Den ekstra hånd - top Frøs Sparekasse - jan-mar 2023 Antenneforeningen Vejen - topannonce Skjern Bank - rigtig størrelse

Købmandsprojektet i Gesten kan se frem til støtte fra LAG Vejen-Billund.

 

(læs videre under annoncen)

Kongeå Blomster

(tryk på annoncen og se mere)

 

- Projektet er indstillet til at modtage 450.000 kr., skriver LAG i en pressemeddelelse.

Om arbejdet i Gesten lyder det fra LAG:

»Vores butik Gesten ApS har det overordnede formål at etablere og vedligeholde bygning og parkeringsareal til brug for drift af en fremtidssikret dagligvarebutik i landsbyen.

En butik, hvor alle borgerne i og omkring Gesten kan købe deres dagligvarer, blomster, hente og sende pakker samt mødes til socialt samvær i caféområdet.

Det skal borgerne kunne, uanset om de er unge, midaldrende eller ældre, og uanset om de har bil eller ej.

Alternativet er, at den nuværende dagligvarebutik ophører med at eksistere pr. 1. januar 2025, da nye regler for køle- og fryseanlæg træder i kraft.

Disse vil ikke kunne imødekommes i de eksisterende rammer.

Det er ved flere undersøgelser foretaget af bl.a. YouGov dokumenteret, at indkøbsmuligheder er af særlig vigtig karakter for beslutningsprocessen om at flytte til og bo i et område.

Det må derfor anses for særdeles relevant og aktuelt for udviklingen af landsbysamfund i Vejen Kommune, herunder specifikt Gesten, som har en attraktiv placering i forhold til Trekantområdet, at dette projekt fuldføres.

Virksomhedens primære aktivitet består i at etablere og vedligeholde bygning og parkeringsforhold til brug for driftsselskabet, som ejes af den til enhver tid fungerende købmand.

Ved etableringen af den nye dagligvarebutik er det forventet, at driftsselskabet ikke alene vil kunne sikre de nuværende stillinger, men også tilføje yderligere. Ovenstående projekt er samlet set estimeret til 11.600.000 kr.

Denne ansøgning vedrører dog udelukkende indkøb og installering af køle- og fryseanlæg, som i øvrigt og som sekundær egenskab skal forsyne bygningen med varme.«

(Arkivfoto: migogvejen©) 

 

 

 

dagens nyheder i din mailbox

Når du tilmelder dig nyhedsbrevet, får du dagens nyheder sendt til din mailbox.

nyhedsbrev luft

-->