, læge og tandlæge, fine indkøbsmuligheder og ikke mindst et godt foreningsliv. I Jels har man det til fælles, at man vil hinanden, siger hun i pressemeddelelsen.

Køberne i Jels ved, at de ikke blot køber en boliggrund. De køber en del af noget større.

Det har familien Lund og Halldórsson (billedet) fra København og Reykjavik også konstateret. Noget af det, som familien vægtede højt, var gode tilbud til deres børn, masser af natur, handlemuligheder og et godt foreningsliv. Det lyder som noget, man kan få de fleste steder, men efter at have besøgt området, talt med lærere og pædagoger, afprøvet indkøbsmulighederne og talt med de kommende naboer i Jels, følte de sig hjemme.

- Jeg troede aldrig, at jeg kunne lokke min islandske mand med til Sønderjylland, hvor mine forældre bor. Men det var faktisk ham, der valgte Jels fortæller Jenný Lára Lund. Allerede fra første gang han badede i Jels sø, følte han, at Jels er et helt unikt sted. Måske fordi vi ikke er vant til, at man bare kan hoppe i en sø midt inde i byen, og når han ikke kan bade i de varme kilder, så er søen et godt alternativ. Selvom familiens hus ikke er færdigbygget endnu, føler de, at de har vundet i lotteriet, lyder det i pressemeddelelsen.

- Vi glæder os til snart at blive en del af Planetparken og en del af det gode foreningsliv, som vi både ser og hører meget om fra vores naboer. Vi glæder os til at gå ture i skoven, løbe rundt om søen og generelt bare at nyde alt den smukke natur, som Jels er omgivet af. Jeg glæder mig især til at vinterbade, og pigerne glæder sig allermest til at bo tæt på deres nye legekammerater, noterer Magnús Halldórsson.

Der er nye boliggrunde på vej flere steder i Vejen Kommune, og selvom der jævnfør kommunens boligudstykningsstrategi 2020-2024 går nogle år endnu, før der igangsættes en undersøgelse om en ny lokalitet for byggegrunde i Jels, er der lys forude.

- Vi ved, at lokalrådet i Jels er interesseret i flere boliggrunde, og det med god grund, da Jels er et populært område. Derfor er der også en ny udstykning på vej. Med 21 boliggrunde tilbage i Jels, er der dog plads til, at stadigt flere kan bosætte sig der, forsikrer Vagn Sørensen (V), der er formand for Udvalget for teknik og miljø i Vejen Kommune.

Vejen Kommune oplyser yderligere, at 2021 starter positivt ud. Årets første dage har allerede budt på tre handler i henholdsvis Vejen, Rødding og Holsted.

(Foto: Vejen Kommune)

 

migogvejen har tidligere omtalt salget i Jels:

https://migogvejen.dk/rodding/4599-rift-om-grunde

 

Folk ønsker ikke kun at bo i områdets største byer.

 

(læs videre under annoncen)

Kvickly

(tryk på annoncen og se mere)

 

 

Det viser årets salg af byggegrunde meget tydeligt.

Interessen for at bo i Jels er således meget stor.

Oversigten fra Vejen Kommune fortæller, at der i løbet af 2020 er solgt ikke færre end 12 grunde i Jels, og det er mere end de tre foregående år til sammen.

I Planetparken (foto) er der solgt ikke færre end ni grunde, hvortil ommer et lille stykke jord på 333 kvadratmeter, som er købt til en eksisterende bolig.

Yderligere er der solgt en grund på Barsbølmarkvej, Barsbøl Søndermark og Bojsnap Krat.

I hele kommunen er der solgt 59 grunde, hvor der er solgt flest i Vejen med 33 grunde.

Salget af 59 grunde er ikke set i mange år, som nedenstående skema tydeligt fortæller.

(Dronefoto: LLN Press©)

byggegrunde solgt 2020

Vejen Kommunes oversigt over salget af grunde siden 2012 delt op i byer.

 

 

Den omfattende renovering af Flors Hus nærmer sig sin afslutning.

 

(læs videre under annoncen)

MC Syd bundannonce

(tryk på annoncen og se mere)

 

 

- I de seneste 10 år har vi løbende foretaget store – tiltrængte – renoveringer af højskolen. I 2020 kom turen til Flors Hus, den gamle herredsfogedgårds stuehus fra 1832, hvor Rødding Højskole så dagens lys i 1844 som Danmarks første folkehøjskole, skriver højskolen i et nyhedsbrev.

Højskolen blev grundlagt af netop Christian Flor (1790-1875).

- Lokale håndværkere har arbejdet hårdt, og det gamle hus er blevet gennemgribende renoveret med respektfuld hensyntagen til dets vestslesvigske/frisiske byggestil, hvor blandt andet dielen, den karakteristiske, gennemgående gang og husets nerve, er bevaret, lyder det videre.

Flors Hus bliver indviet i februar, og 12 værelser med eget bad og toilet står klar til at modtage forårets elever og sommerkursisterne.

(Foto: LLN Press©)

 

 

Sdr. Hygum Rideklub får nu en økonomisk håndsrækning.

 

(læs videre under annoncen)

Martinsen bund

(tryk på annoncen og se mere)

 

 

Det er Folkeoplysningsudvalget, der har besluttet at bevilge 10.000 kr. til klubben.

Beløbet er øremærket køb af nye letvægts indendørs spring og svarer til halvdelen af købet.

Klubben har mulighed for at afholde store springstævner, da de blandt andet har tre store udendørsbaner, der kan rumme afholdelse af store stævner både indenfor dressur og spring på samme tid, lyder på udvalgets dagsorden.

Klubbens indendørs springmaterialer er over 20 år gammelt, og derfor søgte klubben om penge, og medlemmerne af udvalget sagde altså ja til de 10.000 kroner.

Klubbens mål er på sigt at kunne genetablere fokus på blandt andet springsporten, da der er stor søgning til denne disciplin, men klubben er udfordret af, at deres indendørs materiale er slidt op.

(Arkivfoto: LLN Press©)

 

Så er vaccinen mod covid-19 også i brug her i kommunen.

Beboer Ella Christensen var ifølge en pressemeddelelse fra kommunen den første, der lagde arm til et stik på Plejecenter Enghaven i Rødding i morges.

Derefter var det de øvrige beboere og personalet, der blev vaccineret.

De kommende dage fortsættes vaccinationerne på kommunens øvrige plejehjem.

(Foto: Vejen Kommune)

 

Annonce migogvejen LLN Press Troldestudiet

Brandfolkene rundt i kommunen var af sted tre gange omkring årsskiftet.

 

(læs videre under annoncen)

Raco dispenser

(tryk på annoncen og læs mere)

 

 

Jels frivillige Brandværn blev kaldt ud klokken 21.22, hvor turen gik til Ørstedvej 6 i Jels, hvor der var brand i en container.

Derefter kunne alle få lov at ønske godt nytår inden næste udkald.

Klokken 01.53 var brandfolkene fra Vejen en tur på Vester Alle i Vejen, hvor der var ild i noget fyrværkeri/batterier.

Nøjagtig en time senere blev de kaldt til Vestergade i Vejen, hvor en bil brændte. Læs mere om det på https://migogvejen.dk/vejen/4576-brand-bredte-sig

(Foto: Jels frivillige Brandværn)

 

De er dem, vi gerne undgår besøg af, men er der brug for hjælp, kan de ikke komme hurtigt nok.

 

(læs videre under annoncen)

377 x 300 Gadeberg Auto ny

(tryk på annoncen og se mere)

 

 

Sådan har de fleste det nok med beredskabet og i dette tilfælde de 28 brandfolk i Jels frivillige Brandværn.

Når det brænder, må de gerne være hurtigt fremme med de røde biler, og opbakningen til værnet og de frivillige brandfolk er stor.

- Vi har fået markant mere ind end forventet, lyder det fra kaptajn, Søren Callesen.

Dermed hentyder han til den husstandsindsamling, værnet netop har gennemført, hvor der er kommet tilskud fra både private og virksomheder.

- Det er dejligt at mærke den opbakning, og vi kan kun sige tak for støtten, understreger Søren Callesen overfor migogvejen.

Han ønsker ikke at sætte beløb på, men der er penge til glæde for de frivillige i værnet.

- Vi vil gerne mange ting, men det koster penge. Nu har vi mulighed for det, og det er et dejligt klap på skulderen at få, fortsætter Søren Callesen.

Brandværnet vil gerne vise den korte afstand mellem »hjælpen« og borgerne, og ønsket var igen at holde åbent hus juleaftensdag.

Det satte coronaen en stopper for, og der kunne heller ikke laves andre ting som bankospil eller lignende i 2020.

Jels frivillige Brandværn afleverede derfor en hilsen rundt i postkasserne og ønskede glædelig jul og fortalte om ønsket om hjælp, og det blev altså hørt - læst.

TrekantBrand står for materiellet til brandslukning, frigørelse og rengøring efter oliespild, mens der er ting på brandstationen, som ikke betales af den kasse.

- Vi vil bl.a. gerne have vores teorilokale frisket op, og det er helt sikkert, at de indsamlede penge bruges til glæde for personalet, noterer Søren Callesen efter et aktivt år.

Inden årets sidste 10 timer beretter han om 31 udkald i 2020, og så mange har han ikke tidligere oplevet i sin tid i Jels frivillige Brandværn.

(Foto: LLN Press©)

 

 

Vaccinen mod covid-19 kommer nu også her til området.

 

cs nørregade 90 kr

(tryk på annoncen og se mere)

 

 

Klokken otte på årets første dag får den første beboer i Vejen Kommune det første stik.

Det sker på Plejecentret Enghaven i Rødding.

Derefter går det slag i slag - eller rettere stik for stik - til alle plejehjemsbeboerne i løbet af fem dage har fået første del af vaccinen.

(Genrefoto: LLN Press©)

 

Der arbejdes nu på at etablere overnatningsmuligheder ved golfbanen i Jels.

 

(læs videre under annoncen)

KK Partner bund rettet

(tryk på annoncen og se mere)

 

 

Vejen Kommune har modtaget en ansøgning om udarbejdelse af lokalplan for udvidelse af faciliteterne ved golfbanen Royal Oak i Jels.

- Projektgruppen har et ønske om at etablere overnatningsfaciliteter for gæster til golfbanen. Overnatningsfaciliteterne vil blive etableret med op til 15 hytter på 60-100 kvadratmeter, lyder det fra den kommunale forvaltning.

- Derudover ønskes der opført en samlet overdækning med tee-bokse, bag-opbevaring, paddeltennisbaner og wellnessområde. Overdækningen tænkes udført med stråtag og med delvist åbne sider, lyder det i sagsfremstillingen til politikerne i økonomiudvalget.

Udvidelsen kræver nemlig en lokalplan - Rekreative formål, Golfvej i Jels - og det er det arbejde, udvalget skal sige god for.

De nye faciliteter vil blive opført umiddelbart syd for den eksisterende hovedbygning, hvor der i dag ligger en nedlagt landbrugsejendom. Landbrugsejendommen nedrives for at give plads til det nye anlæg.

Der er en gældende lokalplan for området: 2.4-04, som indeholder bestemmelser for en golfbane. Inden for rammerne af lokalplanen er det ikke muligt at etablere overnatningsfaciliteter bortset fra en enkel bolig i tilknytning til golfbanen. Derfor skal der laves en ny lokalplan.

Lokalplan 301 er tidligere igangsat med henblik på at etablere overnatningsfaciliteter på et areal nord-øst for hovedbygningen. Projektet blev ikke gennemført, men da det er blevet muligt for golfbanen at købe landbrugsejendommen, er projektet med etablering af overnatningsfaciliteter blevet flyttet og tilpasset.

- Vejen Kommune har tidligere skabt grundlaget for etablering af boliger og ferie/fritidsformål i området (lokalplan 209), og der vil derfor forventeligt ikke være problemer med at ændre den eksisterende lokalplan, er forventningen fra forvaltningen.

Når lokalplanen er færdig, skal den i offentlig høring i fire uger.

(Genrefoto: LLN Press©)

 

golf jels skitse 2

 Der er udarbejdet en foreløbig skitse for, hvordan projektet kan komme til at se ud.

 

 

dagens nyheder i din mailbox

Når du tilmelder dig nyhedsbrevet, får du dagens nyheder sendt til din mailbox.

nyhedsbrev luft