Sommerhus til salg - forårsfoto Rødding Auto - topannonce

Der er masser af hygge på Hygum Hjemstavnsgård her i weekenden.

 

(læs videre under annoncen)

377x300 Vejen Gymnasium 2020

(tryk på annoncen og se mere)

 

Langt om længe er der igen mulighed for at invitere gæster indenfor, og den mulighed tog mange imod lørdag.

- Det er dejligt med så mange mennesker, men det er jo også perfekt dyrskuevejr, lød det fra gårdens formand, Svend Dixen.

Både lørdag og søndag er der lejlighed til at opleve »landsbyen i arbejde« men lørdag har der også været historisk dyrskue.

Her var der rig lejlighed til at opleve de gamle husdyrracer, der blev præsenteret i ringen.

(Fotos: migogvejen©)

 

hygum hjemstavnsgård 21 08hygum hjemstavnsgård 21 11hygum hjemstavnsgård 21 09hygum hjemstavnsgård 21 10hygum hjemstavnsgård 21 12hygum hjemstavnsgård 21 13

 

Når Hygum Hjemstavnsgård i weekenden igen har mulighed for at åbne for publikum til et større event, er der mulighed for et kig på gårdens »nye« hestevogn.

 

(læs videre under annoncen)

myreekspressen

(tryk på annoncen og se mere)

 

 

- Det er en vogn, vi har fået i Sommersted, og den står nu sammen med de 11 andre, fortæller formanden, Svend Dixen, til migogvejen.

Hestevognen har været skilt ad, men den var i god stand og er nu samlet oig står i bygninger, der ligger lidt væk fra de øvrige bygninger.

Det er frivillige, der har været i gang hestevognen, og der har været masser af aktivitet trods coronaen.

- Vi frivillige mødes hver onsdag og er op mod 30, der kommer og hjælper, men der er da plads til flere, konstaterer Svend Dixen, der gerne ser nogle landmænd melde sig.

I weekenden 12.-13. juni er der rig lejlighed til at se, hvad der rører sig på »den levende landsby«, når der igen kan komme gæster.

Der er her slået to aktiviteter sammen. Begge dage er »landsbyen i arbejde«, og lørdag gælder det både det historiske dyrskue med gamle husdyrracer og børnedyrskuet, og formanden melder om en pæn tilmelding.

Gårdens frivillige glæder sig til besøget, hvor der er også mulighed for at se, hvad der er sket i coronatiden, der er udnyttet flittigt.

(Fotos: migogvejen©)

 

hygum hjemstavnsgård 21 06

 

Ikke alle byrådsmedlemmer ville give Jels Skole ja til at have 29 elever i en klasse.

 

(læs videre under annoncen)

Toyota 2021

(tryk på annoncen og se mere)

 

 

Det var ellers ønsket fra skolens side at lade klassen forstætte med 29 elever, så klassekammeraterne ikke skulle deles nu.

Ved behandlingen i byrådet valgte Jørgen Lastein (V), Marie Ebsen (A) og Maya Ryom Mønster (læsgænger) at stemme nej.

- Det her sætter folkeskolen i et dårligt lys, og overfyldte klasser er en af de vigtigste årsager til, at forældre vælger friskolen eller skoler uden for kommunen, lød det blandt andet fra Marie Ebsen (A).

- Jeg kommer aldrig til at stemme for sådan en dispensation, lød det fra Maya Ryom Mønster.

- Det er stadig en uskik her i de små klasser fra 0.-3. klasse, så jeg kan ikke bakke op om indstillingen, var meldingen fra Jørgen Lastein.

I ansøgningen om dispensationen til, at der må være op til 30 elever i klassen - 1. klasse - efter sommerferien som nu, betyder, at klassen fortsætter uændret, og der ventes 29 elever i den konkrete 1. klasse, der også har haft en del timer til støttelærer.

Skolebestyrelse og skoleleder kalder klassen for velfungerende, og den fungerer godt både fagligt og trivselsmæssigt.

Et stort flertal i byrådet sage ja til, at eleverne fortsætter i en klasse.

(Foto: migogvejen©)

 

 

Der var store smil fremme, da der i eftermiddag blev holdt velkomst- og afskedsreception i Jels Motel og Sportscenter.

Randi Krab har taget over efter den mangeårige centerleder, Peter Egebæk.

(Foto: PR-foto)

377 x 300 Bjarne Lastein 21 01

(tryk på annoncen og se mere)

 

 

Veteranbiltræffet var tilbage på Wellings Landsbymuseum.

 

(læs mere under annoncen)

 Kvickly

(tryk på annoncen og se mere)

 

 

En årlig tradition, der desværre blev aflyst sidste år på grund af corona, så glæden var stor i år.

Interessen for træffet kunne også mærkes, da der kom lidt over 40 biler, en motorcykel og 12 knallerter som udstillere.

Det summede af liv både i museets rum, i museumshaven og på parkeringspladsen.

Solen skinnede fra en næsten skyfri himmel.

Tekst og foto: Ole O. Sørensen, Wellings Landsbymuseum

 

welling oos pr 21 01welling oos pr 21 02welling oos pr 21 03

 

Den sønderjyske Pigegarde fra Rødding blev i dag »luftet« lokalt.

 

(læs mere under annoncen)

Toyota 2021

 

 

I fjor blev der ikke til mange opgaver grundet coronaen, men garden var i dag på plads, da LGF, Landsgardeforeningen, opfordrede til, at landets garder i dag viste sig frem ved »Bygardernes Dag«.

Det gjorde pigerne med en tur i Rødding.

(Fotos: Den sønderjyske Pigegarde)

 

pigegarde pr 21 04pigegarde pr 21 05pigegarde pr 21 02pigegarde pr 21 01

 

Historien flytter sig - bogstaveligt talt.

 

(læs videre under annoncen)

IdeCentret Casper med maling ny 2

(tryk på annoncen og se mere)

 

 

I dag har mange kigget på 18 plancher om 100-året for genforningen, da den stod foran Vejen Idrætscenter, hvor Kurt Østergaard og Holger Jcobsen (t.h.) kunne glæde sig over, at mange kiggede forbi.

Efterfølgende blev de pillet ned og pakket sirligt i en smart, hjemmelavet konstruktion, så de alle kunne være i en mindre varebil.

Fra Vejen går turen sydpå. I morgen lørdag kan du se plancherne og læse om historien om genforeningen i Rødding, hvor de stilles op på Vestergade.

DGI Sønderjyllands genforeningsarrangement Stafet 2020 er i øvrigt i Vejen her i weekenden.

Søndag kommer depechen til Frihedsbroen i Skibelund, hvor den kl. 12.30 modtages af borgmester Egon Fræhr (V), der løber videre med den. Søndag starter turen i Sdr. Hygum.

(Fotos: migogvejen©)

 

dgi planche 21 01dgi planche 21 03dgi planche 21 04

Folkefesten i Skibelund Krat er aflyst, men det skal ikke forhindre dig i at høre Bodil Jørgensen og »De forbudte sange«.

 

(læs videre under annoncen)

MC Syd bundannonce 

(tryk på annoncen og se mere)

 

 

 Hun dukker op i Skodborg Hallen søndag sjette juni med det, der også kaldes »En genforeningsfejring med “kant”«.

Skuespiller Bodil Jørgensen, der er opvokset i Vejen, kører hele registeret frem i anledning af 100 års jubilæet for Genforeningen.

Udgangspunktet er de sange, der blev censureret ud af Den Blå Sangbog af den tyske besættelsesmagt i årene mellem 1864 og 1920.

Historierne om grænser, sorg og længsel fortælles og synges med hele Bodil Jørgensens register af følelser, indlevelse, kærlighed og humor, og det bliver med Martin Schacks Trio som medspillere.

- Der er tale om en forestilling, hvor ord og musik sammen belyser en tid, som har været afgørende for vores selvfølelse som danskere i dag, lyder det i en pressemeddelelse.

Fra at have været et land med flere kulturer og sprog samledes man nu om det der var tilbage, og sproget fik gennem de danske sange stor betydning i kampen for ny identitet.

Specielt i det tabte land blomstrede sangkulturen både ved offentlige møder og i private hjem. Den tyske statsmagt begyndte at opfatte de dansksindede sange som protester mod den nye orden og censurerede sangene, hvoraf mange blev forbudte at synge. På den måde opstod der hvide sider i Den blå Sangbog, forløberen til Højskolesangbogen.

De fleste af sangene kendes af alle og læres fra barnsben, andre lever en mere perifer tilværelse, men er ikke af den grund mindre interessante.

- Bodil Jørgensen vil på scenen fortælle om historien og vinkle de enkelte sange med anekdoter og foredrage sangene på en måde, der vil efterlade et varigt minde i publikums erindring, lyder det videre.

Bag arrangementet står Skodborg IF og Vejen Idrætscenter.

(Pressefoto: Jens K. Jørgensen)

 

randi krab pr

Så er der tid for velkomst- og afskedsreception i Jels Motel og Sportscenter.

 

(læs videre under annoncen)

Martinsen bund

(tryk på annoncen og se mere)

 

 

- I anledning af, at den mangeårige centerleder, Peter Egebæk, har overladt stafetten til den lokale ildsjæl, Randi Krab, afholder Jels Motel og Sportscenter reception 1. juni, hvor huset byder på et glas og lidt til ganen, lyder det fra centret.

- Vi har glædet os til at kunne fejre officielt, at vi med ansættelsen af Randi nu har taget hul på en ny æra her i byens naturlige samlingssted. Samtidig vil vi gerne markere vores taknemmelighed for den store og dygtige indsats, Peter har ydet, siden han tog roret i en svær tid for 11 år siden, lyder det fra formand Peter Lysgaard, der længe har trippet efter at kunne indkalde jelsingerne til denne fejring.

Efter receptionen afvikles den årlige generalforsamling.

(Fotos: PR-foto og LLN Press©)

 

peter egebæk arkiv

 

Der skal mere end lidt regn til for at stoppe vikinger. De trodsede pinsevejret og skød sæsonen igang.

 

(læs videre under annoncen)

377 x 300 Rødding Isoleringsservice alger 21 01 

(tryk på annoncen og se mere)

 

 

I pinsen startede prøverne for alvor for Jels-vikingerne, hvor de rollehavende fik selskab af statisterne.

Selvom der ofte er guder med i Jels Vikingespils forestillinger, så var der problemer med forbindelsen til vejrguderne ved den netop overståede Alledag - dagen hvor alle vikinger, nye som gamle, mødes og officielt går i gang med prøverne på den skønne friluftsscene.

- Selvom det har regnet hele dagen, så har humøret været helt i top. Man kan virkelig mærke, hvordan alle vores fantastiske frivillige, både dem på scenen og dem bag scenen, har manglet at lave vikingespil, fortalte Janus Harloff Lynggaard, da prøverne på friluftsscenen var slut ud på eftermiddagen og fortsatte:

- Selvom der var mange på scenen, så er der - som altid - plads til flere, så tøv ikke med at melde dig, hvis du går med en drøm om at være skuespiller. Der er også stadig plads til både mænd og kvinder, der kunne tænke sig at fægte - her skal man bare være minimum 14 år, og oplæringen står vores fægteinstruktør, David Owe, for.

- Også rundt om scenen kan vikingerne sagtens bruge flere hænder. Så går du rundt med en lysmand, lurspiller eller måske issælger i maven, så tøv ikke med at melde dig. Kom forbi friluftsscenen, f.eks. i løbet af weekenderne, hvor der typisk øves fra kl. 10-16. Der er altid nogen at tage fat i, så kom endelig, der er plads til alle, lyder opfordringen.

Årets forestillingen hedder »Krakes Kæmper«, og den spiller fra 3. juli til og med 18. juli med undtagelse af søndag den 11. juli, hvor vikingerne holder en velfortjent fridag. Søndag 4. juli er en eftermiddagsforestilling med start kl. 16.00, mens der startes alle andre dage kl. 20.00.

Grundet corona-restriktionerne lukkes der kun 500 publikummer ind pr. forestilling. Billetsalget er allerede i fuld gang, og nogle af forestillingerne er allerede godt besat, så Jels Vikingespil opfordrer til at købe billetter i god tid.

(Foto: Jels Vikingespil)

 

dagens nyheder i din mailbox

Når du tilmelder dig nyhedsbrevet, får du dagens nyheder sendt til din mailbox.

nyhedsbrev luft